X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anulka
    nigdy nie wiem jak oni licza tyg ciązy w tych siatkach
    No właśnie tez się zastanawiam czy 25 to 25+ czy to juz 26...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i ani razu tego nie rozszyfrowalam :)
    Inne siatki podają ciut inne normy ale i tak nie zauważyłam zasady
    Na usg mam drukowane wykresy z centylami i najbardziej to rozumiem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny "kocykowe" :) czy opłaca się kupić ten kocyk u Makaszki? jest ta promocja na xdzień dziecka i jest 15% ocieplany 75x100 wypełnienie 400g z przesyłką wychodzi 53 zł z groszami? NIe wiem cy się rzucać czy poczekać?

zapomniałam o linku"
    http://www.makaszka.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-ocieplane/product/view/26/2927.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:03

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cena wydaje mi się dobra
    Ale sama jeszcze minky nie kupowalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie skusiłam na otulacze muślinowe zamiast woombie.
    Dzisiaj w ikea kupilismy malej łozeczko, materac, mate na materac, kolejny kocyk i ręczniczk. Wzielam też podusie ale na pozniejszy okres i taki stopien pod nogi ktory podnosi kolana przy karmieniu za 9,90 podobno pomaga. Odebralam tez pajace i muslinoww otulacze z smyka. Dzien dziecka pelna geba. Juz prawie wszystko mamy :) jedynie troche apteki gemini dokupie i oczekiwanie na wozek i spie spokojnie :). Potem w lipcu skladanie mebelkow i celu wietrzenia i pranie ciuszkow :).

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sierpniu się nudzimy :D

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja prawie kupiłam u Makaszki kocyk, ale któraś z dziewczyn wrzuciła link do aukcji allegro i tam znalazłam komplety minky, które cenowy wychodziły bardzo sensownie. Jeżeli chcesz sam kocyk i podoba Ci się ten wzór to bierz. Ja chciałam jeszcze motylka, dlatego skusiłam się na więcej i cenowo lepiej. Do tego wybrałam wzór który mi odpowiadał bardziej:) Ale żeby potem nie było na mnie:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Magdziulla ja prawie kupiłam u Makaszki kocyk, ale któraś z dziewczyn wrzuciła link do aukcji allegro i tam znalazłam komplety minky, które cenowy wychodziły bardzo sensownie. Jeżeli chcesz sam kocyk i podoba Ci się ten wzór to bierz. Ja chciałam jeszcze motylka, dlatego skusiłam się na więcej i cenowo lepiej. Do tego wybrałam wzór który mi odpowiadał bardziej:) Ale żeby potem nie było na mnie:P
    a też taka gramatura? bo są w podobnej cenie na allegro, ale wypełnienie 200g/m. Masz może link do tej aukcji? dzięki za info:)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka wstępnie tez i makaszki nie znalazłam wzoru dla siebie i od tego uzależniam wybór u kogo kupie. ..Narazie pranie i prasowanie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A w sierpniu się nudzimy :D
    Byczymy :) i psychicznie szykujemy do porodu :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylkomoj maz tak mi dziala na nerwy ze bym go zatlukla momentami, czy to mi hormony odbijaja do mozgu ? ??? Kurde nie ma dnia zebym sie z nim o cos nie poklocila i to tak ze z nerwownie chce mi sie jesc boli mnie glowa i rece mi sie trzesa....ten acet jest totalnie nie wyrozumialym egoista w dodatku sie mna nie opiekuje i ne poswieca mi czasu, kurde ja cps dzis do niego mowie a ten tv podglasza myslalam ze wyjde z siebie i stane obok, dzien w dzien pzez niego placze a on sobie nic z twgo nie robi.... normalnie dzis mu powiedziałam ze popycha mnie w ramiona prawa k pozwu rozwodowego....nie wiem jak dotrzec do tego czlowieka....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Mój na szczęście /nieszczęście wyjechał
    Ale hasło rozwód padło ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak mi sie chce wymkotowac ze jesc nie moge z tych nerow :/ no e malnie sie az uspokoic niw moge

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 99 % wierzę że to hormony

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    a też taka gramatura? bo są w podobnej cenie na allegro, ale wypełnienie 200g/m. Masz może link do tej aukcji? dzięki za info:)

Z tego co czytam u Makaszki to plusz minky ma gramaturę 400, a nie wypełnienie, ale doczytaj jeszcze raz. Ten który ja kupiłam ma gramaturę 200, ale to gramatura wypełnienia, z tego co jest napisane na aukcji.

http://allegro.pl/milutka-kocyk-ocieplany-kolderka-minky-75x100-new-i5596241440.html

Magdziulla lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo, ja dopiero liznęłam temat. Doedukuję się. A tę aukcję też oglądałam wydaje się ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia dzieki ! Jestes najlepsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie z zamówienia u makaszki jestem zadowolona, ale z tego co ja zauważyłam to ja wybrałam opcję ocieplaną i tutaj faktycznie było napisane o tej gramaturze 400g.

Macałam też na żywo kocyki lamillou, które mają niby tą samą gramaturę ale dla mnie są dużo grubsze i jakieś takie inne. Moim zdaniem porównując produkt lamillou i makaszki to lamillou jest wart swojej ceny. Być może się jeszcze na niego skusze, albo zażyczę sobie w prezencie :) bo widzę że u mnie w rodzinie niektórzy mają dylemat co kupić to im delikatnie podpowiem.

I w ogóle wy też tak macie, że z kim nie rozmawiacie to pytają ile przytyłyście? jejku, kogo bym nie spytała to w pierwszych trzech pytaniach pada ile przytyłam. denerwuje mnie to

a teraz idę spać, bo jutro przedostatni dzień w pracy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo spać nie pójdę bo córka ewidentnie próbuje sobie poszerzyć miejsce w brzuchu. Ostatnio budzi mnie przed budzikiem rano tak się rozpycha. Mam nadzieję, że te pobudki o 5 nie zostaną jej po przyjściu na świat :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde spać nie moge przez bolące biodro! A bylo tak dobrze wczoraj dużo pochodzilam ale bez przesady nie az tyle aby tak cierpiec wrrr. Oby szybko przeszło bo jak będę miała leżeć to już w ogóle przytyje ja z tych wiecznie w ruchu inaczej to zimno mi o głodna wiecznie sie robie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ