X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin super wieści :)
    Magdziulla cholestaza raczej objawia się świądem bez wysypki, może coś.Cię uczulilo, warzywa, owoce...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    W ciąży wszystko może nas dopaść ale jeśli już Cię to niepokoi to moim zdaniem to znak by skonsultować
    Mnie zaczęło swedziec lewe przedramie i zaczęłam to kojarzyć z truskawkami i raczej celnie trafiłam (odstawiłam do minimum i nic nie dokucza ). A dużo nie jadłam tylko kiedyś miewalam reakcje na czerwone w nadmiarze (pomidory i truskawki )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, no nic innego się nie zgadza, pewnie macie rację to jakieś uczulenie tylko. Poczekam parę dni jak nie zejdzie to pójdę do dermatologa, bo brzydko to wygląda i nie chce mieć tego na stałe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz, absolutnie nie wyobrazam sobie robienia golabkow bez... Poparzenia woda z garnka :P

Ilekroc robilam golabki Zawsze musialam sie poparzyc. I podobnie jak dziewczyny... Balabym sie wyparzac w mikrofali, w plastiku.

PS - w moim miescie na dni mlodziezy mialo byc 300 osob z Niemiec. Bedzie 33... :D
    Ludzie sie boja zamachow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jesli Twoj maz dowiezie dobry obiad rodze w Skwierzynie!:)
    Tutaj mama nam dowiezie - na meza bym nie liczyla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na szyi (gardlo, krtan) bardzo przesuszona skore. Jakby uczulenie, ale nie mam pojecia z czym to wiazac :(
    Na poczatku ciazy tez mialam, ale mniejsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej, a to moj Kubuś :) wklejony w mamusi łożysko i straaasznie cieżko było go uchwycić. Prawie godzinę maglowali mnie na leżąco! Dwa razy zrobiło mi sie słabo. Wyszłam stamtąd zmordowana. Ale udało się ;) Wszystko wyglada bardzo ładnie, jest równo na 50 centylu (oprócz głowy bo to na 90 po tatusiu)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/408f1f5ba2b6.jpg

Pysiaczek89, Sabina, kamciaelcia, AJrin, żabka04, agatia, martta, A_n_k_a_80, violett, _izunia_, mysza0406, Żabcia_, mmargol, bbeczka91, bisacz, Malutka92, marta258 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jak ładnie widać buzię :)

Dzień dobry
    Ja już po śniadaniu. Jadę do ginki, na ręczne mierzenie szyjki.
    Mam do Was pytanie, bo ja pierwszy raz tak.miałam. W nocy obudził mnie skurcz, brzuch był twardy i miałam parcie na odbyt. Dosłownie jak przy porodzie. Przerazilam się, co to się dzieje? Czy któraś tak.miała?

Jadę. Odezwę się. Pa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Mmargol ja zazdroszcze :)
    Udanego wypoczynku!:)

Macioszczyczka mozna juz oficjalnie gratulowac?:)

Witamy się z Hanią jako Panie magister! ;)

Sarcia123 wrote:
    A moj maz specjalnie to wykorzystuje bo wie ze nie mam tu nikogo....rodzicow mam 400 km stad i poprostu zeruje na tym ze nie mam tutaj do kogo pojsc czy sie zwrocic jak mam gorszy humor....bo on jest cwany bo ma tu kolegow znajomych rodzine bo cale zycie tu mieszkal, a ja sie przeprowadzilam to wiadomo co z tego ze mieszkam iles tam lat..i tak czuje sie tutaj obco...i on o tym wie.... a traz w ciazy to tym bardziej wie ze samochoem do mamy nie pojade , ale niech niw bedzie taki madry sa jeszcze pociagi, moge wziac corke i pojechac pociagiem..i chyba rak zrobie a on niech zostanie sobie sam w domu...

Mój ogólnie zły nie jest. To o co go poproszę jest zrobione. Tylko jak się wkurzy to najpierw mówi - potem myśli, co często kończy się przeprosinami i moim płaczem.

Sarcia też nie mam tu nikogo. Rodzice 400 km ode mnie. Jedyne co moge zrobić to wyjść i zadzwonić do mamy.

Ksaosia, mój jak złapie mnie silniejszy skurcz to pyta czy wszystko w porządku.

My wizytę mamy jutro o 9. zobaczymy jak pannica urosła. ;)

A tak wogóle... mam wrażenie że wypadł mi czop.... I wczoraj w nocy miałam takie cztery 5 minutowe skurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:02

Behemottka, żabka04, Angela89, agatia, martta, violett, _izunia_, Anulka01, mysza0406, mmargol lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciuszczyczka - gratuluję magisterki! :) i za to lubię. Wszystko inne mam nadzieję, że w porządku i żadne czopy nie wyszły...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Później was nadrobie bo brak czasu latam jak poparzona :-)
    Lecę do gina na 9:20 a jeszcze trzeba się ogarnąć i dojechać i córkę do przedszkola zawieść:-)

Udanych wizyt i miłego dnia :-)
    Do potem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Widzę, że wiele z Was dzisiaj wizytuje, trzymam mocno kciuki!!

Ja wstałam, jak zwykle budzę się w nocy co chwilę, na 10-tą jadę do dentysty więc też mi w głowie siedzi :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka gratki Pani mgr :)
    Powodzenia na wizytach mamusie :) dajcie znać po. Ja dopiero na 15, więc jeszcze dużo czasu :)

No i znowu mega upał i brykający w brzuchu dziec postawiły mnie na równe nogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:45

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana już godzinę na nogach . Może uda mi się jeszcze usnąć, czyś mam w planach przeprac zapasowe poszwy jutro odwiedzi mnie koleżanka z Warszawy to może ogarniemy okna. Dziś już chyba bedzye znowu gorąco.

Z dobrych wieści znalazło się moje zwolnienie i dziś zostanie wysłane pocztą liczę ze do konca tygodnia dojdzie do zus.

Udanych wizyt i miłego dnia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u nas też głowa wyprzedza o 2 tygodnie taka duża reszta o tydzień a brzusio mały ale mieści sie w normach. Całościowo jest na 70 centylu.
    Zabcia chyba to włoski obstawiam, że po tacie ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• martta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie od wczoraj mega nieciekawie, dostałam mega hemoroida, w zyciu takiego nie mialam i jeszcze jakis ucisk na kręgosłup, ani lezec ani siedzieć, ani chodzić, ani spac juz drugi dzień i noc :-( na 12 mam wizytę u proktologa, a potem rehabilitanta. Może ktos cos pomoże, bo bol okropny! Wczoraj az ryczalam pare razy, dzisiaj pokladam nadzieję w lekarzach, oby nie zludna.

Macioszczyczka gratulacje! :-)
    Powodzenia na wizytach, bo widzę, że sporo mamusiek dzisiaj wizytuje :-)
    My jutro mamy usg 30tc.

o148p07w5riqasy7.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta
    Współczuje hemoroida, ja mojego prawie juz "zniszczyłem" korą z dębu, tak jak dziewczyny radziły. Super pomaga. A Tobie na pewno pomogą lekarze, trzymam kciuki!!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z kawką, my dzisiaj zaczynamy kolejny tydzień! Coraz bliżej wielkiego dnia! :) my wizytujemy o 10:00 a że się ładnie zrobiło to idziemy spacerkiem ;) jeśli da skierowanie, pojadę od razu się zapisać na CC, czy coś potrzebuję oprócz skierowania i karty ciąży przy zapisie? :)

agatia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pysiaczek, oby cos poradził bo oszaleje, ja juz mialam pare razy je i dawalam zawsze rade, ten to jakas masakra. Stosuje lod, kore debu i posterisan i ani ćwierć ulgi. Naprawdę jak cos tak boli i utrudnia funkcjonowanie to może odejść od zmysłów wręcz :-(

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ