X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi
    ale ja ciąże prowadze na nfz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Gratuluję udanych wczorajszych wizyt i powodzenia na dzisiejszych :)
    Pirelka trzymam kciuki za wizytę dentystyczna. Ja mam teraz 13.07 i już sobie zapisała ze to ostatnia jak na razie ale i tak są dwa do zrobienia, więc znowu będzie 400zl :/
    Macioszczyka gratulacje i kciuki za męża :)

U mnie znowu gorąco się robi a tak fajnie było przez 2 dni.
    Muszę coś wymyśleć na dzisiejsze imieniny mojego Piotrka. Koszulę już dostał w prezencie. Może mu ciasto królewskie upieke, co prawda nigdy tego nie piekłam. Zbieram się na zakupy i do roboty ;)

Miłego dnia :)

pirelka lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie koleżanki z pracy mi tak gadały a ja oczy jak 5 zł i mówię, że co ?! więc podeszłam do tego sceptycznie i Was się pytam

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja koleżanek w pracy nie mam ;) doradców nie brakuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zwolnieniu jestem 2 miesiące, ale po takiej przerwie pracodawca nie dopuściłby mnie do pracy, taka branża, że nawet kilkutygodniowe przerwy wymagają szkolenia pracownika :/

dobrze dziewczynki, uciekam do lekarza, mam nadzieję że da skierowanie i będę mogła się zapisać na cesarkę, żeby się choć trochę uspokoić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi nic takiego nie słyszałam, a w tamtym tyg brałam nowe zwolnienie i lekarz też nic nie mówił.
    Ja w końcu ponownie ruszyłam z wyprawką. Dziś przyjdzie wanienka ze stelażem, a na dniach inne rzeczy i kocyk:D
    Martta współczuję bólu, ja swoje hemoroidy opanowałam w miarę, ale pilnuję się bardzo i ogromne znaczenie miało to, że pięknie wyregulowałam metabolizm po euthyroxie. Jest po prostu łatwiej.
    Wysypka zaczęła się chyba pojawiać na rękach, więc zapisuję się do dermatologa.

30tydzień i już w piątek usg.

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF 3mam kciuki :)
    kamcia dzięki za info w takim razie śpię spokojnie :P bo jak sobie pomyślałam, że będę musiała się kłaść do szpitala ( po jakiego h.... )

zem3anlidu4xmpao.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem od stycznia, praktycznie od samego początku. I niestety mój stan nie pozwoliłby mi teraz na prace. I mysle, ze wiele jest kobiet, które musza lezec lub sie oszczędzać... Wiec mysle, ze to jakies nieprawdziwe informacje. Bo co teraz miałabym isc do szpitala? Ale przecież szpital tez musiałby za mnie dostać pieniądze, wiec mysle ze to by sie zupełnie nie opłacało. Jakaś błędna informacja, tak mysle.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek no właśnie też się zdziwiłam :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi
    moja druga ciąża a szpitala nie zaliczyłam i nie zamierzam przed cc
    to, ze z kims sie pracuje, mie oznacza od razu kolezanek :) nie brakuje osób , którym sprawia frajde przekazywanie negatywnych informacji i którym gul lata, bo tobie dobrze się wiedzie ;) dystans i rozum najwazniejsze. Tobie też odpoczynek juz sie należy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o przez to wszystko zapomniałam, ze dzisiaj środa i nowy 30 tydzień.
    Magdziulla u mnie metabolizm ma sie codziennie swietnie, ponoć to przez uciski macicy u mnie wychodzi, dlatego nic nie można zaradzić wcześniej :/
    esmi ja tez nic takie nie słyszałam, to by była głupota dopiero.
    foksik powodzenia

_izunia_, Strazaczka1990, Sabina, violett lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia dlatego tą informację nie wzięłam aż tak do serca i wolałam do Was się odezwać i się upewnić :) pewnie gdzieś coś usłyszały i zaczęły gadać :) dla mnie to rybka i tak zaraz idę na urlop i zwolnienie :)

zem3anlidu4xmpao.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi
    i tak cie podziwiam, ze jeszcze pracujesz...ja swój urlop wykorzystam po macierzyńskim

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia ogólnie swoją pracę lubię i lubię z ludźmi pracować z działu :) ja też ciągnę pracując i wykorzystując urlop z tego, że od stycznia miałam podwyżkę i bym chciała mieć większy macierzyński :) w przyszłym roku będe miała do wykorzystania 28 dni :)

zem3anlidu4xmpao.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ponad 60 dni urlopu wykorzystam w przyszłym roku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:20

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka w zasadzie prawie u każdego sprzedawcy możesz wybrać grubość. Jeśli chcesz super gruby to najgrubszy jaki znalazłam był tu http://www.maleduze.pl/96-kocyki-minky są też na allegro, ale tam nie widziałam aukcji na 350g. Ja ostatecznie wzięłam 200g.

Co do ekwiwalentu wydaje mi się, że musi zapłacić, chyba, że się przedawni - świta mi, że 3 lata? ale to sprawdź. Gorzej u mnie w pracy wyszło jak jest liczone. Kiedyś liczyli 3 msc z całości dodatkami, a teraz doszukali się, że mogą z samej podstawy. Ale nie wgłębiałam się w temat.

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krzywej cukrowej :)
    74/81/94 ufff w normie :)

Wybrałam torbę do szpitala :)
    W pierwszej ciąży zabrałam za dużo gratów ze sobą he he
    teraz już wiem, że taka zgrabna wystarczy :P

http://allegro.pl/torba-podrozna-na-kolkach-srednia-bagaz-walizka-i5709397526.html

żabka04, mysza0406, Strazaczka1990, pirelka, _izunia_, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam .
    ale pogoda pada :-( i pochmurno :-(
    Mąż właśnie pojechał do pracy :-)

L4 wystawione na mc (esmi nic nie gadał gin to jakieś ploty).
    Kolejna wizyta planowana 29.07.2016
    A 14.07 (jak wrócę z wczasów) podjechac mam u siebie w mieście do gina na nfz sprawdzi co i jak sie ma po moich wczasach ;-)

Zgoda na wyjazd jest :-)
    Wszystko w porządku :-)

Junior waży 1156g.
    Dobrze mówiłam że urósł bo i ja urosłam choć waga stoi w miejscu dalej 82kg :-)
    wody płodowe są ok nie chciał bawić się w mierzenie afi więc zbadał tą drugą metoda i tam jest w normie (4,5).
    Ważne że jest OK :-)
    Szyjka 3,0 . pępowina tez ma super przepływy.

Co do cc.
    Myslałam że usłysze datę konkretna ale nie bo wszystko na bierząco będziemy pilnować.
    Na pewno mam się od 1.09 trzymać na baczności .
    Dodatkowo umówimy mnie z lekarka w innym mieście (od mojego 24km dalej) która pracuje w szpitalu i tam też jest oddział neonatologiczny.
    W sierpniu sie z nią umówię i będę też pod jej opieką aby wycelować z cc dobrze.
    Ale to zobaczymy co ona powie.
    Decyzja taka ponieważ mój gin ma dosyć słuchania na temat szpitala (tam gdzie byłam z żylakami) jacy mądrzy są lekarze itp.
    Po drugie moga mi zrobić problem bo np. moga powiedzieć ze nie znaja się na insulinie i cukrzycy itp.
    Robią wszystko żeby było łatwiej im.
    Nie ja jedna mu mówię o tym jak lekarze traktują pacjentki tam w tym szpitalu.

Mały główką w dół a po prawym bioderku rozpycha i uciska barkiem albo łokciem taki agent.

A oto mój przystojniak :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49c9472b2d85.jpg

Anulka01, kamciaelcia, agatia, Kornelia85, Pysiaczek89, Ksosia, AJrin, Strazaczka1990, pirelka, _izunia_, Angela89, Malutka92, violett, Skali89, bisacz, marta258, mmargol, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ