X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił zabrał potomka mi z rąk bo aż zdretwialy mi od noszenia i bujania go.
    Znowu się darl ale to chyba że zmęczenia skoro padł bez butli nawet cycami gardzil chwilę popil i wypluwal..

Podjęłam decyzję ostateczna.
    Jeśli będzie tak jak było do niedzieli w poniedziałek idę do lekarza niech radzi.
    Ja mam dość.

Mychakruszyna współczuję wiem co przechodzisz ja tak mam.
    Sama wysiadam :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały brzdąc po 20minutowej drzemce postanowił jeszcze na chwilę się obudzić i uraczyć mnie koncertem bąków, haha :D

Niby wieczorami mąż karmi i kładziemy spać razem, ale skoro go nie ma...
    aż mi smutno czasem, mam wrażenie że dalibyśmy sobie radę bez niego, a jemu byłoby o niebo lepiej bez nas :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF bredzisz :-):-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i kąpieli, tata chce uśpić małego w bujaczku
    Traf chciał, że mały dostał kolki podczas wizyty, tak się zanosił, że nie można było go zbadać, mąż musiał z nim wyjść żebym mogła porozmawiać z lekarką
    Dostaliśmy debridat do brania na zmianę z sab simplex, w razie silnego ataku czopki viburcol i dodatkowo mamy receptę na robione proszki. Te proszki to muszę obczaić co jest w składzie. Zobaczymy, jak to nie pomoże to chyba pozostanie już tylko czekać i się przemęczyć.
    Mały jest tak umordowany, że biedny zasnąć nie może.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf myślałam zeby odciągnąć pierwszy do zjedzenie. Drugi "do wyłania" i pózniej juz normalnie żywic małego :)
    Wiec drugi wyszedłby ok 4-5h poszerzeniu.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Mój Mały brzdąc po 20minutowej drzemce postanowił jeszcze na chwilę się obudzić i uraczyć mnie koncertem bąków, haha :D

Niby wieczorami mąż karmi i kładziemy spać razem, ale skoro go nie ma...
    aż mi smutno czasem, mam wrażenie że dalibyśmy sobie radę bez niego, a jemu byłoby o niebo lepiej bez nas :(
    Niestety tez miewam takie myśli :/
    I jak mój sie cieszy, ze weeekend, to ja mam myśli, ze wole dni tygodnia :(

Ech. Niedorosli chyba do roli tatusiów.
    Mój to czeka aż będzie mógł z młodym pokopać piłkę czy iść na huśtawki :/
    Ze niby wtedy nie będzie problemów. Naiwny :/

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ulf myślałam zeby odciągnąć pierwszy do zjedzenie. Drugi "do wyłania" i pózniej juz normalnie żywic małego :)
    Wiec drugi wyszedłby ok 4-5h poszerzeniu.
    Zastanawiałam sie kiedys tu na forum, kiedy to trzeba dzieci obserwować po zjedzeniu czegoś 'dziwnego'.
    I w sumie odpowiedzibylo kilka, różnych. Ale podsumowanie było takie ze to zależy co sie jadło. Bo czesc produktów (lekkostrawne) szybko mogą dać znać,a czesc to nawet dobę po zjedzeniu.
    Bądź tu mądra :)

A może Antek lubi pizzę? ;)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    My po wizycie i kąpieli, tata chce uśpić małego w bujaczku
    Traf chciał, że mały dostał kolki podczas wizyty, tak się zanosił, że nie można było go zbadać, mąż musiał z nim wyjść żebym mogła porozmawiać z lekarką
    Dostaliśmy debridat do brania na zmianę z sab simplex, w razie silnego ataku czopki viburcol i dodatkowo mamy receptę na robione proszki. Te proszki to muszę obczaić co jest w składzie. Zobaczymy, jak to nie pomoże to chyba pozostanie już tylko czekać i się przemęczyć.
    Mały jest tak umordowany, że biedny zasnąć nie może.
    Mam nadzieję ze debridat wam pomoże ile razy macie brac?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf, z ciekawości, ile macie teraz kg i cm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 19:58

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba juz od 19 spi, teraz ogarnęłam młoda i powoli idzie spac. Pan dr trafil chyba z lekiem Kuba dzis na rękach spędził moze lacznie godzinę a tak albo spokojnie spał lub sie "bawil" na macie. A ja w końcu celebrowalam cisze

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj wyjechal na weekend pic ;) zostawil mnie z 3 tygodniowym malenstwem ;)
    Mozna marudzic do rana czasem na tych chłopów.
    Ale powoem wam cos i tylko wam M bym do tego sie nie przyznala dzos po raz pierwszy kapalam mlodego sama i wiecie co poszlo mi sprawniej niz z nim ;)

Ulfenstein, Angela89, żabka04, sarcia123, bbeczka91, Anulka01 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Lrf, z ciekawości, ile macie teraz kg i cm?
    Ostatnio Małego ważyliśmy 6.10 i było 4.415 g
    Domową metodą na wadze typowo łazienkowej wychodziło ok 4.700 g, czyli waga z dzieckiem minus waga mnie samej ;) nie wiem tylko ile cm ma ;) dorośliśmy już do niektórych ciuchów 56 i ostatnio ubraliśmy pierwszy bodziak 62 - z za długimi rękawami co prawda ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A moj wyjechal na weekend pic ;) zostawil mnie z 3 tygodniowym malenstwem ;)
    Mozna marudzic do rana czasem na tych chłopów.
    Ale powoem wam cos i tylko wam M bym do tego sie nie przyznala dzos po raz pierwszy kapalam mlodego sama i wiecie co poszlo mi sprawniej niz z nim ;)

Bo kobietki a mamuski zwłaszcza to sprytne kobity, bez facetów byśmy sobie dały radę przykład naszej Agati.

Ja co 4 dni zostaje z dwójką sama na noc ;) tylko że mąż do pracy a nie na przyjemności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:23

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    Wczoraj 2 domu -61 cm i 5.75 kg

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tylko wode do wanienki leje, a ja malego tez kąpie sama wole to raz dwa sprawnie zrobic niz dzieciaka ma meczyc :)

no a faceci to duze dzieci są wiadomo czy ma 20,30 czy 40 lat, to chyba nigdy na macierzynstwo gotowi nie sa xD szkoda gadac na temat tych miernych istot

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin każda z nas da sobie radę bez faceta.

Ja walczę dalej z małym.
    Drze się, prezy,śpi chwilkę na rękach najlepiej w powietrzu.
    Espumisan może troszkę pomógł?
    Albo to kolki albo mm nie takie.
    W poniedziałek do lekarza jadę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

no sluszne spostrzezenie ze Twoj mąż naiwny wieksze dziecko to dopiero problemy a zwlaszcza w wieku przedszkolnym tak jak moja corka :) jak to mowia male dziecko maly problem duze dziecko duzy problem ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia. Ja znów bronie swojego męża ;)

sarcia123, Ulfenstein lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ostatnio Małego ważyliśmy 6.10 i było 4.415 g
    Domową metodą na wadze typowo łazienkowej wychodziło ok 4.700 g, czyli waga z dzieckiem minus waga mnie samej ;) nie wiem tylko ile cm ma ;) dorośliśmy już do niektórych ciuchów 56 i ostatnio ubraliśmy pierwszy bodziak 62 - z za długimi rękawami co prawda ;)
    To ładnie grubasek rośnie :)
    Dobrze gonią chłopaki :)

Ja na jutro mam naszykowany bodziak 62 - obawiam sie właśnie o rękawy. To był bodziak który w pierwotnej wersji był spakowany do szpitala (w pierwotnej czyli kiedy pakowałam sie wg internetow - kilka ubranek 56 i kilka 62. Kostek zweryfikował internety ;) )
    Mam kilka sztuk bodziakow 56, małych 56, które powoli ciasne sie robią :)
    Aż miło :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mojego. Nie ma co ich wsadzać do jednego wora.

‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ