X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Dziękuję Ci bardzo, ja dopiero liznęłam temat. Doedukuję się. A tę aukcję też oglądałam wydaje się ok.

Żeby rozgryźć o co chodzi z tymi gramaturami trzeba by dopytać u źródła - i u Makaszki i u Milutkiej - o gramaturę pluszu i wypełnienia. Bo jak dla mnie to są opisane dwie różne rzeczy, ale może się czepiam:P

Dzień doberek! U nas wreszcie dzisiaj jest czym oddychać, przynajmniej póki co.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupuję u Milutkiej, a biorę tą wersję środkową jeśli chodzi o wypełnienie :) a jeśli zima będzie jak w zeszłym (roku mam nadzieję) to zawsze dodatkowo się coś wykombinuje, żeby maluszek nie zmarzł. Póki co mam dużo gorszy problem z wyborem wzoru ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam z pracy :) dzisiaj w końcu skusiłam się na fasolkę szparagowa, będzie na kolację :) 13 zł za kilogram, a dwa dni temu u tej samej kobitki była po 16

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to widzę, że grubszy temat z tym wypełnieniem. Spojrzałam, ale ceny la milliou to nie dla mnie. Popatrzę na tą Malutką. Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Kurczę to widzę, że grubszy temat z tym wypełnieniem. Spojrzałam, ale ceny la milliou to nie dla mnie. Popatrzę na tą Malutką. Dzięki
    możesz sobie jeszcze sprawdzić daWanda i art-madam, na tej pierwszej stronce ostatnio jakieś promocje były. Masz tam całe mnóstwo sklepik z takimi rzeczami i inne rękodzieła. Bardzo ładne, ale nieco droższe rzeczy ma też ten sklepik: https://minkycm.pl/ - tutaj jest rabat 15% na pierwsze zakupy przy zapisaniu się do newslettera.

ja już dostaję kota na punkcie tych kocyków! serio, a wczoraj mój mąż zobaczył sowy na milutka i mówi "bierz sowy!!" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 07:54

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano,
    znowu z rana spać nie mogłam, bolał mnie brzuszek i plecy więc rozbudziła się jak mąż zbierał się do pracy.
    Chcę spać na brzuchu! Tak mi nie wygodnie ciągle na bokach i plecach :/ ale póki co daję jeszcze radę, choć mój dobry mąż zapamiętał, że istnieją poduchy i sam mówi, że może trzeba taką kupić i spać osobno, bym miała dużo miejsca :D nie sądziłam, że sam to powie.. ale na poduchę się na razie nie zdecyduję.

Zaraz muszę się ogarnąć i skoczyć na ryneczek na małe zakupy, zanim będzie pełno ludzi i gorąc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    ja mam bzika na punkcie w ogole dzieciecych kocyków :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na punkcie wszystkich malutkich rzeczy dla niemowlaków ;D
    a jak oglądam czapeczki i się zachwycam na nimi i mówię do męża "zobabcz jakie maleńkie" to mam ochotę mu po łbie dać jak mi nagle mówi "pamiętaj że ta maleńka główka musi przez ciebie przejść" ;D

agatia, Ksosia, kamciaelcia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry skowroneczki :) Spać nie możecie? Ja dziecko w domu mam i dopiero oko otworzyłam. Nie długo skończy się spanie cała noc i do 8 rano. Muszę korzystać puki mogę.

Dziś szkoła rodzenia i temat o kąpieli hihi znów mam kąpać tą śmieszną lalkę? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Za 2 godziny wizyta... Zaczynam trzesc portkami! Aghr...:)
    Maly za to slodko oklada mnie kopniakami <3

Jak dlugo czeka sie na paczke od makaszki bo juz nie moge sie doczekac :)
    Mamy juz lozeczko w sypialni i nie moge wyjsc z podziwu ze to juz niecale 3 miesiace :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę się doczekać, aż zrobimy pokoik dla dzieci, a zwłaszcza jak łóżeczka się poustawia :D tylko, że nie mam jeszcze materacyka, pościeli ani nic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na łóżeczko czekamy, materac dostajemy od moich rodziców - wybraliśmy piankę-kokos z hildinga, mam nadzieję że to dobry wybór ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/853e456b359b.jpg
    U nas tak to wyglada. Meza strona jest przy lozeczku, wiec zalatwilam sobie kto bedzie wstawal w nocy hehe :D

Strasznie nie podoba mi sie to, ze pod materacykiem jest taka przestrzen i szuflada brzydko wyglada dlatego pomysle o jakiejs dekoracji falbankowej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/853e456b359b.jpg
    U nas tak to wyglada. Meza strona jest przy lozeczku, wiec zalatwilam sobie kto bedzie wstawal w nocy hehe :D

Strasznie nie podoba mi sie to, ze pod materacykiem jest taka przestrzen i szuflada brzydko wyglada dlatego pomysle o jakiejs dekoracji falbankowej...
    Są prześcieradła pod materac z falbanka

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem na jaki materac się zdecydować.. na pewno nie chce z gryką. No i w sklepach mały wybór bo są same z wyższej półki :/

Chcę też kupić sobie fotel do pokoju, by mieć na czym usiąść i spokojnie maluszki nakarmić. Polecacie jakiś? Myślałam, by podjechać do Ikea i popróbować różne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Z tym wstawaniem punkt 8 to niesamowita sprawa, nieważne o której się kładę i tak budzę się o 8. Po wczorajszej podróży (łącznie 5h jazdy) stwierdzam, że więcej się nigdzie daleko nie wybieram, moje nogi tego nie przeżyją, nawet jak już wróciliśmy to nie mogłam sobie miejsca znaleźć, najchętniej włożyłabym nogi do lodu.
    Z synem i mężem byliśmy wczoraj w takim ogromnym smyku i wiele rzeczy sobie obmacałam. Niektóre łóżeczka są zrobione z mega delikatnych deseczek, że chyba bałbym się wkładać tam małego, za to kocyki mogłabym dotykać non stop, są takie milusie.
    Maluszek też się chyba zmęczył podróżą bo spokojniutko w brzuszku od wczoraj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu możesz zdradzić gdzie kupiłaś łóżeczko w moim ulubionym kolorze? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żałuję, że nie wzięłam sobie późniejszej godziny na wizytę, bo mam na 16:00, o 16:00 mąż kończy pracę i mam nadzieję (chyba po raz pierwszy), że będzie większy poślizg żeby mógł zdążyć na usg :P a na ostatnie prenatalne umówić się do jakiegoś fajnego lekarza (mam nawet jednego na oku), który by przyjmował w takich godzinach żeby mógł jechać ze mną. Jakoś nie uśmiecha mi się jechać w te upały na te wygwizdowo, gdzie przyjmuje moja lekarka - prenatalne robi w innym miejscu niż swój prywatny gabinet, który jest na mojej ulicy) :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    Oooooo to już 25tc :-)

Zaprowadzilam dziecko do przedszkola właśnie kończa śniadanko i wyruszają na wycieczke :-)
    Pierwsza wycieczka w przedszkolu :-)

Później muszę wyruszyć do warzywniaka po kapustę bo ekstra mi przywioza włoska i będę gołąbki robić :-)
    Fakt będą mini bo kapusty małe niby:-(

Mój junior wczoraj po 21 chyba sobie chatę powiększal tak kopal wariowal że było go widać wszędzie i przez brzuch :-)
    Pokazałam mężowi to oczy zrobił że tak tam wariuje.
    Córka mocnej się wypychala przez brzuch można było odróżnić nogę czy głowę :-)

Teraz właśnie leżę i dalej wariuje hihi
    Fajne widoki:-)

Sarcia ja przez wczorajszego męża wczoraj płakałam.
    Słowo rozwód w myślach mi padło jakiś czas temu:-(
    Faceci to........ I z kosmosu są
    Trzeba ich olać i robić swoje.
    Nie którzy to faktycznie skarby inny trochę gorsi i są ci najgorsi :-(
    Więc ja się pocieszać że mój należy do tych średnich i nie mam tak źle.
    Ale mogli by być więcej wyrozumiali dla nas.

Ksosia trzymam kciuki za udaną wizytę:-)
    Będzie dobrze czekamy na relacje:-)

Innym również wizytujace życzę udanych wizyt:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ksosiu możesz zdradzić gdzie kupiłaś łóżeczko w moim ulubionym kolorze? :)
    Zamowilam w Dino, z firmy Tomi. Klupś ma tańsze, ale slyszalam ze sklejka sie odkleja. Drogo nas wyszlo, bo jeszcze materacyk jeden z drozszych wzielismy, ale planujemy kolejne pociechy to moze im posluzy :)

bisacz, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ