Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady no niestety oni najpierw obiecują a potem tylko wszystko obcinają, skracają a szary człowiek może się tylko wkurzać. Ja wczoraj tak sobie zaczęłam podliczać ile to wszystko kosztuje i mówię do męża, że dobrze, że nam rodzice jedni i drudzy sponsorują łóżeczko i wózek bo byśmy potężny majątek wydali na dzidziusia a i tak już z samych ubranek i kosmetyków jest niezła suma...Marzenia się spełniają
-
przyszła mama wrote:w temacie becikowego to co do tego progu się zgadza ale jeszcze kwestia taka, że 1000zł się dostaje za samo urodzenie dziecka a drugi 1000zl za zgłoszenie się do lekarza do 10 tygodnia ciąży
wiem, bo siostra ma półtora rocznego synka i tak dostała kasę
No to tylko się cieszyć ale nie wiem czy czasem jakaś pomyłka tutaj nie zaszła -
hej!
ja juz po prenatalnych, mała waży 1454g i wychodzi, że jest o tydzień młodsza niz z OM, ale na tym etapie juz się tego tak nie mierzy:)
poza tym wszystko dobrze tylko, że tak się zasaniała, że zdjęcia są jedynie dla miłośników sztuki nowoczesnej. Za to pięknie płeć tatusiowi zaprezentowała, żeby juz nie miał wątpliwości:-)
muszę kupić ubranka 56, bo mam tylko 1 komplet, a wielkolud to to nie będzie ;pDominka92, kasig, przyszła mama, Gusiak, Lady Savage, karolcia87, Misi@, .ona., agatka196, 4me, Anitka201, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:No to tylko się cieszyć ale nie wiem czy czasem jakaś pomyłka tutaj nie zaszła
Raczej nie sadzę, żeby była mowa o pomyłce, bo nawet teraz przeglądałam zasiłki i dodatki dla rodzin na stronie MOPSu i tam tez jest oddzielony tysiąc za urodzenie dziecka i tysiąc za zgłoszenie się do lekarza przed 10 tygnawet jest wniosek, który ma wypełnić lekarz prowadzący, że pacjentka uczęszczała do lekarza od wskazanego czasu
Marzenia się spełniają
-
Yyyy za "moich czasów", czyli pod koniec 2011, nie było dwóch oddzielnych becikowych, ta wizyta przez ukończeniem 10go tygodnia ciąży była jednym z warunków otrzymania becikowego, bez tego po prostu się go nie dostawało.
aldonaa, diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość
-
AniaM wrote:No ale trzeba też patrzeć na fakt ze jak ktoś ma 2 tys na osobę to raczej do biednych nie należy ale nie zmienia to faktu i zgadzam się w 100% ze to chańba dla państwa nawet głupiego 1000 zł się nie dostanie a tak mówią o pomaganiu rodzinom
no fakt 2 tys to dużo, jakby nie trzeba było płacić wszystkich podatków, rat, kredytów, tylko oni na to nie patrzą że ktoś z faktycznych 2.000 zł ma ledwo 1100, a czasem i nawet mniej. Tak jak ja, 1200 zł ale tu zapłace tam zapłace i zostaje mi do życia ledwo 300 zł i taki 1000 byłby w sam raz mogłabym kupić, brakujące rzeczy dla dziecka które teraz nie są potrzebne ale lada moment po urodzeniu będą. -
To jest normalnie chore. Ten nasz kraj jest chory. Mój pracuje w Czechach na kopalni. I tam nie ważne jaki masz dochód. Przez 3 lata państwo czeskie będzie mu płacić 8 tyś koron to jest ok 1300 zł. Zasiłek rodzinny.
A Tu w Polsce to jest jakaś żenada.Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKolezanki moje kochane zauwazylamdzis na moim brzuchu pierwsze rozstepy!!! Normalnie rozpacz!juz sie cieszylam ze moze ich unikne skoro do tej pory nic ale jednak nie.. Stosuje krem przeciwko rozstepom 2 razy dziennie ale teraz nie wiem co robic!boje sie ze do konca wyskoczy ich wiecej! Co robic? Moze zmienic krem na taki na rozstepy a ten przeciwko rozstepom odstawic? Co myslicie? Boje sie ze do konca caly brzuch mi strzaska! Narazie mam na wysokosci pepka po obu stronach.. Co robic?
-
adzia wrote:To jest normalnie chore. Ten nasz kraj jest chory. Mój pracuje w Czechach na kopalni. I tam nie ważne jaki masz dochód. Przez 3 lata państwo czeskie będzie mu płacić 8 tyś koron to jest ok 1300 zł. Zasiłek rodzinny.
A Tu w Polsce to jest jakaś żenada.
a no jest,adzia lubi tę wiadomość
-
ewe88 wrote:Co robic?
A no nic już nie zrobisz możesz albo to zaakceptować i smarować się kremidłami, które jak sama widzisz Ci nie pomagają, albo olać to i cieszyć się z serduszka maleńkiegoStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:A no nic już nie zrobisz możesz albo to zaakceptować i smarować się kremidłami, które jak sama widzisz Ci nie pomagają, albo olać to i cieszyć się z serduszka maleńkiego
tego szczescia nawet najwieksze rozstepy nie sa w stanie mnie pozbawic! Ale to i tak nie zmienia faktu ze rozstepow chcialabym uniknac..
-
Najbardziej to mnie denerwuje teraz to nowe becikowe... okey ja rozumiem, ze są rodziny które naprawdę nie mają pieniędzy i potrzbuja pomocy od Państwa...
ale przez ta głupia ustawę, ze każdy kto nie pracuje i nie ma dochodów będzie dostawał po 1000 zł becikowego przez rok za nic wg mnie będzie mnozyla się jedynie patologia, gdzie rodzice kazdego miesiąca za tysiaka będą bazować i chlac wóde, a dzieci będą chwały się same... i mało tego, ze przez pokusę darmowego pieniądza taka patologia będzie miała coraz więcej tych dzieci, które tylko na tym ucierpią...
Musiałam wylać swoje żalediatomka, adzia, kasig, Paulinek, agatka196, 4me, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Ewe kochana nic chyba na te rozstępy nie poradzisz.... jeśli mają być to choćbyś nie wiadomo czym smarowała to wydaje mi się, ze wyjdą i tak...
Niestety to jeden z 'uroków' ciąży i chyba pozostaje się z nimi pogodzić...
edit: Aldona moja wczoraj też miała taki dzień, ze bombardowala mnie ze wszystkich stron
Cudowne uczucie, ale po całym dniu jednak daje w kość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:28