X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy gratuluję, u nas mąż też płaci za mnie i za siebie 50 zł i tez dostaniemy za urodzenie, a ile to nie wiem. Ja tez dziękuję wszystkim za gratulacje. Dobranoc

Nancy87 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam unezpieczenie w PZU za okolo 50 PLN z pracy, które oplacane jest z mojej pensji. Tez dostane ok 1800 pln. Ale w PZU są różne warianty- moj M tez placu w PZU i to o wiele więcej ale jego ubezpieczenie jest nastawione bardziej na co innego, za to za dzieciaczka ma zero :/ takze warto sprawdzić jaki sie ma wariant, żeby nie przegapić ewentualnej kasy- tam tez jest jakas okreslona ilość dni na ubieganie sie o nią czy cos takiego ale jeszcze tego dokladnie nie sprawdzalam

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzekuje za gratulacje; ) ja juz pospalam...

Do dziewczyn co maja bonbony prosze o info co w nich jest;) ze tak brzydko powiem dali dupy i mial byc wczoraj...a dzisiaj mnie caly dzien w domu nie ma i zobacze dopiero w pon; ( a i tak na fb wrzucaja wieczorem co jest w boxach to nici z niespodzianki...; (

Ja zapomnialam szczerze o ubezpieczeniu i becikowym...poprawilyscie mi humor bo zdalam sobie sprawe teraz dopiero ze cos tam wpadnie; p ale to trwa...kolezanka rodzila w lutym a do dzis jeszcze wszystkich dokumentow nie zalatwila;p

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Witamy się w 31 tygodniu i z 3 na suwaczku! ;D

u mnie chyba też już pospane... mąż chrapie, wiec raczej na zaśnięcie ni ma szans... a ze za godzinę wstaje do pracy to nie mam serca go budzić... taki ze mnie dobry człowiek =)

Zresztą u mnie też dziś o 7 pobudka i biegnę zrobić badania, bo w poniedziałek wizyta u gina... i niby mogłabym iść później, ale później z kolei ma być kurier z łóżeczkiem, wiec musze koczowac w domku... liczę, ze z pobierania wyrobie się przed nim =)

Co do ubezpieczenia u mnie niestety w pracy żadnych takich grupowych nie ma, a ze z mężem pracujemy z jednej Kancelarii to w ogóle żadna dodatkowa kasa Nam nie wpadnie... ale faktycznie jest to jakoś tak, ze się trzeba w jakimś tam czasie od urodzenia dziecka upomnieć, żeby nic nie przepadło, wiec te które mają taka możliwość - karteczki na lodówkę, żeby nie zapomnieć =)

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)

agatka196, Czarna_88 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni dopadło nagłe zmęczenie. Wieczorem to normalnie jakby mi ktoś bateryjki wyciągnął. Ja, nocny marek, o godzinie 22 to już ledwo na oczy widzę i tylko się rozglądam za poduszką. Teraz się zbieram na badania przed poniedziałkową wizytą, ech ciężko będzie bo strasznie głodna jestem.
    Przy okazji odbiorę naklejki na ścianę to może się uda trochę podziałać z kącikiem małej.
    Powinnam wstawać i się ubierać, ale nie chce mi się ruszyć. Leżę i miziam niuńkę, no biedna ma czkawkę. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana!
    wymyśliłam na jutro wycieczke do zoo we wrocławiu, bo dość już mam siedzenia w domu :-)
    mam nadzieję, ze moje nogi dadzą rade, bo trzeba tam sporo przejść.

Też wierczorami padam jak trup,nawet przed 22 i mogę tylko spać mimo, że przecież moje dni nie są bardzo męczące.. eh taki już nasz urok.
    Miłego dnia!

720fbe94f2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami z rana, coś spać nie mogę mój kot mnie obudził tez spać nie może. Wstajemy i trochę ogarniemy mieszkanie i pójdziemy po chleb do sklepu :-) i ciastka, bo koleżanka dziś przychodzi, a nie mam czym poczestowac do kawy ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z malutkim w 34 tygodniu ciąży:) Jeszcze 4 tygodnie i możemy rodzić:)

agatka196, Lady Savage, Misi@, adzia, Czarna_88, easymum, alutka, .ona., monaaa85, skabarka, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak uwielbiam Wrocław ♥
    Żałuję tylko, ze mam do niego dość spory kawał drogi... bo jestem wręcz zakochana w tym mieście =)

Koczuje juz sobie w przychodni, ale w przychodni jak to w przychodni... co z tego, ze juz otwarte i tak trzeba siedzieć i czekać do godziny 8, bo wtedy będzie oficjalnie otwarte... achhh... =)

AniaM lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusiak jest nadzieja w tej diecie, mi zlecialo dwa kg

Lady i jak u dietetyka bo przeoczylam chybą

Witam sie mamusie, noc tragiczna, nie wyspana jestem, ból i skurcze nogi ;/ dodatkowy magnez wczoraj wykłam w tabletkach tak jak radziłyście i paracetamol też był. A co u dietetyka powiedziała nam co mamy jeść a co nie, szkolenie trawało godzinę, diet nam nie dała. tylko taka pogadanka, no i mierzymy cukier. 15 idę do diabetologa zobaczymy czy jej rady coś dały, 15 też jestem umówiona z okulistą, ale prywatnie, bo NFZ się nie dało, ale i znalazłam najtańszego, ciekawego czy ten najtańszy będzie wiarygodny.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady może tak zrobić jak im nie starcza pieniędzy :D :D

tak ale skurczybyki wprowadzili takie prawo do tego becikowego, że w takim układzie ojca nie mogę podać w szpitalu żeby być samotną matką. Z rafałem stwierdziliśmy żeby sobie w du.. wsadzili te pieniądze ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nancy, Anulka ogromne gratulacje!

Ja o dziwo przespałam całą noc bez żadnego kręcenia się i itp :-) W końcu mogę powiedzieć że się wyspałam :-)

Staraczka wstawaj i dawaj jakieś wieści o magdalenkaihelenka bo się martwimy!

Jeżeli chodzi o ubezpieczenie to faktycznie tylko w grupowych należy się parę groszy za dziecko. Akurat nie dawno zalatwilismy ciągłość ubezpieczenia Rafałowi bo przez tyle lat płacił i szkoda by było by przepadło i np w Avivie jest to 1000zł bo w PZU jest więcej.

Ach lalenka chciałam powiedzieć że w końcu udało sie rozróżnić tą czkawke :-D i przynajmniej raz dziennie ją ma, a nawet zdarzyło się i dwa razy.

Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na rybę?

Powodzenia dzisiaj na wizytach :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Lady ja tam w twoje finanse nie chce się wtrącać ale ile wy macie kredytów ja mówisz ze ty masz 1200 twój partner 5000 zł a wam na życie zostaje 300

Nie nie mnie do życia zostaje 300, gdyby nie rafał do bym chyba umarła z głodu z dzieckiem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Lady, przepraszam Cię że wtrącam się w Twój portfel, ale jakoś mi to spokoju nie daje... Masz 1200 na rękę tak? No to fakt nie dużo. Jeszcze 2, 3 lata temu sama zarabiałam 1100 i z tego odkładałam wtedy na ślub.. Teraz w pracy miałam na rękę 1800 więc było lepiej. Ale nie o mnie tu chodzi.
    Napisałaś, że Twój R zarabia 5000? To cholernie dużo! I ni jak nie mogę zrozumieć, dlaczego mówisz że jesteś w kiepskiej sytuacji finansowej? Gdybym ja z moim mężem zarabialiśmy 6 tys na rękę to żylibyśmy jak lordy... Mamy razem niecałe 4000 zł(tak było jak pracowalam) , Teraz mniej, bo jednak mimo że chorobowe mam 100 %, to jednak w pracy dostawałam "gratis" w postaci +/- 500 zł, a z zusu dostaję najniższą. Czyli teraz mamy ok 3200 zł z czego 1100 to kredyt, do tego opłaty, życie, a ja dodatkowo do gina chodzę prywatnie i za badania również płacę. I jakoś starcza i co najważniejsze NIE narzekamy.
    Ty wspominałaś, że nie stać Cię na prywatnych lekarzy... To jak ? Wy macie oddzielne portfele? tzn, Twój R na nic Ci pieniedzy nie daje tylko je sobie zostawia?
    Nie chodzi mi tu o "wyrzygiwanie" komuś czegoś, tylko tak trochę nie halo, że Twój facet tyle zarabia, a Ty musisz rezygnować z lekarza, bo Twoje 1200 ledwo starcza...

Przyznam sie że tak właśnie jest, mamy oddzielne porfele, on twierdzi że i tak już bardzo dużo wkłada w nasze życie, bo i kredyt na mieszkanie, i pożyczka od mojej mamy, on spłaca, wszystkie rachunki on płaci, , i dołada do zakupów, bo 300 zł to mało by we 2 przeżyć do końca miecha. Do tego odkłąda kasa na notariusza, który nas czeka w sierpniu. Tego jest tyle że na prawdę nie da rady. I ten remont mieszkania, non stop kupowanie farb, płytek, jakiś klei, to je pieniądze, dużo pieniedzy. Jak skonczymy remont te 3 kredyty nam odpadną to będziemy żyli jak królowe, no na razie jest ciężko i wiedziałąm o tym że tak bedzie jak się decydowaliśmy na dziecko. Dlatego nie ciągnę od niego kasy na prywatnych lekarzy, bo moim zdaniem nie wypada. On by poczekał z dzieckiem jeszcze rok, jak tu wszystko skończymy, ja się uparłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:15

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe88 wrote:
    Z coreczki to i tak sie ciesze :-) tego szczescia nawet najwieksze rozstepy nie sa w stanie mnie pozbawic! Ale to i tak nie zmienia faktu ze rozstepow chcialabym uniknac..

Ewe wiem :) ale widzisz nie zawsze jest tak jak tego chcemy :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja caly czas pisze,ze poniżej progu 1922 jest becikowe pod warunkiem, ze do 10 tygodnia sie zglosisz do lekarza. Ten próg i 10 tydzień to dwa kryteria do dostania jeden raz 1000 PLN. Kolejny 1000 PLN musiala dostać z tytułu jakiejś innej zapomogi.
    Twoja wypowiedz,która zacytowalam po prostu nie miala dla mnie jasno napisane, ze dotyczy osob zarabiających poniżej 1922 pln i tyle :P

ten prog 1922 to prawda?Jakaś załamka=/

74disg18xt1q3yyo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Najbardziej to mnie denerwuje teraz to nowe becikowe... okey ja rozumiem, ze są rodziny które naprawdę nie mają pieniędzy i potrzbuja pomocy od Państwa...
    ale przez ta głupia ustawę, ze każdy kto nie pracuje i nie ma dochodów będzie dostawał po 1000 zł becikowego przez rok za nic wg mnie będzie mnozyla się jedynie patologia, gdzie rodzice kazdego miesiąca za tysiaka będą bazować i chlac wóde, a dzieci będą chwały się same... i mało tego, ze przez pokusę darmowego pieniądza taka patologia będzie miała coraz więcej tych dzieci, które tylko na tym ucierpią...

Musiałam wylać swoje żale =)

Gusiak ale masz rację, w 100%, bo tylko patologia będzie żyła dobrze, bo wątpie żeby studenci zaczęli się rozmnażać dla tego 1000 jak króliki, bo patrząc ile sianka już wydałam na małą, to maleńka kropla w morzu potrzeb.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na rybę?

A jaką masz rybę?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    ten prog 1922 to prawda?Jakaś załamka=/

niestety :( też mam po tym załamkę no cóż, ja i tak spróbuję dać ten papier, a nóż może jednak, łba nie urywają od składania papierów.

anula1990 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady rozumiem ze nie jestescie malzenstwem ale powiem ci ze nie dlalabymrady funkcjonowac w takim ukladzie finansowym. My rowniez mamy osobne konta ale gdy moja wyplata sie rozchodzi a trwa to srednio max 2 tyg to przesiadam sie na karte meza i nawet nie pytam czy moge cos wyplacic. Uklad ktory macie jest wg. mnie krzywdzacy dla kobiety bo zasadniczo zarabiamy mniej.

W zaden sposob nie krytykuje cie a wrecz podziwiam ze mozesz tak funkcjonowac.

Podziwiam mame ktora wybiera sie do zoo we wroclawiu. My srednio co rok jezdzimy z corka ale w tym roku chyba przeoczylismy czas. Na przejscie zoo potrzeba minim
    3 godz. i ja nie dalabym rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 08:31

kapturnica, alutka, .ona. lubią tę wiadomość

‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ