X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Oj zaczęła czytać i nie mam racji - piszą o całym roku. U nas dzieli się przez 5 no to chyba mam dodatkowy dochód.

Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - gratulacje poznania płci na 100% :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ela - ale to chodzi o nowelizację ustawy, która ma wejść od 1.01.2016. Nie wiem, które dzieci obejmie.

Ta ustawa obejmie też dzieci z 2014 roku z tą różnicą, że rodzice dostaną kasę do momentu skończenia przez dziecko roku. Czyli zakładając, że dziecko urodzi się we wrześniu to kasa będzie przez 9 miesięcy a nie przez 12 :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się podnieciłam, ale jak zaczęła czytać to doczytałam. :-(
    Z tego co wiem to niektóre miasta indywidualnie poza ustawą dają becikowe.

Kate4 lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Pieniadze to trudny i burzliwy temat. Jedyne co moge polecic to sprawdzcie swoje ubezpieczenia. My z mezem co miesiac oplacamy ubezpieczenie w pzu i z pzu dostaniemy oboje po 1600 za urodzenie dziecka.

alutka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    4 me nie mówię, że dla każdego 1000 ale dla osób mieszczących się w tej granicy 1922 zł czy jakoś tak to po 1, a po 2. to aż z ciekawości zadzwoniłam do znajomej, która urodziła dziecko 4 miesiące temu i dostała 1000 za urodzenie dziecka( dochod nie przekraczał tej " magicznej" granicy) a drugi 1000 za to, że zgłosila się do 10 tyg ciąży do lekarza więc pozwól, że ja będę miała swoje zdanie na ten temat a Ty swoje.
    Ja caly czas pisze,ze poniżej progu 1922 jest becikowe pod warunkiem, ze do 10 tygodnia sie zglosisz do lekarza. Ten próg i 10 tydzień to dwa kryteria do dostania jeden raz 1000 PLN. Kolejny 1000 PLN musiala dostać z tytułu jakiejś innej zapomogi.
    Twoja wypowiedz,która zacytowalam po prostu nie miala dla mnie jasno napisane, ze dotyczy osob zarabiających poniżej 1922 pln i tyle :P

Gusiak lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam i tak decydując się na Marynię nie myślałam o zasiłkach, jakiś tak już mam, że nie uważam, że coś mi się od kogoś należy. Mam dwie zdrowe ręce i mąż też to utrzymamy tę naszą gromadę. Teraz na dotację też się nie załapaliśmy - dostaje 1i2 klasa, a chłopcy pójdą do 0 i 3 a tam damy radę i jestem z tego dumna.

przyszła mama lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me w porządku :) z reszta jak napisała mozajka to burzliwy temat :) lepiej rozmawiać o wagach naszych dzieciaczków i ciuszkach:) to duuużo przyjemniejszy temat :)

4me lubi tę wiadomość

relgi09kd0jrtcj6.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:57

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o dotację na podręczniki szkolne w pierwszej i drugiej klasie podst dostaje się za darmo.

5b09tv73mjpedncc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:44

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    potwierdzam do pierwszej klasy podręczniki są za free :)

Ooo :) milo Cie tu widziec:) jak sie czujecie?

Moj brat idzie do drugiej klasy i tez podreczniki ma za darmoszke :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Was nadgonić:)

Mogę się pochwalić, że już jestem mgr Nancy:D Padam na twarz, jestem taka zmęczona, chyba przez to czekanie cały dzień na obronę i stresy.

Wiadomo co z magdalenka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 23:02

przyszła mama, kasig, Gusiak, Dominka92, 4me, agatka196, karolcia87, Lady Savage, Misi@, Czarna_88, easymum, Dżuls, monaaa85, trix, skabarka, Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nancy gratulacje :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję! =)

Skabarka jak w domu, ma się ku lepszemu?

Z tymi podręcznikami to nawet nie wiedziałam... ale w sensie, ze jak to jest... każdy dostaje je za darmoszke? =)

Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Z tymi ubezpieczeniami to fajna sprawa, ale też dotyczy to chyba jedynie ubezpieczeń grupowych, gdzie jesteś ubezpieczona przez zakład pracy... prywatne wykupując ubezpieczenie w PZU nie ma opcji kasy za narodziny dziecka - nawet wczoraj jeszcze byłam w placówce dokładnie o to pytać.
    Nie wiem dokladnie jak to jest. Mi maz u siebie w pracy oplaca skladke co miesiac ok. 50 zl.

Ja znow nie moge zasnac.

Nancy gratuluje pani mgr :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje:)

U nas też mąż płaci miesięcznie składkę 50 zł za mnie i za siebie i też dostaniemy podobne pieniążki. Już nie pamiętam ile dokładnie ale możliwe mozjaka, że dokładnie tyle co u Ciebie.

Myślałam, że szybko zasnę, a też coś się kręcę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru nocy nie moge zasnac tj. najpierw mnie scina sen i musze sie polozyc a jak juz maz zasnie to ja sie tluke z boku na bok.

Dzisiaj postanowilismy ze jezeli dane mi bedzie rodzic sn to maz idzie ze mna a najwyzej jak mnie bedzie wkurzal to go pogonie.

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ