X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anulka
    nigdy nie wiem jak oni licza tyg ciązy w tych siatkach
    No właśnie tez się zastanawiam czy 25 to 25+ czy to juz 26...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i ani razu tego nie rozszyfrowalam :)
    Inne siatki podają ciut inne normy ale i tak nie zauważyłam zasady
    Na usg mam drukowane wykresy z centylami i najbardziej to rozumiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny "kocykowe" :) czy opłaca się kupić ten kocyk u Makaszki? jest ta promocja na xdzień dziecka i jest 15% ocieplany 75x100 wypełnienie 400g z przesyłką wychodzi 53 zł z groszami? NIe wiem cy się rzucać czy poczekać?

zapomniałam o linku"
    http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-ocieplane/product/view/26/2927.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:03

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cena wydaje mi się dobra
    Ale sama jeszcze minky nie kupowalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie skusiłam na otulacze muślinowe zamiast woombie.
    Dzisiaj w ikea kupilismy malej łozeczko, materac, mate na materac, kolejny kocyk i ręczniczk. Wzielam też podusie ale na pozniejszy okres i taki stopien pod nogi ktory podnosi kolana przy karmieniu za 9,90 podobno pomaga. Odebralam tez pajace i muslinoww otulacze z smyka. Dzien dziecka pelna geba. Juz prawie wszystko mamy :) jedynie troche apteki gemini dokupie i oczekiwanie na wozek i spie spokojnie :). Potem w lipcu skladanie mebelkow i celu wietrzenia i pranie ciuszkow :).

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sierpniu się nudzimy :D

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja prawie kupiłam u Makaszki kocyk, ale któraś z dziewczyn wrzuciła link do aukcji allegro i tam znalazłam komplety minky, które cenowy wychodziły bardzo sensownie. Jeżeli chcesz sam kocyk i podoba Ci się ten wzór to bierz. Ja chciałam jeszcze motylka, dlatego skusiłam się na więcej i cenowo lepiej. Do tego wybrałam wzór który mi odpowiadał bardziej:) Ale żeby potem nie było na mnie:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Magdziulla ja prawie kupiłam u Makaszki kocyk, ale któraś z dziewczyn wrzuciła link do aukcji allegro i tam znalazłam komplety minky, które cenowy wychodziły bardzo sensownie. Jeżeli chcesz sam kocyk i podoba Ci się ten wzór to bierz. Ja chciałam jeszcze motylka, dlatego skusiłam się na więcej i cenowo lepiej. Do tego wybrałam wzór który mi odpowiadał bardziej:) Ale żeby potem nie było na mnie:P
    a też taka gramatura? bo są w podobnej cenie na allegro, ale wypełnienie 200g/m. Masz może link do tej aukcji? dzięki za info:)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka wstępnie tez i makaszki nie znalazłam wzoru dla siebie i od tego uzależniam wybór u kogo kupie. ..Narazie pranie i prasowanie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A w sierpniu się nudzimy :D
    Byczymy :) i psychicznie szykujemy do porodu :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylkomoj maz tak mi dziala na nerwy ze bym go zatlukla momentami, czy to mi hormony odbijaja do mozgu ? ??? Kurde nie ma dnia zebym sie z nim o cos nie poklocila i to tak ze z nerwownie chce mi sie jesc boli mnie glowa i rece mi sie trzesa....ten acet jest totalnie nie wyrozumialym egoista w dodatku sie mna nie opiekuje i ne poswieca mi czasu, kurde ja cps dzis do niego mowie a ten tv podglasza myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, dzien w dzien pzez niego placze a on sobie nic z twgo nie robi.... normalnie dzis mu powiedziałam ze popycha mnie w ramiona prawa k pozwu rozwodowego....nie wiem jak dotrzec do tego czlowieka....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Mój na szczęście /nieszczęście wyjechał
    Ale hasło rozwód padło ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak mi sie chce wymkotowac ze jesc nie moge z tych nerow :/ no e malnie sie az uspokoic niw moge

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 99 % wierzę że to hormony

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    a też taka gramatura? bo są w podobnej cenie na allegro, ale wypełnienie 200g/m. Masz może link do tej aukcji? dzięki za info:)

Z tego co czytam u Makaszki to plusz minky ma gramaturę 400, a nie wypełnienie, ale doczytaj jeszcze raz. Ten który ja kupiłam ma gramaturę 200, ale to gramatura wypełnienia, z tego co jest napisane na aukcji.

http://allegro.pl/milutka-kocyk-ocieplany-kolderka-minky-75x100-new-i5596241440.html

Magdziulla lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo, ja dopiero liznęłam temat. Doedukuję się. A tę aukcję też oglądałam wydaje się ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzieki ! Jestes najlepsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie z zamówienia u makaszki jestem zadowolona, ale z tego co ja zauważyłam to ja wybrałam opcję ocieplaną i tutaj faktycznie było napisane o tej gramaturze 400g.

Macałam też na żywo kocyki lamillou, które mają niby tą samą gramaturę ale dla mnie są dużo grubsze i jakieś takie inne. Moim zdaniem porównując produkt lamillou i makaszki to lamillou jest wart swojej ceny. Być może się jeszcze na niego skusze, albo zażyczę sobie w prezencie :) bo widzę że u mnie w rodzinie niektórzy mają dylemat co kupić to im delikatnie podpowiem.

I w ogóle wy też tak macie, że z kim nie rozmawiacie to pytają ile przytyłyście? jejku, kogo bym nie spytała to w pierwszych trzech pytaniach pada ile przytyłam. denerwuje mnie to

a teraz idę spać, bo jutro przedostatni dzień w pracy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo spać nie pójdę bo córka ewidentnie próbuje sobie poszerzyć miejsce w brzuchu. Ostatnio budzi mnie przed budzikiem rano tak się rozpycha. Mam nadzieję, że te pobudki o 5 nie zostaną jej po przyjściu na świat :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde spać nie moge przez bolące biodro! A bylo tak dobrze wczoraj dużo pochodzilam ale bez przesady nie az tyle aby tak cierpiec wrrr. Oby szybko przeszło bo jak będę miała leżeć to już w ogóle przytyje ja z tych wiecznie w ruchu inaczej to zimno mi o głodna wiecznie sie robie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ