X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls faktycznie niezły klopsik Ci się szykuje :-)

Snoopy super wieści! Ważne że mały jest zdrowy.

Ja poszłam jeszcze do lumpka i kupiłam 5x body, 2x sweterki rozpinane, 1x pajac, i 2x spodenki na rozm 56 i zapłaciłam 14zł. Musiałam coś dokupić bo świadomość że może być kruszynka i miała by pływać w ciuchach dużo większych mnie przerażała. A tak gdyby była większa to nawet nie będzie szkoda tych wydanych 14zł.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Majóweczka się pyta czy któraś z Was nie chciałaby kupić pampersy 2 bo Pola już wyrosła 74 sztuki te zielone i krople Sab simplex. Cena za pampersy 30zł+ 10 zł koszt wysyłki i taki sam koszt kropli.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee no moja też ma 1900 ale moj doktorek mówi, że dobije do ok 3600 także nie straszcie tymi klockami, nie chcę 4kilowca :p Z resztą widać jak teraz dzieciaczki rożnie rosną, terminy niektórych podobne, a maluchy +/- 0,5 kg

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona my właśnie też 27.07 na wizycie mamy ustalać juz termin cc... wtedy też w końcu dowiem się ile mała waży i coś tam u Niej dokładnie słychać =)

Ja nastawiam się jakoś na drugi tydzień września, w naszej klinice zwykle cc są mniej wiecej w 39 tygodniu, no ale zobaczymy dokładnie co powie lekarz =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić...

Był kurier... mamy lóżeczko! ;D

agatka196, Lady Savage, karolcia87, .ona., easymum, skabarka, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dżuls - ale że dziewczynki są większe? Eee, tu się nie zgodzę :P Ciekawa też jestem, czy w przypadku drugiej ciąży zawsze tak jest, że dziecko jest większe. No, przekonam się :D
    Tak mi powiedział gienkolog, też trochę się zdziwiłam, bo na moją logikę chłopcy powinni być jednak więksi. Co do drugiego dziecka, to pewnie chodzi o ogólna tendencję, wiadomo, że u każdego jest inaczej. We wtorek idę do gina prowadzącego i ciekawa jestem co on na to. Chciałabym, żeby już coś ustalił odnośnie porodu sn czy cc, żeby sytuacja była jasna.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dżuls - ale że dziewczynki są większe? Eee, tu się nie zgodzę :P Ciekawa też jestem, czy w przypadku drugiej ciąży zawsze tak jest, że dziecko jest większe. No, przekonam się :D
    O, ja też się nie zgodzę, u mnie dosłownie wszystkie znajome przypadki potwierdzają, że chłopy dużo większe rosną. :P

Ciekawa jestem czy w poniedziałek lekarz mi zrobi usg, bo chciałabym wiedzieć jak mała przybiera. Na razie raczej się szykuje na co najwyżej średniaka, również ze wzrostu (bo np. kość udowa wychodzi ciut mniejsza niż wiek ciąży). Ale chyba teraz niestety będzie bez usg, dopiero 4 sierpnia będę mieć na pewno w Luxmedzie. Prywatnie nie będę cisnąć, bo to dodatkowy koszt, a przez ostatnie remonty to u mnie cienko z kasą.
    Ja byłam duża, ale jestem drugim dzieckiem, mąż raczej też sporawy (zwłaszcza długi), ale on znowu mocny wcześniak, więc ciężko realnie określić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi dzisiaj nie idzie. Posegregowalam ciuszki kolorystycznie wyszly mi dwie kupki prania, a ze kazde piore 2 razy- pierwsze pranie z odplamiaczem to wyszly mi tego 4 prania. Zadowlona z siebie otwieram szuflade zeby je wlozyc a ta cala niewypranych ciuszkow

• trix Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

ja dziś też po wizycie, ale bez usg. Mój w 30 tyg ważył 1500 i lekarz powiedział, że do porodu będzie ok 4 kg. Dzisiaj podpytywałam mojej gin i potwierdziła, to co mówi Dżuls że drugie rodzi się większe. Tłumaczyła to tym, że macica jest bardziej rozciągliwa i dzięki temu obrasta na koniec mocniej tłuszczykiem, a pierwsze mocniej musi się się rozpychać.

Ja muszę przyspieszyć z wyprawką, bo młody już naciska na szyjkę. Zresztą od kilku dni czuję to dość mocno. Niestety jest moja wina, bo trochę przesadziłam z ruchem :(

atdcwn154po83a78.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też jakaś zakręcona chodzę wyprałam ciuszki z lumpka, ręcznik, pieluchy i prześcieradełko, powiesiłam a tu patrze na łóżeczko i czapki leżą naszykowane do prania i dupaa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix to jak moja w 30 wazyla 1700 to... ? :) pewnie przebije siostre i bedzie ok. 4500.

Agatka pocieszajaca jest swiadomosc ze nie tylko mi sie takie numery zdarzają:)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Nic mi dzisiaj nie idzie. Posegregowalam ciuszki kolorystycznie wyszly mi dwie kupki prania, a ze kazde piore 2 razy- pierwsze pranie z odplamiaczem to wyszly mi tego 4 prania. Zadowlona z siebie otwieram szuflade zeby je wlozyc a ta cala niewypranych ciuszkow
    Właśnie upuściłam ketchup - oczywiście pękł i rozchlapał się cały po świeżo umytej podłodze...

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka, chyba trochę straszą tą wagą ;) Mi się wydaje, że te 1500 to taki średniaczek. Bynajmniej tak się pocieszam;)

atdcwn154po83a78.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak :) składajcie :) i pokazujcie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy parzyć butelkę i smoczek? Ja w karcie wyprawkowej do szpitala mam napisane smoczek i butelkę, chciałam dziś wyparzyć i wsadzić do torby, ale moja mama mówi że za szybko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie szalej. Nawet jak wyparzysz przed aamym wyjazdem do szpitala to nie wiele da. Ja bym na twoim miejacu w okolicy terminu wymyla butelke i wyparzyla woda z czajnika w szpitalu.

alutka lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Gusiak :) składajcie :) i pokazujcie :)

Czekam, az mąż wróci z pracy ;D
    jak będzie gotowe to oczywiście wrzucę fotkę =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    hej,

ja dziś też po wizycie, ale bez usg. Mój w 30 tyg ważył 1500 i lekarz powiedział, że do porodu będzie ok 4 kg. Dzisiaj podpytywałam mojej gin i potwierdziła, to co mówi Dżuls że drugie rodzi się większe. Tłumaczyła to tym, że macica jest bardziej rozciągliwa i dzięki temu obrasta na koniec mocniej tłuszczykiem, a pierwsze mocniej musi się się rozpychać.

:) a co ma piernik do wiatraka. Z tymi 2-gimi dużymi ciąża mi to nie do końca tak jest. To tylko statystyki a z nimi bywa różnie. To moja 2ga ciąża i jest mniejsza, znam wiele takich przypadków. Więc ja bym nie szła w zapartym, że jak 2ga to będzie większa. Każda ciąża może /ale nie musi być inna.
    Urlop się kończy, pogoda nam na Kaszubach nie dopisała. Jutro powrót. Miłego wieczoru

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:45

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - możesz mi zrobić fotkę tej rozpiski ze szpitala? Coś tam wiem od bratowej, co się przydaje a co nie, no i na stronce też jest jakieś info, ale może masz jakąś aktualniejszą wersję ;)

Skrabarka - uważajcie na siebie ;*

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ