X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, a może kolejny skok rozwojowy? :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Poranny i środkowy. Ale nic nie mówiła o specjalnych przygotowaniach. Umyć i łapać.
    Dlatego chciałam podczas wietrzenia zwykłego spróbować.
    Umyć go A potem ciepła woda (dzięki lrf) polewać i czekać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF :) mała ściągawka u wieśniaków plus minus..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2269cdd46116.jpg

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, to wiele wyjaśnia. Na pewno nie jest to płacz na ból brzuszka :P
    ostatnio odkryłam też nowy typ płaczu, mianowicie jak coś się mu zabierze - nigdy wcześniej tak nie płakał. Teraz niby na głód, więc dostanie butlę wcześniej niż powinien. W ogóle ostatnio je duuużo więcej :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a propo badań czy jeśli dZis przed 18 zrobiłabym badanie krwi to wyniki mogą byc bardzo fałszywe w stosunku do porannych? Muszę zbadać hemoglobinę a rano nie mam z kim zostawić małego...

Foxik ile mleczka w jednej porcji dostaje Fifi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta burza coraz dłuższa...:(
    Mam nadzieje ze z czasem gdy pojawia sie skok to trwa dłużej ale moze za to jest łagodniejszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę z tym napletkiem to głupia sprawa bomna logikę tam sie zbierają bakterie ...?
    Nam Polozna mówiła w szkole rodzenia zeby nie ruszać, a jak juz to tylko w kąpieli i bardzo bardzo delikatnie i leciutko sama koncoweczke naciągnąć... Tak minimalnie bo moze krwawić...
    Raz tak zrobiłam. Było ok...
    Z czasem widzę ze wszystkie praktyki zmieniają sie :)

Ja sie dowiedziałam ze moja babcia pokarmu nie miala i 3 synow na sztucznym chowała. A mojego tatę (jako ze pierwszy i nie miała kompletnie doświadczenia) to nawet mlekiem krowim żywiła.
    Tata moj zdrowiutki i bardzo rzadko choruje... Nie licząc otyłości ale to akurat błędy żywieniowe.

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co szkoła to inne wytyczne, ja rozmawiałam z 2 położnymi i 2 lekarzami. Każdy mówił że w kąpieli delikatnie bo zbiera się tam wszystko no i po drugie aby się tam nie zarosło i oszczędzić dziecku później bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, 150-180 ml, ale je częściej ;)
    ja się kompletnie nie sugeruję tabelką na opakowaniu MM, bo mój nie dość że wcześniak, to jeszcze całkiem malutki. OK, chwilowy spokój. Nie wiem co sądzić o tych kropelkach na brzuszek, na ile faktycznie pomagają??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam z ciekawości bo gdy robie małemu modyfikacza to tylko raz zrobiłam 120ml. Z reguły utrzymuje 60-90ml i nie jest to dopojenie tylko 1 porcja, zamiast piersi.
    Wiec chyba za mało daje... Bo Kamcia tez juz Piotrusiowi sporo daje... Moze jak dostanie przed snem porządna dawkę to pośpi dłużej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba zjada 120 ml i nie raz zostawia

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi odpadną zaraz :)
    Nosiłam go i tulilam, bo taki jest kochany i cudowny, ale w każdej innej pozycji zaczynał płakać.
    Usnął w końcu. I śpi odłożony do łóżeczka! A my zjedliśmy dwudaniowy obiad razem, bez pośpiechu, pierwszy raz od tygodni :)

Mi pediatra poweiedzisla, ze przy donoszonych dzieciach nie koryguje sie tej tabelki ze skokami rozwojowymi.
    Internety są podzielone.
    A młody ma dni na zmianę dobre i złe.

Niestety wciąż mamy problem z jedzeniem. Nie umiem już go karmić w dzień. Płacze, puszcza cyca, cały oblany mlekiem. Ale przybiera wiec chyba jest ok.
    Karmienie nie jest już fajne. Nie wyobrażam sobie takich męczarni jeszcze przez 4 miesiące.
    Może trzeba iść do jakiejś poradni laktacyjne :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    A u nas dzis pozytywny dzien maly tylko troche marudzi ladnie je i sporo spi. Zobaczymy jak nocka. Wczoraj byla tragedia caly dzien.
    Dzis w kupce chyba bylo troche sluzu :/ jak bedzie ponownie idziemy do pediatry.
    Kurde dzis nusze wykapac maluszka sama...

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj tez ostatnio cuduje z jedzeniem je po 10 minut spi, wupluwa cyca, szarpie piszczy. Wkurza mnie chwilami na maksa. :/ dokladnie kamienie niemjesr juz rakie fajne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

my tez dzisiaj kapanie mamy, tylko nie samemu na szcsescid. Nie syobrazam sobie targAc wanienke z wodą o.O

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kp wogole nie rajcuje nadal boli chociaz juz chyba sie przyzwyczaiłam? Ja stosuje masc na brodawki z lanolina. Od tygodnia mam nareszcie zagojone nie ma juz strupow i ran moze dlatego juz ciut lepiej. Ale nadal pierwsze przystawienie to ok 20 sekund mega bólu zaciskam zeby. Jak M kiedys skomentowal cos to mu odpakilam tekstem "jak chcesz zrozumiec moj bol to wystaw wacka jadac autem i poszoruj o beton to pogadamy"

Sabina lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też kąpie sama i to dwójkę :) Nic strasznego już się przyzwyczaiłam. Trochę trudniej ogarnąć jedno a później drugie ale dochodze do wprawy :P

Kornelia85, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z kąpaniem jedyny problem - jak przenieść wanienkę na stelaż kilka metrów dalej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co jeszcze sama nie kąpałam swojej dwójki. Mąż szykuje wodę dla brzdąców i kąpiemy małego całą rodzinką he he córeczka też pomaga :) później ja ubieram synka, mąż towarzyszy córeczce przy kąpieli :) Jak ogarnę małego to oddaję mężowi i idę ogarnąć córkę :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja emilki i Piotrusia sama nigdy nie wykapalam o.O
    Zaliczylismy spacer :) w końcu! Stwierdzam że kiedyś dojdę do domu z rozebranym Piotrusiem -wiecznie mu gorąco :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2716 2717 2718 2719 2720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ