X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam w srode i tez sie juz doczekac nie moge :) po miesiacu zobacze malego w koncu jak tam sobie mieszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U mnie tez jest tylko na papierze,martwiłam sie,ze to moze czop odchodzi,ale wychodze z zalozenia,ze poki krwi nie ma to nic się nie dzieje. Zapytam gina dzisiaj o to,bo jest tego coraz wiecej

Zapytaj, zapytaj. Nie jest powiedziane, że śluz musi być z krwią:P

Z Filipem miałam przezroczysty. ;) No, ale nic. Zaciskam nogi i "staram się" odpoczywać. ;)

Jeszcze mój mąż się wczoraj tak przejął, że żartował coś o zainstalowaniu mi GPS-a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:34

AJrin lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratowej siostra urodziła w 35t2d przez cc bo jej wody odeszły. Córka 52cm i 3200g. Odmy płucnej dzieciak dostał i zabrali do Łodzi do Salve a ją zostawili w Pabianicach. Dziś się dowiedziałam. Masakra. :(

Co do czopu to mój też był bez krwi w pierwszej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:38

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po pierwszej drzemce :D
    Pora na cos słodkiego i ruszyć w końcu dupsko z domu bo od poniedziałku nigdzie nie wychodziłam. Jedynie popołudniu do mamy wykapać sie bo cieplej wody nie było, ale wróciła jupi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U mnie normalnie to papierem zdjęłam bez śladu na gaciach. Nie wiem. Jestem zdania, że oby do wizyty. Potem mogę rodzić. Bo położna mówi, że w donoszonej dziecko już przybiera przede wszystkim na wadze. A te urodzone nawet tydzień wcześniej mogą mieć problemy z oddychaniem itd. Dlatego ostrzegała, żeby uważać do końca tygodnia, a potem już normalnie wrócić do chodzenia.
    Mi to samo lekarz powiedział, tylko że do twoich objawów dochodzi u mnie miękka szyjka i rozwarcie. Do następnej soboty mam odpoczywać. Wizytę też mam 11 sierpnia i liczę że szyjka się trzyma

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mi to samo lekarz powiedział, tylko że do twoich objawów dochodzi u mnie miękka szyjka i rozwarcie. Do następnej soboty mam odpoczywać. Wizytę też mam 11 sierpnia i liczę że szyjka się trzyma

Od tamtego poniedziałku nie wiem co z moją szyjką. Jeżeli będą silne skurcze to pójdę do niego w poniedziałek, a nie w czwartek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Od tamtego poniedziałku nie wiem co z moją szyjką. Jeżeli będą silne skurcze to pójdę do niego w poniedziałek, a nie w czwartek.
    My teraz we wtorek zaglądalismy i było bez zmian, ale czuje klucie więc czuje że coś się dzieje. Oby do następnej soboty wtedy niech się dzieje co chce.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka we wtorek była twarda i zamknięta a kłucie i ucisk czuję już dobre dwa tyg więc może to nie zawsze jest symptom skracania?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Dziewczyny Wy lada dzień się wypakujecie, a ja ponad miesiąc mam.
    W ogóle widzę, że cesarki rządzą, chyba dużo mniej jest sn.
    A są mamusie, które rodziły sn i teraz też będą sn? Czy to tak traumatyczne doświadczenie, że żadna nie powróciła:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ktg
    Położna mówiła ze strasznie spokojne to dzieciątko bo linie takie równe :D

Czekam zatem na wizytę :D

Pogadalam z położna (znamy się od wielu lat )i zrobiłam mały wywiad co i jak :D ordynator rzeczywiście się zmienił, Piotr P. (Ten od telewizyjnej afery z gwałtami) nie pracuje u nas od początku tych afer
    Szpital w Gorzowie swiruje (cytuję położna ) - jeszcze kilka dni i będzie 36+ dzięki temu unikne tego Gorzowa! !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie klucie czuje od miesiaca i mam zwiekszona ilosc sluzu ale szyjka sie nie otwiera nie skraca i nic sie nie dzieje.

za to moje dziecko jest ostatnio nadpobudliwe i alno ma czkawke alabo sie wierzga jak szalone, szok normalnie w 2 ciazy jak te ruchy czuc mocno !

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Och Dziewczyny Wy lada dzień się wypakujecie, a ja ponad miesiąc mam.
    W ogóle widzę, że cesarki rządzą, chyba dużo mniej jest sn.
    A są mamusie, które rodziły sn i teraz też będą sn? Czy to tak traumatyczne doświadczenie, że żadna nie powróciła:)
    Magdziulla gdyby mi powiedzieli, że mogę sn i że nie będzie w trakcie dużego ryzyka odklejenia łożyska lub zastopowania skurczy przy drugim dziecku to bym się nawet nie zastanawiała i upierała na sn jednak nie mam wyjścia i muszę myśleć o chłopcach. Jak lekarze mówią, że cc będzie bezpieczniejsze to pozostaje mi tylko im wierzyć.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanke wczoraj wzieli w 38 na cesarke i to o 6 rano. Mlody ma 57 cm i 3600 wszystko ok.
    Co do mojego brzucha to on od poczatku jakis taki opadniety i juz kilka osob mi mowilo ze nisko już jest. A wczoraj to jakos mnie tak zemdlilo i przeczyscilo ale brzuch wydaje mi sie ok nie twardy i nic nie boli. Skurczy tez nie mam chyba taki urok mojego brzucha.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3b0acc92c47.jpg

Dzierzba, pirelka, kamciaelcia, _izunia_, mmargol, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nerwa od rana :/ całą noc wstaję do wc co godzinę i mam wrażenie, że nie wytrzymam :/ jeszcze mnie brzuch bolał w nocy, ale chyba od jelit, na szczęście tylko w wc.

Dzierzba trzymam za Was kciuki :* Dobrze, że wszystko już ogarnięte masz to możesz być spokojniejsza..ale niech chłopcy czekają do tego zakończenia 34 tc!

Ja się boję, że w ogóle skurczy nie rozpoznam :P

Dzisiaj wizyta, zobaczymy czy się coś dowiem więcej.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja mam nerwa od rana :/ całą noc wstaję do wc co godzinę i mam wrażenie, że nie wytrzymam :/ jeszcze mnie brzuch bolał w nocy, ale chyba od jelit, na szczęście tylko w wc.

Dzierzba trzymam za Was kciuki :* Dobrze, że wszystko już ogarnięte masz to możesz być spokojniejsza..ale niech chłopcy czekają do tego zakończenia 34 tc!

Wydaje mi się, że tego nie da się pomylić z niczym innym :D Spoko już im nagadałam i muszą czekać bo ja jeszcze z ich starszym bratem muszę iść do fryzjera i zrobić mu urodziny 12.08 :P

pirelka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym sikaniem to parodia mnie tez to wkurza, bo potem chodze jak mul caly dzien bo nie wyspana jestem. ?.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja dzisiaj w szpitalu nie mogłam spać i czuję się kiepawo, jak bym kaca miała ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Pirelka one są charakterystyczne. Ja z pierwszym się bałam, że nie poznam, a przyszło co do czego to wiedziałam, że to te jedyne skurcze. Nawet nie musisz liczyć ich regularności, bo po 4 skurczach to się rzuca w oczy samo.

Ja cała w nerwach leżałam w nocy, bo ból krzyżowy miałam taki jak przy porodzie i martwiłam się, żeby to nie już. I jeszcze to parcie na sranie przez całą noc. A dzisiaj biegunki ciąg dalszy.

Czy bym zrezygnowała z SN? Nigdy w życiu. Mimo bólu nie chciałabym CC. To jednak operacja.

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

no to nie zle, co oni ci tam daja :D haha , wam dobrze jeszcze chwila i bedziesz miec z glowy a ja jeszcze 1,5 miesiaca musze chodziec szok o.O

‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ