X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    A moje ktg plasciutenkie :) zero skurczów i tętno małego równe (a brykal)

A może to cisza przed burzą :D nigdy nie wiadomo ale wcześniaków nie przewidujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam wczoraj pisalam o tym sluzie dziwnym , i mam takie ciagle dziwne ucsucie ze mam w seodki caly czas mokro normalnie ale na wkladce nie mam nic tylko takie glupie uczucie , ma ktos tak ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja nie miałam śluzu innego niż wodnisty biały od początku ciąży. Niestety nie pomogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja mam sluz na wkladce, cos jak uplawy. Nie bardzo znam to uczucie o ktorym piszesz, wiec nie pomoge

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj tez jest taki wodnisty i w srosku w pochwie mam uczucie ze tam jest plymaca rzeka i nie wiem czh sie, martwic czy nie xD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Czyli to coś podobnego jak u mnie. Tyle, że ja mam tak od początku i stąd mnie to nie martwi
    Ale jeśli u Ciebie to coś nowego to dziewczyny proponowaly paski ph

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytam gdzie jest FOXIK?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF coś zmilkla mogla by chociaż napisać jedno zdanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się o nią martwi bo codziennie pisała a tu nagła cisza

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jeny ja 2 dni temu mialam tak samo i to tak mnie pogonila nieszczesna 2 ze zimne poty mnie zlaly i niedobrze sie zrobilo. Noe wiem czy dzieciatko nie poprawia mi perystaltyki czasem tak zgniecie ze normalnie biegiem do kibelka. A zawsze mialam z tym problem nigdy w obcym miejscu niempotrafilam a tu w ciąży jakoś mnie gania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę jak kolek, ale czuję, że chyba ciśnienie mi szaleje :/ Jakoś nie za specjalnie się miewam.
    Ciekawa jestem, co powiedzą mi na jutrzejszym obchodzie, po obejrzeniu moich wyników. Mam nadzieję, że moja ginka nie będzie miała jutro 10 cięć i znajdzie czas, żeby do mnie przyjść. Muszę ją wypytac o te wyniki i jakie ma w stosunku do mnie plany ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

Ulfiku, u mnie robią "golden hour" przez godzinę, a jeśli mama i dzidzia na siłach, to nawet dłużej. Ale taki bobasek jest wytarty o opatulony, więc nie ma krwi. Mycie i mierzenie dzieciaczka jest później.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza, z dziewczynkami dobrze. Wyniki moje też ok, ale dla spokoju przy kolejnych mogę zrobić sobie glukozę na czczo, choć takie ilości czasami są w ciąży w moczu.
    Córki mają po ok. 1700g i 1800g. Jedna główką nisko aż pod ręką czuła, ale szyjka trzyma. Mówiła, że to dobrze, bo im niżej w ciąży zejdzie tym poród szybszy. Druga odwrotnie nóżkami w dół. Mówi, że pozycja idealna do sn.
    Najdłużej mogę chodzić do końca 37tc, czyli maksymalnie do 6września obliczyłam, chyba że akcja zacznie postępować wcześniej. Jeśli nie to szpital od 38 tc i testy z oks.oraz podpięcie pod ktg 2 razy dziennie.

Już chyba wolę, by akcja sama się zaczęła :) ale najpierw by dotrwać do 36 tc.

Pobrała mi dzisiaj też GBS.

kamciaelcia, agatia, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

to dobrze ze przynajmniej juz masz jakies imformacje i jestes spokojniejsza :) no to teraz sciskaj nogi a we wrzesniu niech sie rozszaleje a co :) no dziewczynki sa juz duze, smialo do porodu przybiora do 2 kg jak nie wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wuprozniania u mnie przez ostatnie kilka dni gorzej bo mam z tym problem, tak to chodzilam nie raz 2x dziennie a teraz muszeusiasc i medytowac pol godziny zeby sie oproznic i zrobic miejsce na jedzonko, mam pzreczucie ze synus bedzie duzy....no a jego wage poznam juz 10.08 jupi czyli za 6 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

to dobrze ze przynajmniej juz masz jakies imformacje i jestes spokojniejsza :) no to teraz sciskaj nogi a we wrzesniu niech sie rozszaleje a co :) no dziewczynki sa juz duze, smialo do porodu przybiora do 2 kg jak nie wiecej :)
    Myślę, że do 2,5 kg mogą mieć na poród jak donoszę do 38 tc :) a czuję, że skoro wszystko tak dobrze to tak będzie :D sama lekarka mówiła, że od początku jest tak pięknie, że traktuje mnie jak normalną pacjentkę i żadnych badań wcześniej nie zleca, tylko w terminie.
    A czy spokojniejsza to nie wiem..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że mam inną treść na naszym forum kiedy czytam z komputera i męża komórki a z mojego telefonu? Cuda jakieś Ale to na moim telefonie była aktualizacja a na tel męża cały czas byłam online

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak byk inna treść :D
    Tu nie widzę postu myszy o baloniki a na drugim tel jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jakiego postu myszy o balonikach? ja tez nie widze, o jakiej godzinie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedzę, może to stare posty?

‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ