Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls faktycznie niezły klopsik Ci się szykuje
Snoopy super wieści! Ważne że mały jest zdrowy.
Ja poszłam jeszcze do lumpka i kupiłam 5x body, 2x sweterki rozpinane, 1x pajac, i 2x spodenki na rozm 56 i zapłaciłam 14zł. Musiałam coś dokupić bo świadomość że może być kruszynka i miała by pływać w ciuchach dużo większych mnie przerażała. A tak gdyby była większa to nawet nie będzie szkoda tych wydanych 14zł. -
Dziewczyny Majóweczka się pyta czy któraś z Was nie chciałaby kupić pampersy 2 bo Pola już wyrosła 74 sztuki te zielone i krople Sab simplex. Cena za pampersy 30zł+ 10 zł koszt wysyłki i taki sam koszt kropli.
-
Ona my właśnie też 27.07 na wizycie mamy ustalać juz termin cc... wtedy też w końcu dowiem się ile mała waży i coś tam u Niej dokładnie słychać
Ja nastawiam się jakoś na drugi tydzień września, w naszej klinice zwykle cc są mniej wiecej w 39 tygodniu, no ale zobaczymy dokładnie co powie lekarz.ona. lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:Dżuls - ale że dziewczynki są większe? Eee, tu się nie zgodzę
Ciekawa też jestem, czy w przypadku drugiej ciąży zawsze tak jest, że dziecko jest większe. No, przekonam się
-
.ona. wrote:Dżuls - ale że dziewczynki są większe? Eee, tu się nie zgodzę
Ciekawa też jestem, czy w przypadku drugiej ciąży zawsze tak jest, że dziecko jest większe. No, przekonam się
Ciekawa jestem czy w poniedziałek lekarz mi zrobi usg, bo chciałabym wiedzieć jak mała przybiera. Na razie raczej się szykuje na co najwyżej średniaka, również ze wzrostu (bo np. kość udowa wychodzi ciut mniejsza niż wiek ciąży). Ale chyba teraz niestety będzie bez usg, dopiero 4 sierpnia będę mieć na pewno w Luxmedzie. Prywatnie nie będę cisnąć, bo to dodatkowy koszt, a przez ostatnie remonty to u mnie cienko z kasą.
Ja byłam duża, ale jestem drugim dzieckiem, mąż raczej też sporawy (zwłaszcza długi), ale on znowu mocny wcześniak, więc ciężko realnie określić. -
nick nieaktualnyNic mi dzisiaj nie idzie. Posegregowalam ciuszki kolorystycznie wyszly mi dwie kupki prania, a ze kazde piore 2 razy- pierwsze pranie z odplamiaczem to wyszly mi tego 4 prania. Zadowlona z siebie otwieram szuflade zeby je wlozyc a ta cala niewypranych ciuszkow
-
hej,
ja dziś też po wizycie, ale bez usg. Mój w 30 tyg ważył 1500 i lekarz powiedział, że do porodu będzie ok 4 kg. Dzisiaj podpytywałam mojej gin i potwierdziła, to co mówi Dżuls że drugie rodzi się większe. Tłumaczyła to tym, że macica jest bardziej rozciągliwa i dzięki temu obrasta na koniec mocniej tłuszczykiem, a pierwsze mocniej musi się się rozpychać.
Ja muszę przyspieszyć z wyprawką, bo młody już naciska na szyjkę. Zresztą od kilku dni czuję to dość mocno. Niestety jest moja wina, bo trochę przesadziłam z ruchem -
nick nieaktualny
-
Mozjaka wrote:Nic mi dzisiaj nie idzie. Posegregowalam ciuszki kolorystycznie wyszly mi dwie kupki prania, a ze kazde piore 2 razy- pierwsze pranie z odplamiaczem to wyszly mi tego 4 prania. Zadowlona z siebie otwieram szuflade zeby je wlozyc a ta cala niewypranych ciuszkow
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
trix wrote:hej,
ja dziś też po wizycie, ale bez usg. Mój w 30 tyg ważył 1500 i lekarz powiedział, że do porodu będzie ok 4 kg. Dzisiaj podpytywałam mojej gin i potwierdziła, to co mówi Dżuls że drugie rodzi się większe. Tłumaczyła to tym, że macica jest bardziej rozciągliwa i dzięki temu obrasta na koniec mocniej tłuszczykiem, a pierwsze mocniej musi się się rozpychać.
a co ma piernik do wiatraka. Z tymi 2-gimi dużymi ciąża mi to nie do końca tak jest. To tylko statystyki a z nimi bywa różnie. To moja 2ga ciąża i jest mniejsza, znam wiele takich przypadków. Więc ja bym nie szła w zapartym, że jak 2ga to będzie większa. Każda ciąża może /ale nie musi być inna.
Urlop się kończy, pogoda nam na Kaszubach nie dopisała. Jutro powrót. Miłego wieczoru -
nick nieaktualny