X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam sie z tym becikowym ,myślałam ze bedziemy miec na chrzciny a tu przekracza pare złoty i lipa :( Widziałam ,że ktoś zarzucał Lady ze ma 6 tys bla bla...Sami mamy ponad 5 tys...zalezy od miesiaca nieraz 6 tys.. i co z tego jak jak jest kredyt hipoteczny,raty,opłaty auta a to przeglad a to oc,a o podatek za mieszkanie,a to podatek do US trzeba bylo zapłacić,to pies sie rozchorował,to remont trzeba zrobic...jakieś ciuchy kupić sobie,buty,auto zatankować,telefony opłacic,węgiel kupic,drzewo...wydatków jest mnóstwo a życie drogie głupie wyjście do spozywczaka i 50 zl leci...wiec nie rozliczajmy innych za co żyją.Sama jezdze do diabetologa 150 zł za wizyte płace plus dojazd i przewaznie 200 pasków i insuline raz na 3 miesiace i wyzte wychodzi mnie ponad 200zł a trwa 10 minut,zawsze mi szkoda kasy i wiem ze po porodzie przepisze sie do innego diabetologa bo zwyczajnie bedzie szkoda mi kasy.Bede wolała cos dziecku kupic..

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pociągu i próbuje wrzucić fotkę z tabletu z moim 33 tygodniowym brzuchem. Coś ciężko idzie ale spróbujmy :P
    9hAKjmg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:34

anula1990, Lilla My, Dominka92, Mozjaka, agatka196, Lady Savage, adzia, Gusiak, easymum, monaaa85, Anitka201, aldonaa, trix, karolcia87, skabarka, kasig lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990, ale dzielisz kwotę już na 3 osoby?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec to dzieli sei na 3 a nie na 2?:) Jej z oburzenia niepomyślałam :*

Lady Savage lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze ryby :-) zaraz lecę do rybnego to zobaczę co świeże :-)

My też nie jesteśmy małżeństwem i mamy osobne kąta ale żyjemy razem. I jest jak u Mozajka najpierw żyjemy z jednej pensji potem przeskakujemy na drugą. Też mamy kredyty i inne rachunki. A do tego teraz R dojeżdża do pracy i prawie 1000 zł miesięcznie idzie na paliwo. Myślę że jest to kwestia dogadania się. Bo u nas to ja trzymam rękę na pieniądzach myślę co i jak zrobić by zaoszczędzić czy wydać. R to odpowiada bo wie że nie roztwonie pieniędzy na pierdoły.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    A ile osób będzie liczyła rodzinka w chwili w której będzie można się starać o becikowe? :P Już będzie 3 :D Mi na 2 też by nie wyszło, ale na 3 już się załapiemy. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Anulka mało tego w ciągu roku 2013 na pewno nie miałaś jednakowej pensji i czasem te końcówki które my zaokrąglamy, moga się okazać w takich przypadkach bardzo pomocne i nie przekroczy Ci wymaganej kwoty.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka i ty mi powiesz że u Ciebie brzuszka nie widać! Śliczny masz brzuszek :-)

la_lenka lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dzieki dziewczyny aż sie rozpromieniłam :)
    A dlaczego agatka196 bierzemy pod uwage rok 2013?myślałam ze 2014...?

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nie mam jeszcze ryby :-) zaraz lecę do rybnego to zobaczę co świeże :-)

My też nie jesteśmy małżeństwem i mamy osobne kąta ale żyjemy razem. I jest jak u Mozajka najpierw żyjemy z jednej pensji potem przeskakujemy na drugą. Też mamy kredyty i inne rachunki. A do tego teraz R dojeżdża do pracy i prawie 1000 zł miesięcznie idzie na paliwo. Myślę że jest to kwestia dogadania się. Bo u nas to ja trzymam rękę na pieniądzach myślę co i jak zrobić by zaoszczędzić czy wydać. R to odpowiada bo wie że nie roztwonie pieniędzy na pierdoły.

No właśnie myśmy tak robili na początku, ale za szybko nam kasa szła, mieliśmy po dwie karty, i sie wymienialiśmy, on miał dostęp do mojego, a ja do jego. W końcu ustaliliśmy, żeby jedna osoba czuwała nad rachunkami, i to jest Rafał, ja chyba mam syndrom dziecka które na nic nigdy nie miało, wiecie ojciec alkoholik, opowiadałam wam, że mama też nigdy pieniedzy nie miałą bo wszystko przepijał, i robiliśmy gry z patyków i różnych takich. No i ja wydaję pieniądze bez przemyślenia, po prostu brakuje czegoś, to idę do sklepu i kupuję, nie patrzę na to czy mogę z tym tydzień poczekać czy nie. I rafał właśnie ustalił reguły, ja jestem zadowolona, może nie chodzę do lekarza prywatnego bo mnie nie stać, ale mam kochającego faceta, dziecko w drodze, piękne mieszkanie, mam co jeść, i w co się ubrać, i mnie ten układ pasuje.

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Jej dzieki dziewczyny aż sie rozpromieniłam :)
    A dlaczego agatka196 bierzemy pod uwage rok 2013?myślałam ze 2014...?
    Podpinam sie pod pytanie. Do ulgi ja dziecko bierze sie pod uwage zarobki z poprzedniego roku.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My małżeństwem jesteśmy, ale też jest spora dysproporcja w zarobkach. U nas się sprawdza podział opłat - np. mąż ogarnia jedzenie, ja chemię/kosmetyki, większość stałych rachunków płaci mąż, a ja za to zbieram na wszelkie inwestycje.
    Męża się pieniądze nie trzymają, jak ma w miesiącu jakoś więcej to i więcej wyda. A ja sobie spokojnie odkładam - dzięki temu mogliśmy za gotówkę kupić nową pralkę, suszarkę, klimatyzator etc. Wcześniej to nigdy się nie udawało, zawsze jechaliśmy na kredytach.
    Nie ma podziału, że np. ja idę do lekarza to ja płace, a jak mąż to on płaci. Są po prostu stałe typy wydatków odgórnie ustalone od kogo pójdą. Oczywiście jak komuś braknie bo coś sie wydarzy to wzajemnie dokładamy.
    U nas się to świetnie sprawdza, bo dobrze dopasowuje się do naszych charakterów.

agatka196, Mozjaka, alutka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, bylas u dietetyka?

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nie wiem dlaczego ale mają takie wymagania.

Lady jak Wam tak pasuje to ok nic mi do tego. Tylko mam czasem wrażenie jak tu piszesz to że boisz się swojego faceta i on Cię ogranicza w jakiś sposób.
    Może się mylę ale tak to wygląda z boku.
    A ja sama pochodzę z bardzo biednej rodziny gdzie ojciec lubi się napić i mając osiemnaście lat musiałam iść do pracy bo nie miałabym nawet na podpaski i chleb, a w technikum musiałam zrezygnować ze szkoły bo nie miałam nawet na bilet by dojeżdżać i poszłam do zawodówki. Więc wiem o czym piszesz ale wszystkiego można się nauczyć w życiu :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ... nawet szybko poszło :)

Widzę, że Staraczka jeszcze chyba nie wstała, więc sama napisałam do Magdalenaihelenka, żeby dała znać co u nich, bo wszystkie forumowe ciocie od wczoraj się bardzo zamartwiają :)

Jak będę miała jakieś wieści to dam znać:)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej siostry jest inny uklad. Wszelkie oplaty dziela na pol, a jesli chodzi o wydatki na dziecko i zycie, to zalozyli sobie wspolne konto, na ktore co miesiac przelewaja taka sama kwote. Moja siostra zarabia 3xwiecej od swojego faceta, a on ma na dodatek jeszcze dwojke dzieci z poprzedniego malzenstwa, na ktore placi alimenty, wiec ustalili taki sposob rozliczen, zeby nikt nie czul aie poszkodowany. Moja siostra nie musi sie przed nim tlumaczyc na co idzie jej kasa, a przy okazji

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie wydaryzlo u magdalenyihelenki bo nie doczytalam?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    A co sie wydaryzlo u magdalenyihelenki bo nie doczytalam?

Coś źle się czuła i pojechała wczoraj na IP

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a przy okazji facet nie ma zarzutow, ze wydaje jej kase na swoje dzieci.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisała :)

Leży właśnie pod pompa z magnezem. Wczoraj wieczorem miała KTG i są lekkie skurcze, szyjka skrócona i macica się lekko stawiała.
    Dostała nospe i dziś ma mieć badanka - jak będzie wszystko okey to może jutro wyjdzie.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ