X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku spokojnir ja też z synkiem dostałam dexawen na płuca i teraz też dostanę. Co do wagi to jak na 24 tc to nie jest malutki, raczej całkiem duzutki. Będzie dobrze. A proponują Ci szew na szyjke? Ja wolałam pessar, mniej inwazyjne.
    No wlasnie wczoraj lekarz mowil cos o szwie. Ja wolałabym pessara. Dostaje wlasnie to lekarstwo na płucka
    A oprócz tego cztery razy kroplówka z magnezem... Najgorzej boli mnie z tego wszystkiego ten wenflon :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysisczek ważne, że jesteś pod opieką lekarzy, ważne, zer Marcel będzie miał sterydy na płuca.
    Szew jest bardziej ryzykowny, jest zakladany pod narkoza, jest ryzyko infekcji. Zapytaj lekarzy o pessar oni proponują opcję na nfz, pessar jest płatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:54

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wlasnie powiedziałam Marcelkowi, ze on pierwszy nie wychodzi z brzucha. Musi ustąpić starszym, czyli Antkowi :D

Ksosia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja mam komode z samymi szufladami na ciuchy dla corki i dla malego tak samo bede z szuflad korzystac

Ksosia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysisczek ważne, że jesteś pod opieką lekarzy, ważne, zer Marcel będzie miał sterydy na płuca.
    Szew jest bardziej ryzykowny, jest zakladany pod narkoza, jest ryzyko infekcji. Zapytaj lekarzy o pessar oni proponują opcję na nfz, pessar jest płatny.
    No wlasnie ja wole pessar. Nie chce tej narkozy i w ogole... A pessar ponoc zakłada sie w gabinecie u gin w ciagu paru minut... Bede musiała porozmawiać z moja gin co ona o tym sadzi, ale to jutro jak lekarze zadecydują co i jak...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflady zawsze wygodniejsze, otwierasz i widzisz co masz. Ja mam szufladki na środku a po bokach szafki i szczerze wolałabym szuflady po całości.

Ksosia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku założenie i zdjęcie pessara to 3 min w gabinecie :) zakładają krążek, który zasysa się dookoła szyjki. Nie czuje się go wcale, w niczym nie przeszkadza.
    Ja się na szew nie zgodzilam, bo moja koleżanka straciła synka zaraz po założeniu szwu, bo wdala się bakteria.
    Pogadaj koniecznie z ginka. Pessar kosztuje koło 270 zl i jest wielokrotnego użytku, bo to silikon.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku na moje to kawał chłopa nosisz ;) trzymamy kciuki wiec musi byc dobrze! Z pewnością posiedzi tyle ile bedzie mu trzeba! Tylko się nie zamartwiaj dobrze ? :-*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku założenie i zdjęcie pessara to 3 min w gabinecie :) zakładają krążek, który zasysa się dookoła szyjki. Nie czuje się go wcale, w niczym nie przeszkadza.
    Ja się na szew nie zgodzilam, bo moja koleżanka straciła synka zaraz po założeniu szwu, bo wdala się bakteria.
    Pogadaj koniecznie z ginka. Pessar kosztuje koło 270 zl i jest wielokrotnego użytku, bo to silikon.
    No wlasnie moja gin w gabinecie mówiła ze jak cos to pessar, a ten profesor cos mowil o szwie... Przecież ja sobie kupie tego pessara, tylko zeby z Marcelkiem było wszystko dobrze...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pysiaczku na moje to kawał chłopa nosisz ;) trzymamy kciuki wiec musi byc dobrze! Z pewnością posiedzi tyle ile bedzie mu trzeba! Tylko się nie zamartwiaj dobrze ? :-*
    Anulka staram sie nie zamartwiać ale łatwo nie jest bo nie chce zeby Marcel teraz wychodził, bo wiadomo jakie miałby szanse... Te szyjki sa beznadziejne :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku nie myśl źle, najważniejsze to pozytywne nastawienie, bo jak będziesz źle myślała to Marcel jeszcze bardziej będzie chciał opuścić domek. Jeszcze te kilka tygodni wstrzymacie:)

Kochane powiedzcie mi czy te płyny lovela do prania czy używa się do nich plynu do płukania? Bo chętnie bym to poprała już a potem tylko w sierpniu przepłukała jakimś zmiękczaczem do dzieci tylko nie wiem czy to już w sobie nie zawiera

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ja z synkiem miałam pessar zakładany tak, jak Ty teraz w 24tc dotrwalam do 36+4 i cc miałam nie z winy szyjki :) pessar zdjeli w 36+3 szyjka była zamknięta i wg lekarza do 40tc dotrwalaby na pewno :)

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pralam w proszku dzidzius, akurat loveli nie uzywalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pysiaczku nie myśl źle, najważniejsze to pozytywne nastawienie, bo jak będziesz źle myślała to Marcel jeszcze bardziej będzie chciał opuścić domek. Jeszcze te kilka tygodni wstrzymacie:)

Kochane powiedzcie mi czy te płyny lovela do prania czy używa się do nich plynu do płukania? Bo chętnie bym to poprała już a potem tylko w sierpniu przepłukała jakimś zmiękczaczem do dzieci tylko nie wiem czy to już w sobie nie zawiera
    Mi znajoma mówiła, że sam proszek lub płyn do prania starczy, że nie ma sensu stosować jeszcze płynów do płukania.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w biedronce na tej promocji :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovela ma swój płyn do płukania
    '
    używam płyn do prani i płukania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    w jakim prawie sie specjalizujesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na zakupach
    wręcz z usmiechem wracalam, najpierw spotkałam babke z pracy, potem byłą sąsiadke (kolezankę mamy), z która plotkowałysmy pod parasolką w ulewie :D zmokłam jak kura :D ale az mi fajnie
    doszłam do domu, rozebrałam sie i dzwoni listonoszka-przyniosła dla mnie polecony, a to pismo z ...sądu
    mam termin rozprawy na 21 czerwca! juz czuje stresa, czytam to pismo i nic nie rozumiem (oprócz faktu, że ZUS nadal swoje twierdzi )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja typowo prawo karne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cały wynik i już sama nie wiem co myśleć 98 mg/dl na czczo po godzine 80mg/dl a po dwóch 84mg/dl

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ