Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też po euthyroxie czekam na śniadanko.
    Oj zaczęło się dziać poważnie.

Anulka mąż - artysta?;) jeśli nie to nieodkryty poprostu;)

Dzierzba samo puchnięcie, które przechodzi po nocy to nie powód do zmartwień, taki urok naszego stanu(lubimy to określenie) jeśli nie schodzi po nocy, a do tego jest wysokie ciśnienie trzeba szybko lecieć i sprawdzić czy nie ma białka w moczu. To jest to zatrucie czy gestoza różnie nazywają.
    Ale my tego nie mamy.

Dzierzba, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, ale luksusy: ośmiorniczki na śniadanie ;) Bardzo fajnie :)

A ja idę spać. Trzymać się tam dziewczyny!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ze tam zapytam z jakiej firmy ten wozek bo teraz mnie nastraszylas, ja mam swoj nadal nie eozpakowanh od nowosci i chyba rano to zrobie :/ szkoda ze tak was zrobili, a te przecjecie wyglada na spaprane przy szyciu?
    Anka polska firma Anex generalnie wyglada ze material przytrzasniety zostal pod duza siła. My dostalismy go calego zapakowanego w kartonie wiec przyjechal tak z fabryki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja białka nie mam, ale kieoskie wyniki białka i albuminy z krwi. Ginka wpisała mi, że gestoza.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana dziś sie fajnie pospalo.
    My też dziś parowy na śniadanie ale nie beda tak artystyczne bo ja je grzeje ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
    Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?

Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Anka polska firma Anex generalnie wyglada ze material przytrzasniety zostal pod duza siła. My dostalismy go calego zapakowanego w kartonie wiec przyjechal tak z fabryki.
    Ja mam bebetto jak to ta sama fabryka i niedaj .... robia tam buble to sie wkurze.Kolezanka tez tak zamawiala i bylo wszystko ok. Ja tez prosto z fabryki w kartonie i tak stoi juz z miesiac nie otwrty, ale dzisiaj mezowi mowie ze wstaje przed praca i go sprawdzimy czy jest ok.
    Ten Twoj ma ladny ten szary odcien :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela :-) mezu sie postaral ;-)

Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
    Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Anulka sliczny brzusio no i prosze bardzo Alez Talerz! Tak jak nie przepadam za parowkami, tak z Twojego talerza bym chetnie wciagnela :-) mezu sie postaral ;-)

Mi czasami tylko nogi w kostkach puchna ale rano zawsze jest w normie.
    Kolo 6 rano obudzil mnie bol brzucha jak na miesiaczke, zmienilam pozycje i bylo lepiej ale brzuch twardnial i po jakkms czasie puszczal. To jest normalne przygotowywanie sie macicy, nie?
    Tak jeżeli zmiana pozycji pomogła to macica ćwiczy.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Angela, tak myslalam, ze to normalny objaw, ale przy tym co tu sie dzieje na forum to wole Was podyptac :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadam do poradni ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej! Dziewczyny nogi w supeł ;)
    Niestety ja nie poleżę bo muszę chociaż ten obiad zrobić żeby dziecko miało co jeść.

Ja też nie poleżę, bo mąż do 18 w robocie, a ktoś się Filipem zająć musi. Będę musiała iść po małe zakupy do pobliskiego sklepu i z nim chociaż za blok na plac zabaw, bo on zwariuje w domu. Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.

A jeszcze w sobotę jedzziemy z Filipem na wycięcie migdała. Dobrze, że mąż jedzie to wszędzie on będzie chodził, ja będę od przytulania w samochodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Agatia miałam na myśli to, że w mocz standardowo badamy, co miesiąc, więc łatwo wykryć. Ja też jak miałam śladowe ilości w moczu to pierwsze co z krwi badałam, ale u mnie na szczęście nie w wykryło, no i ciśnienie mam dobre.
    Agatia a ciśnienie jak masz? Bardzo złe te wyniki?

Właśnie ta dziewczyna, której wczoraj pisałam - 36 tc, gestoza dziś ma cesarkę. Przy gestozie raczej długo nie zwlekają, chyba, że jakaś łagodna wersja.
    Białka w moczu nie miałam ani razu nawet śladowych ilości. Ciśnienie w domu miałam 130/80(90) u ginki wczoraj 150/99, w szpitalu 120/70, dzisiaj 119/75.
    Ale z racji puchnięcia kazała zrobić białko i albuminy, bialka mam za mało, więc mam dietę wysokobiałkową.

Była u mnie moja pani dr :) ma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke :-D chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Była u mnie moja pani dr :) ma jeszcze zaleciec potem omówić ze mną USG. Cudowną mam tą lekarke :-D chyba złamie swoje zasady i kupię Pani dr coś po ciąży. Tylko chciałabym coś innego niż przyslowiowa flaszka czy kosz słodyczy.

W IKEA są piękne mini storczyki za 9.90

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Jeszcze dzisiaj taka gumowata biała wydzielina ze mnie leci. Nie wiem czy to infekcja, czy kawałek czopu. A wczoraj jeszcze mówiłam położnej, że ok, bo żadnych upławów nie mam.
    A miałaś wczoraj badanie na fotelu? Może to przez to coś dzisiaj wylatuje

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka u mnie na zadupiu nie ma IKEI :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie miałam. Badanie mam dopiero 11 sierpnia. Ale była położna i o wszystko pytała i ja mówię jej, że od rana boli mnie kręgosłup i cały brzuch mi twardnieje co chwila. To powiedziała, że mam leżeć do tej wizyty, żeby sie nie okazało, że urodzę przed końcem 37tc. I pytała czy upławy były, to jej mówie, że nie, a tu dzisiaj rano niespodzianka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Macioszyczka u mnie na zadupiu nie ma IKEI :/

To może w kwiaciarni są jakieś ładne. ;) Storczyki to zawsze dobry prezent. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie normalnie to papierem zdjęłam bez śladu na gaciach. Nie wiem. Jestem zdania, że oby do wizyty. Potem mogę rodzić. Bo położna mówi, że w donoszonej dziecko już przybiera przede wszystkim na wadze. A te urodzone nawet tydzień wcześniej mogą mieć problemy z oddychaniem itd. Dlatego ostrzegała, żeby uważać do końca tygodnia, a potem już normalnie wrócić do chodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mialam jakas ciazka noc, maly tak szalal i kopal ze myslalam zenormalnie urodze, co usnelam to sie budzilam i mam znowten glupi bol w okolicach pachwin jakbol miesiaczkowy oprocz teho na szczescie sie nic nie dzieje maly bryka po calosci ! :)

U mnie od rana remontowo, tesciu o 8 przyjechal bo bedzie pomagal amieniac mojemu mezowi grzejniki w domu, i pojechali dokupic jakies hydrauliczne pierdolki, corcia tez juz wstala i sie bawi w pokoju swoim, a ja po sniadaniu pije herbate.

AGATIA

kochana, ttzymaj sie na tych wczasach pod grusza, napewno wszystko bedzie dobrze i szczesliwie sie zkoncay, ale pewnie stres bidulko tam masz co :*

DZIERZBA

ty tak samo sie trzymaj i sciskaj nogi niech chlopcy brykaja poki co w brzuszku :)

Mam na dzieje ze chociaz u reszty jest wszystko w porzadku !! :)

‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ