X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ksosiu
    Wiecie dziewczyny ja tak sobie myślę o tych naszych mężach to myślę sobie, że oni też może są już trochę zmęczeni sytuacją. Na początku ciąży mój chodził na paluszkach, pytał często jak się czuję, gdy mały zaczął kopać to z synem biegli na złamanie karku, żeby rękę do brzuszka przyłożyć. Teraz to wszystko trochę okrzepło a najgorsze, że przy tej pogodzie my czujemy się często gorzej, potrzebujemy więcej uwagi i pomocy z ich strony. Tak ja sobie interpretuję ich zachowanie bo wiem, że z moimi hormonami mój mąż też nie ma lekko :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) u mnie dziś chłodniej ale nie najgorzej:)

Angela ma pytanie czy wiesz ile mniej więcej czeka się na pojawienie zasiłku w zasiłku w pue zus? czy dopiero tam się pojawia jak już będzie wypłata robiona?

Sarcia jak możesz to przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to napisze ci o co mi chodzi bo nie chcę tutaj zaśmiecać dziewczynom:)

Wczoraj po wizycie u lekarza okazało sie, że jednak te głupie hemoroidy(wiem, miła wiadomość do śniadania;p), pani doktor była zdziwona ze tak wcześnie je mam, ale nic działamy doraźne, ma być lepiej.

Wczoraj był super dzień najpierw piknik potem mała pizza, potem pierogi z truskawkami, lody a na koniec basen totalny relax. Noi meczyk, choć przegrali.

Dzię idę do położnej pogadać o formalnościach po porodzie.

A noi wcozraj na pikniku dodtałam butelkę LOVI 150 ml Medical + i smoczek :minismoczek uspokający macie o nich jakies swoje opinie?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój dopiero niedawno zauważył ruchy "gołym" okiem i dzisiaj pierwszy raz poczuł pod ręką jednego kopniaka :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz to prawda że przez nasze hormony znowu oni nie mają lekko.
    I pewnie są zmęczeni.
    Ahhhhh.......uroki ciazy:-)

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu... Zycie z facetami jest trudne, ale bez nich wcale nie jest lepsze...
    Ja uwielbiam poczatki znajomosci. Jak kolezanki opowiadaja gdy kogos poznaly... To wszystko jest takie piekne, one takie szczesliwe, a pozniej slucham jaka beznadzieja...
    I takimi swoimi poczatkami staram sie zyc :)
    Maz mnie wkurza niemilosiernie. Klocimy sie stale o te same rzeczy i nikt z nas nic nie poprawia w sobie... Czesto brakuje nam kultury, ale jak juz sobie poplacze i polamentuje to mysle sobie "Ty gnojku, nawet nie wiesz jak cie kocham ze to znosze"... I zyjemy dalej....
    Najgorsze sa chwile kiedy mowie do brzuszka ze przepraszam ze takiego tate mu funduje.... Ale to tez chwile slabosci bo ojcem wcale zlym nie bedzie... A przynajmniej nic na to nie wskazuje - poza brakiem czasu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    hej dziewczynki:) u mnie dziś chłodniej ale nie najgorzej:)

Angela ma pytanie czy wiesz ile mniej więcej czeka się na pojawienie zasiłku w zasiłku w pue zus? czy dopiero tam się pojawia jak już będzie wypłata robiona?

Sarcia jak możesz to przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek to napisze ci o co mi chodzi bo nie chcę tutaj zaśmiecać dziewczynom:)

Wczoraj po wizycie u lekarza okazało sie, że jednak te głupie hemoroidy(wiem, miła wiadomość do śniadania;p), pani doktor była zdziwona ze tak wcześnie je mam, ale nic działamy doraźne, ma być lepiej.

Wczoraj był super dzień najpierw piknik potem mała pizza, potem pierogi z truskawkami, lody a na koniec basen totalny relax. Noi meczyk, choć przegrali.

Dzię idę do położnej pogadać o formalnościach po porodzie.

A noi wcozraj na pikniku dodtałam butelkę LOVI 150 ml Medical + i smoczek :minismoczek uspokający macie o nich jakies swoje opinie?
    U Mnie się pojawia wcześniej ja już mam decyzję na kolejne zwolnienie. Wypłatę dostanę 10 czerwca.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Mała nie daje spać, chyba przyzwyczaja mnie do nocnego wstawania, a od 6 to już w ogóle pospać nie da, aż mąż w szoku jest bo ja z natury mega śpiochem jestem i pomimo, że spać późno czasem chodzę to budzę się przed nim a on nie dowierza :)

Ja zauważyłam, że on coraz bardziej się angażuje, komentarzy głupich już nie daje tylko pomaga sam z siebie, do brzuszka go ciągnie zwłaszcza wieczorami jak już w łóżku leżymy, bo Emilka wtedy figluje jak szalona :)

A w ogóle to już 7 MIESIĄC!!! Nie mogę uwierzyć jak już nie dużo zostało :))

P.S. Pysiaczku moooocno trzymam kciuki!

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zabciu... Zycie z facetami jest trudne, ale bez nich wcale nie jest lepsze...
    Ja uwielbiam poczatki znajomosci. Jak kolezanki opowiadaja gdy kogos poznaly... To wszystko jest takie piekne, one takie szczesliwe, a pozniej slucham jaka beznadzieja...
    I takimi swoimi poczatkami staram sie zyc :)
    Maz mnie wkurza niemilosiernie. Klocimy sie stale o te same rzeczy i nikt z nas nic nie poprawia w sobie... Czesto brakuje nam kultury, ale jak juz sobie poplacze i polamentuje to mysle sobie "Ty gnojku, nawet nie wiesz jak cie kocham ze to znosze"... I zyjemy dalej....
    Najgorsze sa chwile kiedy mowie do brzuszka ze przepraszam ze takiego tate mu funduje.... Ale to tez chwile slabosci bo ojcem wcale zlym nie bedzie... A przynajmniej nic na to nie wskazuje - poza brakiem czasu....

Hahhaha
    Początki hmmmmmm
    Ostatnio mojemu wspomniałam te początki to powiedział że lepsza nie jestem :-)

Ja też staram się myśleć pozytywnie.
    Wszędzie są jakieś zgrzyty jak to mówią docieramy się.
    Nikt nie jest idealny:-)
    Ja do córki w ciąży tak mówiłam ale mojego nie było przy nas bo robił po dwie zmiany zasuwa na rodzinę:-) i warto było bo dostaliśmy kredyt mieszkaniowy bez problemu nasza zdolność kredytową była duża dzięki jego dochodom.
    Musimy sobie radę dać :-)
    Dobrze ze możemy sobie posmutac tutaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji stażu naszego małżeństwa (w tym roku 19 lat - byliśmy gówniarzami hihi) to chyba trochę zapominałam jak to było na początku. Każdy ma lepsze i gorsze dni ale razem zawsze lepiej i faktycznie dobrze się czasem "wygadać" na forum :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie lubię pytań mojego typu: jak sie czujesz?, jak sie czujecie?, jak Piotrus?, Kopał?
    i stwierdzeń: nie rób tego, leż , musisz odpoczywać, połóz się, ja to zrobię...troche dziwnie na mnie to dziala, bo szybko odpowiadam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu ja też reaguję na takie pytania jakimś takim rozdrażnieniem ale chodzi mi o to, że mąż już tak się nie trzęsie nad ciążą. No i bardzo mnie drażnią takie pytania ze strony teściowej, ona to mnie dopiero wkurza. Ostatnio mówi "no i co dalej będziesz sama" a chodziło jej o to, że będzie drugi chłopak i nie będzie dziewuszki. Boż jak mnie takie teksty wku-wiają, dobrze, że nie muszę jej często oglądać.

żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko wkurza jak ktoś kto nie jest mi szczególnie bliski lub bez pytania łapie za brzuch "kopie? obudź się!! kopnij!" ciekawe co sobie w takich momentach Filip myśli ;D złote rady na temat odżywiania, sposobu życia i innych aktywności od innych przestały mnie jakoś ruszać, całe szczęście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:12

ilona29 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja złotych rad nie dostaję
    a może dlatego, że wiedza , ze potrafie gebe otworzyć
    głupie pytanie-jak sie czujesz? no jak mam sie czuć ??????dobrze to źle, źle to jeszcze gorzej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najbardziej rozbawiło mnie ostatnio pytanie "czy ciąża boli??" - no jasne czasem tak kopnie, że zaboli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:17

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz... Kawal stazu... Ale piekne to jest.
    Ja sie dowiedzialam ze kolezanka ze studiow jest juz po rozwodzie! Tak sie zdziwilam, istny szok... 27-latka rozwodka. Moja kolezanka z ogolniaka tez jakos po roku czy dwoch byla rozwodka...
    Takie docieranie, ktore zakonczylo sie bez happy endu...

Nie lubie rozwodow. W rodzine mamy tylko jedna rozwodke, ale ona zyje w niemczech. Inny styl, inne priorytety - ponoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy ktos mnie pyta jak sie czuje, to mam wrazenie ze kobieta ciezarna powinna zawsze czuc sie zle...
    Moj maz odpowiada ze dobrze, ale hormony ostatnio kiepsko sypiaja...

A ja odpowiadam tylko ze ciezko - majac na uwadze wage, nie samopoczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf faktycznie widac i jak niziutko!!:)
    Ja juz tam nie siegam :D
    I tez mam jeszcze dziurke w pepku!:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pępek już dawno został wyciągnięty :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pepek juz wyskoczył na poziom 1.
    wiem, ze bedzie więcej na wierzchu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze odpowiadam, że dość dobrze i nie mogę narzekać, bo tyle dolegliwości mnie ominęło, że zgrzeszyłabym :D
    Ostatnio znajoma mi mówi "zwłaszcza jak dobrze się czujesz, bo ten najgorszy moment 3 miesięcy minał już prawda?" a ja, że jestem już w szóstym :) a ona oczy wywaliła, że już? :O chociaż często mnie widuje.. mówi, że promienieje w tej ciąży i strasznie mi służy! Miłe :D

Mój pępek wciąż normalny i wgięcie w talii nadal jak dwie fałdki brzuszne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:27

‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ