X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali fajnie, że znalazło się zwolnienie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina trzymam kciuki aby szyjka trzymała.
    Macioszczyczka mam tez nadzieje ze u Ciebie to nie byl czop, aczkolwiek ze mnie cos takiego wypadlo 2 tygodnie temu w szpitalu i lekarze sie tym nie przejeli. Czytałam też w internecie że to może się odbudować, ale nie wiem ile w tym prawdy.

A ja przez to ciągle leżenie w nocy kiedy zapadam w sen się nie kontroluje i tak się wyciągam i przeciągam, że aż się boje czy wszystko ok jest z łożyskiem i maluchem. i czy szyjka trzyma. ale zupełnie nie mogę nad tym przez sen zapanować :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie tak, że chce Wam się ciągle spać???? Czy to tylko ja jeszcze nie mogę się przestawić po podróży?

Dziś broni się mój mąż. ;D Trzymać kciuki! ;D

A tak w ogóle to dzisiaj ogarniam zabawki Filipa. Tym razem bez skrupułów. Czym się nie bawi - do piwnicy. Czas szykować pokój na remont. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:14

agatia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 tydzien!!!:)
    Dzien dobry!:)
    Jade zaliczyc ten zasrany niemiecki i zegnam sie z Pania ktora uprzykrzyla mi zycia studenckiego!:)

pirelka, violett, agatia, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dosłownie leje!!
    witajcie kobitki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    większość wizytuje dzisiaj 3mam kciuki, ja dopiero za tydzień :) odliczam dni do urlopu :) dzisiaj znowu ciepło więc opijam się woda lekko gazowaną :)

sarcia niestety tacy są faceci jak się nie huknie to myśli że jest ok :) mój jasno mówi, że nie jest typem że się domyśla że coś chcę i mam mu mówić.
    Wczoraj się poparzył bo spalił kaszę i musiał na nowo gotować :P olałam sprawę nawet nie zwróciłam na to uwagi to potem sam się przyznał, że był głodny a jak głodny to zły :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A tak w ogóle to dzisiaj ogarniam zabawki Filipa. Tym razem bez skrupułów. Czym się nie bawi - do piwnicy. Czas szykować pokój na remont. ;D
    ja tak ostatnio mam z rzeczami męża! :D
    teraz niech te wszystkie worki wyniesie - nazbierały się trzy ze śmieciami i jeden 120l do kontenera z odzieżą, bo ja tego nie uniosę :/ a to tylko z sypialni i łazienki!

dzwoniła mama - ma dla nas niespodziankę, bo uzbierała kilka rzeczy dla Filipa i będzie mniej wydatków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lepiej zalogować się na wiewiórka.pl zamówić worki, a potem za darmo kuriera? Za to jeszcze kasę dostaniesz. ;) Może nie wiele, ale na wyprawki część starczy;D

http://www.wiewiorka.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następnym razem sprawdzę, bo nawet nie posegregowałam tego za bardzo ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znałam wiewiorki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Anulka jak ładnie widać buzię :)

Dzień dobry
    Ja już po śniadaniu. Jadę do ginki, na ręczne mierzenie szyjki.
    Mam do Was pytanie, bo ja pierwszy raz tak.miałam. W nocy obudził mnie skurcz, brzuch był twardy i miałam parcie na odbyt. Dosłownie jak przy porodzie. Przerazilam się, co to się dzieje? Czy któraś tak.miała?

Jadę. Odezwę się. Pa!

Sabina, ja mialam kilka razy tak, ze obudzil mnie w nocy skurcz, nie wiedzialam co sie dzieje, poszlam siku i przeszlo. Teraz biore magnez i jest poki co lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogole to dzien dobry :)
    U mnie pochmurno, spac nie moge przez bol kregoslupa, do tego wczoraj zlapal mnie jakis nostalgiczny nastroj, chyba Ksosia cos podobnego pisala. Zbiera mi sie na placzki i w ogole jakos tak mi dziwnie.
    Czekam, az mi przejdzie ta hustawka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczęłam trochę stresować przed dzisiejszą wizytą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam regał do garderoby, żeby pochować gdzieś te wszystkie rzeczy skoro komoda do pokoju dzieci z przewijakiem nie wejdzie :/ Jak odbierzemy, złożymy to zacznę układać wszystko i wtedy się będzie myślało dalej, czy brakuje miejsca czy damy radę na razie.

• esmi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny słyszałam, że przepisy się zmieniły, że jak kobieta idzie na l4 ciążowe to po 33 dniach i chce kolejne l4 to albo musi mieć zgodę albo wraca do pracy na dwa dni i na nowo ciągnie albo idzie do szpitala.... słyszeliście o tym ?!

zem3anlidu4xmpao.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 tydzień skończony :) czyli, co już 8 mc się zaczął? Jeszcze oby 5 tyg, a potem już może dziać się wszystko ;) 3 tyg do kolejnej granicy ;)

Pysiaczek89, _izunia_, violett, martta, mysza0406, alinka, mmargol, Ksosia, żabka04, bbeczka91, Angela89 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi
    jestem na zwolnieniu od lutego, w ustawie siedzę ze wzgledu na sprawe w sadzie, ale o zmianach pierwszy raz słysze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    dziewczyny słyszałam, że przepisy się zmieniły, że jak kobieta idzie na l4 ciążowe to po 33 dniach i chce kolejne l4 to albo musi mieć zgodę albo wraca do pracy na dwa dni i na nowo ciągnie albo idzie do szpitala.... słyszeliście o tym ?!
    Nie słyszałam o tym, jestem na L4 od 1 lutego ciurkiem.

• esmi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia no właśnie słyszałam, że NFZ tak robi nie chce wystawiać zwolnień i też ja w szoku ....

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, to jakaś głupota, nie chce mi się w to wierzyć :/

‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ