WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień to powiem szczerze, ze nie myślałam o tym jeszcze. mam teraz na uczelni zajęcia z pediatrii, jak chcesz mogę popytać prowadzących jakie mają zdanie na ten temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 08:11

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

Gusiak tez mnie korci ta szuflada, ale majac dobre lozeczko w piwnicy to fanaberia z mojej strony by byla...takze przemalowanie nam zostanie na bialo. z drugiej strony lubie jak minoga wchodzi pod lozeczko wyciagajac dziecko:)

Lady Savage gratuacje! ja szczepilam na rotawirusy mojego Tymka i odpukac ma ponad cztery lata, od 2,5 roku chodzi do zlobka, przedszkola i nie zlapal ani razu. raz nam sie zdarzylo jak w szpitalu lezelismy najpierw ja potem on ode mnie ale to byl wirus szpitalny i pewnie nie rotawirus. poza tym zauwaylam ze dziecko sie rodzi z jakas sklonnoscia , np kolezanki synek ma wiecznie jelitowki, rzadko inne choroby, jego siostra jak choruje to w kolo na zapalenie pluc. moj ma wiecznie zapalenie krtani , aa kolezanki corka zapalenie ucha. kolejne dziecko poszlo do zloba jak mialo 7 miesiecy i nie zachorowalo na nic:) wiem ze sa mamy ktore zaszczepily na rota a dziecko i tak choruje. niestety. ja wierze ze nam pomoglo .
    szczepilam malego na 6w1 i pneumokoki i na ospe i te rota

Lady Savage lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:39

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach widze ze kilka nowinek mam nadzieje dobrych posypie sie wieczorem i moze zdjecia z usg? :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mi wyrownaja wyplaty w koncu, zaraz bede do ZUSU dzwonic , bo ostatnia kasa jaka mi wplynela to za styczen... to zaszczepie Tymka na meningokoki, ja pracuje w przychodni i stad moze moje spacczenie. zreszta, mam bzika na pukncie szczepien, bo sama sie na wszystko co wazne szczepie, na HPV sie szczepilam, na WZW B i i kleszzczowe zapalenie opon.
    malego tez mnie korci zaszczepic, ale najwazniejsze meningo dla niego teraz.

natomiast nad mała się zastanawiam. najpierw dostanie 5w1 i rota, a dopiero na kolejnych szczepieniach pneumo. z drugiej strony sie boje ze Tymek z przedszkola jakas zaraze przyniesie i nie wybaczylabym sobie ze nie zaszczepilam na pneumo.......i badz tu madry czlowieku.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Hej dziewczyny. Noc do bani. Stresuje sie strasznie dzisiejsza wizyta. Okaze sie co z ta moja szyjka. Chyba sie zalamie jak sie okaze ze mam lezec, albo ze zakladamy szew... masakra. Wizyta na 15. Trzymajcie kciuki mamusie... musi byc dobrze.

Powodzenia na innych wizytach, a z tego co widze to troche ich jest :)

będzie dobrze, ja niedawno tez panikowalam z tego powodu, a okazalo sie ze jak mialam 3cm tak mam.
    teraz bede sie stresowala w czerwcu tym faktem na wizycie:)

aldonaa lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:40

diatomka, Staraczka23, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzisiaj w netto są getry ciążowe, tylko jest napisane 3/4, a na zdjęciu pokazali na całą długość, więc nie wiem. Jakieś ubranka też są.
    Muszę dzisiaj przejrzeć rzeczy małego i zobaczyć, co mu brakuje. Na pewno czapeczkę bez troczków muszę kupić do szpitala.

Staraczka ja miałam iść jutro na cukier ale pójdę w środę:p Jutro kupię glukozę i krzyżówki, a w środę z rana pojadę:D Już chce mieć to za sobą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dlugim weekendzie spedzonym w Gdańsku :) Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej jak to mowią:) Musze dzis zadzwonic do mojej poloznej srodowiskowej i umowic sie na wizyte, mialysmy sie spotkac juz 2 tygodnie temu ale jakos nie mialam czasu:) Co do szczepien to tylko podstawowe a i tak mam watpliwosci czy wszytskie sa konieczne i boje sie ich strasznie... Mozecie sobie poczytac o STOP NOP i czlowiek wtedy juz nie wi czy szczepic czy nie...

A i ogladalismy wozek expander mondo i jestesmy zachwyceni :) Nawet moj R ktory zna sie na konstrukcjach metalowych bo w tym pracuje mowi ze fajny i powinien byc porzadny a jak zobaczyl tako extreme to mowi ze masakra ze mondo lepszy :) Tylko bedziemy chcieli zamowic 2w1 a fotelik kupic osobno porzadny bo te w zestawach to beznadziejne sa No i nie wiem czy ecco czy normalny i jaki kolor narazie jestem za black line MALACHIT:)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Widzialam wczesniej ze kilka z Was zastanawia sie nad farba do lozeczka. Tak akurat sie sklada ze pracowalam przy chemi stolarskiej.
    Z farbami i lakierami to na ogol bardzo ciezko. Nie mozna wymalowac lozeczka dzieciecego zwykla biala farba stolarska czy lakierem ze wzgledu na to, ze to strasznie szkodliwe. Zapach ktory zostaje przez baaardzo dlugo, jest dla noworodka zbyt intensywny.
    Jest taka firma colorit, ktora wyprodukowala farbe specjalnie do mebli dzieciecych. Nazywa sie COLORIT drewno-farba pastelowa. Farba w puszkach, a na puszkach taki slodki misiek jest namalowany. Farba jest dosc tania, jak na swoja jakosc i przeznaczenie. Jest wydajna. No i co najwazniejsze nie jest szkodliwa dla maluszkow :)

Widziałam ją w castoramie, tylko akurat nie było białej grr.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny a pytanie. Która z Was będzie szczepić dziecko przeciwko rotawirusom, moja mama mówi że to koniecznie, kuzynki się spytałam nie zaszczepiła ani jedno dziecka (a ma 3) i tak nie wiem: czy szczepić czy nie.

Moja mama jest pielęgniarka na oddziale dziecięcym i powiem Ci ze odradzila j, bo dzieci zaszczepione i tak to łapią i tak samo przechodzą chorobę jak nie zaszczepione . Poradziła że możemy zaszczepić na pneumokoki i coś tam jeszcze. Także my chyba na rotawirusy nie będziemy szczepić. Witam się z rana i trzymam kciuki za wizytujace ja mam w środę lekarza.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona dzieki za rade nt farby

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny a pytanie. Która z Was będzie szczepić dziecko przeciwko rotawirusom, moja mama mówi że to koniecznie, kuzynki się spytałam nie zaszczepiła ani jedno dziecka (a ma 3) i tak nie wiem: czy szczepić czy nie.

Moja mama podobnie jak Twoja jest pielęgniarką - też powiedziała, że na meningokoki itp. nie muszę, ale na rotawirusy koniecznie, bo dziecko może to bardzo szybko złapać, a u takiego maluszka biegunka i problemy z przewodem pokarmowym są bardzo poważne.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy tak pozno idziesz?
    Ja zaopatrze telefon w jakies gry diamenty czy cos :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zniose jajo do jutra do tej 16 :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy tak pozno idziesz?

Tak. Teraz w czwartek na wizycie mi zleciła te badania i powiedziała, że muszę iść do końca tego tygodnia. Do 11 czerwca mam zrobić jeszcze morfologię, mocz i toxo.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ssie z rana :-)

Trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiaj :-)
    Moj maz juz lozeczko dla naszego slodziaka pomalowal :-) wyglada cudnie teraz tylko poskrecax i lozeczko gotowe ;-) <3
    Farbe kupil w castoramie specjalna dla dzieci itp ;-)

Ja na ta pyszna glukoze to wybiore sie moze w prYszlym tygodniu bo wizyye mam dopiero 9 czerwca :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy tak pozno idziesz?
    U mnie to badanie wykonuje się pomiędzy skończonym 24, a 28 TC.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespalam po wczorajszej rocznicy, wieczorem wróciłam taka zmęczona, że zasnęłam przy filmie co mi się normalnie nie zdarza. Ale było bardzo sympatycznie, tylko wszędzie niewygodne siedzenia. W pociągu twarde, w kościele ławki wąskie, twarde i niskie. Przyznam, że ledwo wysiedzialam.
    Mam dziś plany żeby zrobić różne zaległe rzeczy ciekawe na ile mi sił starczy. :P

Aaa, jeszcze co do oceny brzucha to wszyscy stwierdzili, że prawie nic nie widać, w płaszczu to już zupełnie zero, a tak normalnie to wyglądam na może 3-4 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:36

Paulinek, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie mowil kiedy tylko przed wizytą, różni są :/

A toxo powtarzasz? Ja juz robilam byly ujemne, morfologie mialam dwa razy

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ