X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    w sumie 26 tyg
    dlatego uprosciłam 26+26
    Tak tak tylko doprecyzowalam ☺

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po kontroli, szyjka nadal zamknieta dluga ma 4 cm takze nie jest zle, malego lekarz tez podejzral cos tam pomierzy sprawdzil tetno 137 takze wszysyko w normie, mowi ze wszysyko jest pk,dal mi luteine 50 mg dopochwowa 2x1 i nospe 3x1, i kazal w poniedzielek zrobic mocz i crp czy infekcji jakiejs nie zlapalam bo mowi ze ten bol moze stad byc, ale jesli wyniki beda ok to mam przyjsc na wizyte normalnie za 2 ttygodnie czyli 1.09, uff to jestem troche spokojniejsza, no i tego macmirroru juz nie musze brac, ale na luteine nie jestem pocieszona nie lubie tego dziadostwa :)

mmargol, agatia, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :)

Chyba mogę wrócić z nową siła, choć nie jest jej więcej ;-)
    Szykowałam się wczoraj na poród i nic...
    Zaczęłam 39 tydzień i mam wrażenie, że tydzień temu byłam bardziej przygotowana na poród niż jestem dziś.
    Jest mi już ciężko. Zakupy trwają kilkanaście minut dłużej niż zwykle.

Ostatnio nawet bardzie się zedenerowałam bo robiłam zakupy w tesco. Kupienie kilku artykułów zajęło mi 40 minut i w końcu doczołgałam się bardzo długiej kasy i dosłownie minute po tym jak już stałam nadany był komunikat "Klientów prosimy o udanie się do najbliższego wyjścia ewakuacyjnego oraz pozostawienie zakupów w miejscu w którym obecnie się znajdują". No więc... wyprosili nas... jaka byłam zła. Do dziś mam wrażenie że coś mam w odmu bo kupiłam a później sobie przypominam, że jednak nie, bo przeciez mnie wygonili.... ech...

Mama do mnie codziennie dzowni i pyta "urodzilas juz?" To pytanie nawet zaczęło mnie irytować :P
    SMSy, teleofny "a kiedy?", "juz?"... jestem tym zmeczona i w koncu wyłączę ten telefon i włączę po porodzie...

Nie miałam okazji pogratulować agatia i pirelka ogromne GRATULACJE!
    Agatko masz piękną córcie i jak na nią patrzę mam ochotę wyściskać i wycałować!
    Pirelko do mojego porodu będziesz dla mnie bohaterem porodu naturalnego :) Co by nie było pierwsze naturalne PYK :)

Kamcia w dniu mojej wizyty będziesz tulić Piotrusia... też zazdraszczam :)

Podczytywałam Was cały czas i widziałam że sporo nowych "starych" dzewiczyn się odezwało! :)
    Bardzo się ciesze, że pamietacie o nas i mam nadzieje, ze juz dotrwamy razem :)

huh, sie rozpisałam :)
    No w każdym razie planuję już być... z moimi bólami i niepokojami (w nocy brałam kąiel bo miałam dziwne bóle brzucha, po kąpieli ustały).

kamciaelcia, agatia, stardust87, violett, LewandowskaAnna, Behemottka lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:18

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie jestem jakos optymistycznie nastawiona, takze maly sie nie spieszy no i dobrze niech siedzi, wczesniaka nie chce miec wole w brzuchu go dokarmiac :) a pn pojde na te wyniki mam nadzieje ze zadnej imfekcji jednak nie bede miec

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    A ja leżę i płaczę z bólu ;(
    Ale co Cię tak boli??

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogolem zapomnialam mowic, ze 1 raz mnie spotkala nie mily sytuacja u mojego lekarza ze strony recepcjonistki taka mloda babka długo tam nie pracuje, i ja ogolem godzone siedzialam juz na poczekalni zanim weszlam no i wiadomo plecy tylek i nogi mi odpadala, no i:przyszla jakas babka i chwile zanim ja mam wchodzic ta do mnie podchodzi i sie pyta czy nie przepuszcze tej pano bo ona tylko na monitoring i tylko na chwile, a ja mowie ze ja ez wchodze doslownie na chwile a ta do mnie z tekstem ze ja wchodze na komtrole szyjkima ta pani jest nieciezarna, a ja do niej mowie no wlasnie nie ciezarna hellolll ?? Skoro jest nie ciezarna to niech czeka bo ja nic nie boli i nie ma problemu z siedzeniem a ja godzine czekam, no i tym sposobem jej nie przepuscilam, no bo kurde sobie mysle ja sama wchodze na 2 minuty i kogos bede przypuszczać bo on tez na chwile. Smiechu warte

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu napisała ze ciuszki dla dzieci w lidlu są. Ja oczywiscie pewnie nie doczytałam i poleciałam po zapasy ;) Dopiero jak 3 razy oblecialam sklep, wydałam 60 zł na pierdoły to przy wyjściu dorwałam gazetkę... Ciuszki są od jutra... Cała ja.
    My jutro zaczynamy 37 tydzień :) mam 112 cm w pasie i jak babcie kocham jeszcze centymetr i chyba pęknę! Z Kubusiem pertraktuje termin 27.08. Zobaczymy czy da sie namówić ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68297e1dee06.jpg

mmargol, kamciaelcia, Sabina, stardust87, marta258, bbeczka91, violett, bisacz, LewandowskaAnna, Behemottka lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kupiłam za to fasolkę ;) idę wstawić na obiadek.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam ze sklepu, musiałam kupić osobiście tą szczoteczkę do zębów, bo wczoraj jak miałam częściej skurcze to tylko o niej myślałam :P
    w sklepiku osiedlowym czekały na mnie odłożone pierożki z jagodami <3
    oczywiście jak już poszłam to więcej rzeczy kupiłam, aż ciężko mi się szło, człapie jak kaczka! Ciekawa jestem czy wytrwam ten tydzień jeszcze :)

Musze jakieś buty ogarnąć jeszcze, np baletki, bo też chodzę cały czas w sandałach, bo tylko one pasują na moją stopę! I wcale mi nie spuchły stopy, one mi urosły! Na wiosnę kupiłam skórzane baletki, żeby na jesień już były na spacery, trampki też i co z tego jak mnie w tym palce teraz bolą :/

Sarcia super, że wizyta Cię uspokoiła, spokój najważniejszy dla Ciebie i dzidzi :)

Darusia co się dzieje?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jakie masz świetne włosy!:) brzuszek oczywiście też. U mojego męża w rodzinie mają takie gęste kręcioły mam nadzieję, że Karinka odziedziczy:)
    Fajne lubię takie:)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    i te twoje włosy :) brzuszek tek cudny :) ale włosy...a synek jakie ma włosy ?po mamie czy po tacie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć ze od jutra bo ja zrozumiałam ze za tydzień w sobotę te ciuszki

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myslałam ze za tydzień, no a ja w szpitalu bede!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza , jesteś ty moja wybawicielko ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Anulka jakie masz świetne włosy!:) brzuszek oczywiście też. U mojego męża w rodzinie mają takie gęste kręcioły mam nadzieję, że Karinka odziedziczy:)
    Fajne lubię takie:)
    Jak byłam dzieckiem to te klaki były dla mnie koszmarem :/ Jak bedą takie mocne kręciołki to nie rozczesuj na sucho tylko przy kąpaniu. Ja wiecznie wyglądałam jak lew bo moja mamunia mi je rozczesywala... A ryku przy tym co nie miara!

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam umyć balkon...i co?i znów sasiadka obok mnie zagadała na jakąś godzinę :) a jaki upał...więc pogadałyśmy...i dopiero teraz wyszło, ze mój brat papla o ciązy już podejrzewał zima i jej mówił...a potem, ze chłopak, ze Piotruś :D niech dorwe tego mojego brata!!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale z tego co widze to od 27.08 te ciuszki chyba, że ja źle patrze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzwonilam do sadu co z moimi papierami to rzekomo zus wyslal 5.08 a wczoraj dopiero dotarly do sadu i sa jeszcze nie zadekretowane w srode mam dzwonic to w koncu czegos sie fowiem. Ekstra

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie lidla te ubranka z biobawełny są od 27.08 chyba, że o jakies inne chodzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ