X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina aby z Liwią było ok, już zniosę te wczasy pod gruszą ;)

Mmargol obslugiwala mnie dr Kasprowicz ;) ale USG robiła rezydentka Agnieszka Lewandowska super fajna lekarka :)

Violett puchnięcie+ciśnienie ginka zaliczyła do gestozy, mimo braku białka w moczu. Więc dla bezpieczeństwa już mnie nie puszczą.

Agatia, mam nadzieje, ze mala grzecznie poczeja w takim razie :)
    A co do cisnienia, jesli moge spytac, jakie mialas wczesniej?
    Zdarzalo Ci sie takie podniesione w ogole?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania to parodia, ale masakra byłaby w szpitalu tak latać na śpiąco na korytarz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 8 miesiac szok !! Kiedy to zlecialo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu lazienki i toalety sa w salach takze na szczescie lazic nigdzie nie trzeba :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett w domu od 3-4 dni miałam 120(130)/80(90), wczoraj u ginki 150/99. Dzisiaj już luksusowe.
    Ale mam zlecone 1000 badań na jutro i zobaczymy. AFI jednak 6, więc mało. Nie puszczą mnie już. Wczoraj zrozumiałam, że 7.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

Najlepiej jak najdłużej, standardowo 2 godziny. Kanguruje mama po porodzie sn a po cc z tego co się oriętuje tata w trakcie szycia a później chyba mama jakoś tak . A te maziee to najlepiej jak najdłużej niech dziecko ma na sobie :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Najlepiej jak najdłużej, standardowo 2 godziny. Kanguruje mama po porodzie sn a po cc z tego co się oriętuje tata w trakcie szycia a później chyba mama jakoś tak . A te maziee to najlepiej jak najdłużej niech dziecko ma na sobie :)

ja wiem! jak najdłużej! :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ja wiem! jak najdłużej! :)

No ale 2 godziny tak dają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was co prawda w południe ale nie śpię od 5

Agatia tego cykora miałaś wczoraj przegnać a tu takie rzeczy ale najważniejsze że masz taką super obsługę, tylko pozazdrościć ginki.

Tak czytam Was sobie i wydaje mi się, że do mojego terminu to jeszcze szmat czasu tym bardziej, że nie zauważam u siebie jakichkolwiek oznak końca ciąży.

Ja dziś zaliczyłam slalom po mieście, od rana lab, starostwo i załatwianie oc naszego autka i spotkała nas niemiła niespodzianka, brak opłaty recyklingowej i pięć stówek poszło z kieszeni. Zaraz będę męczyć gościa, żeby nam kaskę oddał ale czy odda? Samo oc też niesamowicie poszło w górę tylko się za kieszeń trzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie będę rodzić też niby dają dwie godziny z bąblem po porodzie, jak będzie w praktyce to zobaczymy.

Jeśli chodzi o skurcze to u mnie było tak, że po terminie poszłam do gina wchodzę na fotel a on do mnie "pani rodzić zaczyna" a ja wcześniej nic nie czułam, nie było żadnego czopa, wody nie odeszły, dopiero w szpitalu jak mi przebili pęcherz płodowy to poczułam co to skurcze ale wtedy to już poszło szybko, czterdzieści minut i mój klocuszek już był po drugiej stronie.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie znurzyło po tej nocy, spałam 2 godziny do teraz...
    Macica dalej trenuje napinanie.

Ulfe swietny pomysl z ta gruszka :) U mojego meza w rodzinie tez jest gruszkowa kuzynka (po mezu), na pomorzu mieszka, nie masz tam rodziny? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim dotarłam do domu, 10 miejsc odwiedziłam i 10 telefonów wykonałam, ale na dziś wszystko mam z głowy...

gin nie badał recznie
    we wtorek kolejne ktg i wizyta
    lekarz zadał mi w końcu pytanie, czy moze chcę rodzić dołem ? lekko sie uśmiechnęłam i odp, ze nie, że wolę cc :) oczywiscie powiedział, jakie sa wady cc, ze poród sn jest specjalnie monitorowany w przypadku porodu po cieciu itp itd...na konieć dodał, że powiedział co powinien :) bo nawet w teorii ułożenie miednicowe to nie patologia :) ja wiem , czemu to mówił, a on wie, jaka moja decyzja :) Smialiśmy sie w głos w trójkę , z myślenia kobiet i tym bardziej z myślenia kobiet w ciązy
    ale skierowanie na cc (jednak dzień przed operacją) mam juz wypisane
    GBS ujemny
    KTG idealne
    waga :D hahaha 200 g więcej niż 2 tyg twmu
    a smieje sie z tej wagi, bo lekarz zaparasza mnie na wagę, a ja mówie, ze dziś na szczęście mam inne spodnie i inne buty :) a on sie pyta, czy będę lżejsza...a ja się śmieję, ze nie, że będę cięzsza :D i wyszło że cięzsza o 200g :D

zgłosiłam też ciążę już u położenej...
    była tylko pielegniarka, ale jak podałam nazwisko, juz od razu wiedziała kim jestem, pamietała z pierwszej ciązy i od razu wiedziała że ja to mama Zmarłej Emilki...

kurier moje literki dostarczył :D dzis na pewno zawisną ;)

odwiedziłam apteki w poszukiwaniu zelu na zrosty (z naciskiem na sprawdzony starszy ale drozszy)...i dupaaaaaaa. W hurtowniach brak (a dokladnie brak jakiejś karty z producentem)
    wiec stwierdziłam, że nie czekam do poniedziałku i zadzwonilam do gemini w Gorzowie-jest szansa ze sprowadzą lek za konkurencyjną cene (czyli pierwszeństwo duzych aptek do zamówień jest :D )
    zadzwonią

ufff
    jakas juz dzisiaj ulga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, u nas zawijają w sterylką pieluszkę itd., a kąpią w 6h po porodzie - chyba, że się rodzice zawezmą, że nie chcą w ogóle kąpieli - ale wtedy personel sugeruje, by mimo wszystko z nadmiaru mazi wytrzeć, bo się zbiera w fałdkach itd. i średnio to ponoć fajne i komfortowe ;)

Quote:
    Smialiśmy sie w głos w trójkę , z myślenia kobiet i tym bardziej z myślenia kobiet w ciązy
    Tzn.? B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:46

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG wszystko ok :) ale cisnienie już gorsze 140/90 :/
    Mam nadzieję, że do przyszłej środy dotrwamy, skończę 37tc, Liwcia dobije do 3 kg i niech robią, co chcą ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie było kangurowania-wazenie, mierzenie, ubieranie i do mamusi na sale
    kapiel ewentualnie rano, no i nie ma kapieli w dniu wyjscia ze szpitala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie dzis pakuje na wyjazd 4 dniowy no i szukam szpitala na wrazie co. I sluchajcie jaki wypas znalazlam w bialymstoku prywatny szpital ale nie drogi wyglada jak palacyk sale przepiekne a koszt to 2000 wiec jak za takie warunki i opiekę jestem w szoku.
    W takich warunkach mozna rodzic ;) a i do tego sesja noworodka gratis karte menu dostaje sie i wybiera jaki posilek no i wyprawke na wyjscie sie jeszcze dostaje.
    http://www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-polikliniki

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ulfe swietny pomysl z ta gruszka :) U mojego meza w rodzinie tez jest gruszkowa kuzynka (po mezu), na pomorzu mieszka, nie masz tam rodziny? :D

dziadek z bydgoszczy pochodzi. i tyle z rodziny :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum mi co chwila siada...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam pdebrac rolety ktore moelismy zamowione, a maz z tesciem dalej walcza z grzejnikami...
    a ja za chwile obiad ide szykowac, ogolem do dupy sie dzis czuje...:/

‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ