X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U nas bylo tak ze młoda przestawala oddychać. Nie umiała ogarnac oddychania i ssania. Miałam do wyboru siedzimy w szpitalu i nauke karmienia piersia lub wychodzimy ale z butelka. Liczyłam że jak przekroczy z 2,5 kg złapie pierś niestety nie :( momentalnie mi siniala.
    współczuję :( mojemu też na początku saturacja spadała, jak go kilka pierwszych razy przystawiałam to z inkubatora musiałam go brać ze wszystkimi kablami :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:20

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Angela, ja też zamierzam ją karmić jak najdłużej. a powiedz mi jak podawałaś zagęszczacz i jednocześnie kp?
    Ja nie kp, pokarm swoj sciagalam. Nie udalo mi sie niestet,tak jak pisalam wyzej. Córka nie ogarnęła ssania i oddychania i momentalnie byla sina. W domu próbowałam ale bylo to samo. Ale jeżeli Julia ssa piers to mówię nie baw sie ściąganie bo na prawdę ciężka to robota

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciagaj trochę mleka i go zageszczaj a reszte karm piersia.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, Mela obudziła się ok 4:00 głodna jak wilk :) zjadła i znów poszła spać i tak sobie pospałyśmy prawie do 8:00. W sumie to ja pospałam sobie dłużej, bo w weekendy mąż bierze rano małą i ma rodzicielskie poranki a ja sobie jeszcze z 30min dosypiam :) potem też Amelkę weźmie na spacer a ja uszykuję jakieś przekąski na Sylwestra.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczęta i mali chłopcy korzystając z okazji już teraz chciałabym wam złożyć życzenia z okazji Nowego Roku 2017. Życzę wam kobietki spokoju ducha, cierpliwości, radości i pociechy z bliskich a także tych dalszych wam osób. Aby nadchodzący rok był równie owocny jak ten a jeśli któraś marzy jeszcze o kolejnym dziecku to i równie owocny jak poprzedni ;)
    Życzę wam także przespanych nocy, karmienia jak ta lala, super przybierania, zdrowia dla siebie i maluchów, braku trosk i wszystkiego, wszystkiego co najlepsze.

Darusia, Anulka01 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Chyba faktycznie będę tak robiła. Że 50 ml podam zagęszczone, a resztę niech pije z piersi.

Zobaczymy jak wyjdzie.
    Dziękuję :)
    Próbuj, bo uwierz im dalej tym będzie gorzej ze ściaganiem. Ja w nocy wstawałam wcześniej aby miała córka porcję mleka bo później zapasy zamrażalki szybko topniały. I musiałam na bierząco dawać. Więc jak je z piersi to niech je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my w zoraj z gosci wrocilismy po polnocy, Oguniu poszedl spac okolo 1 i spal do 7 , wypil mleczko i spal do 10.30 takze fajnie, my na wiecsor Sylwestrowy jedziemy na pare godzonek do tesciow , mielismy zostac ale raczej wrocimy do domku , wole spac w swoim lozku :)

teraz siedze w kuchni robie krokiety i salatke, zeobie jeszcze "oponki serowe" i bede sie ogarniac i szykowac na wyjazd.

u was tez taki mroz ??? Brrrrr

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas piękna pogoda troszkę mrozu ale piękne słońce zaraz idziemy na spacer a potem ogarniam dania na sylwestra

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja zamierzam przespać sylwestra? :P

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy tylko ja zamierzam przespać sylwestra? :P

A ja właśnie zobaczyłam że wy już macie 5 miesięcy!ooo jaa jak ten czas leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja właśnie zobaczyłam że wy już macie 5 miesięcy!ooo jaa jak ten czas leci :)
    o tym samym wczoraj pomyślałam :)
    i nadal w 62 się mieścimy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jedzonko na Sylwka ogarnelam, teraz czekam az maz wyjdzie z lazienki i zaj iesiemalym i ja bede mogla isc sie oharnac iwystroic mimo ze w domu u tesciow bedziemy :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tez zamierzam, moj maz jest w pracy gdzies do 6 rano, po polnocy moze na chwile wpadnie do domu, a ja moze obejrze jakis serial, ale ja zawsze usypiam na serialach, ktore wlaczam po 21h:D

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio ok 21. chodzę spać, więc pewnie nie będę na siłę stwarzać pozory :D zwłaszcza że Młody ma dziś kiepski dzień, poszedł właśnie na drzemkę, ale płacze i marudzi w dużej ilości. Niech te wstrętne zęby wyrosną, bo się męczy. Dziś jak złapał mój palec i włożył do buzi to tak zaciskał i jęczał, że aż smutno mi było :(

u nas znowu duże stężenie smogu, na smogowym alarmie piszą żeby z domu nie wychodzić :/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Violett
    Wiesz co, już się wkurzyłam na to ulewanie i chlustanie i kupiłam w aptece zagęszczacz Bebilon Nutriton. Chyba 30 zł dałam za niego. Na 100 ml jest jedna miarka. Ale i tak czy na 120 czy 150 też daję jedną, nie więcej. W zupełności wystarcza, bo mleko robi się gęstsze i cięższe to i Julia nie ulewa. No może czasami się zdarzy, ale dosłownie odrobinka

A ulewała dużo. I często chlustała fontanny
    Acha, to my to samo podajemy. Jas ulewa mniej, ale jeszcze sie czesto zdarza. Ale my mamy podejrzenie refluksu i w przyszlym tygodniu bedziemy dalej diagnozowac. Dobrze, ze Wam pomoglo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Darusia, widze ze dalej nieciekawie, a myslalam, ze juz macie spokoj. Chyba faktycznie pozostaje Wam karmienie butelka, ale wiem jaka meczarnia jest ze sciaganiem pokarmu na okraglo.
    A cos slyszalam, ze warto na poczatku odciagnac chwilke i potem mleko juz tak nie tryska, ale nie wiem czy to prawda.

‹‹ 3018 3019 3020 3021 3022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ