X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U nas bylo tak ze młoda przestawala oddychać. Nie umiała ogarnac oddychania i ssania. Miałam do wyboru siedzimy w szpitalu i nauke karmienia piersia lub wychodzimy ale z butelka. Liczyłam że jak przekroczy z 2,5 kg złapie pierś niestety nie :( momentalnie mi siniala.
    współczuję :( mojemu też na początku saturacja spadała, jak go kilka pierwszych razy przystawiałam to z inkubatora musiałam go brać ze wszystkimi kablami :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:20

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Angela, ja też zamierzam ją karmić jak najdłużej. a powiedz mi jak podawałaś zagęszczacz i jednocześnie kp?
    Ja nie kp, pokarm swoj sciagalam. Nie udalo mi sie niestet,tak jak pisalam wyzej. Córka nie ogarnęła ssania i oddychania i momentalnie byla sina. W domu próbowałam ale bylo to samo. Ale jeżeli Julia ssa piers to mówię nie baw sie ściąganie bo na prawdę ciężka to robota

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciagaj trochę mleka i go zageszczaj a reszte karm piersia.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, Mela obudziła się ok 4:00 głodna jak wilk :) zjadła i znów poszła spać i tak sobie pospałyśmy prawie do 8:00. W sumie to ja pospałam sobie dłużej, bo w weekendy mąż bierze rano małą i ma rodzicielskie poranki a ja sobie jeszcze z 30min dosypiam :) potem też Amelkę weźmie na spacer a ja uszykuję jakieś przekąski na Sylwestra.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczęta i mali chłopcy korzystając z okazji już teraz chciałabym wam złożyć życzenia z okazji Nowego Roku 2017. Życzę wam kobietki spokoju ducha, cierpliwości, radości i pociechy z bliskich a także tych dalszych wam osób. Aby nadchodzący rok był równie owocny jak ten a jeśli któraś marzy jeszcze o kolejnym dziecku to i równie owocny jak poprzedni ;)
    Życzę wam także przespanych nocy, karmienia jak ta lala, super przybierania, zdrowia dla siebie i maluchów, braku trosk i wszystkiego, wszystkiego co najlepsze.

Darusia, Anulka01 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Chyba faktycznie będę tak robiła. Że 50 ml podam zagęszczone, a resztę niech pije z piersi.

Zobaczymy jak wyjdzie.
    Dziękuję :)
    Próbuj, bo uwierz im dalej tym będzie gorzej ze ściaganiem. Ja w nocy wstawałam wcześniej aby miała córka porcję mleka bo później zapasy zamrażalki szybko topniały. I musiałam na bierząco dawać. Więc jak je z piersi to niech je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my w zoraj z gosci wrocilismy po polnocy, Oguniu poszedl spac okolo 1 i spal do 7 , wypil mleczko i spal do 10.30 takze fajnie, my na wiecsor Sylwestrowy jedziemy na pare godzonek do tesciow , mielismy zostac ale raczej wrocimy do domku , wole spac w swoim lozku :)

teraz siedze w kuchni robie krokiety i salatke, zeobie jeszcze "oponki serowe" i bede sie ogarniac i szykowac na wyjazd.

u was tez taki mroz ??? Brrrrr

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas piękna pogoda troszkę mrozu ale piękne słońce zaraz idziemy na spacer a potem ogarniam dania na sylwestra

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja zamierzam przespać sylwestra? :P

Madziuuuula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy tylko ja zamierzam przespać sylwestra? :P

A ja właśnie zobaczyłam że wy już macie 5 miesięcy!ooo jaa jak ten czas leci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja właśnie zobaczyłam że wy już macie 5 miesięcy!ooo jaa jak ten czas leci :)
    o tym samym wczoraj pomyślałam :)
    i nadal w 62 się mieścimy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jedzonko na Sylwka ogarnelam, teraz czekam az maz wyjdzie z lazienki i zaj iesiemalym i ja bede mogla isc sie oharnac iwystroic mimo ze w domu u tesciow bedziemy :)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tez zamierzam, moj maz jest w pracy gdzies do 6 rano, po polnocy moze na chwile wpadnie do domu, a ja moze obejrze jakis serial, ale ja zawsze usypiam na serialach, ktore wlaczam po 21h:D

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio ok 21. chodzę spać, więc pewnie nie będę na siłę stwarzać pozory :D zwłaszcza że Młody ma dziś kiepski dzień, poszedł właśnie na drzemkę, ale płacze i marudzi w dużej ilości. Niech te wstrętne zęby wyrosną, bo się męczy. Dziś jak złapał mój palec i włożył do buzi to tak zaciskał i jęczał, że aż smutno mi było :(

u nas znowu duże stężenie smogu, na smogowym alarmie piszą żeby z domu nie wychodzić :/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Violett
    Wiesz co, już się wkurzyłam na to ulewanie i chlustanie i kupiłam w aptece zagęszczacz Bebilon Nutriton. Chyba 30 zł dałam za niego. Na 100 ml jest jedna miarka. Ale i tak czy na 120 czy 150 też daję jedną, nie więcej. W zupełności wystarcza, bo mleko robi się gęstsze i cięższe to i Julia nie ulewa. No może czasami się zdarzy, ale dosłownie odrobinka

A ulewała dużo. I często chlustała fontanny
    Acha, to my to samo podajemy. Jas ulewa mniej, ale jeszcze sie czesto zdarza. Ale my mamy podejrzenie refluksu i w przyszlym tygodniu bedziemy dalej diagnozowac. Dobrze, ze Wam pomoglo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Darusia, widze ze dalej nieciekawie, a myslalam, ze juz macie spokoj. Chyba faktycznie pozostaje Wam karmienie butelka, ale wiem jaka meczarnia jest ze sciaganiem pokarmu na okraglo.
    A cos slyszalam, ze warto na poczatku odciagnac chwilke i potem mleko juz tak nie tryska, ale nie wiem czy to prawda.

‹‹ 3018 3019 3020 3021 3022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ