X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    A moje ktg plasciutenkie :) zero skurczów i tętno małego równe (a brykal)

A może to cisza przed burzą :D nigdy nie wiadomo ale wcześniaków nie przewidujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam wczoraj pisalam o tym sluzie dziwnym , i mam takie ciagle dziwne ucsucie ze mam w seodki caly czas mokro normalnie ale na wkladce nie mam nic tylko takie glupie uczucie , ma ktos tak ?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja nie miałam śluzu innego niż wodnisty biały od początku ciąży. Niestety nie pomogę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja mam sluz na wkladce, cos jak uplawy. Nie bardzo znam to uczucie o ktorym piszesz, wiec nie pomoge

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moj tez jest taki wodnisty i w srosku w pochwie mam uczucie ze tam jest plymaca rzeka i nie wiem czh sie, martwic czy nie xD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Czyli to coś podobnego jak u mnie. Tyle, że ja mam tak od początku i stąd mnie to nie martwi
    Ale jeśli u Ciebie to coś nowego to dziewczyny proponowaly paski ph

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytam gdzie jest FOXIK?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF coś zmilkla mogla by chociaż napisać jedno zdanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się o nią martwi bo codziennie pisała a tu nagła cisza

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jeny ja 2 dni temu mialam tak samo i to tak mnie pogonila nieszczesna 2 ze zimne poty mnie zlaly i niedobrze sie zrobilo. Noe wiem czy dzieciatko nie poprawia mi perystaltyki czasem tak zgniecie ze normalnie biegiem do kibelka. A zawsze mialam z tym problem nigdy w obcym miejscu niempotrafilam a tu w ciąży jakoś mnie gania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę jak kolek, ale czuję, że chyba ciśnienie mi szaleje :/ Jakoś nie za specjalnie się miewam.
    Ciekawa jestem, co powiedzą mi na jutrzejszym obchodzie, po obejrzeniu moich wyników. Mam nadzieję, że moja ginka nie będzie miała jutro 10 cięć i znajdzie czas, żeby do mnie przyjść. Muszę ją wypytac o te wyniki i jakie ma w stosunku do mnie plany ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

Ulfiku, u mnie robią "golden hour" przez godzinę, a jeśli mama i dzidzia na siłach, to nawet dłużej. Ale taki bobasek jest wytarty o opatulony, więc nie ma krwi. Mycie i mierzenie dzieciaczka jest później.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od lekarza, z dziewczynkami dobrze. Wyniki moje też ok, ale dla spokoju przy kolejnych mogę zrobić sobie glukozę na czczo, choć takie ilości czasami są w ciąży w moczu.
    Córki mają po ok. 1700g i 1800g. Jedna główką nisko aż pod ręką czuła, ale szyjka trzyma. Mówiła, że to dobrze, bo im niżej w ciąży zejdzie tym poród szybszy. Druga odwrotnie nóżkami w dół. Mówi, że pozycja idealna do sn.
    Najdłużej mogę chodzić do końca 37tc, czyli maksymalnie do 6września obliczyłam, chyba że akcja zacznie postępować wcześniej. Jeśli nie to szpital od 38 tc i testy z oks.oraz podpięcie pod ktg 2 razy dziennie.

Już chyba wolę, by akcja sama się zaczęła :) ale najpierw by dotrwać do 36 tc.

Pobrała mi dzisiaj też GBS.

kamciaelcia, agatia, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka

to dobrze ze przynajmniej juz masz jakies imformacje i jestes spokojniejsza :) no to teraz sciskaj nogi a we wrzesniu niech sie rozszaleje a co :) no dziewczynki sa juz duze, smialo do porodu przybiora do 2 kg jak nie wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wuprozniania u mnie przez ostatnie kilka dni gorzej bo mam z tym problem, tak to chodzilam nie raz 2x dziennie a teraz muszeusiasc i medytowac pol godziny zeby sie oproznic i zrobic miejsce na jedzonko, mam pzreczucie ze synus bedzie duzy....no a jego wage poznam juz 10.08 jupi czyli za 6 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pirelka

to dobrze ze przynajmniej juz masz jakies imformacje i jestes spokojniejsza :) no to teraz sciskaj nogi a we wrzesniu niech sie rozszaleje a co :) no dziewczynki sa juz duze, smialo do porodu przybiora do 2 kg jak nie wiecej :)
    Myślę, że do 2,5 kg mogą mieć na poród jak donoszę do 38 tc :) a czuję, że skoro wszystko tak dobrze to tak będzie :D sama lekarka mówiła, że od początku jest tak pięknie, że traktuje mnie jak normalną pacjentkę i żadnych badań wcześniej nie zleca, tylko w terminie.
    A czy spokojniejsza to nie wiem..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że mam inną treść na naszym forum kiedy czytam z komputera i męża komórki a z mojego telefonu? Cuda jakieś Ale to na moim telefonie była aktualizacja a na tel męża cały czas byłam online

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak byk inna treść :D
    Tu nie widzę postu myszy o baloniki a na drugim tel jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jakiego postu myszy o balonikach? ja tez nie widze, o jakiej godzinie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiedzę, może to stare posty?

‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ