Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusiak i co waga pokazala? Duzo na plusie? Ja 7 kg.
U mnie na szczescie maz zarabia dobrze i to nas rastuje jak tej mojej pensji nie ma juz cztery miechy. Ale moze sie uzbiera jednak i dostaniemy to becikowe.
Ewe musisz sie pogodzic a po porodzie cos pokombinujesz z rozstepami.
-
Diatomka u mnie już plus 14kg, wiec nie malo... ale plus taki, ze od kiedy staram się stosować wytyczne tej diety dla cukrzyków to od poprzedniej wizyty mam póki co plus 1 kg, wiec może nie będzie tak źle... tzn.tak się pocieszam
Dokładnie tak, o tym mówię... taka patologia dostanie 12 tys rocznie za chlanie wódy pod blokami, a ludzie którzy ciężko dzień w dzień zasowaja nie dostaną nic, no bo ich stać... tak kurna stać nas, ale dlatego ze zapieprzamy przez całe dnie w pracy, żeby te pieniądze mieć... tez bym wolała siedzieć całe dnie do góry brzuchem i dostawać pieniądze dlatego bo nie mam żadnej pracy...
Nie wierzę, ze Ci ludzie gdyby chcieli to nie znajdą pracy.... oczywiście, ze by znaleźli tylko po co pracować caly miesiąc za 1500, jak można dostać 1000 i nic nie robić...
To się nazywa chora polityka państwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:43
-
Lady Savage wrote:no fakt 2 tys to dużo, jakby nie trzeba było płacić wszystkich podatków, rat, kredytów, tylko oni na to nie patrzą że ktoś z faktycznych 2.000 zł ma ledwo 1100, a czasem i nawet mniej. Tak jak ja, 1200 zł ale tu zapłace tam zapłace i zostaje mi do życia ledwo 300 zł i taki 1000 byłby w sam raz mogłabym kupić, brakujące rzeczy dla dziecka które teraz nie są potrzebne ale lada moment po urodzeniu będą.
dokładnie tak, ja wcale nie uważam że to dużo, trzeba zap,lacić kredyt za mieszkanie bo jak se nie kupisz to nic nie dostaniesz, opieka lekarska: ginekolog, dentysta, bo mimo że płacisz skladki to niewiele z tego masz no i na życie też sporo trzeba. Ja uważam że skoro płace podatki tak jak ta osoba która zarabia tylko troszkę mniej to trochę niesprawiedliwe że nic od państwa nie dostanę a tylko ciągle zabierają mi coraz więcej. No ale coż zrobić taki kraj -
nick nieaktualnytadam! my po wizycie;) łożysko na przedniej ścianie, poza ryzykiem przodowania, brak ryzyka wodogłowia, wszystko zdrowe i na swoim miejscu no i.....dziewuszka!!!!
w końcu, rozryczałam się ze szczęścia, że maluszek zostanie Bianką
waży 1549g
i wszystko jest idealnie!!!
))
ja na + mam jakieś 9/10kg, więc nie jest źle;) kolejna wizyta 06.08))
Gusiak, aldonaa, Dżuls, agatka196, Misi@, Dominka92, alutka, Lilla My, 4me, przyszła mama, skabarka, Anitka201, .ona., Mozjaka, Sigma, karolcia87, chabasse, Czarna_88, easymum, trix, diatomka lubią tę wiadomość
-
ewe88 wrote:Kolezanki moje kochane zauwazylamdzis na moim brzuchu pierwsze rozstepy!!! Normalnie rozpacz!juz sie cieszylam ze moze ich unikne skoro do tej pory nic ale jednak nie.. Stosuje krem przeciwko rozstepom 2 razy dziennie ale teraz nie wiem co robic!boje sie ze do konca wyskoczy ich wiecej! Co robic? Moze zmienic krem na taki na rozstepy a ten przeciwko rozstepom odstawic? Co myslicie? Boje sie ze do konca caly brzuch mi strzaska! Narazie mam na wysokosci pepka po obu stronach.. Co robic?
alutka, 4me, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość
-
Madzia nie zawsze jest tak, że rozstępy zależą tylko od wagi i smarowania... tak jak pisałam ja póki co (odpukac... tfu, tfu, tfu...) nie mam żadnego rozstępu, a smaruje typko brzuch... raz dziennie, wieczorem przed snem oliwka babydream z rossmana - zwykła, najzwyklejsza za 12 zł i wagę mam na plus 14 kg...
Także czasem niestety to kwestia samej skóry i chociażby stawać na rzesach i nie wiadomo jak się pilnować to tygrysie paski wyjdą....Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
przyszła mama wrote:w temacie becikowego to co do tego progu się zgadza ale jeszcze kwestia taka, że 1000zł się dostaje za samo urodzenie dziecka a drugi 1000zl za zgłoszenie się do lekarza do 10 tygodnia ciąży
wiem, bo siostra ma półtora rocznego synka i tak dostała kasę
Moze są jakies zapamogi dla zarabiających poniżej 2 tys na osobę, samotnych, biedniejszych z MOPS itp itd ale nie ma juz 1000 dla każdego, wystarczy ze pójdzie przed 10 tc ciąży do lekarza...Dżuls, aldonaa, alutka, kasig, chabasse lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Madzia nie zawsze jest tak, że rozstępy zależą tylko od wagi i smarowania... tak jak pisałam ja póki co (odpukac... tfu, tfu, tfu...) nie mam żadnego rozstępu, a smaruje typko brzuch... raz dziennie, wieczorem przed snem oliwka babydream z rossmana - zwykła, najzwyklejsza za 12 zł i wagę mam na plus 14 kg...
Także czasem niestety to kwestia samej skóry i chociażby stawać na rzesach i nie wiadomo jak się pilnować to tygrysie paski wyjdą.... -
Ja dokładnie dziś znalazłam takie informacje jak podała Aldona!
Można owszem wyciągnąć od państwa sporo kasy ale będąc samotna matką.
Paulinek gratuluję poznania w końcu płci!Paulinek, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
Za skracające się szyjki trzymam kciuki, aby wytrzymały przynajmniej do 37 tyg.
Broniącym się życzę oczywiście sukcesów i zaliczenia na 5
Niestety tak ogólnie bo nie jestem w stanie Was nadrobić
My zakupiliśmy w Ikei stolik do przewijania, przewijak, pojemniki do tego stolika i materac do łóżeczka, normalnie cieszę się jak dziecko
Jeszcze mam milion rzeczy do kupienia, ale lista powolutku się zmniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:35
-
aldonaa wrote:Ja jak o tym przeczytałam to trzasnełam tak matrycą komputera, że pasek po całości monitora poszedł ;/ i znów mnie wtedy Państwo na koszty naraziło:P Dla mnie to chore! Zamiast dać pieniadze ludziom którzy się starają i każdej roboty się chwytają, żeby żyło sie lepiej, to nie. Dać tym co nic nie robią. Zawsze mnie to wkurzało, że te patologie co wiecznie chleją, dzieci po 10 mają. Te patologie ( bo rodziną tego nie nazwę, szkoda mi tylko tych niewinnych temu dzieci) dostają wszystko. Chemię, jedzenie, pieniadze. Ale do roboty żeby szli to nie... Nie komentuje tego więcej!