X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak i co waga pokazala? Duzo na plusie? Ja 7 kg.

U mnie na szczescie maz zarabia dobrze i to nas rastuje jak tej mojej pensji nie ma juz cztery miechy. Ale moze sie uzbiera jednak i dostaniemy to becikowe.

Ewe musisz sie pogodzic a po porodzie cos pokombinujesz z rozstepami.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:57

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak będzie bo tylko patologia będzie się mnożyć. Jak króliki w klatce. Bo taka dostanie 12 tyś na rok. A po roku dziecko będzie balastem.☺

Lady Savage lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka u mnie już plus 14kg, wiec nie malo... ale plus taki, ze od kiedy staram się stosować wytyczne tej diety dla cukrzyków to od poprzedniej wizyty mam póki co plus 1 kg, wiec może nie będzie tak źle... tzn.tak się pocieszam =)

Dokładnie tak, o tym mówię... taka patologia dostanie 12 tys rocznie za chlanie wódy pod blokami, a ludzie którzy ciężko dzień w dzień zasowaja nie dostaną nic, no bo ich stać... tak kurna stać nas, ale dlatego ze zapieprzamy przez całe dnie w pracy, żeby te pieniądze mieć... tez bym wolała siedzieć całe dnie do góry brzuchem i dostawać pieniądze dlatego bo nie mam żadnej pracy...
    Nie wierzę, ze Ci ludzie gdyby chcieli to nie znajdą pracy.... oczywiście, ze by znaleźli tylko po co pracować caly miesiąc za 1500, jak można dostać 1000 i nic nie robić...
    To się nazywa chora polityka państwa... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:43

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no fakt 2 tys to dużo, jakby nie trzeba było płacić wszystkich podatków, rat, kredytów, tylko oni na to nie patrzą że ktoś z faktycznych 2.000 zł ma ledwo 1100, a czasem i nawet mniej. Tak jak ja, 1200 zł ale tu zapłace tam zapłace i zostaje mi do życia ledwo 300 zł i taki 1000 byłby w sam raz mogłabym kupić, brakujące rzeczy dla dziecka które teraz nie są potrzebne ale lada moment po urodzeniu będą.

dokładnie tak, ja wcale nie uważam że to dużo, trzeba zap,lacić kredyt za mieszkanie bo jak se nie kupisz to nic nie dostaniesz, opieka lekarska: ginekolog, dentysta, bo mimo że płacisz skladki to niewiele z tego masz no i na życie też sporo trzeba. Ja uważam że skoro płace podatki tak jak ta osoba która zarabia tylko troszkę mniej to trochę niesprawiedliwe że nic od państwa nie dostanę a tylko ciągle zabierają mi coraz więcej. No ale coż zrobić taki kraj

• diatomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zgage!!! I to jaka:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jest nadzieja w tej diecie, mi zlecialo dwa kg

Lady i jak u dietetyka bo przeoczylam chybą

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tadam! my po wizycie;) łożysko na przedniej ścianie, poza ryzykiem przodowania, brak ryzyka wodogłowia, wszystko zdrowe i na swoim miejscu no i.....dziewuszka!!!!;) w końcu, rozryczałam się ze szczęścia, że maluszek zostanie Bianką;) waży 1549g ;) i wszystko jest idealnie!!!;)))

ja na + mam jakieś 9/10kg, więc nie jest źle;) kolejna wizyta 06.08 ;)))

Gusiak, aldonaa, Dżuls, agatka196, Misi@, Dominka92, alutka, Lilla My, 4me, przyszła mama, skabarka, Anitka201, .ona., Mozjaka, Sigma, karolcia87, chabasse, Czarna_88, easymum, trix, diatomka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka ogolnie myślę, ze i u mnie może być coś spadło, gdyby nie te moje małe grzeszki typu drożdżowki, pierogi czy lody :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe88 wrote:
    Kolezanki moje kochane zauwazylamdzis na moim brzuchu pierwsze rozstepy!!! Normalnie rozpacz!juz sie cieszylam ze moze ich unikne skoro do tej pory nic ale jednak nie.. Stosuje krem przeciwko rozstepom 2 razy dziennie ale teraz nie wiem co robic!boje sie ze do konca wyskoczy ich wiecej! Co robic? Moze zmienic krem na taki na rozstepy a ten przeciwko rozstepom odstawic? Co myslicie? Boje sie ze do konca caly brzuch mi strzaska! Narazie mam na wysokosci pepka po obu stronach.. Co robic?
    Tez zauważyłam u siebie w tym tygodniu rozstep. Nie uwazam, ze powinnysmy sie z tym godzic! Przyznaje, ze malo systematycznie sie smarowalam, teraz nadrabiam i na pewno trzeba pilnowac mocno wagi... Po ciazy nic sie z nimi nie zrobi bo nie da sie ich zlikwidowac! Pozostaje smarowanie i mocne pilnowanie wagi, zeby za duzo na raz brzuch musial rozciagac. I moze sie uda, ja w to wierzę, ja tam nie uwazam, xe z racji bycia w ciazy trzeba to wszystko akceptowac. Trzeba pakietac, ze po porodzie ja np wciaz chcialabym sie czuc seksownnie a nie jak spasiony tygrys

alutka, 4me, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie zawsze jest tak, że rozstępy zależą tylko od wagi i smarowania... tak jak pisałam ja póki co (odpukac... tfu, tfu, tfu...) nie mam żadnego rozstępu, a smaruje typko brzuch... raz dziennie, wieczorem przed snem oliwka babydream z rossmana - zwykła, najzwyklejsza za 12 zł i wagę mam na plus 14 kg...

Także czasem niestety to kwestia samej skóry i chociażby stawać na rzesach i nie wiadomo jak się pilnować to tygrysie paski wyjdą....

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    w temacie becikowego to co do tego progu się zgadza ale jeszcze kwestia taka, że 1000zł się dostaje za samo urodzenie dziecka a drugi 1000zl za zgłoszenie się do lekarza do 10 tygodnia ciąży :) wiem, bo siostra ma półtora rocznego synka i tak dostała kasę :)
    Dzieczyny prosze przestańcie juz. Nie ma żadnego 1000 PLN dla kazdego- skonczylo sie!

Moze są jakies zapamogi dla zarabiających poniżej 2 tys na osobę, samotnych, biedniejszych z MOPS itp itd ale nie ma juz 1000 dla każdego, wystarczy ze pójdzie przed 10 tc ciąży do lekarza...

Dżuls, aldonaa, alutka, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Madzia nie zawsze jest tak, że rozstępy zależą tylko od wagi i smarowania... tak jak pisałam ja póki co (odpukac... tfu, tfu, tfu...) nie mam żadnego rozstępu, a smaruje typko brzuch... raz dziennie, wieczorem przed snem oliwka babydream z rossmana - zwykła, najzwyklejsza za 12 zł i wagę mam na plus 14 kg...

Także czasem niestety to kwestia samej skóry i chociażby stawać na rzesach i nie wiadomo jak się pilnować to tygrysie paski wyjdą....
    To prawda. Moja mama po trzech ciążach przytyła w sumie kilkadziesiąt kg (wyjściowo ważyła 50 kg i jest naprawdę drobnej budowy) i po tym wszystkim nie ma nigdzie cienia rozstępu. To samo moja siostra i ja. Na ktg widziałam dzisiaj dziewczyny w młodszej ciąży niż moja, z mniejszymi brzuchami, a już było widać solidne rozstępy. My z mamą i siostrą najwyraźniej taką mamy skórę, a sama teraz ważę 15kg więcej, niż w pierwszej ciąży. A też smaruję się raz dziennie najtańszą rossmannowską oliwką.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie dziś znalazłam takie informacje jak podała Aldona!
    Można owszem wyciągnąć od państwa sporo kasy ale będąc samotna matką.

Paulinek gratuluję poznania w końcu płci! :-)

Paulinek, 4me lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie zgadzam z wagą i rozstepami.
    Tu zaleŻy od elastyczności skóry chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja dokładnie dziś znalazłam takie informacje jak podała Aldona!
    Można owszem wyciągnąć od państwa sporo kasy ale będąc samotna matką.

Paulinek gratuluję poznania w końcu płci! :-)

Lady może tak zrobić jak im nie starcza pieniędzy :D :D

• bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!
    Za skracające się szyjki trzymam kciuki, aby wytrzymały przynajmniej do 37 tyg.
    Broniącym się życzę oczywiście sukcesów i zaliczenia na 5 :-)

Niestety tak ogólnie bo nie jestem w stanie Was nadrobić ;-)

My zakupiliśmy w Ikei stolik do przewijania, przewijak, pojemniki do tego stolika i materac do łóżeczka, normalnie cieszę się jak dziecko :-D

Jeszcze mam milion rzeczy do kupienia, ale lista powolutku się zmniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:35

sRUqp2.png
  • ela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale chyba jest tak, że jeśli już coś się należy to jednorazowo 1tyś. a nie co mc,choć nie wchodziłam w ustawy.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ja jak o tym przeczytałam to trzasnełam tak matrycą komputera, że pasek po całości monitora poszedł ;/ i znów mnie wtedy Państwo na koszty naraziło:P Dla mnie to chore! Zamiast dać pieniadze ludziom którzy się starają i każdej roboty się chwytają, żeby żyło sie lepiej, to nie. Dać tym co nic nie robią. Zawsze mnie to wkurzało, że te patologie co wiecznie chleją, dzieci po 10 mają. Te patologie ( bo rodziną tego nie nazwę, szkoda mi tylko tych niewinnych temu dzieci) dostają wszystko. Chemię, jedzenie, pieniadze. Ale do roboty żeby szli to nie... Nie komentuje tego więcej!
    Aldona a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze tak naprawde te kasę daje na to kazdy z nas. Moje % ktore mi zabierają co miesiac z pensji idą wlasnie na taka patologie!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zaczęła czytać i nie mam racji - piszą o całym roku. U nas dzieli się przez 5 no to chyba mam dodatkowy dochód.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ