WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:haha Kotku, napisz do niej wiaodmość na priv
Dla mnie poparzenie=chłodzenie
Zawsze zimne okłady robię... Nawet jeśli mineły już godziny albo dnijakoś tak kojarzy mi się żeby ogień zwlaczac lodem
nie pomaga, ale przynajmniej nie boli
wczorajsze pecherze znikły
a dziś patrzę-zrobiły się wielgasne bąble...nagle
a teraz pekly, płyn był bezbarwny...po ptakach. Wnioskuje, ze zakażenia nie manie obandażuję...a do tego miałam własnie dylemat
a wdupce mam te reke
Piotrusia dam rade potrzymać -
witaj mysza
właśnie wyzej napisałam...zdjęcia nie bede juz zamieszczać
mąż zaraz będzie w domu i wysłałabym go po alantan...ale czy teraz jest sens?nie wiedziałam, czy dla reki lepiej bez czy z opatrunkiem...ale pecherze pękly, ciut było to mokre, przezroczyste, nic nie boli, nie swędzi i nie piecze... -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:wczorajsze pecherze znikły.
a dziś patrzę-zrobiły się wielgasne bąble...nagle
a teraz pekly, płyn był bezbarwny...po ptakach. Wnioskuje, ze zakażenia nie manie obandażuję...a do tego miałam własnie dylemat
a wdupce mam te reke
Piotrusia dam rade potrzymać -
nick nieaktualnySkali89 wrote:Kurczę może któraś z dziewczyn co ogarnia te wnioski by jakąs sciagę zrobiła? BO mi się już flaki zaczęły przewracać co gdzie i kiedy złożyć.
Wychodzisz że szpitala dostajesz zaświadczenie o urodzeniu dziecka.
- USC zgłoszenie, Meldunek,akt urodzenia, pesel dla dziecka (14dni)
- Zaświadczenie od gina że byłaś pod opieką od 10tc
- Zakład pracy z aktem urodzenia dziecka i wnioskami o urlopy itd (21dni)
- Zus j/w ale nie jestem pewna
- Mops do becikowego.
Dochód na 1os 1922 brutto (liczymy też nowo nagrodzone dziecko)
Dokumenty:
-Wniosek z strony Mops do pobrania
-Zaświadczenie o dochodach za rok 2014 (składamy do końca października, od listopada dochód za rok 2015)
- Zaświadczenie z ZUS o składach zdrowotnych za rok 2014 lub 2015
- Akty urodzenia dziecka/dzieci
-Ksero dowodów osobistych
Tu mogę wam napisać wzór jak to obliczyć.
Jak ktoś chętny to pisać napisze.
Do 500+
- Wniosek do pobrania z ich strony
- Ksero dowodów osobistych
- Akt urodzenia
- W przypadku dochodu na pierwsze dziecko zaświadczenia (tu musicie poczytać na necie)
- W przypadku drugiego i kolejnego dziecka nic nie przedstawiamy.Angela89, Anulka01, Skali89, bbeczka91, violett, marta258, mmargol lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI jak już pękły pęcherze to nie można smarować czymś co nie jest jałowe. Nie można alantanem ani bepanthenem tylko preparatami przeznaczonymi na oparzenia. Nic tam sama nie aplikuj gazą jałową opatrunek zrób. I sprawdź to lepiej bo jak zacznie się babrać to będzie gorzej
Dobrze Anulka napisała Octenisept możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:36
-
mysza
nawet jak pecherze znikły (pękły), było lekko po tym wilgotne i wygląda teraz jak na poczatku ? czyli jakby w miedzyczasie pecherzy nie było????
jest piątek, więc ja siebie nie widzę teraz u rodzinnego/chirurga a potem na IP...bo ja zamierzam w poniedziałek witać lekarzy
ale naprawdę nic teraz sie nie sączy i nie dzieje...spanikowałam z tymi bablami -
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Ja tam decyduje się na 100 i 60, bo jakby nie było wychodzi suma sumarum więcej kasy. O około 1000 więcej:P, więc zawsze coś.
-
nick nieaktualnyMyślę, że tu spokojnie lekarz rodzinny wystarczy. Może nawet nic na to nie powie (różnie jest z lekarzami) ale nie chciałabym dopuścić do zakażenia i ropienia tej ręki... Jak to się tak nagle stało to nie wiem co się tam u Ciebie pod skórą dzieje...Ajajaj bym Ci w tyłek dała, że nie poszłaś na początku...
-
tak było...potem pęcherze znikły , z wierzchu było lekko wilgotno, teraz nie ma pęcherzy a całośc sucha z wierzchu...
czyli octenisept ? obandażować czy lepiej dać temu oddychać
nawet nie czuje tej reki (a wczoraj jeszcze swędziało)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/798a5b80075d.jpg -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
najgorsze jest to, że ja dzis zadnego wyjscia nie planowałam...wiec ani nie wygladam, ani nie pachne na tę chwilę-ja przeciez w domu cięzko pracuję
fakt , mogłam wtedy pojechać...ale nawet auta nie miałam a człapać jest mi cięzko...poza tym wysmialiby... -
nick nieaktualnyKamcia toć tam są pęcherze! Taki jak pęknie to jest cud miód zapraszamy bakterie. Na prawdę tylko Ci skórę złoić. Od początku daliby coś na gojenie albo jak nie maść to specjalny opatrunek hydrożelowy p bakteryjny i ni byłoby problemu. Idź do lekarza weekend przed Tobą