X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka na brzuszku pomeczyla i jest najgorsza :) tata jest wybawieniem :D
    Wczoraj było odwrotnie :) tata męczył i był bee

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi, ja nie chcę na głos tego mówić. Wczoraj płakał wieczorem troszkę ze zmęczenia, a musiałam poczekać na męża żeby mi pomógł z kąpielą. Szybko zasnął. Brzuszek coraz częściej miękki, ale wczoraj jak miał popołudniową drzemkę, a ja prasowałam to co chwila mu ciepłą pieluszkę na brzuszek kładłam ;)

kamcia, mój się przekonuje do leżenia na brzuszku, nawet spać tak może ;)
    ale martwię się, bo głównie na brzuszku go wygina w rogalik :/
    nóżki powinny być na żabkę, co nie?
    a on je prostuje...

ok ciotki, Młody się denerwuje, idę mu mleko robić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam smerfa teraz bym musiala przebrac niespodzianke ale on usypia i co teraz? Hmm

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo kota i zwirku nie pamietam kto pisal ale odniose sie do wpisu bo mi sie wlasnie przypomnialo ;)
    U nas jest odwieczna walka ze zwirkiem mnie to doprowadza do lez czasem bo lubie chodzic na boso zwlaszcza latem a to dziadostwo wszedzie sie nosi. Tez testowalismy rozne zwirki silikonowe do dm... bo jak sie stanie na tym to jak szklo. Bentonitowy masakra piasek wszedzie sie nosi. Drobny trocinowy zbrylajacy no poki co ten mamy nosi sie strasznie ale odkurzamy prawie codziennie i jest ok choc jak 3 dni sie nie odkurzy to nawet w łóżku mam to dziadostwo.
    Juz nie mowie ze siersciuch ostatnio na nosie.mial nawet zwirek ja nie wiem co ona robi ze czasem na grzbiecie ma tez zwirek.
    Ale co do wnerwiania na kota mi jej zal strasznie bo to nasze dziecko bylo a teraz troche wiadono przeganiamy i nie poswiecamy tyle czasu co kiedys. Ale nie wyobrazam sobie jej oddać staram sie tez jej poswiecic troche czasu i zawsze daje jej jesc nawet jak mlodego w nocy karmie. Taki rytual nasz nocnego jedzenia jak bylam w ciąży zawsze wstaje i leci do miski jak nnie widzi w nocy ;)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF dajesz mi nadzieję że kończą sie szybciej te problemy brzuszkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:56

• esmi Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka miejmy nadzieje, ze szybko dla naszych szkrabów miną te bóle.

żabka04 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Ta Żabka jest bardzo ważna dla bioderek. Tak samo przy noszeniu. Nasz czasami spał na brzuchu ale u nas ta pozycja wyklucza się z pieluchowaniem. Albo to albo to (niby w pielusze można kłaść ale dla mnie to nie naturalne )
    Jakby dzień był za krótki na to wszystko :) jeszcze 2.5 tygodnia i wizyta bioderkowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony dziecko podnosząc nogi przy leżeniu ba brzuchu robi przeciwwagę do wielkiej głowy.
    Łatwiej mu ja podnosić.
    Tak mi powiedziała pediatra, bo tez mi sie to wyginanie nie podobało.
    Ja śpi na mnie na brzuchu to ma żabkę. Ale jak ćwiczy to mu przy nogach nie majstruje.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Przy ruchu jak najbardziej nogi potrzebne wręcz czasami obie są w powietrzu :) ale spanie na zabke a zabka jest wtedy gdynogi są szeroko i kolanka wyżej niż staw biodrowy

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)
    Nadrabiam, ale kiedy próbuje coś napisać to zawsze kończy się to fiaskiem :(
    Leoś jest Aniołkiem. W nocy śpi po 2-3 godziny. W dzień jedna dluuuga drzemka i 2 krótsze.
    Śpi w bujaku, w łóżeczku, ale najczęściej w naszym łóżku. On raczej z tych cieplolubnych i najlepiej się mu śpi między nami :)
    Pięknie przybierq na wadze, wczoraj 4550, czyli 300g od wyjścia że szpitala. Jesteśmy tylko na cycku... I tu kończy się sielanka...
    Za namową położnej od wczoraj mały dostaje smoczka, bo po jedzeniu moje cycki były zabawka, co skończyło się zmasakrowaniem moich sutkow. Od wczoraj używam muszli laktacyjnych i bepanthenu. Każde karmienie to horror dla mnie... Dopóki Leo dobrze nie zassie to czuję jakby przez sutki wychodziły mi zyletki a nie mleko...
    Jak długo to może potrwać? Na myśl o przystawieniu młodego przechodzą mnie dreszcze...
    Całuję ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja walczę jak mogę, żeby ładnie się te nóżki układały. Jak śpi w dzień spoko, bo tylko gdy mam na niego oko pozwalam spać na brzuszku. Jak ćwiczy główkę, automatycznie te nóżki się prostują, jak biorę do odbicia to na żabkę. Nie jest prosto. Ciągle się boję że moja nieumiejętność podnoszenia i noszenia pogłębia jego problemy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia zdrowia. Niestety nadal bardzo goraczkuje. Mam 39 stopni mimo antybiotyku. Ale przynajmniej boli coraz mniej.
    Ależ się zalatwilam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az boje się pisać ale mały przysnął chyba mocniejszym snem
    czekam aż mąż przywiezie placka po węgiersku i dostaję ślinotoku

Żabko może nasze maluchy są takie przez skok rozwojowy?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    W czasie ćwiczenia całe nózki pracują. Stąd pisałam o zabce w czasie snu.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

Duzo zdrowka i sily ♥♥♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój znowu śpi :P
    taka pogoda, ja się w takim razie zabieram za pierogi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja ide ob8erac ziemniaki bo maly w koncu usnal i wstawic udka do piekarnika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

A z czym robisz bo za mna chodza dluzszy czas i chyba dzis po poludniu jak az wroci to pojade do sklepu zqkupie produkty i sobie ulepie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, ja mam pierożki z zamrażalki. Zapas był zrobiony, tak na szybko gdy weny brak ;)
    a mam dzisiaj z kaszą i serem ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka,
    Po karmieniu smaruj swoim pokarmem i wietrz.
    Miałam tak w szpitalu i tak mi doradziła położna.
    Tez miałam łzy w oczach przez te żyletki. Oczywiście zaciskałam zeby.
    Minęło i dość szybko. Ale chodziłam praktycznie non stop z golymi cyckami i co chwile smarowałam mlekiem.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2714 2715 2716 2717 2718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ