X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprasowałam trochę, torba już prawie w 100% zapakowana, dużo ciuszków dla dzieci nie biorę, najwyżej mąż dowiezie.
    Góra prasowania jednak została, a inne prania czekają w kolejce, nie wiem jak tego dokonam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak mi gorąco, po prostu plyne. ...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna. Wyprasowałam i powiesiłam nowe firanki w dwóch pokojach. :) A teraz poproszę pomysł na ekspresowy obiad, bo trochę mi zeszło, a mam tylko rosół więc cienko. :P

PS. Dzierzba i Agatia dalej w dwu/trójpaku? :) Czy coś się tu urodziło, jak mnie nie było?

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka mt w dwupaku :)
    Co oznaczają podwyższone znacznie D dimery, czy któraś się orientuje?

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam filet z kurczaka, swieza marchewke tarta z odrobinamcukru, i fasole na masle z bulka tafta no i ziemniaki :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka

powinnas dostac lanie wielkie za wieszanie firanek ! W wysokiej ciazy nie wychodzi sie w gore i nie wiesza firan bo mozna doprowadzic do przedwczesnego odklejania sie lozyska, nastepnym razem juz nie rob takich rzeczy tylko meza zagon :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam curry. Może być szybkie, jeśli masz cieciorkę, pomidory w puszce i mleko kokosowe (ale to niekoniecznie). no i kilka przypraw.

Curry wyszło mi boskie. Chyba muszę dopisać 'niestety'. Bo mój M nie bardzo lubi indyjskie żarcia. zawsze robiłam po swojemu i jadł i mówił, że lepsze niż w knajpie. A teraz wyszło bliskie knajpowego. lol :)

Chana Masala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:53

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hanka

powinnas dostac lanie wielkie za wieszanie firanek ! W wysokiej ciazy nie wychodzi sie w gore i nie wiesza firan bo mozna doprowadzic do przedwczesnego odklejania sie lozyska, nastepnym razem juz nie rob takich rzeczy tylko meza zagon :)

A że ręce do góry czy dlaczego ma się odklejać? Całe szczęście już powiesiłam i żyję :) Okna, jak mąż się wyprze umyję w skończonym 37 tygodniu, obiecuję :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe kocham indyjskie jedzenie mniam mniam mniam kurczak w sosie masala :)
    Następnym razem, jak będziesz robiła daj cynka teleportuje się :-D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe kocham indyjskie jedzenie mniam mniam mniam kurczak w sosie masala :)
    Następnym razem, jak będziesz robiła daj cynka teleportuje się :-D

dawaj teraz :P
    bo sama tyle nie zjem. hahah.
    ale tak, ja też uwielbiam. ten ich ser w sosie tikka. mhmm :)

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie, cieciorkę to ja znam tylko jako mąkę, bo jestem na diecie bg. :P Mleka kokosowego nigdy nie piłam, a poza tym prosta kobieta jestem i pomidory sama przecieram i mam w słoikach, więc w puszce nie kupuję. ;) Ale chętnie zobaczę przepis. Może czas coś zmienić w mojej kuchni.

A jakiś wegetariański obiad? :P
    Bo mięso zapomniałam odmrozić, na dworze jest 30st w cieniu, do sklepu mam 20 minut, a moje dziecko śpi. :P haha

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ulfie, cieciorkę to ja znam tylko jako mąkę, bo jestem na diecie bg. :P Mleka kokosowego nigdy nie piłam, a poza tym prosta kobieta jestem i pomidory sama przecieram i mam w słoikach, więc w puszce nie kupuję. ;) Ale chętnie zobaczę przepis. Może czas coś zmienić w mojej kuchni.

A jakiś wegetariański obiad? :P
    Bo mięso zapomniałam odmrozić, na dworze jest 30st w cieniu, do sklepu mam 20 minut, a moje dziecko śpi. :P haha

to jest wegetariański. a nawet wegański. w przepisie były pomidory w puszce, sama też mam przeciery od taty :)

przepis główny
    http://www.facetnatalerzu.pl/2013/06/chana-masala-indyjskie-curry-z.html
    ja dodałam prawie całą puszkę mleka, zamiast wody, o której on tu pisze. bo bez mleka byłoby pieruńsko ostre, a takto jest ostre, ale i aksamitne.
    tu przepis do którego zerkałam
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/curry-z-ciecierzycy

Niestety cała lista przypraw. Ja sobie zgromadziłam, bo jednak korzystam.
    Wystarczy w zasadzie mieszanka garam masala.

ze smaków to jeszcze mam w głowie fasolkę po bretońsku (koniecznie z ogórkiem kwaszonym)
    Bardziej swojsko :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe aż się zaślliniłam :) dwa razy próbowałam kurczaka w sosie masala, ale niestety za drugim razem moja cukrzyca powiedziała stanowcze nie ;) po ciąży chętnie sobie zjem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja tez planuje okna myć za tydzień :D
    A nóż malutki wyjdzie wcześniej :)

Tak juz bym chciała znać datę... A tak to czeka człowiek i w każdej chwili cos sie może wydarzyć....

Jestem dzis strasznie przygnebiona i jakaś taka... Bez wyrazu...
    Zjadłam nawet pół opakowania ptasiego mleczka i humor dalej skopany.... Nawet tarta mi go nie poprawiła... Cała nadzieja w pierogach z jagodami...
    Ale to dopiero ok 18...

Miałam jechać nad jezioro na spacer, ale maz wrócił i będzie sie sadził :/ jutro ma byc zimno i to... Taka robota ...:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też literki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37dac4293e47.jpg

Ksosia, mmargol, sarcia123, pirelka, A_n_k_a_80, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuje mycie okien w drugiej połowie sierpnia, bo się aż same domagają :P mówiłam mojemu P, że ja nie mogę itp i żeby on umył, ale coś się nie kwapi ku temu...

DZisiaj mam jakiś dzień rozbity, najpierw ta "drzemka" 2godzinna do południa, później 1,5 godz na telefonie wisiałam, bo koleżanka co pod koniec czerwca rodziła była na spacerze i tak się zagadałyśmy. Nawet obiadu mi się nie chciało ogarniać a i apetytu nie mam. Dzwoniłam do męża, żeby uprzedzić że na obiad będą jabłka zapiekane z ryżem i cynamonem, a on błagalnym głosem "bez mięsa???"... I tak oto on zjadł w pracy, a ja zjadłam wersję okrojoną bo bez jabłek nawet (nie chciało mi się robić).

Kamcia pięknie kolorystycznie wszystko zgrałaś :)
    Ja czekam na dostawę materacyka i poduszki klin (po weekendzie mają być)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    U mnie już wszystkie okna pomyte :) i osobiście umylam jedno bo mezulek nawet by nie pozwolił
    Tak naprawdę piotrusiowy pokój już gotowy
    Po szpitalu kolyska wyjedzie do sypialni a wózek na klatkę schodowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie w rozsypce :D jak dostane materacyk w przyszlym tygodniu i nie bedzie smierdzial to po malu sie wezme za ubieranie :) poki co w lozeczku sa elementy wozka ze spacerowki, musze to spakowac i do piwnicy wyslac :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Też łóżeczko robiło za składzik :) głównie pościeli
    Spacerowka leży na szafie :)
    Ale już wszystko nabiera kształtu
    Ja już dużo czasu nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no tak, Ty juz odliczasz, a ja sie czuje jak tykajaca bomba, coraz czesciej mi sie brzuch spina mocno jak kamien. Jutro dostane zamowienie z gemini i chyba spakuje torbe od razu, zebym byla spokojniejsza
    Łozeczko robi jeszcze za skladzik ciuchow meza, ale skutecznie go odzwyczajam ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 1835 1836 1837 1838 1839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ