X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas dokladnie ten sam problem jak wizyta jest miedzy 12-14 to czas u nas drzemki.
    Powdzenia na szczepieniu.
    Mnie dziś chlopaki obudzili czekoladkami i kwiatkami właśnie ;) a i Igus z tulipanami poszed do zlobka dla pań i dziewczynek z grupy ;)
    Ponoc ladnie dal po kwiatku a pani chwalila ze taki szarmancki :)

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin superasna fotka.
    Ale cie chłopaki zasypali kwiatami.
    Pewnie Ci tam pięknie pachnie.
    Ahhhhh
    Super!

Zaraz zadzwonię do żłobka bo mamy 3 żłobki a na wniosku się pisze tylko jeden a co jak braknie miejsc w tym jednym przeniosą dziecko do rekrutacji czy wszystkie dzieci biorą w kupę i dzieła na 3 żłobki? Muszę dopytać bo nie wiem jak wniosek w tej sytuacji wypisać (póki mąż jest) bo się dowiedział przed chwilą że jedzie godzinę później bo znowu jakiegoś barana nie ma i trzeba za niego jechać na oddział.
    Już jest zły.
    Ahhhhh
    Tak bym chciała żeby pracę sobie zmienił ale nie może jest teraz jedynym zywicielem i niestety stały dochód musi być i nie ma opcji że będzie mniejszy.
    Pocieszam go ale ciężko......

Robert odmawia nawet serka.
    Kiedyś zglodnieje.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Bartki z jesieni 19 wkładka ma 12,2 zaraz zglupieje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    ja to chyba najwięcej się stresuje tym, jak się zorganiziwac, aby mały nie płakał, nie jęczał, bo wtedy to i ja mam nerwa
    a ludzie, dzieci wkurzaja go, nie chce na nogach, wiec przy zmeczeniu to kosmos
    a potem mysle ze bedzie płakał z bólu...ze moze goraczkowac...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Mam Bartki z jesieni 19 wkładka ma 12,2 zaraz zglupieje

kiedy kupowaliśmy te pierwsze buciki, to kobiety nie interesowała długość stopy...wzięła bucika i najpierw przymierzyła od zewnetrznej strony te gołą stope, potem była przymiarka i próba postawienia dziecka :D to było akurat najtrudniejsze wzięła jednak rozmiar 21 (bo sugerował się właśnie 20 przy naszej stopie 12cm), w kapciach super to było widać, jak paluszki się rozkładaja
    więc nawet jak zamawiam online to mierze stope 9ale na stojąco) , opieram się na rozmiarówce czy;i dł stopy=rozmiar buta, ale przymierzanie zaczynam od przyłożenia stopy na zewnątrz
    najłatwiej będzie w sandałach :) i w tych najnowszych półsandałach widze że ten zapas przy 24 nie jest wielki
    nam stopa od jesieni urosła 2,5 cm
    mąż nosi 44 i ma baaaardzo szeroka stopę, a więc nieliczne modele adidasów pasuja, nigdy trampek itp nie założy
    ja MIAŁAM stope 36/37 mega wąska...po ciązy z Piotrusiem zdecydowane 38 noszę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel :-)

Cioteczki Robercik wraz z rodzicami prosi i zacisniecie mocno kciukow od 15.04-30.04 można już teraz będą miały mocniejsza moc.
    Robert musi dostać się do żłobka a szansę znikle :-(

A teraz na poważnie.
    Dzwoniłam do żłobka i jest mało miejsc jak co roku z resztą.
    Robert będzie na przyszły rok brany jako dwu latek a pierwszeństwo mają dzieci które uczęszczają już do żłobka.
    Marne szanse aby któryś z rodziców zrezygnował.
    Nowych grup raczej nie utworzą dla tych dzieci w tym wieku.
    Musi się zdarzyć cud musiiiiii.
    Jestem trochę załamana muszę stworzyć plan "B" ale chyba jest realny że będę siedzieć w domu a nie do pracy.
    Marzenia.
    Oczywiście wniosek złożę bo może jednak zdarzy się cud nie mam nic do stracenia ale jest jak jest.
    A przy rekrutacji biorą żłobek na pierwszym miejscu gdzie jest najbliższy od miejsca zamieszkania jeśli jest wolne miejsce w innym żłobki to biorą dziecko z listy rezerwowej i pytają czy chce rodzic dać tam.
    Pierwszeństwo mają dzieci z rodzin wielodzietnych, z rodzin zastępczych, niepełnosprawni nooo.
    Szkoda gadać.
    Jak tu wrócić do pracy jak to nierealne?

Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu będzie dobrze.
    Trzymam kciuki żeby poszło sprawnie tak jak u nas.
    Siedzieliśmy w poczekalni 5min?
    Wizyta krótka szczepienie ekspres i do domu.
    Gorączka zaczęła się odzywać na wieczór.
    To był stan podhoraczkowy gdzie dałam appap na noc i o 5 była już gorączka do teraz spokój ale brak apetytu tylko pije.

Edit.
    Właśnie ma 37,8:-((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 10:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio siedzielismy 1h :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny.

Skali
    Pola bardzo ładnie śpi, czekamy na zdjęcie księżniczki :) a jak synek? Pomaga mamusi?

Marta
    Zdarzają się wam cięższe noce ale faktycznie tych lepszych macie bardzo dużo no i super, że Antoś ładnie śpi.
    Czekamy na twój brzuszek z niecierpliwością.

Pysiaczek
    Cieszę się, że na wizycie wszystko tak ładnie się układa a szyjka wytrzymała, czuję to a ja wiedźma jestem więc wiesz ;)

Kamcia
    Dawno nam fotki brzuszka nie wstawialas, więc czekam cierpliwie ;) Piotruś to nieźle ciacho, słodki, przystojny i te ooooczyyyyy! Super chłopak.

Dariah
    Biedna Zosia :( niestety jak trzeba antybiotyku to trzeba :( przez ostatnie 3tyg Mela aż dwa razy była na antybiotyku (a to były jej pierwsze): jeden na zapalenie gardła a drugi na ucho.
    Trzymam kciuki by szybciutko wam przeszło.
    Pamiętaj tylko o probiotyk ach na 2h po dawce antybiotyku.

Zabka
    Trzymam kciuki za żłobek. Będzie dobrze, czuję to.
    Wracasz do pracy? Tzn rozumiem, że z tamtej rezygnujesz i szukasz czegoś innego?

Ja milczał bo jakoś ani humoru nie miałam ani nic :(
    Siedzę dalej w domu, jest duża poprawa aż lekarz się zdziwił, że tak ładnie zareagowałam na leki i spodziewał się, że będzie gorzej ale...znow mam nawrót kaszlu :( i nadal na lekach
    Jak obliczyłam to jest to 8opakowanie antybiotyków i 3opakowanie sterydow. Do tego jeszcze inne wykrztuśne, przeciwkaszlowe i inne takie.
    No i strasznie już znoszę to siedzenie w domu a ruszyć się nie mogę nawet do teściowej obok w mieszkaniu mimo, że Mela chce bo u nas w pracy jest specjalna jednostka do kontroli i mam mojego "nawiedzinatora" średnio dwa razy w tygodniu.

żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki zdjecia od Skali nasza najmłodsza cudowna kobitka .
    Wieczorem jak już wszystkie ciotki przeczytaja usunę zdjecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:49

kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka twoje szczęście już przygotowałem do spania wszystko Robertowi i myślałam żeby cię wywołać do tablicy.
    Cieszę się że się odezwałaś.
    No moja droga pogoda, chorobsko, siedzenie w domu nie służy dobrym nastrojom.
    Teściowa możesz zaprosić do siebie.
    Kocyk i poduszka z pilotem na ławie czy łóżku niech będzie w razie tej kontroli dociekliwych.
    Żałosne ale cóż.....
    A ty nudzisz się?
    Weź się np za porządki świąteczne w domu ps mało czasu zostało! :-)
    Mąż okna ci użyje co by wiesz nikt nie zauważył że chora okna myjesz :-) a jak czyste to olej to.
    A jak nie chce ci się to siedź i śpij?
    Żartuje wiem wiem moja droga idzie na łeb dostać.
    Nie zazdroszczę tym bardziej że sama w domu siedzisz.

Tak zamierzam tzn taki plan był i jest Robert do żłobka a ja szukam pracy na zmianę jedna w normalnych porach czyt 7-15/8-16.
    W starej pracy złożę wtedy wypowiedzenie.
    Tam na pewno nie wrócę.
    Chociaż różnie w życiu bywa to jest opcja jak już nie będę miała co do gara włożyć wtedy z płaczem wroce.

Mam nadzieję czarownico że masz rację i przepowiedzialas dobrze ze Robert zostanie przyjęty do żłobka:-) buziak
    Trzymam za słowo.
    Będę pamiętać :-)

Tak na serio co ma być to bedzie.
    Trochę mnie te info dziś przybilo ale nie mam na to wpływu.

Przez myśl dziś przeszło mi żłobek prywatny ale to 600-800zl MC muszę to przemyśleć bardziej plus zarobki w nowej firmie.
    Prawda jest taka że jak ustrzele taka pracę to idę bez gadania nawet się nie zawacham.
    Zostaje opcja jeszcze henia ale uważam że z jednej strony trochę za szybko bo nie ogarnę werki w szkole i Robert i bunt źle to widzę.

Co do antybiotyków dużo wzielas wow.
    Ważne że już jest lepiej kochana.
    Jeszcze troszkę i wrócisz do pracy.
    Mówił lekarz ile masz jeszcze siedzieć w domu?

A jak Amelka?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    jest naprawde cudowna <3 <3 <3
    jakie ma sliczne ciemne włoski
    taka słodka kruszynka :)
    nawet jak spi widac że to królewna!!
    napisałabym, ze tez chce ;) ale doczekam sie o terminie
    przesyłam wam moc buziaczków z Okazji Dnia Kobiet cmok cmok

Skali89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali wydaje mi sie to cała mamusia?!:-) <3
    Piękna ta nasza Polusia.
    Buziaki od ciotki

Wysłany: 8 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Pola cuuuudowna. Mała, słodka kruszynka! :*

Zabka
    Ja wiem, że teściowa mogę zaprosić i w ogóle ale Amelka chce iść tam i to z mamą. Wiadomo, że u babci inne ciekawsze rzeczy są. Swoje katy zna aż nadto a tam? Tyle rzeczy do rozrabiania.
    Ja tęsknie za ludźmi, za rozmowa, za wyjściem z domu.
    Co do porządków to pierdole-nie robię. Nawet okien nie umyje, chyba, że D sam wpadnie na ten pomysł (mam remont i budowę za oknem więc syf na maksa).
    Wiesz, masz rację, powysylaj cv, przejdź się na rozmowy a co. Spróbować można. A gdyby trafiła się fajna oferta i dobrą kasa to i czemu nie.
    Co do żłobka, to spokojnie. Będzie dobrze. Zobaczysz :)

Amelka póki co ok. Katar jeszcze ma, kaszel zanikający, do żłobka chodzi.

5v79kzu.png

Wysłany: 8 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze wczorajsze "zabawy"

I z cyklu "pomogę ci mamo, posprzątam, ogarnę a ty siedź :D"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 20:45

żabka04, kamciaelcia, marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a to nie pierdół to i nie rób nic.
    Bez sensu w takim przypadku.
    Wybuchła śmiechem jak przeczytałam pierdół nie robię hahahahha
    No wiadomo że u babci inaczej.
    Jaka ona duża ta Amelka! :-)
    No sprzątanie dzieciaki mają superasne!

Piszę właśnie ze sąsiadka co robi w przedszkolu bo wczoraj też pisaliśmy na ten temat mówi że w jednym żłobki przyjmują tylko dwulatka bo tam jest jedną grupa dzieci.
    Bo to oddzial opiekunczo rehabilitacyjny i tam dwa lata temu stworzyli jedna grupę dzieci na takich samych warunkach jak w zlobku mają kuchnie etc.
    Jest szansa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech wam będzie :) tak z okazji Dnia Kobiet :) nawet twarz pokaże
    Ale na twarz i syf nie patrzymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:34

AJrin, marta258, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no to jest jakas nadzieje niest et y na państwowy żłobek to tylko po znajomosci my nadal setni na liście oczekujacych a z prywatnego żłobka z dofinansowaniem jeszcze nie dzwonili a też na liscie rezerwowej jesteśmy. Wiec u nas jest totalna lipa a jak ja pojde na macierzynski to z Igim w żłobku bedzie masakra budżetowa ale co zrobić żłobek mamy extra to i extra za niego płacimy. Pewnie dopieri przedszkole będziemy zmieniac czyli jeszcze z rok jak nie poltora pochodzi do tego żłobka. Z Kostkiem pewnie bedziemy kombinować coś innego ale będzie beznadzieje bo jednego do jednego zlobka wozic a drugiego do innego. No nic jeszcze rok czasu mamy może coś się zmieni w tym czasie. Chociaż powiem ze tak mi sie nasz zlobek podoba że chciala bym i do przedszkola tam go poslac ale to bym musiala w totka chyba wygrać ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia brawo :*
    Sliczny masz brzuszek kurcze i figura też ładna :) jak ty to robisz w ciazy takie slim fit szok :)
    Balaganem sie nie przejmuj jeny ja to mam jakas masakre na dole ale niechęć totalna do sprzatania. A w dzień kobiet nie zamierzam sprzątać ;)

Natka straszni Ci współczuję ale odzywaj sie babo bo nam teskno a i ty sie komuś wygadasz bo komu jak nie mam co?
    Dobrze że idzie ku polepszeniu aby już ostatnie antybiotyki bo naprawde sporo tego bralas. Zrob sobie po przez 2 tygodnie probiotyczna kuracje co by odzyskac florę.
    A kosmitka naprawde pannica w kitkach :)
    Igi uwielbia pomagac w sprzątaniu czy to odkurzanie zmiotka czy wypakowywanie torby.

Kamcia daj znac po szczepieniu.

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały spi juz godzinke, maz w drodze, planuje najpózniej o 13:30 wyjsc z domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3997 3998 3999 4000 4001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ