WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, ja też po euthyroxie czekam na śniadanko.
Oj zaczęło się dziać poważnie.
Anulka mąż - artysta?jeśli nie to nieodkryty poprostu;)
Dzierzba samo puchnięcie, które przechodzi po nocy to nie powód do zmartwień, taki urok naszego stanu(lubimy to określenie) jeśli nie schodzi po nocy, a do tego jest wysokie ciśnienie trzeba szybko lecieć i sprawdzić czy nie ma białka w moczu. To jest to zatrucie czy gestoza różnie nazywają.
Ale my tego nie mamy.Dzierzba, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
A_n_k_a_80 wrote:Ze tam zapytam z jakiej firmy ten wozek bo teraz mnie nastraszylas, ja mam swoj nadal nie eozpakowanh od nowosci i chyba rano to zrobie
szkoda ze tak was zrobili, a te przecjecie wyglada na spaprane przy szyciu?
-
Witam się i ja z rana dziś sie fajnie pospalo.
My też dziś parowy na śniadanie ale nie beda tak artystyczne bo ja je grzeje
-
nick nieaktualnyAgatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?
Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja. -
AJrin wrote:Anka polska firma Anex generalnie wyglada ze material przytrzasniety zostal pod duza siła. My dostalismy go calego zapakowanego w kartonie wiec przyjechal tak z fabryki.
Ten Twoj ma ladny ten szary odcien
-
Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela
mezu sie postaral
Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie? -
nick nieaktualnymmargol wrote:Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela
mezu sie postaral
Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie? -
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej! Dziewczyny nogi w supeł
Niestety ja nie poleżę bo muszę chociaż ten obiad zrobić żeby dziecko miało co jeść.
Ja też nie poleżę, bo mąż do 18 w robocie, a ktoś się Filipem zająć musi. Będę musiała iść po małe zakupy do pobliskiego sklepu i z nim chociaż za blok na plac zabaw, bo on zwariuje w domu. Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.
A jeszcze w sobotę jedzziemy z Filipem na wycięcie migdała. Dobrze, że mąż jedzie to wszędzie on będzie chodził, ja będę od przytulania w samochodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:12
-
Magdziulla wrote:Agatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?
Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja.
Ale z racji puchnięcia kazała zrobić białko i albuminy, bialka mam za mało, więc mam dietę wysokobiałkową.
Była u mnie moja pani drma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke
chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:13
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Była u mnie moja pani dr
ma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke
chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.
W IKEA są piękne mini storczyki za 9.90
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.
-
nick nieaktualnyNo właśnie nic nie miałam. Badanie mam dopiero 11 sierpnia. Ale była położna i o wszystko pytała i ja mówię jej, że od rana boli mnie kręgosłup i cały brzuch mi twardnieje co chwila. To powiedziała, że mam leżeć do tej wizyty, żeby sie nie okazało, że urodzę przed końcem 37tc. I pytała czy upławy były, to jej mówie, że nie, a tu dzisiaj rano niespodzianka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie normalnie to papierem zdjęłam bez śladu na gaciach. Nie wiem. Jestem zdania, że oby do wizyty. Potem mogę rodzić. Bo położna mówi, że w donoszonej dziecko już przybiera przede wszystkim na wadze. A te urodzone nawet tydzień wcześniej mogą mieć problemy z oddychaniem itd. Dlatego ostrzegała, żeby uważać do końca tygodnia, a potem już normalnie wrócić do chodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:27
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja mialam jakas ciazka noc, maly tak szalal i kopal ze myslalam zenormalnie urodze, co usnelam to sie budzilam i mam znowten glupi bol w okolicach pachwin jakbol miesiaczkowy oprocz teho na szczescie sie nic nie dzieje maly bryka po calosci !
U mnie od rana remontowo, tesciu o 8 przyjechal bo bedzie pomagal amieniac mojemu mezowi grzejniki w domu, i pojechali dokupic jakies hydrauliczne pierdolki, corcia tez juz wstala i sie bawi w pokoju swoim, a ja po sniadaniu pije herbate.
AGATIA
kochana, ttzymaj sie na tych wczasach pod grusza, napewno wszystko bedzie dobrze i szczesliwie sie zkoncay, ale pewnie stres bidulko tam masz co :*
DZIERZBA
ty tak samo sie trzymaj i sciskaj nogi niech chlopcy brykaja poki co w brzuszku
Mam na dzieje ze chociaz u reszty jest wszystko w porzadku !!