WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tak. Poranny i środkowy. Ale nic nie mówiła o specjalnych przygotowaniach. Umyć i łapać.
Dlatego chciałam podczas wietrzenia zwykłego spróbować.
Umyć go A potem ciepła woda (dzięki lrf) polewać i czekać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela, to wiele wyjaśnia. Na pewno nie jest to płacz na ból brzuszka
ostatnio odkryłam też nowy typ płaczu, mianowicie jak coś się mu zabierze - nigdy wcześniej tak nie płakał. Teraz niby na głód, więc dostanie butlę wcześniej niż powinien. W ogóle ostatnio je duuużo więcej -
nick nieaktualnyKochane a propo badań czy jeśli dZis przed 18 zrobiłabym badanie krwi to wyniki mogą byc bardzo fałszywe w stosunku do porannych? Muszę zbadać hemoglobinę a rano nie mam z kim zostawić małego...
Foxik ile mleczka w jednej porcji dostaje Fifi? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurczę z tym napletkiem to głupia sprawa bomna logikę tam sie zbierają bakterie ...?
Nam Polozna mówiła w szkole rodzenia zeby nie ruszać, a jak juz to tylko w kąpieli i bardzo bardzo delikatnie i leciutko sama koncoweczke naciągnąć... Tak minimalnie bo moze krwawić...
Raz tak zrobiłam. Było ok...
Z czasem widzę ze wszystkie praktyki zmieniają sie
Ja sie dowiedziałam ze moja babcia pokarmu nie miala i 3 synow na sztucznym chowała. A mojego tatę (jako ze pierwszy i nie miała kompletnie doświadczenia) to nawet mlekiem krowim żywiła.
Tata moj zdrowiutki i bardzo rzadko choruje... Nie licząc otyłości ale to akurat błędy żywieniowe.AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsosia, 150-180 ml, ale je częściej
ja się kompletnie nie sugeruję tabelką na opakowaniu MM, bo mój nie dość że wcześniak, to jeszcze całkiem malutki. OK, chwilowy spokój. Nie wiem co sądzić o tych kropelkach na brzuszek, na ile faktycznie pomagają?? -
nick nieaktualnyPytam z ciekawości bo gdy robie małemu modyfikacza to tylko raz zrobiłam 120ml. Z reguły utrzymuje 60-90ml i nie jest to dopojenie tylko 1 porcja, zamiast piersi.
Wiec chyba za mało daje... Bo Kamcia tez juz Piotrusiowi sporo daje... Moze jak dostanie przed snem porządna dawkę to pośpi dłużej -
nick nieaktualny
-
Ręce mi odpadną zaraz
Nosiłam go i tulilam, bo taki jest kochany i cudowny, ale w każdej innej pozycji zaczynał płakać.
Usnął w końcu. I śpi odłożony do łóżeczka! A my zjedliśmy dwudaniowy obiad razem, bez pośpiechu, pierwszy raz od tygodni
Mi pediatra poweiedzisla, ze przy donoszonych dzieciach nie koryguje sie tej tabelki ze skokami rozwojowymi.
Internety są podzielone.
A młody ma dni na zmianę dobre i złe.
Niestety wciąż mamy problem z jedzeniem. Nie umiem już go karmić w dzień. Płacze, puszcza cyca, cały oblany mlekiem. Ale przybiera wiec chyba jest ok.
Karmienie nie jest już fajne. Nie wyobrażam sobie takich męczarni jeszcze przez 4 miesiące.
Może trzeba iść do jakiejś poradni laktacyjne -
Hejka,
A u nas dzis pozytywny dzien maly tylko troche marudzi ladnie je i sporo spi. Zobaczymy jak nocka. Wczoraj byla tragedia caly dzien.
Dzis w kupce chyba bylo troche sluzujak bedzie ponownie idziemy do pediatry.
Kurde dzis nusze wykapac maluszka sama... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi tez kp wogole nie rajcuje nadal boli chociaz juz chyba sie przyzwyczaiłam? Ja stosuje masc na brodawki z lanolina. Od tygodnia mam nareszcie zagojone nie ma juz strupow i ran moze dlatego juz ciut lepiej. Ale nadal pierwsze przystawienie to ok 20 sekund mega bólu zaciskam zeby. Jak M kiedys skomentowal cos to mu odpakilam tekstem "jak chcesz zrozumiec moj bol to wystaw wacka jadac autem i poszoruj o beton to pogadamy"
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa póki co jeszcze sama nie kąpałam swojej dwójki. Mąż szykuje wodę dla brzdąców i kąpiemy małego całą rodzinką he he córeczka też pomaga
później ja ubieram synka, mąż towarzyszy córeczce przy kąpieli
Jak ogarnę małego to oddaję mężowi i idę ogarnąć córkę