X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku spokojnir ja też z synkiem dostałam dexawen na płuca i teraz też dostanę. Co do wagi to jak na 24 tc to nie jest malutki, raczej całkiem duzutki. Będzie dobrze. A proponują Ci szew na szyjke? Ja wolałam pessar, mniej inwazyjne.
    No wlasnie wczoraj lekarz mowil cos o szwie. Ja wolałabym pessara. Dostaje wlasnie to lekarstwo na płucka
    A oprócz tego cztery razy kroplówka z magnezem... Najgorzej boli mnie z tego wszystkiego ten wenflon :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysisczek ważne, że jesteś pod opieką lekarzy, ważne, zer Marcel będzie miał sterydy na płuca.
    Szew jest bardziej ryzykowny, jest zakladany pod narkoza, jest ryzyko infekcji. Zapytaj lekarzy o pessar oni proponują opcję na nfz, pessar jest płatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:54

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wlasnie powiedziałam Marcelkowi, ze on pierwszy nie wychodzi z brzucha. Musi ustąpić starszym, czyli Antkowi :D

Ksosia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja mam komode z samymi szufladami na ciuchy dla corki i dla malego tak samo bede z szuflad korzystac

Ksosia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysisczek ważne, że jesteś pod opieką lekarzy, ważne, zer Marcel będzie miał sterydy na płuca.
    Szew jest bardziej ryzykowny, jest zakladany pod narkoza, jest ryzyko infekcji. Zapytaj lekarzy o pessar oni proponują opcję na nfz, pessar jest płatny.
    No wlasnie ja wole pessar. Nie chce tej narkozy i w ogole... A pessar ponoc zakłada sie w gabinecie u gin w ciagu paru minut... Bede musiała porozmawiać z moja gin co ona o tym sadzi, ale to jutro jak lekarze zadecydują co i jak...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflady zawsze wygodniejsze, otwierasz i widzisz co masz. Ja mam szufladki na środku a po bokach szafki i szczerze wolałabym szuflady po całości.

Ksosia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku założenie i zdjęcie pessara to 3 min w gabinecie :) zakładają krążek, który zasysa się dookoła szyjki. Nie czuje się go wcale, w niczym nie przeszkadza.
    Ja się na szew nie zgodzilam, bo moja koleżanka straciła synka zaraz po założeniu szwu, bo wdala się bakteria.
    Pogadaj koniecznie z ginka. Pessar kosztuje koło 270 zl i jest wielokrotnego użytku, bo to silikon.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku na moje to kawał chłopa nosisz ;) trzymamy kciuki wiec musi byc dobrze! Z pewnością posiedzi tyle ile bedzie mu trzeba! Tylko się nie zamartwiaj dobrze ? :-*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku założenie i zdjęcie pessara to 3 min w gabinecie :) zakładają krążek, który zasysa się dookoła szyjki. Nie czuje się go wcale, w niczym nie przeszkadza.
    Ja się na szew nie zgodzilam, bo moja koleżanka straciła synka zaraz po założeniu szwu, bo wdala się bakteria.
    Pogadaj koniecznie z ginka. Pessar kosztuje koło 270 zl i jest wielokrotnego użytku, bo to silikon.
    No wlasnie moja gin w gabinecie mówiła ze jak cos to pessar, a ten profesor cos mowil o szwie... Przecież ja sobie kupie tego pessara, tylko zeby z Marcelkiem było wszystko dobrze...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pysiaczku na moje to kawał chłopa nosisz ;) trzymamy kciuki wiec musi byc dobrze! Z pewnością posiedzi tyle ile bedzie mu trzeba! Tylko się nie zamartwiaj dobrze ? :-*
    Anulka staram sie nie zamartwiać ale łatwo nie jest bo nie chce zeby Marcel teraz wychodził, bo wiadomo jakie miałby szanse... Te szyjki sa beznadziejne :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku nie myśl źle, najważniejsze to pozytywne nastawienie, bo jak będziesz źle myślała to Marcel jeszcze bardziej będzie chciał opuścić domek. Jeszcze te kilka tygodni wstrzymacie:)

Kochane powiedzcie mi czy te płyny lovela do prania czy używa się do nich plynu do płukania? Bo chętnie bym to poprała już a potem tylko w sierpniu przepłukała jakimś zmiękczaczem do dzieci tylko nie wiem czy to już w sobie nie zawiera

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ja z synkiem miałam pessar zakładany tak, jak Ty teraz w 24tc dotrwalam do 36+4 i cc miałam nie z winy szyjki :) pessar zdjeli w 36+3 szyjka była zamknięta i wg lekarza do 40tc dotrwalaby na pewno :)

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze pralam w proszku dzidzius, akurat loveli nie uzywalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Pysiaczku nie myśl źle, najważniejsze to pozytywne nastawienie, bo jak będziesz źle myślała to Marcel jeszcze bardziej będzie chciał opuścić domek. Jeszcze te kilka tygodni wstrzymacie:)

Kochane powiedzcie mi czy te płyny lovela do prania czy używa się do nich plynu do płukania? Bo chętnie bym to poprała już a potem tylko w sierpniu przepłukała jakimś zmiękczaczem do dzieci tylko nie wiem czy to już w sobie nie zawiera
    Mi znajoma mówiła, że sam proszek lub płyn do prania starczy, że nie ma sensu stosować jeszcze płynów do płukania.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w biedronce na tej promocji :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovela ma swój płyn do płukania
    '
    używam płyn do prani i płukania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    w jakim prawie sie specjalizujesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na zakupach
    wręcz z usmiechem wracalam, najpierw spotkałam babke z pracy, potem byłą sąsiadke (kolezankę mamy), z która plotkowałysmy pod parasolką w ulewie :D zmokłam jak kura :D ale az mi fajnie
    doszłam do domu, rozebrałam sie i dzwoni listonoszka-przyniosła dla mnie polecony, a to pismo z ...sądu
    mam termin rozprawy na 21 czerwca! juz czuje stresa, czytam to pismo i nic nie rozumiem (oprócz faktu, że ZUS nadal swoje twierdzi )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja typowo prawo karne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cały wynik i już sama nie wiem co myśleć 98 mg/dl na czczo po godzine 80mg/dl a po dwóch 84mg/dl

‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ