Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaB wrote:dziewczyny a ktoras z Was zamawiala biustonosz przez internet?i jest zadwolona?
-
PannaB wrote:czyli chyba tez musze szukac stacjonarnie tylko kurcze u nas niebardzo sa
No chyba że dziewczyny mają gdzieś sprawdzone jeszcze. Ja na alegro znalazłam sprzedawce z fajnymi stanikami i dość obszerną rozmiarówką ale właśnie się bałam że będę musiała odsyłać lub wymieniać.
A tu są panie specjalnie przeszkolone i dobierają odpowiedni biustonosz znaczy rozmiar. ja kupiłam dziś jeden i za miesiąc jeszcze jeden tam kupię. -
PannaB wrote:czyli chyba tez musze szukac stacjonarnie tylko kurcze u nas niebardzo sa
Jak juz cycki zaczną produkcję to kupię jakis lepszy
-
AniaM wrote:Ja juz po wizycie i faktycznie któraś się pytała czy można.zbadać długość Szyjki z krążkiem odp brzmi nie bo krazek założony jest na szyjce i jej nie widać jedynie badanie na fotelu zostaje.
Czyli faktycznie tak jestszkoda, bo takie zycie w niepewnosci :p
-
Hej, nie odzywałam się jakiś czas, ale denerwowałam się zbytnio badaniem echo mojego malucha... Dzięki Bogu lekarz nie zauważył niczego niepokojącego - i budowa, i przepływy są w porządku. Owszem pepowina jest dwunaczyniowa, ale układ krwionośny OK. W 28+4 tyg. ciąży synek ważył ok. 1024 g, także wielki chyba nie będzie i trzeba powiększyć liczbę ubranek na 56
AniaM, Mozjaka, Gusiak, Czarna_88, .ona., Misi@, karolcia87, trix, Lady Savage, agniesja, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z usg.
Młoda rośnie jak na drożdżach, waży 1900g (teraz to dokładne usg lepiej pokazało ile waży), wychodzi na to że jest większa od synka. Jak gin usłyszał, że moje dziecko w 36 tygodniu ważyło 4kg, to oświadczył, że młoda będzie jeszcze większa, bo raz, że to druga ciąża, dwa, że dziewczynka, a one podobno są większe, i trzy, że syn spokojnie przekroczyłby 5kg, gdybym dobiła do terminu. Dodał, że na usg ma wrażenie jakby badał dużo starsze dziecko, patrząc na zwapinienie kości, żebra, itd. Kazał nastawić się na CC, możliwe że urodzę w 36 tygodniu, ale powiedział, że i tak będzie dobrze, jeśli do tego tygodnia dociągnę. OMG. Młoda wg usg jest średnio o ponad 2 tygodnie starsza, a kość ramienna jest "starsza" o całe 4 tygodnie.
Oczywiście młoda schowała się za pępowiną, więc z fajnego 3d nici, i na nic 10 min szturchania jej głowicą od usg itd, gin swiktował to słowami "złośliwa małpa"Teraz oczywiście, jak to piszę, to wierzga ile wlezie. Z ciekawostek dodam, że w ciągu 3 tygodni obróciła się dwa razy, z pozycji główkowej na ułożenie pośladkowe i znów na główkowe.
diatomka, Gusiak, agatka196, karolcia87, 4me, Dominka92, easymum, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość
-
Przyszla mi paczka ze smyka;)
I zamowilam pare u ranek z wyprz w HM wiec paczka w przyszlym tyg bedzie, nie moge sie doczekac!!! Ubranek mam sporo od kolezanki i po synku ale musze miec cos nowego tez.
Czarna ja zamowilam u tej dziewczyny minky kocyk podusie i rozek. https://www.facebook.com/tulitulikocykipodusie?fref=ts&__nodl
Dzuls no ladnie ksiezniczka wazy!!!
Snoopy ufff to dobrze ze z dzidzia ok, moja tez mala, ma podobna wage dfo Twojego smykaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 16:12
-
Dżuls - ale że dziewczynki są większe? Eee, tu się nie zgodzę
Ciekawa też jestem, czy w przypadku drugiej ciąży zawsze tak jest, że dziecko jest większe. No, przekonam się
Ja za tydzień lecę na wizytę i na ustalenie terminu cc
Anitka - to mieszkanie mamy w tych samych okolicach, he he, ale zbieg okoliczności
, z tym że nam akurat odpowiada. Jest wielu studentów, ale jest za to cicho, mimo że do Rynku i właściwie wszędzie rzut beretem. Wczesniej wynajmowaliśmy przez rok przy placu Solnym, tam to była masakra - w nocy jeszcze gorzej niż w dzień
Anitka201, alutka lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dzuls nieźle juz waży ta Twoja córa... będzie kawał dziewczyny
Swoją drogą zauważyłyscie ile u nas się szykuje na jakieś wcześniejsze porody... kurde wyjdzie na to, ze sierpień nie zdarzy się dobrze rozpakować, a i u nas już cześć będzie razem z dzieciaczkami
Juz się nie mogę doczekać kiedy dowiem się ile waży ta moja klusecza, ale USG dopiero 27 lipiec... echhhh... ile to jeszcze czasu... -
Gusiak wrote:Swoją drogą zauważyłyscie ile u nas się szykuje na jakieś wcześniejsze porody...
Ja się nie szykuję, mam nadzieję, że do końca sierpnia wytrzymam/y. W moim przypadku w klinice po 32 tc można wyznaczyć już termin cc, więc jadę
Będę się czuła przynajmniej pewniej.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka