X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, ale słodka bułeczka Ci się szykuje. Nie martw się wagą, ważne że z małą wszystko ok.

Snoopy, kamień z serca, prawda? Teraz spokojnie możesz myśleć o wyprawce i porodzie :)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    oo z Lutyckiej jest mój doktorek ;D
    Mój też :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - dr Maciej?;p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kamień z serca trochę spadł i teraz oby pessar dał radę do samego końca :) Jutro wybieram się do rodziców, ale podróż to dla mnie ostatnio męczarnia, do Wawy ledwo dałam radę. Mały kopie pod żołądkiem,więc pozycja siedząca i drogowe wstrząsy skutkują mdłościami...

• easymum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po wizycie. Niuńka drobna, waży 1300 g, ale wszystko ok i nadal jest w środku skali. To mnie utwierdza w dokupieniu rozmiaru 56 :) oczywiście przytulona buźką do łożyska, tylko przez moment pokazała pyzate polisie i zaraz się schowała, więc z foty znowu nici. Za 1,5 tygodnia usg 3 trymestru, może się królewna odwróci buziakiem do widowni ;)

Co do twardego brzucha, lekarz mnie uspokoił, wszystko w normie, brzuch teraz dość szybko mi przyrasta i dlatego wydaje się napięty. Mam tylko unikać głaskania , bo wiadomo - skurcze.
    Szyjka rewelacja, bo 36 mm, ale za to łożysko nadal przodujące :( do 36 tygodnia jeszcze może się podnieść, ale na ten moment szykuje się cc :( No ale nie narzekam, cieszę się, że z małą wszystko ok :)

4me, Anitka201, agatka196, alutka, .ona., kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:58

Dżuls, adzia, diatomka, karolcia87, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to prawda że na pobranie beciowego mamy rok czasu ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, a Ty słońce trzymaj się. Dwupak jak najdłużej to podstawa. Wiem, że dobrze się gada, ale spróbuj wyluzować i naprawdę odpoczywać. Twarda strażniczka jesteś, więc wierzę, że dasz radę :) w każdym razie tu masz wsparcie! A mąż - no cóż, kobiety i mężczyźni - jesteśmy kompletnie różni i dlatego nawzajem trudno nam się zrozumieć. No łatwo nie jest, a jak jeszcze trafią na siebie silne charaktery ...

skabarka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A czy to prawda że na pobranie beciowego mamy rok czasu ?
    z tego co pamiętam to tak

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarko - mój mąż totalnie fiksował jak byłam w pierwszej ciaży, kompletnie nie miałam w nim wsparcia, musiałam go "prostować" co kilka miesięcy, żeby się ogarnął, do tego mieliśmy kompetnie niestabilną sytuacje życiową, cała ciąża to byłą jedna wielka nerwówa. Zaciśnij zęby i skup się na dziecku. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale w tej sytuacji nerwy Ci nie służą - sprawy między Wami pewnie prędzej czy później się ułożą, ale póki co nie może się to odbijać na Tobie i przede wszystkim na dziecku.

Lady - na każdym oddziale położniczym jest taki kącik kuchenny, w którym są różne herbatki na laktacje, miekrofalówka, czajnik elektryczny itd, więc butelkę wyparzysz sobie w każdej chwili, wyparzanie jej na miesiąc przed porodem nie ma najmniejszego sensu. Chyba za bardzo myślisz o tej wyprawce :P

skabarka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    a8e7667722e4cd0cmed.jpg

kolezanka wpadla do mnie......
    Tak to jest...cała ciąże zbierasz miliardy ciuszków, kolekcjonujesz kocyki, kupujesz tony pierdół których nigdy nie użyjesz, a potem okazuje się, że w domu nie ma na nic miejsca i tylko rozglądasz się wokół, czy któraś z koleżanek przypadkiem nie rodzi, żeby się tych gratów jak najszybciej pozbyć z domu :P hehehe. Ja w poprzedniej ciąży nic nie kupowałam, wszystko dostałam, a potem rozdałam potrzebującym, uchodźcom, koleżankom, pck, sprzedałam na allegro itd i jeszcze i tak kupa tego została na następne dziecko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:42

alutka, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tak to jest...cała ciąże zbierasz miliardy ciuszków, kolekcjonujesz kocyki, kupujesz tony pierdół których nigdy nie użyjesz, a potem okazuje się, że w domu nie ma na nic miejsca i tylko rozglądasz się wokół, czy któraś z koleżanek przypadkiem nie rodzi, żeby się tych gratów jak najszybciej pozbyć z domu :P hehehe. Ja w poprzedniej ciąży nic nie kupowałam, wszystko dostałam, a potem rozdałam potrzebującym, uchodźcom, koleżankom, pck, sprzedałam na allegro itd i jeszcze i tak kupa tego została na następne dziecko :D
    Dzuls ja sie przerazilam tego jes tyle ze nie ogarniam, nie mam gdzie upchnac nawet a jeszcze mam swoje:PPPP

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolacje i poprawe humoru- prawie samo zdrowie- nalesniczki z jogurtem naturalnym i truskawami- wpadajcie- zostalo duzo bo mojemu do piwa lepiej pasuja pistacje ;)

2ezpoqb.jpg

Gusiak, alutka, Czarna_88, Anitka201, easymum, karolcia87, skabarka, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi właśnie tat przywiózł całą torbę ciuszków :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Na kolacje i poprawe humoru- prawie samo zdrowie- nalesniczki z jogurtem naturalnym i truskawami- wpadajcie- zostalo duzo bo mojemu do piwa lepiej pasuja pistacje ;)

2ezpoqb.jpg
    Wow ale pysznosci :-)
    Ja oglądam Harrego...uwielbiam ...Ron jest moim ulubieńcem...jak go widze to odrazu sie usmiecham:-)

4me, skabarka lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

2ezpoqb.jpg
    Dostałam ślinotoku.:-)

4me lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

2ezpoqb.jpg

Nie masz litości. :-)

4me lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:59

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

2ezpoqb.jpg
    o nie, ide po loda.

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciagnelam dwa i wymiekam :) zoladek zdecydowanie zmniejszyl swoje rozmiary ostatnio ;)

U mnie spokojny wieczor- TV zajete przez Wiedzmina ;) ja najedzona, co tu robic? Chyba pojde sie wykapac i poczytam ksiazke :)
    Znow pojde spac w pt o 23... zamiast jak w tygodniu o 2 w nocy ;) Nie wiem jak my to robimy ale cos mamy na odwrot z tym chodzeńiem spac wczesniej a pozniej moj w tygodniu oczy na zapalki do pracy nosi ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ