X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Oj zaczęła czytać i nie mam racji - piszą o całym roku. U nas dzieli się przez 5 no to chyba mam dodatkowy dochód.

Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - gratulacje poznania płci na 100% :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.

Ta ustawa obejmie też dzieci z 2014 roku z tą różnicą, że rodzice dostaną kasę do momentu skończenia przez dziecko roku. Czyli zakładając, że dziecko urodzi się we wrześniu to kasa będzie przez 9 miesięcy a nie przez 12 :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się podnieciłam, ale jak zaczęła czytać to doczytałam. :-(
    Z tego co wiem to niektóre miasta indywidualnie poza ustawą dają becikowe.

Kate4 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Pieniadze to trudny i burzliwy temat. Jedyne co moge polecic to sprawdzcie swoje ubezpieczenia. My z mezem co miesiac oplacamy ubezpieczenie w pzu i z pzu dostaniemy oboje po 1600 za urodzenie dziecka.

alutka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.
    Ja caly czas pisze,ze poniżej progu 1922 jest becikowe pod warunkiem, ze do 10 tygodnia sie zglosisz do lekarza. Ten próg i 10 tydzień to dwa kryteria do dostania jeden raz 1000 PLN. Kolejny 1000 PLN musiala dostać z tytułu jakiejś innej zapomogi.
    Twoja wypowiedz,która zacytowalam po prostu nie miala dla mnie jasno napisane, ze dotyczy osob zarabiających poniżej 1922 pln i tyle :P

Gusiak lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam i tak decydując się na Marynię nie myślałam o zasiłkach, jakiś tak już mam, że nie uważam, że coś mi się od kogoś należy. Mam dwie zdrowe ręce i mąż też to utrzymamy tę naszą gromadę. Teraz na dotację też się nie załapaliśmy - dostaje 1i2 klasa, a chłopcy pójdą do 0 i 3 a tam damy radę i jestem z tego dumna.

przyszła mama lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me w porządku :) z reszta jak napisała mozajka to burzliwy temat :) lepiej rozmawiać o wagach naszych dzieciaczków i ciuszkach:) to duuużo przyjemniejszy temat :)

4me lubi tę wiadomość

relgi09kd0jrtcj6.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:57

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o dotację na podręczniki szkolne w pierwszej i drugiej klasie podst dostaje się za darmo.

5b09tv73mjpedncc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:44

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    potwierdzam do pierwszej klasy podręczniki są za free :)

Ooo :) milo Cie tu widziec:) jak sie czujecie?

Moj brat idzie do drugiej klasy i tez podreczniki ma za darmoszke :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadgonić:)

Mogę się pochwalić, że już jestem mgr Nancy:D Padam na twarz, jestem taka zmęczona, chyba przez to czekanie cały dzień na obronę i stresy.

Wiadomo co z magdalenka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 23:02

przyszła mama, kasig, Gusiak, Dominka92, 4me, agatka196, karolcia87, Lady Savage, Misi@, Czarna_88, easymum, Dżuls, monaaa85, trix, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy gratulacje :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję! =)

Skabarka jak w domu, ma się ku lepszemu?

Z tymi podręcznikami to nawet nie wiedziałam... ale w sensie, ze jak to jest... każdy dostaje je za darmoszke? =)

Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.
    Nie wiem dokladnie jak to jest. Mi maz u siebie w pracy oplaca skladke co miesiac ok. 50 zl.

Ja znow nie moge zasnac.

Nancy gratuluje pani mgr :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje:)

U nas też mąż płaci miesięcznie składkę 50 zł za mnie i za siebie i też dostaniemy podobne pieniążki. Już nie pamiętam ile dokładnie ale możliwe mozjaka, że dokładnie tyle co u Ciebie.

Myślałam, że szybko zasnę, a też coś się kręcę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru nocy nie moge zasnac tj. najpierw mnie scina sen i musze sie polozyc a jak juz maz zasnie to ja sie tluke z boku na bok.

Dzisiaj postanowilismy ze jezeli dane mi bedzie rodzic sn to maz idzie ze mna a najwyzej jak mnie bedzie wkurzal to go pogonie.

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ