X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ogolem o papierach poki co nie mysle, zajme sie tym jak urodze, bo mi sie nie spieszy z tym, bardziej traz mnie interesuje sad i glupi zus, bo ci mi krwi w tej ciazy napsuli co nie miara barany :/

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wychodzisz że szpitala dostajesz zaświadczenie o urodzeniu dziecka.

- USC zgłoszenie, Meldunek,akt urodzenia, pesel dla dziecka (14dni)
    - Zaświadczenie od gina że byłaś pod opieką od 10tc
    - Zakład pracy z aktem urodzenia dziecka i wnioskami o urlopy itd (21dni)
    - Zus j/w ale nie jestem pewna
    - Mops do becikowego.
    Dochód na 1os 1922 brutto (liczymy też nowo nagrodzone dziecko)
    Dokumenty:
    -Wniosek z strony Mops do pobrania
    -Zaświadczenie o dochodach za rok 2014 (składamy do końca października, od listopada dochód za rok 2015)
    - Zaświadczenie z ZUS o składach zdrowotnych za rok 2014 lub 2015
    - Akty urodzenia dziecka/dzieci
    -Ksero dowodów osobistych

Tu mogę wam napisać wzór jak to obliczyć.
    Jak ktoś chętny to pisać napisze.

Do 500+
    - Wniosek do pobrania z ich strony
    - Ksero dowodów osobistych
    - Akt urodzenia
    - W przypadku dochodu na pierwsze dziecko zaświadczenia (tu musicie poczytać na necie)
    - W przypadku drugiego i kolejnego dziecka nic nie przedstawiamy.

nie jestem pewna bo też dopiero będę się brała za papierolgię, ale czy zaświadczenie od gina że było się pod opieką od 10tc nie pobiera się wcześniej właśnie w Mops-ie??

czyli co? od tego roku osobom z najniższymi krajowymi na umowie bardziej się"opłaca" podzielić pieniążki na 100% i 60%?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

Marsz do lekarza przed weekemdem bo inaczej za chwile do ciebie przyjade i zloje ci tylek na kwasne jablko!!!

:)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    a z drugiej str - małe miasto-i rodzinnego moze nie być...a opieka swiateczna po 18...a potem gadka, co ja do tej pory robiłam, czemu nie do rodzinnego...sama widzisz , czemu tak sie stawiam...to najgorszy czas w małym miescie-piatek godz 14...poradnie zamkniete, a reszta wieczorem :(
    i teraz znów sie martwię :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po urodzeniu to mnie notariusz i sąd rodzinny czekaja...reszta to pikuś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po urodzeniu to mnie notariusz i sąd rodzinny czekaja...reszta to pikuś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia teoretycznie za dużo nie można, ale jak jedziesz do szpitala to dają Ci ketonal na ból prawda? :P tak to wygląda.
    Te żele przeciwbólowe tym bardziej mają ograniczone działanie miejscowe i nie powinny stwarzać niebezpieczeństwa, ale wiesz jak jest- dmuchamy na zimne
    Możesz spróbować rozgrzać maścią końską ale ich jest masa różnych i czasami próbują w nich jakieś salicylany ( jak w bengayu a to jest bee dla nas) przemycić więc trzeba przeczytać skład, albo są takie plastry na bazie soli żelaza które rozgrzewająco działają pod różnymi nazwami są Apapu są Pyralginy- to nic nie ma z lekiem wspólnego ani tam kwasu acetylosalicylowego ani pyralginy ( metamizolu) nie ma to czysta reakcja egzotermiczna w woreczku :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie jestem pewna bo też dopiero będę się brała za papierolgię, ale czy zaświadczenie od gina że było się pod opieką od 10tc nie pobiera się wcześniej właśnie w Mops-ie??

czyli co? od tego roku osobom z najniższymi krajowymi na umowie bardziej się"opłaca" podzielić pieniążki na 100% i 60%?
    Konsultowałam z księgowa i na to wchodzi że teraz Tak lepiej. Ja tak biorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia bo Ty za dużo myślisz no. Już dawno powinien to lekarz zobaczyć tylko mu tam nie ściemniaj, że bąble są ale w sumie nie ma, że w sumie nie bolało ale trochę bolało itd. Mów jak było i pytaj co robić jakby podeszło ropą bo idzie weekend żeby coś Ci dał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 13:57

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Biodra.
    współczuję, mam to samo. w nocy się budzę co 15 minut z bólu i muszę bok zmienić :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mysza
    a z drugiej str - małe miasto-i rodzinnego moze nie być...a opieka swiateczna po 18...a potem gadka, co ja do tej pory robiłam, czemu nie do rodzinnego...sama widzisz , czemu tak sie stawiam...to najgorszy czas w małym miescie-piatek godz 14...poradnie zamkniete, a reszta wieczorem :(
    i teraz znów sie martwię :(
    Kamcia do lekarza z tym tam może być stan zapalny a ty zaraz nasz cc

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie mi wyjasnić ponownie o co chodzi ztym ze sie wyrównuje? to znacyz ze jak wezme 100 i 60% to przy tych 60% nie mogą mi wypłacać kwoty poniżej 1000zł?

Jestem ciemna w tych sprawach? Moge prosić na chlopski rozum?
    Plus czy duze znaczenie ma to, że nie wypłaca mi ZUS tylko zakład pracy?
    I co znaczy najnizsza krajowa? Najnizsza w sensie ile brutto?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja będę teraz myślała nad tym cholernym macierzyńskim...ale raczej zrobie tak-urodzę, zadzwonie, ze urodziłam, powiem, ze nie wiem, jak chce macierzyński (powiem, ze nie znam dokładnej podstawy, ze jak u nich będę, policze wszystko na miejscu szczegółowo-tzn , co mi sie bardziej opłaca, licze tym samym, ze Basia w biurze juz policzy to za mnie , bo ja sie nie znam, długo to potrwa, a ona zrobi to sama, by poszło sprawnie)
    i na miejscu podejme decyzję
    a 3 tyg to fajny okres (dobrze mi switało, ze rząd mial ten czas wydłużyć, przegapiłam, ze juz wydłużył)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie nie ma co sobie zartow roboc, bo we wtorek masz cc a jak zrobi ci sie jakies paskudztwo albo stan zapalny to ci przesuna jeszcze termin ciecie a wtedy bedziesz miec stres, a jak nie zalapaiesz sie na rodzinnego to jedz po 18 na poz , łaski nie robia ze cie przyjma do licha !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat macierzynskiego i tych innych spraw musze z moja ksiegowa pogadac na temat biezacych przepisow jak mi opisze rzeczowl co i jak to wam napisze :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonie do poradni
    już wiem, zapisałam sie na 17...powiedziałam pani o co chodzi i zrozumiala, że boje się juz teraz czegoś na weekend ...a we wtorek cc

Ksosia, mysza0406, Angela89, sarcia123, Anulka01, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia lubie za sluszna decyzje :)

Normalnie się urządziłaś przed samym CC już nie panikuj i czekaj ładnie na wizyte :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdąże włosy umyć...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRAWO KAMCIA! w końcu.
    Mów o tym cc przecież z zakażeniem Cię pod nóż nie wezmą więc w żadnym przypadku nie można do tego dopuścić. Może same plastry pomogą. Ten Water Jel jest super ale drogi bardzo. Muszę kupić do domu...

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/7,79331,19254275,zasilek-macierzynski-2016-ndash-komu-ile-i-jak-dlugo.html ksosia tu masz ładnie napisane ile

Ksosia lubi tę wiadomość

‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ