X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sabina aby z Liwią było ok, już zniosę te wczasy pod gruszą ;)

Mmargol obslugiwala mnie dr Kasprowicz ;) ale USG robiła rezydentka Agnieszka Lewandowska super fajna lekarka :)

Violett puchnięcie+ciśnienie ginka zaliczyła do gestozy, mimo braku białka w moczu. Więc dla bezpieczeństwa już mnie nie puszczą.

Agatia, mam nadzieje, ze mala grzecznie poczeja w takim razie :)
    A co do cisnienia, jesli moge spytac, jakie mialas wczesniej?
    Zdarzalo Ci sie takie podniesione w ogole?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania to parodia, ale masakra byłaby w szpitalu tak latać na śpiąco na korytarz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis belly pokazalo 8 miesiac szok !! Kiedy to zlecialo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu lazienki i toalety sa w salach takze na szczescie lazic nigdzie nie trzeba :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett w domu od 3-4 dni miałam 120(130)/80(90), wczoraj u ginki 150/99. Dzisiaj już luksusowe.
    Ale mam zlecone 1000 badań na jutro i zobaczymy. AFI jednak 6, więc mało. Nie puszczą mnie już. Wczoraj zrozumiałam, że 7.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    pytanie.
    po porodzie dziecko kładzione jest ciało do ciała
    (uznajemy ze w danym szpitalu tak robią :).
    na jak długo?

pytam z ciekawości. mój M nie lubi krwi, kupy i innych wydzielin (liczymy na to, że kupę Kostka pokocha - głównie ja na to liczę ;) i ogólnie słabo znosi takie widoki.

Nie słuchał na szkole rodzenia i myślał, że wyjdzie sobie w trakcie porodu, w newralgicznym momencie, po czym wróci, jak dziecko będzie śliczne, rumiane, pachnące i ubrane.

a tu zonk. Bo Kosiu bedzie oblepiony śluzem, mazią i krwią i będzie leżał na ponętnie wyglądającej mamusi, również całej mokrej i fu :)

plus gruszka na ścianę w kolorach sypialni :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fea991b105f3.jpg

Najlepiej jak najdłużej, standardowo 2 godziny. Kanguruje mama po porodzie sn a po cc z tego co się oriętuje tata w trakcie szycia a później chyba mama jakoś tak . A te maziee to najlepiej jak najdłużej niech dziecko ma na sobie :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Najlepiej jak najdłużej, standardowo 2 godziny. Kanguruje mama po porodzie sn a po cc z tego co się oriętuje tata w trakcie szycia a później chyba mama jakoś tak . A te maziee to najlepiej jak najdłużej niech dziecko ma na sobie :)

ja wiem! jak najdłużej! :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ja wiem! jak najdłużej! :)

No ale 2 godziny tak dają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was co prawda w południe ale nie śpię od 5

Agatia tego cykora miałaś wczoraj przegnać a tu takie rzeczy ale najważniejsze że masz taką super obsługę, tylko pozazdrościć ginki.

Tak czytam Was sobie i wydaje mi się, że do mojego terminu to jeszcze szmat czasu tym bardziej, że nie zauważam u siebie jakichkolwiek oznak końca ciąży.

Ja dziś zaliczyłam slalom po mieście, od rana lab, starostwo i załatwianie oc naszego autka i spotkała nas niemiła niespodzianka, brak opłaty recyklingowej i pięć stówek poszło z kieszeni. Zaraz będę męczyć gościa, żeby nam kaskę oddał ale czy odda? Samo oc też niesamowicie poszło w górę tylko się za kieszeń trzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie będę rodzić też niby dają dwie godziny z bąblem po porodzie, jak będzie w praktyce to zobaczymy.

Jeśli chodzi o skurcze to u mnie było tak, że po terminie poszłam do gina wchodzę na fotel a on do mnie "pani rodzić zaczyna" a ja wcześniej nic nie czułam, nie było żadnego czopa, wody nie odeszły, dopiero w szpitalu jak mi przebili pęcherz płodowy to poczułam co to skurcze ale wtedy to już poszło szybko, czterdzieści minut i mój klocuszek już był po drugiej stronie.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie znurzyło po tej nocy, spałam 2 godziny do teraz...
    Macica dalej trenuje napinanie.

Ulfe swietny pomysl z ta gruszka :) U mojego meza w rodzinie tez jest gruszkowa kuzynka (po mezu), na pomorzu mieszka, nie masz tam rodziny? :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim dotarłam do domu, 10 miejsc odwiedziłam i 10 telefonów wykonałam, ale na dziś wszystko mam z głowy...

gin nie badał recznie
    we wtorek kolejne ktg i wizyta
    lekarz zadał mi w końcu pytanie, czy moze chcę rodzić dołem ? lekko sie uśmiechnęłam i odp, ze nie, że wolę cc :) oczywiscie powiedział, jakie sa wady cc, ze poród sn jest specjalnie monitorowany w przypadku porodu po cieciu itp itd...na konieć dodał, że powiedział co powinien :) bo nawet w teorii ułożenie miednicowe to nie patologia :) ja wiem , czemu to mówił, a on wie, jaka moja decyzja :) Smialiśmy sie w głos w trójkę , z myślenia kobiet i tym bardziej z myślenia kobiet w ciązy
    ale skierowanie na cc (jednak dzień przed operacją) mam juz wypisane
    GBS ujemny
    KTG idealne
    waga :D hahaha 200 g więcej niż 2 tyg twmu
    a smieje sie z tej wagi, bo lekarz zaparasza mnie na wagę, a ja mówie, ze dziś na szczęście mam inne spodnie i inne buty :) a on sie pyta, czy będę lżejsza...a ja się śmieję, ze nie, że będę cięzsza :D i wyszło że cięzsza o 200g :D

zgłosiłam też ciążę już u położenej...
    była tylko pielegniarka, ale jak podałam nazwisko, juz od razu wiedziała kim jestem, pamietała z pierwszej ciązy i od razu wiedziała że ja to mama Zmarłej Emilki...

kurier moje literki dostarczył :D dzis na pewno zawisną ;)

odwiedziłam apteki w poszukiwaniu zelu na zrosty (z naciskiem na sprawdzony starszy ale drozszy)...i dupaaaaaaa. W hurtowniach brak (a dokladnie brak jakiejś karty z producentem)
    wiec stwierdziłam, że nie czekam do poniedziałku i zadzwonilam do gemini w Gorzowie-jest szansa ze sprowadzą lek za konkurencyjną cene (czyli pierwszeństwo duzych aptek do zamówień jest :D )
    zadzwonią

ufff
    jakas juz dzisiaj ulga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, u nas zawijają w sterylką pieluszkę itd., a kąpią w 6h po porodzie - chyba, że się rodzice zawezmą, że nie chcą w ogóle kąpieli - ale wtedy personel sugeruje, by mimo wszystko z nadmiaru mazi wytrzeć, bo się zbiera w fałdkach itd. i średnio to ponoć fajne i komfortowe ;)

Quote:
    Smialiśmy sie w głos w trójkę , z myślenia kobiet i tym bardziej z myślenia kobiet w ciązy
    Tzn.? B-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:46

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po KTG wszystko ok :) ale cisnienie już gorsze 140/90 :/
    Mam nadzieję, że do przyszłej środy dotrwamy, skończę 37tc, Liwcia dobije do 3 kg i niech robią, co chcą ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie było kangurowania-wazenie, mierzenie, ubieranie i do mamusi na sale
    kapiel ewentualnie rano, no i nie ma kapieli w dniu wyjscia ze szpitala

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie dzis pakuje na wyjazd 4 dniowy no i szukam szpitala na wrazie co. I sluchajcie jaki wypas znalazlam w bialymstoku prywatny szpital ale nie drogi wyglada jak palacyk sale przepiekne a koszt to 2000 wiec jak za takie warunki i opiekę jestem w szoku.
    W takich warunkach mozna rodzic ;) a i do tego sesja noworodka gratis karte menu dostaje sie i wybiera jaki posilek no i wyprawke na wyjscie sie jeszcze dostaje.
    http://www.arciszewski.pl/galeria/zdjecia-polikliniki

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ulfe swietny pomysl z ta gruszka :) U mojego meza w rodzinie tez jest gruszkowa kuzynka (po mezu), na pomorzu mieszka, nie masz tam rodziny? :D

dziadek z bydgoszczy pochodzi. i tyle z rodziny :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum mi co chwila siada...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam pdebrac rolety ktore moelismy zamowione, a maz z tesciem dalej walcza z grzejnikami...
    a ja za chwile obiad ide szykowac, ogolem do dupy sie dzis czuje...:/

‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ