X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje smierdzialy troche, ale po umyciu zapach zniknal;))

relgio4pxlxziakh.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - wiem..mają zatrudnić nową nauczycielkę i myślę, że pewnie będzie to ktoś młody. Jest więc szansa, że będzie otwartą osobą. Mnie najbardziej stresuje czytanie, bo to kuleje u niego bardzo. Póki co ćwiczymy, bez szczególnego ciśnienia. Zawsze choć trochę będzie mu lżej. Choć martwię się, czy nie będzie dzieckiem z grupy ryzyka dysleksji (takie zboczenie zawodowe)

jeśli chodzi o crocsy to w Selgrosie były w dobrej cenie. Ja młodemu kupowałam za 49 zł, ale ten model bez pasków na podeszwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 18:17

Luna1 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dzuls, to Ty masz tylko 1 kg na plusie ? Wow :)
    W ogólnym rozrachunku tak, ale najpierw schudlam jakieś 8kg, bo strasznie szalały mi cukry i mało jadłam, żeby utrzymać je w normach, a potem przybrałam, jak tylko dostałam insulinę, bo zaczęłam wreszcie jeść jak człowiek i przestałam chodzić głodna. Potem mi wykryli jeszcze lekką niedoczynność tarczycy, która pewnie też swoje dołożyła :P
    Ale cieszę się, bo pewnie jak urodzę, to okaże się, że ważę mniej niż przed zjaściem, bo przecież młoda z wodami i całą resztą swoje waży, do tego teraz pewnie nabrałam trochę wody itd. Nie jest źle :) Boję się tylko rozstępów, bo czuję, że skóra jest naprawdę maksymalnie naciągnięta, a przecież jeszcze jakieś półtora miesiąca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 18:56

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak to brzmi... półtora miesiąca ;D
    a niektórym to nawet jeszcze mniej... oj... brzmi to już lekko stresująco =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pewnie nas podczytujesz, wiec Cię wywołuje... daj znać jak tam w szpitalu i czy coś juz ustalone =)
    Bo my się tu jednak mimo wszystko o Zuzie martwimy =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 19:10

Dżuls, magdalenkaihelenka, aldonaa, snoopy_etka, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    W ogólnym rozrachunku tak, ale najpierw schudlam jakieś 8kg, bo strasznie szalały mi cukry i mało jadłam, żeby utrzymać je w normach, a potem przybrałam, jak tylko dostałam insulinę, bo zaczęłam wreszcie jeść jak człowiek i przestałam chodzić głodna. Potem mi wykryli jeszcze lekką niedoczynność tarczycy, która pewnie też swoje dołożyła :P
    Ale cieszę się, bo pewnie jak urodzę, to okaże się, że ważę mniej niż przed zjaściem, bo przecież młoda z wodami i całą resztą swoje waży, do tego teraz pewnie nabrałam trochę wody itd. Nie jest źle :) Boję się tylko rozstępów, bo czuję, że skóra jest naprawdę maksymalnie naciągnięta, a przecież jeszcze jakieś półtora miesiąca...
    Ja sie tak długo trzymalam bez rozstepow i teraz ji wyszly 3... A od poczatku mam +4kg, ale brzuch w tym miesiacu widze mocno urosl, mam nadzije, ze Ci sie uda ich uniknac, ja licze na to, ze wiecej juz ich nie bedzie

relgio4pxlxziakh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Ja sie tak długo trzymalam bez rozstepow i teraz ji wyszly 3... A od poczatku mam +4kg, ale brzuch w tym miesiacu widze mocno urosl, mam nadzije, ze Ci sie uda ich uniknac, ja licze na to, ze wiecej juz ich nie bedzie
    Po pierwszej ciąży nie miałąm ani jednego, mama nadzieję, że teraz też mnie ominą. Ale żeby nie było - smaruję się codziennie po kąpieli oliwką na rozstępy z Rossmanna, lepiej dmuchać na zimne.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puchną Wam stopy? Bo moje dziś wyglądają jak balony. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia - mi nie, ale u nas też upałów nie ma. W pierwszej ciąży mi puchły.

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Dziewczyny puchną Wam stopy? Bo moje dziś wyglądają jak balony. ☺
    Mi nie. Obraczkę tylko zdjęlam jakiś miesiac temu bo budząc się rano czułam, że mi się dłoń dziwnie zaciska :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ochotę na coś słodkiego.... o jaaaaaa.... ale nie, nie zjem... walczę ze sobą =)

...

no chyba, ze może jakiegoś loda...
    Chociaż takiego malutkiego... tak na smaka...

...

Echhh... sama nie wiem ... nie powinnam, ale nie wiem czy nie ulegne =)

skabarka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki nie noszę już od 3 miesięcy... A nogi trochę puchną i bolą jakbym miała reumatyzm.

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:26

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja też obrączkę ściągnęłam juz jakiś czasem temu... widziałam, ze zaczyna mi zaciskac bardzo paluszek, a wole zdjęć teraz niż później iść i ją ciąć...

Co do pchnięcia to z miesiąc temu jak były takie upały i sporo czasu spędziłam w aucie to faktycznie spuchly mi bardzo... zniknęły kostki, paluszki jak serdelki... teraz póki co jest w porządku, chociaż czasem jak wstaje rano to czuje, ze po nocy troszkę podpuchniete były, ale w ciągu dnia wszystko wraca do normy =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wlasnie wcinam biala czelolade :)
    a ja lody waniliowe :D

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wlasnie wcinam biala czelolade :)

Dzięki Aldona! ;D

Umiesz wesprzeć człowieka... toś mi pomogła =)

trix, aldonaa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• trix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja zjadłam dziś dwa lody :) ale takie domowe z dozwolonych rzeczy ;)

atdcwn154po83a78.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    a ja lody waniliowe :D

No i następna...! ;D

oj... chyba jednak mąż wracając z siłowni będzie musiał zachaczyc po te lody ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że mi nie pachną, ale jak dzisiaj w sklepie nie weszłam w żadne sandałki to zwatpilam. Z 37 na 39 wskoczyłam. Ciekawe jaki rozmiar będzie po porodzie.
    ja przytyłam ok 5-6 kg, niby mało ale trochę dużo ich miałam przed. No i dieta cukrzycowa mi pomogła. Ale mam jej już dosyć. To co moglam zjeść miesiąc temu teraz powoduje mega skoki. Jest teraz mało rzeczy które mogę jeść bez nerwa.

• trix Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila - ja swoich nie wąchałam, bo ciężko mi już nogę zadrzeć :) :)

aldonaa, Gusiak, snoopy_etka, skabarka, la_lenka, easymum, 4me, adzia lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ