X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Dzis jest taka lżejsza pogoda.Całą noc.padało.Teraz pochmurno.Nie jest zimno. ale w sam raz.
    Jutro jadę ta glukozę zrobić.Nie wiem czy czasem infekcji pęcherza nie mam,bo pęcherz boli.Zrobie mocz i morfo z HIV jeszcze.
    Zycze udanych wizyt :)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxu świetne wieści :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, tak pozno dopiero hiv ci lekarz kaze robic ? Ja akurat mialam to zlecone jako, jedno z 1 badan w ciazy :)

A ostatnio jak bylam w szpitalu to nawet gbs mialam zrobione i wyszlomujemne, to luzik stresowac sie nie musze tylko po 37 tc powtorzyc gbs..

foxix gratki z pomyslnych wiesci odnoscie dzidziola :) a co do cc spokojmie, lekarz napewno ma wszysgko pod kontrola :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszkę się stresuję czy mnie przyjmą teraz w moim szpitalu, bo nie chcę do wojewódzkiego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF w szpitalu, w którym ja chcę rodzić odsyłanie pacjentek z powodu braku miejsc to norma. Sporo kobiet chce tam rodzić, bo jest w miarę nowy, ma lepszy standard i jako jedyny w mieście zzo. A miejsc ma niewiele, więc odsyłają. Ale nietylko z tym tak jest. Dlatego Nas na szkole uczulają, żeby nie przywiązywać się do wizji porodu w danym szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, to bardzo niefajnie, bo myślałam że dostanę skierowanie i będę się mogła na sierpień umówić na CC i będę miała przynajmniej z głowy ten problem, a podobno tak to nie działa. Nie wiem, nigdy nie rodziłam, więc czasem zadaję głupie pytania. Trochę się boję sytuacji że zacznę wcześniej rodzić i nie będę miała skierowania i wtedy będą kazać mi rodzić SN

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dentyście, skończyła mi ten kanałowy po raz kolejny no i zobaczymy co z nim będzie. Jeszcze chyba jedna wizyta, ale zobaczymy jaka będzie dziura.

izunia, ja też na następnej robię dwa więc 300-400 zł z głowy :/

Na razie dostałam telefony, że regal będzie do 2 tygodni ! A wózek jednak w połowie lipca bo coś się poprzesuwało!!! I weź człowieku zostaw sobie wszystko na ostatnia chwile !!

Kornelia super wynik krzywej :)
    żabka super wieści ;) a przystojniak super !!

Foxik cieszę się, że i u Ciebie dobrze :*

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego napisałyście o tych jagodach?! Dlaczego?:)

A dostałam tfu z podkreśleniem że nie dla mnie a Karinki od Męża babci czereśnie z ich drzewa, zaczęłam je jeść, pyszne, a później odkryliśmy, że w każdej jest robak! Naprawdę co otworzę na pół to robak:/ fuj nie zjem, a taką mam chęć na nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za namową męża wykorzystałam punkty payback i zamówiłam podgrzewacz do butelek ze sterylizatorem. Musiałam dopłacić całe 9,99 :D ciekawe tylko ile to będzie czasu szło :)

pirelka lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem u nas też nie ma planowanego cc bądź kwalifikacji.... ewentualnie jak lekarz prowadzący ciąże pracuje w szpitalu to wtedy można się umówić na CC

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się popytać jak będę na szkole rodzenia w piątek, nie lubię takich spontanów, bo innych rzeczy wymagają w torbie do szpitala, wolę się zorganizować wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF o ile nie są jakieś zupełnie rozbieżne praktyki w Twoim mieście, to u mnie muszę się przygotować nawet na opcję wylądowania w szpitalu, w którym nie mają nic - naprawdę paranoja, ale ponoć nawet płynu do lewatywy brakuje (!) a tam gdzie chcę iść mają wszystko. Ale tak jest u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dzień przed pójściem do szpitala ciężko się zorganizować, jeśli np będzie trzeba przepakować torbę i zmienić w ogóle nastawienie :/ a jeśli akcja zacznie się wcześniej? zanim dostanę skierowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no właśnie dzień przed pójściem do szpitala ciężko się zorganizować, jeśli np będzie trzeba przepakować torbę i zmienić w ogóle nastawienie :/ a jeśli akcja zacznie się wcześniej? zanim dostanę skierowanie?

Ja taką sytuacje miałam, urodziłam zanim dostałam skierowanie na CC. U mnie nie było podstaw do podważenia nawet CC (łożysko nisko ujścia) no i dodatkowo później doszło zagrożenie życia dla mnie i Martyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście że dostaje skierowanie i mnie dr mój zapisuje na termin w swoim szpitalu. Ostatnio wspominał że jakby akcja się zaczęła szybciej to i tak muszą mi zrobić CC no i mam być spokojna bo znajdą dla mnie miejsce. Bo u nas też jest ciężko z miejscami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja się właśnie boję, że jak wyląduję w szpitalu wcześniej niż 38/39 tc to podważą wskazanie do CC, bo mam tylko wpis w karcie ciąży od okulisty i dodatkowo opis od neurologa na osobnej kartce. Dobrze, że nie musisz się martwić o miejsce w szpitalu - ja nie lubię takich sytuacji bo lubię mieć wszystko zorganizowane wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, ja się właśnie boję, że jak wyląduję w szpitalu wcześniej niż 38/39 tc to podważą wskazanie do CC, bo mam tylko wpis w karcie ciąży od okulisty i dodatkowo opis od neurologa na osobnej kartce. Dobrze, że nie musisz się martwić o miejsce w szpitalu - ja nie lubię takich sytuacji bo lubię mieć wszystko zorganizowane wcześniej.
    Ale okulista lub neurolog dali wskazanie do CC? Pisemnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 12:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest pisemnie, ale czy to nie jest tak że ostateczną decyzję podejmuje lekarz prowadzący?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jest pisemnie, ale czy to nie jest tak że ostateczną decyzję podejmuje lekarz prowadzący?

Według mnie nie. Lekarze nie lubią podważać decyzji drugiego lekarza. Więc myślę że jak zacznie się akcja wcześniej to i tak CC ci zrobią. Po prostu abyś nie musiała jeździć, to dzwoń do szpitala i spytaj jak stoją z miejscami. U nas taka praktyka jest dla rodzących SN bo szpitale sa oddalone od siebie kawał drogi.

‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ