X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja z dżemami czekam do weekendu, bo wtedy pojedziemy na ryneczek i kupimy więcej, muszę też cukier dokupić do nich, więc przydałby się samochód i mąż do noszenia :D jak już zdam to prawko będę się sama bała z małym jeździć - dobrze że do moich rodziców prosta droga, bo przez ekspresówkę a później zjazd i wieś :)
    No ja na cięższe zakupy też czekam do weekendu, żeby mąż nosił cukier :) na razie mam na 1 porcję z 1 kg owoców i zobaczę :D potem dokupię resztę ile mi słoików starczy i zrobię dalej.

Ja prawko mam, zaczynałam się wdrażać w jeżdżenie przed ciążą i szło mi już dobrze, ale teraz zaprzestałam bo stresu mnie to trochę kosztuje na początku i mąż też się boi.. więc po ciąży będę dalej próbować, choć już nie wiem jakbym dała radę :P
    My jednak autkiem sporadycznie jeździmy, a lata długie nie mieliśmy w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zapisałam na prawko jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, nawet nie wiedziałam że tak szybko się nam dzidziuś uda ;D

• esmi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj miałam badania na glukozę i ledwo co wypiłam i ledwo co wytrzymałam. Czekam na wyniki a wizyta już we wtorek :)
    A i powiem Wam, że byłam u okulisty miałam wadę -1,5 a teraz -2 ...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko u nas truskawki takie drogie? od 7 w górę. Przynajmniej nie przekracza już 10...

Czy któraś z Was otrzymała już przesyłkę z HIPP za zarejestrowanie? Jeśli tak to mogę spytać co tam ciekawego jest?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    U nas średniawka :/
    Po pierwsze profesor i inni lekarze stwierdzili ze moja krzywa jest w normie i nie mam cukrzycy. Chociaz moja gin jak zobaczyła wyniki to powiedziała ze cukrzyca bo wyniki na granicy. Wiec juz sama nie wiem?
    A po drugie ta szyjka :/
    Ten profesor stwierdził w ręcznym ze szyjka ma 1,5 a moja gin w poniedziałek ze ma 3, czyli tyle co zawsze...
    Juz sił nie mam :(
    A i dostaje dla Marcelka to lekarstwo na rozwój tych pęcherzyków płucnych :(
    Bardzo sie boje, dzisiaj na usg wyszło ze Marcel ma około 950 gram. Jest jeszcze taki malusi :(
    Trzymajcie za nas kciuki!
    Nie wiem czy bede miała zakładany ten szew...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się zapisałam na prawko jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży, nawet nie wiedziałam że tak szybko się nam dzidziuś uda ;D
    Tak jak ja na poprawkowe egzaminy w szkole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku mocno trzymam kciuki i ściskam Was z całych sił!
    Ale musze przyznać że Twój syn to musi być siłacz i z pewnością ze wszystkim sobie poradzi, bo moja ciąża jest 3 tygodnie młodsza i młody chyba dopiero teraz będzie ważył jakiś kilogram, a u Ciebie już prawie jest!:)

Bądź dobrej myśli! :*

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi ja po pierwszej ciąży bardzo odczulam pogorszenie wzroku miałam 0 i +0,5, po ciąży +0,5 +1,75. Aż się boję, co będzie po tej ciąży. Na prawe widzę ok, ale lewe to masakrato :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze, choć to rozbieżne opinie lekarzy są kołujące :/
    Co do wagi maluszka to nie tak mało jak na ten tc ciąży ;) mojej znajomej córeczka w okolicy 30tc ma około 950g, a na Twoim etapie maluszki mają po 500g ;)

• claudiuszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Claudiuszek nie dobrze jest czekać z kolką nerkowa bo tam lubią się rozwijać bakterie i to jest już zagrożenie również dla dziecka. Ja brałam 3x dziennie no spe i furagine dodatkowo zuravit biorę juz cały czas i dużo wody. Jeśli boli prawa strona to łez na lewej jak najwięcej pilnuj temperatury. Przy gorączce prosto na IP. Ja meczylam się 4 dni zanim pojechałam a w nocy przed wyjazdem juz wylam z bólu i były bakterie
    I witam się w 7 miesiącu:-)

eh ja wiedziałam, że z tych ciągłych infekcji pęcherza coś bedzie:( posiew musiałam powtórzyć- wyszło coś takiego:1000CFU/ml, flora mieszana, czynnik hamujacy wzrost bakterii G(+) G(-) nieobecny. Babki z labo kazały zrobić jeszcze raz- w pt mam wyniki. Ja mam zastój w prawej nerce i właśnie boli prawa strona i promieniuje az do nogi. Ale nie dostałaś zadnego antybiotyku?

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Tak jak ja na poprawkowe egzaminy w szkole :D
    może z brzuchem łatwiej będzie nam zdać? ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze zrobic liste zakupow taka na 2 tygodnie i zaplanowac obiady, bo maz we wtorek ma operacje to trzeba bedzie wszystko kupic, bo wiadomo ze ja dzwigac nie bede, a po jakies drobne rzeczy skocze sama, ale miesa nie miesa kupie na zapas

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksosia!
    Marcelowi i tak powiedziałam ze do 34 tygodnia to nawet niech nie liczy, ze wyjdzie. Ma siedzieć i koniec. A ja bede tylko lezec, no trudno. Musze wyleżeć te ciąże.

Ksosia, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    U nas średniawka :/
    Po pierwsze profesor i inni lekarze stwierdzili ze moja krzywa jest w normie i nie mam cukrzycy. Chociaz moja gin jak zobaczyła wyniki to powiedziała ze cukrzyca bo wyniki na granicy. Wiec juz sama nie wiem?
    A po drugie ta szyjka :/
    Ten profesor stwierdził w ręcznym ze szyjka ma 1,5 a moja gin w poniedziałek ze ma 3, czyli tyle co zawsze...
    Juz sił nie mam :(
    A i dostaje dla Marcelka to lekarstwo na rozwój tych pęcherzyków płucnych :(
    Bardzo sie boje, dzisiaj na usg wyszło ze Marcel ma około 950 gram. Jest jeszcze taki malusi :(
    Trzymajcie za nas kciuki!
    Nie wiem czy bede miała zakładany ten szew...
    Pysiaczku spokojnir ja też z synkiem dostałam dexawen na płuca i teraz też dostanę. Co do wagi to jak na 24 tc to nie jest malutki, raczej całkiem duzutki. Będzie dobrze. A proponują Ci szew na szyjke? Ja wolałam pessar, mniej inwazyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt to prawda ze jak na ten tc to dziecko ma duza wage :/ ale powinno byc wszystko ok , w szpitalu masz opieke i krzywdy wam nie dadza zrobic :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 będę bardzo mocno trzymała kciuki!!!Marcel posiedzi i posiedzi w brzuchu u Mamy.
    Muszę Ci powiedzieć, że u mnie też dwóch różnych lekarzy podało miesiąc temu dwie zupełne różne długości szyjki i nie wiedziałam, co jest grane. W sumie do dziś nie wiem, ale zaraz mam wizytę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz nie wiem. Te rożne usg rożnie liczą wagę tego mojego bobasa. Ogolnie on cały czas wyprzedza swoją wagę itp.
    Tzn teraz akurat sie ciesze ze on jest większy, ale siedzieć ma minimum do 34 tygodnia :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może z brzuchem łatwiej będzie nam zdać? ;D
    Ja już po :P na pisemne nie mam wpływu, zresztą początkiem maja nie było zbyt wiele widać :P haha, ale Tobie może się uda łatwiej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMUSIE, KTÓRE MAJĄ JUŻ POCIECHY (te bez też:P)

Projektuję własną szafkę na rzeczy Antka. Będą tam wszelkie bodziaki na TERAZ oraz wszystko do pielęgnacja. Na szafce będzie przewijak. I mam pytanie... Co się lepiej sprawdza? Szuflady czy szafki otwierane?
    Myślałam, żeby zrobić od góry 2 szuflady po całej długości i na dole jedną szafkę otwieraną w połowie. Może bardziej sprawdzają się same szuflady?

HELP, bo muszę dziś projekt teściowi zawieźć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, pamiętaj że ja rodzę pierwsza! Więc powiedz tam Marcelkowi, że przed Antkiem jest zakaz :)

Śmieję się, śmieję, a moja mama dwie ciąże przenosiła, więc się mogę jeszcze zdziwić :)

‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ