X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też po euthyroxie czekam na śniadanko.
    Oj zaczęło się dziać poważnie.

Anulka mąż - artysta?;) jeśli nie to nieodkryty poprostu;)

Dzierzba samo puchnięcie, które przechodzi po nocy to nie powód do zmartwień, taki urok naszego stanu(lubimy to określenie) jeśli nie schodzi po nocy, a do tego jest wysokie ciśnienie trzeba szybko lecieć i sprawdzić czy nie ma białka w moczu. To jest to zatrucie czy gestoza różnie nazywają.
    Ale my tego nie mamy.

Dzierzba, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ale luksusy: ośmiorniczki na śniadanie ;) Bardzo fajnie :)

A ja idę spać. Trzymać się tam dziewczyny!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ze tam zapytam z jakiej firmy ten wozek bo teraz mnie nastraszylas, ja mam swoj nadal nie eozpakowanh od nowosci i chyba rano to zrobie :/ szkoda ze tak was zrobili, a te przecjecie wyglada na spaprane przy szyciu?
    Anka polska firma Anex generalnie wyglada ze material przytrzasniety zostal pod duza siła. My dostalismy go calego zapakowanego w kartonie wiec przyjechal tak z fabryki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja białka nie mam, ale kieoskie wyniki białka i albuminy z krwi. Ginka wpisała mi, że gestoza.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana dziś sie fajnie pospalo.
    My też dziś parowy na śniadanie ale nie beda tak artystyczne bo ja je grzeje ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
    Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?

Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Anka polska firma Anex generalnie wyglada ze material przytrzasniety zostal pod duza siła. My dostalismy go calego zapakowanego w kartonie wiec przyjechal tak z fabryki.
    Ja mam bebetto jak to ta sama fabryka i niedaj .... robia tam buble to sie wkurze.Kolezanka tez tak zamawiala i bylo wszystko ok. Ja tez prosto z fabryki w kartonie i tak stoi juz z miesiac nie otwrty, ale dzisiaj mezowi mowie ze wstaje przed praca i go sprawdzimy czy jest ok.
    Ten Twoj ma ladny ten szary odcien :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela :-) mezu sie postaral ;-)

Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
    Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela :-) mezu sie postaral ;-)

Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
    Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie?
    Tak jeżeli zmiana pozycji pomogła to macica ćwiczy.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Angela, tak myslalam, ze to normalny objaw, ale przy tym co tu sie dzieje na forum to wole Was podyptac :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam do poradni ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej! Dziewczyny nogi w supeł ;)
    Niestety ja nie poleżę bo muszę chociaż ten obiad zrobić żeby dziecko miało co jeść.

Ja też nie poleżę, bo mąż do 18 w robocie, a ktoś się Filipem zająć musi. Będę musiała iść po małe zakupy do pobliskiego sklepu i z nim chociaż za blok na plac zabaw, bo on zwariuje w domu. Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.

A jeszcze w sobotę jedzziemy z Filipem na wycięcie migdała. Dobrze, że mąż jedzie to wszędzie on będzie chodził, ja będę od przytulania w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
    Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?

Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja.
    Białka w moczu nie miałam ani razu nawet śladowych ilości. Ciśnienie w domu miałam 130/80(90) u ginki wczoraj 150/99, w szpitalu 120/70, dzisiaj 119/75.
    Ale z racji puchnięcia kazała zrobić białko i albuminy, bialka mam za mało, więc mam dietę wysokobiałkową.

Była u mnie moja pani dr :) ma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke :-D chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Była u mnie moja pani dr :) ma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke :-D chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.

W IKEA są piękne mini storczyki za 9.90

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.
    A miałaś wczoraj badanie na fotelu? Może to przez to coś dzisiaj wylatuje

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka u mnie na zadupiu nie ma IKEI :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie miałam. Badanie mam dopiero 11 sierpnia. Ale była położna i o wszystko pytała i ja mówię jej, że od rana boli mnie kręgosłup i cały brzuch mi twardnieje co chwila. To powiedziała, że mam leżeć do tej wizyty, żeby sie nie okazało, że urodzę przed końcem 37tc. I pytała czy upławy były, to jej mówie, że nie, a tu dzisiaj rano niespodzianka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Macioszyczka u mnie na zadupiu nie ma IKEI :/

To może w kwiaciarni są jakieś ładne. ;) Storczyki to zawsze dobry prezent. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalnie to papierem zdjęłam bez śladu na gaciach. Nie wiem. Jestem zdania, że oby do wizyty. Potem mogę rodzić. Bo położna mówi, że w donoszonej dziecko już przybiera przede wszystkim na wadze. A te urodzone nawet tydzień wcześniej mogą mieć problemy z oddychaniem itd. Dlatego ostrzegała, żeby uważać do końca tygodnia, a potem już normalnie wrócić do chodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mialam jakas ciazka noc, maly tak szalal i kopal ze myslalam zenormalnie urodze, co usnelam to sie budzilam i mam znowten glupi bol w okolicach pachwin jakbol miesiaczkowy oprocz teho na szczescie sie nic nie dzieje maly bryka po calosci ! :)

U mnie od rana remontowo, tesciu o 8 przyjechal bo bedzie pomagal amieniac mojemu mezowi grzejniki w domu, i pojechali dokupic jakies hydrauliczne pierdolki, corcia tez juz wstala i sie bawi w pokoju swoim, a ja po sniadaniu pije herbate.

AGATIA

kochana, ttzymaj sie na tych wczasach pod grusza, napewno wszystko bedzie dobrze i szczesliwie sie zkoncay, ale pewnie stres bidulko tam masz co :*

DZIERZBA

ty tak samo sie trzymaj i sciskaj nogi niech chlopcy brykaja poki co w brzuszku :)

Mam na dzieje ze chociaz u reszty jest wszystko w porzadku !! :)

‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ