WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia u nas dokladnie ten sam problem jak wizyta jest miedzy 12-14 to czas u nas drzemki.
Powdzenia na szczepieniu.
Mnie dziś chlopaki obudzili czekoladkami i kwiatkami właśniea i Igus z tulipanami poszed do zlobka dla pań i dziewczynek z grupy
Ponoc ladnie dal po kwiatku a pani chwalila ze taki szarmanckikamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAjrin superasna fotka.
Ale cie chłopaki zasypali kwiatami.
Pewnie Ci tam pięknie pachnie.
Ahhhhh
Super!
Zaraz zadzwonię do żłobka bo mamy 3 żłobki a na wniosku się pisze tylko jeden a co jak braknie miejsc w tym jednym przeniosą dziecko do rekrutacji czy wszystkie dzieci biorą w kupę i dzieła na 3 żłobki? Muszę dopytać bo nie wiem jak wniosek w tej sytuacji wypisać (póki mąż jest) bo się dowiedział przed chwilą że jedzie godzinę później bo znowu jakiegoś barana nie ma i trzeba za niego jechać na oddział.
Już jest zły.
Ahhhhh
Tak bym chciała żeby pracę sobie zmienił ale nie może jest teraz jedynym zywicielem i niestety stały dochód musi być i nie ma opcji że będzie mniejszy.
Pocieszam go ale ciężko......
Robert odmawia nawet serka.
Kiedyś zglodnieje. -
ajrin
ja to chyba najwięcej się stresuje tym, jak się zorganiziwac, aby mały nie płakał, nie jęczał, bo wtedy to i ja mam nerwa
a ludzie, dzieci wkurzaja go, nie chce na nogach, wiec przy zmeczeniu to kosmos
a potem mysle ze bedzie płakał z bólu...ze moze goraczkowac... -
Skali89 wrote:Mam Bartki z jesieni 19 wkładka ma 12,2 zaraz zglupieje
kiedy kupowaliśmy te pierwsze buciki, to kobiety nie interesowała długość stopy...wzięła bucika i najpierw przymierzyła od zewnetrznej strony te gołą stope, potem była przymiarka i próba postawienia dzieckato było akurat najtrudniejsze wzięła jednak rozmiar 21 (bo sugerował się właśnie 20 przy naszej stopie 12cm), w kapciach super to było widać, jak paluszki się rozkładaja
więc nawet jak zamawiam online to mierze stope 9ale na stojąco) , opieram się na rozmiarówce czy;i dł stopy=rozmiar buta, ale przymierzanie zaczynam od przyłożenia stopy na zewnątrz
najłatwiej będzie w sandałachi w tych najnowszych półsandałach widze że ten zapas przy 24 nie jest wielki
nam stopa od jesieni urosła 2,5 cm
mąż nosi 44 i ma baaaardzo szeroka stopę, a więc nieliczne modele adidasów pasuja, nigdy trampek itp nie założy
ja MIAŁAM stope 36/37 mega wąska...po ciązy z Piotrusiem zdecydowane 38 noszę -
nick nieaktualnyApel
Cioteczki Robercik wraz z rodzicami prosi i zacisniecie mocno kciukow od 15.04-30.04 można już teraz będą miały mocniejsza moc.
Robert musi dostać się do żłobka a szansę znikle
A teraz na poważnie.
Dzwoniłam do żłobka i jest mało miejsc jak co roku z resztą.
Robert będzie na przyszły rok brany jako dwu latek a pierwszeństwo mają dzieci które uczęszczają już do żłobka.
Marne szanse aby któryś z rodziców zrezygnował.
Nowych grup raczej nie utworzą dla tych dzieci w tym wieku.
Musi się zdarzyć cud musiiiiii.
Jestem trochę załamana muszę stworzyć plan "B" ale chyba jest realny że będę siedzieć w domu a nie do pracy.
Marzenia.
Oczywiście wniosek złożę bo może jednak zdarzy się cud nie mam nic do stracenia ale jest jak jest.
A przy rekrutacji biorą żłobek na pierwszym miejscu gdzie jest najbliższy od miejsca zamieszkania jeśli jest wolne miejsce w innym żłobki to biorą dziecko z listy rezerwowej i pytają czy chce rodzic dać tam.
Pierwszeństwo mają dzieci z rodzin wielodzietnych, z rodzin zastępczych, niepełnosprawni nooo.
Szkoda gadać.
Jak tu wrócić do pracy jak to nierealne?Natka-matka wariatka :), Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamciu będzie dobrze.
Trzymam kciuki żeby poszło sprawnie tak jak u nas.
Siedzieliśmy w poczekalni 5min?
Wizyta krótka szczepienie ekspres i do domu.
Gorączka zaczęła się odzywać na wieczór.
To był stan podhoraczkowy gdzie dałam appap na noc i o 5 była już gorączka do teraz spokój ale brak apetytu tylko pije.
Edit.
Właśnie ma 37,8:-((((Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 10:02
-
Witam się dziewczyny.
Skali
Pola bardzo ładnie śpi, czekamy na zdjęcie księżniczkia jak synek? Pomaga mamusi?
Marta
Zdarzają się wam cięższe noce ale faktycznie tych lepszych macie bardzo dużo no i super, że Antoś ładnie śpi.
Czekamy na twój brzuszek z niecierpliwością.
Pysiaczek
Cieszę się, że na wizycie wszystko tak ładnie się układa a szyjka wytrzymała, czuję to a ja wiedźma jestem więc wiesz
Kamcia
Dawno nam fotki brzuszka nie wstawialas, więc czekam cierpliwiePiotruś to nieźle ciacho, słodki, przystojny i te ooooczyyyyy! Super chłopak.
Dariah
Biedna Zosianiestety jak trzeba antybiotyku to trzeba
przez ostatnie 3tyg Mela aż dwa razy była na antybiotyku (a to były jej pierwsze): jeden na zapalenie gardła a drugi na ucho.
Trzymam kciuki by szybciutko wam przeszło.
Pamiętaj tylko o probiotyk ach na 2h po dawce antybiotyku.
Zabka
Trzymam kciuki za żłobek. Będzie dobrze, czuję to.
Wracasz do pracy? Tzn rozumiem, że z tamtej rezygnujesz i szukasz czegoś innego?
Ja milczał bo jakoś ani humoru nie miałam ani nic
Siedzę dalej w domu, jest duża poprawa aż lekarz się zdziwił, że tak ładnie zareagowałam na leki i spodziewał się, że będzie gorzej ale...znow mam nawrót kaszlui nadal na lekach
Jak obliczyłam to jest to 8opakowanie antybiotyków i 3opakowanie sterydow. Do tego jeszcze inne wykrztuśne, przeciwkaszlowe i inne takie.
No i strasznie już znoszę to siedzenie w domu a ruszyć się nie mogę nawet do teściowej obok w mieszkaniu mimo, że Mela chce bo u nas w pracy jest specjalna jednostka do kontroli i mam mojego "nawiedzinatora" średnio dwa razy w tygodniu.żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Cioteczki zdjecia od Skali nasza najmłodsza cudowna kobitka .
Wieczorem jak już wszystkie ciotki przeczytaja usunę zdjecia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:49
kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka twoje szczęście już przygotowałem do spania wszystko Robertowi i myślałam żeby cię wywołać do tablicy.
Cieszę się że się odezwałaś.
No moja droga pogoda, chorobsko, siedzenie w domu nie służy dobrym nastrojom.
Teściowa możesz zaprosić do siebie.
Kocyk i poduszka z pilotem na ławie czy łóżku niech będzie w razie tej kontroli dociekliwych.
Żałosne ale cóż.....
A ty nudzisz się?
Weź się np za porządki świąteczne w domu ps mało czasu zostało!
Mąż okna ci użyje co by wiesz nikt nie zauważył że chora okna myjesza jak czyste to olej to.
A jak nie chce ci się to siedź i śpij?
Żartuje wiem wiem moja droga idzie na łeb dostać.
Nie zazdroszczę tym bardziej że sama w domu siedzisz.
Tak zamierzam tzn taki plan był i jest Robert do żłobka a ja szukam pracy na zmianę jedna w normalnych porach czyt 7-15/8-16.
W starej pracy złożę wtedy wypowiedzenie.
Tam na pewno nie wrócę.
Chociaż różnie w życiu bywa to jest opcja jak już nie będę miała co do gara włożyć wtedy z płaczem wroce.
Mam nadzieję czarownico że masz rację i przepowiedzialas dobrze ze Robert zostanie przyjęty do żłobka:-) buziak
Trzymam za słowo.
Będę pamiętać
Tak na serio co ma być to bedzie.
Trochę mnie te info dziś przybilo ale nie mam na to wpływu.
Przez myśl dziś przeszło mi żłobek prywatny ale to 600-800zl MC muszę to przemyśleć bardziej plus zarobki w nowej firmie.
Prawda jest taka że jak ustrzele taka pracę to idę bez gadania nawet się nie zawacham.
Zostaje opcja jeszcze henia ale uważam że z jednej strony trochę za szybko bo nie ogarnę werki w szkole i Robert i bunt źle to widzę.
Co do antybiotyków dużo wzielas wow.
Ważne że już jest lepiej kochana.
Jeszcze troszkę i wrócisz do pracy.
Mówił lekarz ile masz jeszcze siedzieć w domu?
A jak Amelka?
-
skali
jest naprawde cudowna
jakie ma sliczne ciemne włoski
taka słodka kruszynka
nawet jak spi widac że to królewna!!
napisałabym, ze tez chceale doczekam sie o terminie
przesyłam wam moc buziaczków z Okazji Dnia Kobiet cmok cmokSkali89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Skali
Pola cuuuudowna. Mała, słodka kruszynka! :*
Zabka
Ja wiem, że teściowa mogę zaprosić i w ogóle ale Amelka chce iść tam i to z mamą. Wiadomo, że u babci inne ciekawsze rzeczy są. Swoje katy zna aż nadto a tam? Tyle rzeczy do rozrabiania.
Ja tęsknie za ludźmi, za rozmowa, za wyjściem z domu.
Co do porządków to pierdole-nie robię. Nawet okien nie umyje, chyba, że D sam wpadnie na ten pomysł (mam remont i budowę za oknem więc syf na maksa).
Wiesz, masz rację, powysylaj cv, przejdź się na rozmowy a co. Spróbować można. A gdyby trafiła się fajna oferta i dobrą kasa to i czemu nie.
Co do żłobka, to spokojnie. Będzie dobrze. Zobaczysz
Amelka póki co ok. Katar jeszcze ma, kaszel zanikający, do żłobka chodzi.
-
Nasze wczorajsze "zabawy"
I z cyklu "pomogę ci mamo, posprzątam, ogarnę a ty siedź"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 20:45
żabka04, kamciaelcia, marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka a to nie pierdół to i nie rób nic.
Bez sensu w takim przypadku.
Wybuchła śmiechem jak przeczytałam pierdół nie robię hahahahha
No wiadomo że u babci inaczej.
Jaka ona duża ta Amelka!
No sprzątanie dzieciaki mają superasne!
Piszę właśnie ze sąsiadka co robi w przedszkolu bo wczoraj też pisaliśmy na ten temat mówi że w jednym żłobki przyjmują tylko dwulatka bo tam jest jedną grupa dzieci.
Bo to oddzial opiekunczo rehabilitacyjny i tam dwa lata temu stworzyli jedna grupę dzieci na takich samych warunkach jak w zlobku mają kuchnie etc.
Jest szansa. -
Żabka no to jest jakas nadzieje niest et y na państwowy żłobek to tylko po znajomosci my nadal setni na liście oczekujacych a z prywatnego żłobka z dofinansowaniem jeszcze nie dzwonili a też na liscie rezerwowej jesteśmy. Wiec u nas jest totalna lipa a jak ja pojde na macierzynski to z Igim w żłobku bedzie masakra budżetowa ale co zrobić żłobek mamy extra to i extra za niego płacimy. Pewnie dopieri przedszkole będziemy zmieniac czyli jeszcze z rok jak nie poltora pochodzi do tego żłobka. Z Kostkiem pewnie bedziemy kombinować coś innego ale będzie beznadzieje bo jednego do jednego zlobka wozic a drugiego do innego. No nic jeszcze rok czasu mamy może coś się zmieni w tym czasie. Chociaż powiem ze tak mi sie nasz zlobek podoba że chciala bym i do przedszkola tam go poslac ale to bym musiala w totka chyba wygrać
-
Kamcia brawo :*
Sliczny masz brzuszek kurcze i figura też ładnajak ty to robisz w ciazy takie slim fit szok
Balaganem sie nie przejmuj jeny ja to mam jakas masakre na dole ale niechęć totalna do sprzatania. A w dzień kobiet nie zamierzam sprzątać
Natka straszni Ci współczuję ale odzywaj sie babo bo nam teskno a i ty sie komuś wygadasz bo komu jak nie mam co?
Dobrze że idzie ku polepszeniu aby już ostatnie antybiotyki bo naprawde sporo tego bralas. Zrob sobie po przez 2 tygodnie probiotyczna kuracje co by odzyskac florę.
A kosmitka naprawde pannica w kitkach
Igi uwielbia pomagac w sprzątaniu czy to odkurzanie zmiotka czy wypakowywanie torby.
Kamcia daj znac po szczepieniu.kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość