X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie aplikacja mi wyświetliła taką wiadomość:

"Mamusiu zrelaksuj się :-) Poród minie, a ja będę Twoją nagrodą za ciężką pracę podczas ciąży i porodu. Tygodnie się dłużą? Pamiętaj jestem Wart czekania :-)"

la_lenka, Misi@, easymum, przyszła mama, Lady Savage, karolcia87, adzia, kasig lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zazdroszcze...my mieliśmy jechac, ale okazało się, że muszę leżeć :/ A chciałam zobaczyc afrykanarium...no i również kocham Wroclaw a dawno nie byłam ;/
    Po porodzie z dzidzią pojedziemy jak już będzie ciepło :)

edit

boli mnie szczeka...to chyba nie ząb tylko jakby żuchwa...czy Wy też tak macie? Normalnie otwieradz buzi nie moge??

Misia a może przez sen zęby mocno zaciskałaś.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż do finansów to u nas mąż zarabia, ja nie pracuję i jakoś dajemy radę. Mąż płaci rachunki, zakupy tez robi, bo ja wyjdę do sklepu i wydam na jedzenie więcej. Ale jak powiem by mi dał pieniądze to da bez problemu. Byłam w sklepie po chlebek poszłam do rosmana po papier toaletowy i myślałam że zemdleje wzięłam szybko papier do kasy i do domu tak mierzysz się nie dobrze zrobiło i słabo ze modlilam się by dojść do mieszkania i się położyć nie wiem czemu tak i leżę teraz i się nie ruszam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a zmierzyłaś sobie ciśnienie?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    witam sie z rana!
    wymyśliłam na jutro wycieczke do zoo we wrocławiu, bo dość już mam siedzenia w domu :-)
    mam nadzieję, ze moje nogi dadzą rade, bo trzeba tam sporo przejść.

Afrykarium jest boskie :D Byliśmy parę razy :) Robi wrażenie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym dzień dobry! :D

Ja dzisiaj już po 6 jadłam śniadanie ;), posiedziałam z pół godziny z książką i tak mnie sen zmorzył, że do 9 pospałam jeszcze :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Anulka a zmierzyłaś sobie ciśnienie?

Właśnie zmierzyłam 108/85 puls 90 czyli w normie ciśnienie :) takie mam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    U nas dzis 13-15 stopni w zależności od rejonu. Wczoraj bylo podobnie takze zapraszam wszystkie nie lubiące upalow na pomorze. Piękne jesień u nas ;) na dodatek od paru dni wieje i wieje ;)

My mamy osobne konta ale wydajemy wspolnie- komu bliżej do portfela... Nigdy sie nie pokłóciliśmy, ze ktos wydal mniej a ktos więcej a dzieki osobnym kontom kazdy moze sobie wydawac na co chce i moje nowe ubrania tez przechodzą bez echa ;)
    Ale ja sobie bardzo cenie niezależność finansowa. Napatrzylam sie na kobiety, które poświęciły życie na wychochowanie dzieci, bez pracy a kolo 40 mężowi się znudziły i teraz zostały bez środków do życia i doświadczenia, aby zdobyć jakas lepsza prace. Life is brutal- oby nie dla nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:53

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jednak my nie jestesmy rozrzutni i ja nie potrzebuje super markowych ciuchów typu M&S więc może dlatego.
    Połowa mojej szafy jest z M&S, bardzo lubię ich ciuchy. Z tym, że jedyne co od nich kupuję nowe to wielopaki majtek, cala reszta to ciucholandy :D

Większa kasa idzie na ciuchy mojego męża, ale on jest wielki chłop i w normalnym sklepie nic się dla niego nie dostanie. A w specjalistycznych sklepach dla niewymiarowych ludziów ceny są straszne. :/ Ale jakoś se radzimy, choć to głównie ja myślę, że trzeba jakiś ciuch mu kupić, on jest taki stereotypowy facet w tym temacie. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:03

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dzisiaj wizyta, zobzczymy jak przyrasta ta moja Ola- Fasola :)

Dziewczyny, piszecie o twardniejącym brzuchu, a ja mam wrażenie, że mój cały czas jest twardy. Nawet jak leżę. Zapytam czy to ok, bo mnie to niepokoi. Ma któraś tak?

I mam pytanie, czy jesteście zadowolone ze swoich pieluch tetrowych? Prałyście je już? Jak wyglądają po praniu? Dajcie znać gdzie kupiłyście bo muszę się zdecydować , a nie mam pojęcia które wybrać.

U mnie zapowiada się indukcja porodu, więc muszę uzupełnić małe rozmiary ciuszków. Chociaż jak ostatnio robiłam "inwentaryzację" ciuszków dla Oli, to mąż stwierdził, że on w życiu nie miał takiej garderoby ;) ale ja mam sporo na 62 i 68, a takich malutkich na kruszynkę nie za wiele.

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La linka z moim mężem mam to samo jest wysoki to jeszcze ma ramiona rozbudowane i wąska talię w tzw trójkąt i ciuchy jakie na niego pasują to ubrania taliowane co u nas w Polsce rzadko się spotyka, no chyba ze koszule eleganckie o T-shert ach można zapomnieć i sprowadzamy ciuchy z USA

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Dziewczyny, piszecie o twardniejącym brzuchu, a ja mam wrażenie, że mój cały czas jest twardy. Nawet jak leżę. Zapytam czy to ok, bo mnie to niepokoi. Ma któraś tak?

I mam pytanie, czy jesteście zadowolone ze swoich pieluch tetrowych? Prałyście je już? Jak wyglądają po praniu? Dajcie znać gdzie kupiłyście bo muszę się zdecydować , a nie mam pojęcia które wybrać.

U mnie zapowiada się indukcja porodu, więc muszę uzupełnić małe rozmiary ciuszków. Chociaż jak ostatnio robiłam "inwentaryzację" ciuszków dla Oli, to mąż stwierdził, że on w życiu nie miał takiej garderoby ;) ale ja mam sporo na 62 i 68, a takich malutkich na kruszynkę nie za wiele.
    A dlaczego indukcja ?
    Daj znać co powiedział lekarz na te twardnienia.
    Ja kupiłam w smyku pak 10 pieluch tetrowych i jestem b. zadowolona z jakości :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dzisiaj kolejną wizytę 20 w czasie ciąży juz nawet do karty mi nie wpisuje dr bo miejsca nie mam.No ale musze chodzić najważniejsze żeby krążek trzymał :)no i wprawdzie czy szyjkę mam dalej na 1,7 cm

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Na twardnienie brzucha dobry jest magnez, najlpeiej magne b6, ja biore 2razy dziennie, ale na początku mozna 2x2. Dodatkowo biorę też aspargini teraz twardnienia zdarzają sie niezwykle rzadko- raczej wtedy, kiedy zapomne wziąć tabletki.

Dziewczyny pisały,że pieluchy z allegro są dobre, ale musiały miueć szczęscie. Ja kupiłam, wyprałam i sa bardzo twarde i cenkie. O wiele lepsze są ze smyka- oczywiście droższe, ale miękkie po praniu, większe i przyjemniejsze, także polecam szczególnie, że jakoś szczególnie dużo ich nie trzeba. Ja mam z 10 lepszych tetrowych i wystarczy.

Też musze dokupic ubranek 56, bo usg pokazuje, że dzidzia nie będzie duza. A czemu bedziesz miec indukcje porodu?

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum mi sie wydawalo, ze tez mam twardy brzuch non- stop bo byl no cóż twardy i napięty :) ale on taki musi byc jak kilka kilo tam nosimy. Mi sie wydaje, ze ty nie miałaś jeszcze takiego typowego twardnienia brzucha. Ja tez tego ni rozumialam póki w końcu nie poczulam- to tak jakby brzuch ci sie stawiał;) ciezki jak kamień i mega nieprzyjemne uczucie. Dopiero jak to poczułam zrozumiałam, ze teraz to ja mam twardnienia brzucha a wczesniej to taka uroda ciąży:)

Jak masz wątpliwości i brzuch twoim zdaniem non stop twardniejacy to poproś na wizycie lekarza aby go obejrzał. Ja tak mialam a on do mnie, ze to normalny brzuch a nie twardniejacy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch się robi twardy i to tak jakby idzie z góry ku dołowi, takie hmm 'naprężanie'. Polecam aspargin, ja biorę 3x1 i jest lepiej, choć wczoraj popołudniową dawkę wzięłam dopiero o 16 i twardnienia były dość częste.

Ahaa i co do mojej wczorajszej wizyty dostałam oczywiście żelazo ;/ Z hemoglobiną nie ma tragedii choć jest poniżej normy, ale hematokryt się niezbyt podobał. Dostałam te różowe pigułki na T. Zastanawiam się czy jeszcze kupić sok do picia polecany na innych wątkach czy same te tabletki pomogą

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Co do wydatków...my z mężem też z tych co wszystkie opłaty, rachunki dzielimy na pół. Mamy tez 1 konto wspolne na które wplacamy co msc identyczna kase na tzw zycie : jedzenie, chemie etc. oboje mamy do niego karty i jak trzeba zrobic zakupy dla domu to nie pyta jedno drugiego czy może - bierze stąd. z kolei mamy w banku do dyspozycji za free 4 konta osczednościowe które nazwalismy odpowiednio : amelka, adas, wakacje i niespodziewane wydatki i tam każdy co miesiac wpłaca min 100 zł a max ile może w danym msc...i jak wypada jakiś gruby wydatek np. synkowi musimy kupić teraz normalne łóżko to bierzemy z jego konta, jak trzeba na notariusza bo budujemy dom to z niespodziewanych wydatków, a jak chcemy jechac na wakacje to konto urlop czyscimy do zera :P :P

Ja w ogóle jestem fanka excela - mam tam plik gdzie wpisuje wszystkie stałe wydatki i wszystkie planowe np. urodziny w rodzinie, lekarzy etc i jak tylko dostaje pensje pierwsze co robie to przelewy potem za reszte zyje :) u nas się sprawdza :)
    Hehe u nas wyglada to bardzo podobnie ;-)tyle, że większość kasy wpłacamy na jedno konto, a resztę na takie dedykowane konkretnym celom :-)Nie mamy osobnych (prywatnych) kont.
    I też razem z mężem uwielbiamy mieć wszystko rozpisane w excelu :-)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:58

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zazdroszcze...my mieliśmy jechac, ale okazało się, że muszę leżeć :/ A chciałam zobaczyc afrykanarium...no i również kocham Wroclaw a dawno nie byłam ;/
    Po porodzie z dzidzią pojedziemy jak już będzie ciepło :)
    A ja mam dosyć Wrocławia. Cieszę się, że się stamtąd wyprowadziliśmy. Fakt, że często muszę tam jeździć, małżon pracuje we Wro ale ja tam kocham moją obecną wiochę :-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia wrózbitka wywróżyła mi ze urodzenia do 28 dni czyli do 7 sierpnia a o terminie będzie decydował lekarz hehe niezłe jaja:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ