Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ela wrote:Oj zaczęła czytać i nie mam racji - piszą o całym roku. U nas dzieli się przez 5 no to chyba mam dodatkowy dochód.
Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.Marzenia się spełniają
-
Lilla My wrote:Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.
Ta ustawa obejmie też dzieci z 2014 roku z tą różnicą, że rodzice dostaną kasę do momentu skończenia przez dziecko roku. Czyli zakładając, że dziecko urodzi się we wrześniu to kasa będzie przez 9 miesięcy a nie przez 12
Marzenia się spełniają
-
Trochę się podnieciłam, ale jak zaczęła czytać to doczytałam.
Z tego co wiem to niektóre miasta indywidualnie poza ustawą dają becikowe.Kate4 lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualny
-
przyszła mama wrote:4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.
Twoja wypowiedz,która zacytowalam po prostu nie miala dla mnie jasno napisane, ze dotyczy osob zarabiających poniżej 1922 pln i tyleGusiak lubi tę wiadomość
-
A tam i tak decydując się na Marynię nie myślałam o zasiłkach, jakiś tak już mam, że nie uważam, że coś mi się od kogoś należy. Mam dwie zdrowe ręce i mąż też to utrzymamy tę naszą gromadę. Teraz na dotację też się nie załapaliśmy - dostaje 1i2 klasa, a chłopcy pójdą do 0 i 3 a tam damy radę i jestem z tego dumna.
przyszła mama lubi tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualny
-
Udało mi się Was nadgonić
Mogę się pochwalić, że już jestem mgr Nancy:D Padam na twarz, jestem taka zmęczona, chyba przez to czekanie cały dzień na obronę i stresy.
Wiadomo co z magdalenka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 23:02
przyszła mama, kasig, Gusiak, Dominka92, 4me, agatka196, karolcia87, Lady Savage, Misi@, Czarna_88, easymum, Dżuls, monaaa85, trix, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość
-
Nancy gratuluję!
Skabarka jak w domu, ma się ku lepszemu?
Z tymi podręcznikami to nawet nie wiedziałam... ale w sensie, ze jak to jest... każdy dostaje je za darmoszke?
Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.Nancy87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:
Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.
Ja znow nie moge zasnac.
Nancy gratuluje pani mgr
Nancy87 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za gratulacje:)
U nas też mąż płaci miesięcznie składkę 50 zł za mnie i za siebie i też dostaniemy podobne pieniążki. Już nie pamiętam ile dokładnie ale możliwe mozjaka, że dokładnie tyle co u Ciebie.
Myślałam, że szybko zasnę, a też coś się kręcę. -
nick nieaktualnyJa od paru nocy nie moge zasnac tj. najpierw mnie scina sen i musze sie polozyc a jak juz maz zasnie to ja sie tluke z boku na bok.
Dzisiaj postanowilismy ze jezeli dane mi bedzie rodzic sn to maz idzie ze mna a najwyzej jak mnie bedzie wkurzal to go pogonie.