WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas dokladnie ten sam problem jak wizyta jest miedzy 12-14 to czas u nas drzemki.
    Powdzenia na szczepieniu.
    Mnie dziś chlopaki obudzili czekoladkami i kwiatkami właśnie ;) a i Igus z tulipanami poszed do zlobka dla pań i dziewczynek z grupy ;)
    Ponoc ladnie dal po kwiatku a pani chwalila ze taki szarmancki :)

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin superasna fotka.
    Ale cie chłopaki zasypali kwiatami.
    Pewnie Ci tam pięknie pachnie.
    Ahhhhh
    Super!

Zaraz zadzwonię do żłobka bo mamy 3 żłobki a na wniosku się pisze tylko jeden a co jak braknie miejsc w tym jednym przeniosą dziecko do rekrutacji czy wszystkie dzieci biorą w kupę i dzieła na 3 żłobki? Muszę dopytać bo nie wiem jak wniosek w tej sytuacji wypisać (póki mąż jest) bo się dowiedział przed chwilą że jedzie godzinę później bo znowu jakiegoś barana nie ma i trzeba za niego jechać na oddział.
    Już jest zły.
    Ahhhhh
    Tak bym chciała żeby pracę sobie zmienił ale nie może jest teraz jedynym zywicielem i niestety stały dochód musi być i nie ma opcji że będzie mniejszy.
    Pocieszam go ale ciężko......

Robert odmawia nawet serka.
    Kiedyś zglodnieje.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Bartki z jesieni 19 wkładka ma 12,2 zaraz zglupieje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    ja to chyba najwięcej się stresuje tym, jak się zorganiziwac, aby mały nie płakał, nie jęczał, bo wtedy to i ja mam nerwa
    a ludzie, dzieci wkurzaja go, nie chce na nogach, wiec przy zmeczeniu to kosmos
    a potem mysle ze bedzie płakał z bólu...ze moze goraczkowac...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Mam Bartki z jesieni 19 wkładka ma 12,2 zaraz zglupieje

kiedy kupowaliśmy te pierwsze buciki, to kobiety nie interesowała długość stopy...wzięła bucika i najpierw przymierzyła od zewnetrznej strony te gołą stope, potem była przymiarka i próba postawienia dziecka :D to było akurat najtrudniejsze wzięła jednak rozmiar 21 (bo sugerował się właśnie 20 przy naszej stopie 12cm), w kapciach super to było widać, jak paluszki się rozkładaja
    więc nawet jak zamawiam online to mierze stope 9ale na stojąco) , opieram się na rozmiarówce czy;i dł stopy=rozmiar buta, ale przymierzanie zaczynam od przyłożenia stopy na zewnątrz
    najłatwiej będzie w sandałach :) i w tych najnowszych półsandałach widze że ten zapas przy 24 nie jest wielki
    nam stopa od jesieni urosła 2,5 cm
    mąż nosi 44 i ma baaaardzo szeroka stopę, a więc nieliczne modele adidasów pasuja, nigdy trampek itp nie założy
    ja MIAŁAM stope 36/37 mega wąska...po ciązy z Piotrusiem zdecydowane 38 noszę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel :-)

Cioteczki Robercik wraz z rodzicami prosi i zacisniecie mocno kciukow od 15.04-30.04 można już teraz będą miały mocniejsza moc.
    Robert musi dostać się do żłobka a szansę znikle :-(

A teraz na poważnie.
    Dzwoniłam do żłobka i jest mało miejsc jak co roku z resztą.
    Robert będzie na przyszły rok brany jako dwu latek a pierwszeństwo mają dzieci które uczęszczają już do żłobka.
    Marne szanse aby któryś z rodziców zrezygnował.
    Nowych grup raczej nie utworzą dla tych dzieci w tym wieku.
    Musi się zdarzyć cud musiiiiii.
    Jestem trochę załamana muszę stworzyć plan "B" ale chyba jest realny że będę siedzieć w domu a nie do pracy.
    Marzenia.
    Oczywiście wniosek złożę bo może jednak zdarzy się cud nie mam nic do stracenia ale jest jak jest.
    A przy rekrutacji biorą żłobek na pierwszym miejscu gdzie jest najbliższy od miejsca zamieszkania jeśli jest wolne miejsce w innym żłobki to biorą dziecko z listy rezerwowej i pytają czy chce rodzic dać tam.
    Pierwszeństwo mają dzieci z rodzin wielodzietnych, z rodzin zastępczych, niepełnosprawni nooo.
    Szkoda gadać.
    Jak tu wrócić do pracy jak to nierealne?

Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu będzie dobrze.
    Trzymam kciuki żeby poszło sprawnie tak jak u nas.
    Siedzieliśmy w poczekalni 5min?
    Wizyta krótka szczepienie ekspres i do domu.
    Gorączka zaczęła się odzywać na wieczór.
    To był stan podhoraczkowy gdzie dałam appap na noc i o 5 była już gorączka do teraz spokój ale brak apetytu tylko pije.

Edit.
    Właśnie ma 37,8:-((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 10:02

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio siedzielismy 1h :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny.

Skali
    Pola bardzo ładnie śpi, czekamy na zdjęcie księżniczki :) a jak synek? Pomaga mamusi?

Marta
    Zdarzają się wam cięższe noce ale faktycznie tych lepszych macie bardzo dużo no i super, że Antoś ładnie śpi.
    Czekamy na twój brzuszek z niecierpliwością.

Pysiaczek
    Cieszę się, że na wizycie wszystko tak ładnie się układa a szyjka wytrzymała, czuję to a ja wiedźma jestem więc wiesz ;)

Kamcia
    Dawno nam fotki brzuszka nie wstawialas, więc czekam cierpliwie ;) Piotruś to nieźle ciacho, słodki, przystojny i te ooooczyyyyy! Super chłopak.

Dariah
    Biedna Zosia :( niestety jak trzeba antybiotyku to trzeba :( przez ostatnie 3tyg Mela aż dwa razy była na antybiotyku (a to były jej pierwsze): jeden na zapalenie gardła a drugi na ucho.
    Trzymam kciuki by szybciutko wam przeszło.
    Pamiętaj tylko o probiotyk ach na 2h po dawce antybiotyku.

Zabka
    Trzymam kciuki za żłobek. Będzie dobrze, czuję to.
    Wracasz do pracy? Tzn rozumiem, że z tamtej rezygnujesz i szukasz czegoś innego?

Ja milczał bo jakoś ani humoru nie miałam ani nic :(
    Siedzę dalej w domu, jest duża poprawa aż lekarz się zdziwił, że tak ładnie zareagowałam na leki i spodziewał się, że będzie gorzej ale...znow mam nawrót kaszlu :( i nadal na lekach
    Jak obliczyłam to jest to 8opakowanie antybiotyków i 3opakowanie sterydow. Do tego jeszcze inne wykrztuśne, przeciwkaszlowe i inne takie.
    No i strasznie już znoszę to siedzenie w domu a ruszyć się nie mogę nawet do teściowej obok w mieszkaniu mimo, że Mela chce bo u nas w pracy jest specjalna jednostka do kontroli i mam mojego "nawiedzinatora" średnio dwa razy w tygodniu.

żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczki zdjecia od Skali nasza najmłodsza cudowna kobitka .
    Wieczorem jak już wszystkie ciotki przeczytaja usunę zdjecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:49

kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka twoje szczęście już przygotowałem do spania wszystko Robertowi i myślałam żeby cię wywołać do tablicy.
    Cieszę się że się odezwałaś.
    No moja droga pogoda, chorobsko, siedzenie w domu nie służy dobrym nastrojom.
    Teściowa możesz zaprosić do siebie.
    Kocyk i poduszka z pilotem na ławie czy łóżku niech będzie w razie tej kontroli dociekliwych.
    Żałosne ale cóż.....
    A ty nudzisz się?
    Weź się np za porządki świąteczne w domu ps mało czasu zostało! :-)
    Mąż okna ci użyje co by wiesz nikt nie zauważył że chora okna myjesz :-) a jak czyste to olej to.
    A jak nie chce ci się to siedź i śpij?
    Żartuje wiem wiem moja droga idzie na łeb dostać.
    Nie zazdroszczę tym bardziej że sama w domu siedzisz.

Tak zamierzam tzn taki plan był i jest Robert do żłobka a ja szukam pracy na zmianę jedna w normalnych porach czyt 7-15/8-16.
    W starej pracy złożę wtedy wypowiedzenie.
    Tam na pewno nie wrócę.
    Chociaż różnie w życiu bywa to jest opcja jak już nie będę miała co do gara włożyć wtedy z płaczem wroce.

Mam nadzieję czarownico że masz rację i przepowiedzialas dobrze ze Robert zostanie przyjęty do żłobka:-) buziak
    Trzymam za słowo.
    Będę pamiętać :-)

Tak na serio co ma być to bedzie.
    Trochę mnie te info dziś przybilo ale nie mam na to wpływu.

Przez myśl dziś przeszło mi żłobek prywatny ale to 600-800zl MC muszę to przemyśleć bardziej plus zarobki w nowej firmie.
    Prawda jest taka że jak ustrzele taka pracę to idę bez gadania nawet się nie zawacham.
    Zostaje opcja jeszcze henia ale uważam że z jednej strony trochę za szybko bo nie ogarnę werki w szkole i Robert i bunt źle to widzę.

Co do antybiotyków dużo wzielas wow.
    Ważne że już jest lepiej kochana.
    Jeszcze troszkę i wrócisz do pracy.
    Mówił lekarz ile masz jeszcze siedzieć w domu?

A jak Amelka?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    jest naprawde cudowna <3 <3 <3
    jakie ma sliczne ciemne włoski
    taka słodka kruszynka :)
    nawet jak spi widac że to królewna!!
    napisałabym, ze tez chce ;) ale doczekam sie o terminie
    przesyłam wam moc buziaczków z Okazji Dnia Kobiet cmok cmok

Skali89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali wydaje mi sie to cała mamusia?!:-) <3
    Piękna ta nasza Polusia.
    Buziaki od ciotki

Wysłany: 8 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Pola cuuuudowna. Mała, słodka kruszynka! :*

Zabka
    Ja wiem, że teściowa mogę zaprosić i w ogóle ale Amelka chce iść tam i to z mamą. Wiadomo, że u babci inne ciekawsze rzeczy są. Swoje katy zna aż nadto a tam? Tyle rzeczy do rozrabiania.
    Ja tęsknie za ludźmi, za rozmowa, za wyjściem z domu.
    Co do porządków to pierdole-nie robię. Nawet okien nie umyje, chyba, że D sam wpadnie na ten pomysł (mam remont i budowę za oknem więc syf na maksa).
    Wiesz, masz rację, powysylaj cv, przejdź się na rozmowy a co. Spróbować można. A gdyby trafiła się fajna oferta i dobrą kasa to i czemu nie.
    Co do żłobka, to spokojnie. Będzie dobrze. Zobaczysz :)

Amelka póki co ok. Katar jeszcze ma, kaszel zanikający, do żłobka chodzi.

5v79kzu.png

Wysłany: 8 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze wczorajsze "zabawy"

I z cyklu "pomogę ci mamo, posprzątam, ogarnę a ty siedź :D"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 20:45

żabka04, kamciaelcia, marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a to nie pierdół to i nie rób nic.
    Bez sensu w takim przypadku.
    Wybuchła śmiechem jak przeczytałam pierdół nie robię hahahahha
    No wiadomo że u babci inaczej.
    Jaka ona duża ta Amelka! :-)
    No sprzątanie dzieciaki mają superasne!

Piszę właśnie ze sąsiadka co robi w przedszkolu bo wczoraj też pisaliśmy na ten temat mówi że w jednym żłobki przyjmują tylko dwulatka bo tam jest jedną grupa dzieci.
    Bo to oddzial opiekunczo rehabilitacyjny i tam dwa lata temu stworzyli jedna grupę dzieci na takich samych warunkach jak w zlobku mają kuchnie etc.
    Jest szansa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech wam będzie :) tak z okazji Dnia Kobiet :) nawet twarz pokaże
    Ale na twarz i syf nie patrzymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 08:34

AJrin, marta258, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no to jest jakas nadzieje niest et y na państwowy żłobek to tylko po znajomosci my nadal setni na liście oczekujacych a z prywatnego żłobka z dofinansowaniem jeszcze nie dzwonili a też na liscie rezerwowej jesteśmy. Wiec u nas jest totalna lipa a jak ja pojde na macierzynski to z Igim w żłobku bedzie masakra budżetowa ale co zrobić żłobek mamy extra to i extra za niego płacimy. Pewnie dopieri przedszkole będziemy zmieniac czyli jeszcze z rok jak nie poltora pochodzi do tego żłobka. Z Kostkiem pewnie bedziemy kombinować coś innego ale będzie beznadzieje bo jednego do jednego zlobka wozic a drugiego do innego. No nic jeszcze rok czasu mamy może coś się zmieni w tym czasie. Chociaż powiem ze tak mi sie nasz zlobek podoba że chciala bym i do przedszkola tam go poslac ale to bym musiala w totka chyba wygrać ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia brawo :*
    Sliczny masz brzuszek kurcze i figura też ładna :) jak ty to robisz w ciazy takie slim fit szok :)
    Balaganem sie nie przejmuj jeny ja to mam jakas masakre na dole ale niechęć totalna do sprzatania. A w dzień kobiet nie zamierzam sprzątać ;)

Natka straszni Ci współczuję ale odzywaj sie babo bo nam teskno a i ty sie komuś wygadasz bo komu jak nie mam co?
    Dobrze że idzie ku polepszeniu aby już ostatnie antybiotyki bo naprawde sporo tego bralas. Zrob sobie po przez 2 tygodnie probiotyczna kuracje co by odzyskac florę.
    A kosmitka naprawde pannica w kitkach :)
    Igi uwielbia pomagac w sprzątaniu czy to odkurzanie zmiotka czy wypakowywanie torby.

Kamcia daj znac po szczepieniu.

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały spi juz godzinke, maz w drodze, planuje najpózniej o 13:30 wyjsc z domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3997 3998 3999 4000 4001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ