WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wychodzimy
Liwia ma bilirubine w normie, więc łagodna żółtaczka
Ach jak się cieszęKsosia, mysza0406, bisacz, Robotka1, AJrin, violett, Pysiaczek89, żabka04, marta258, bbeczka91, Malutka92, Madziuuuula, claudiuszek, Anulka01, mmargol, Skali89, alinka, Magdziulla, stardust87, Miśka***, A_n_k_a_80, Angela89, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:dotyczy - becikowe
edit....yyy tzn że nie dostaniesz becikowego??
No właśnie wychodzi na to że nie
Agatia SUPER wieści!
Liwcia w końcu powita nowe mieszkanko! juhuu...! relacjonuj nam proszę jak Wam tam idzie i jak reaguje malutka!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 14:43
agatia lubi tę wiadomość
-
U nas tez becikiwe odpada wiec mops nie odwiedzam
Ksosia uwielbiam ciasto marechwkowe wiec mufinny pewnie teżja znalazlam jakis przepis na babkę jogurtowa z biala czekolada i jagodami i chyba cos takiego zrobie
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:U nas tez becikiwe odpada wiec mops nie odwiedzam
Ksosia uwielbiam ciasto marechwkowe wiec mufinny pewnie teżja znalazlam jakis przepis na babkę jogurtowa z biala czekolada i jagodami i chyba cos takiego zrobie
ale ciągle łażą za mną jakieś desery z masą. Najlepiej rolada... sama boje się zrobić bo jestem na etapie płaczu gdy mi coś nie wyjdzie, ale jak zobacze gdzieś w cukierni to biorę! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:nie jestem pewna bo też dopiero będę się brała za papierolgię, ale czy zaświadczenie od gina że było się pod opieką od 10tc nie pobiera się wcześniej właśnie w Mops-ie??
czyli co? od tego roku osobom z najniższymi krajowymi na umowie bardziej się"opłaca" podzielić pieniążki na 100% i 60%?
Jak wejdziesz na stronę Mops pobierzesz wniosek to w załącznikach jest druk do giną.
A może być taki od gina co wypisze. -
nick nieaktualnyKsosia poszukaj pit swojego i męża za rok 2014 i 2015.
Jestem teraz na dworze jak wrócę do domu to wam napisze jak obliczyć ten dochód żeby się dowiedzieć czy przekraczają na 1os. Te magiczne 1922 zł.
Wiecie pamięć szwankuje a nie chce Boboli narobić.
I jestem smutna?????
Przed wyjściem odleciał znowu czop(((
Junior chce mi niespodziankę zrobić.?
Kamcia powodzenia:-) -
nick nieaktualnySkali89 wrote:mój nie kieruje na ktg, dopiero każe iść w dniu terminu jak akcja się nie klei.
Kurde ja z tymi wnioskami zginę. Nie wiem co z ubezpieczeniem, bo ja mam zlecenie na czas nieokręslony, ale pewnie jak już nabędę macierzyński to będą chcieli rozwiązać ze mną umowę bo już im przeszkadza, że się w systemie na czerwono świecę. No ale zamierzam zgłosić małego do ubezpieczenia no bo ja na macierzyńskim przecież normalnie będę mieć prawda? Czy lepiej żeby mąż zgłosił? Sory za zaśmiecanie bo pewnie tylko ma mam zlecenie i takie problemy ;/
Dzieckiem to ty sie nie martw i ubezpiecseniem jego bo ustawowo dsiecko do ukonczenia 18 r.z objete jest ochrona ubezpieczeniowa pzrez panstwo , a kobieta ciezarna jest ubezpieczona do czasu zakojczenia pologu csyli 6 tygodnompo aakonczeniu ciazy
-
Zabka to napisz ja mam pita swoj i M za 2014 dodalam dochody podzielilam na 12 miesiecy i na 3 osoby. No i kwota jest wyższa niz 2000. Nie wiem czy licze dobrze
-
nick nieaktualnyOgolem w przepisach jeszcze jest tak ze pit za 2014 rok obowiazuje jesli ktos pracuje nadal w tej samej firmie, bo jesli w 2014 pracowalo sie w firmie x a np. W 2015 w firmie y to dochod uznaje sie za utracony i nie jest on brany pod uwage do biezacych swiadczen a jedynie biezace dochody
edit, tak samo jest jesli jest brany dochod za 2015 jesliktos w 2016 pracuje gdzies indziej niz w 2015 roku to tak samo dochod jest uznawany za utracony na podstawie swiedectwa pracy lub pitu i bierze sie rowniez biezace dochody z kilku miesiacyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 15:17
-
Czuję się jakby mnie coś połknęło, przemieliło i wypluło. W tym lab wyglądałam jakbym opędzlowała ten pojemnik na odzież dla Caritasu. Zmieściłam stopę w tenisówki, ale nim doszłam z domu do samochodu zaczęłam żałować swojej decyzji. Po powrocie poszłam spać, bo jednak 2h snu w nocy mi nie wystarczyły. Idę pod prysznic i spróbuję się wykosić, bo z 3h wizyta a u mnie warkocze można by pleść.
Agatia, super, że wychodzicie do domku. Uwielbiam ostatnio Twoje posty, pomimo nowej, zapewne nie lekkiej sytuacji, są takie optymistyczne i jakoś tak pozytywnie mnie nastrajają do tego co przede mną. Dzięki
Żabko, dzięki za rozpisanie tych wszystkich dokumentówżabka04, agatia lubią tę wiadomość
-
Malutka jakie 2 becikowe bez progu o tym nic nie wiem?
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Zabka to napisz ja mam pita swoj i M za 2014 dodalam dochody podzielilam na 12 miesiecy i na 3 osoby. No i kwota jest wyższa niz 2000. Nie wiem czy licze dobrze
No właśnie źle liczysz.
WytrzymajPóźniej napiszę bo córka na placu zabaw się bawi.
Jak Ci wyszło 2 tys to będziesz miała mniej.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Wyszlo 4 wiec nawet netto bedzie powyzej 2
-
AJrin wrote:Malutka jakie 2 becikowe bez progu o tym nic nie wiem?
1000zl jest za urodzenie dziecka i 1000zl jest za urodzenie się dziecka. Czyli tak jakby jedno dla mamy,bo urodzila,a drugie dla dziecka,bo sie urodziło.. o
inaczej nie rozjasnie