SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleee sie piekna pogoda u nas zrobila ! ciuszki schna blyskawicznie :P
    a teraz lenimy sie z M w ogrodzie i rozpalilsmy sobie we 2 grilla , a co :D
    taka mam chec na te karkoweczke.. te zeberka.. ze chyba zjem surowe :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:18

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dzisiaj czuje nasza świeżo upieczona mamusia z synkiem?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)

Komoda złożona , pokój przemeblowany , czekamy na łóżeczko :)

Kupiłam dzisiaj kocyk,ręcznik z kapturkiem , smoczek. Mąż zdjął z wózka pokrowce do prania więc mamma bedzie w poniedziałek walczyła z pralką :D
    Ciuszki jutro będę najmniejsze odkladala i do mamy przywiozę do prania.
    A w biedronce pampersy kupiłam 27sztuk za 15zł .
    Jak będzie gotowe wszystko to pokaże :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Panna B juz pierzesz? W sumie jestes rowno tydz przede mna. Ja chyba sie jeszcze wstrzymam, musze ustalic kiedy mama wpadnie na prasowanko.
    Ale korci mnie skrecenie lozeczka i wypranie wozka. Nie wiem co maz na to;)
    tak sie wahalam i wahalam i w koncu wypralam cholera wie czy nie za wczesnie:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy :) synus fajnie, w sobotę wprawdzie badan wielu nie zrobią, ale tlen na maszynie (cpap typu infant flow) jest zmniejszany codziennie, a to znaczy, ze plucka potrzebują coraz mniej wsparcia do prawidłowej pracy :) zaczynalismy od 43 jednostek tlenu, wczoraj było jeszcze 30, dzisiaj rano 27 a teraz 25 :) także ładnie schodzimy w dol z tego wsparcia :) jak zejdziemy całkiem to dostane małego do karmienia i przytulania :) a jak wyjdzie z inkubatora to pewnie bede mogła go mieć ze sobą juz na sali, mam nadzieje :) malutki zjada moje mleko, ale nadal malutko. Trawi juz troszkę lepiej, dzisiaj kupka lepsza :) ja sciagam dziś juz po 30 ml mleka na 1 ściąganie, a sciagalam dziś 4 razy, jeszcze raz sciagne żeby miał swiezutkie.
    Ja sie czuje lepiej z blizna, ale bola mnie strasznie plecy - chyba jeszcze po skurczach z krzyża i tensie, plus niewygodne łóżko i przygarbienie po operacji (rana ciągnie) tez zrobiły swoje.

.ona., Dżuls, Misi@, Kucykowa, snoopy_etka, KathleenPL, la_lenka, agatka196, Paulinek, magdalenkaihelenka, Lady Savage, Wonderland, karolcia87, Nancy87, Carolline, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, alutka, adzia, monaaa85, bento, easymum, ceska lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, ale za to mam wrażenie, że jak dostaniesz Milana na ręce, to już nie wypuścisz <3

My dziś byliśmy oglądać działki, bo szanowny małżon oświadczył, że ma dość jeżdżenia na czyjeś działki, wypadałoby mieć swoją, żeby mieć gdzie jeździć z dzieciarnią :) Najlepiej nad wodą i z jakimś starym domem :) Więc dziś była randko-wycieczka :)

Z innej beczki, to zadzowniła dziś do mnie siostra, że babeczki od niej z pracy przygotowały dla mnie wór kocyków i pościeli, więc chyba te cholerne kocyki mnie nie ominą ;) Ale wyprałam dzis jeden po synku, taki wełniany zimowy i czarno widzę regularne pranie go, więc po cichu liczę na jakiś fajny, cienki kocyk, a już tak baardzo po cichu może na jakiś minky :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:54

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kurna mam takie szczęście że szkoda słów.
    Pojechaliśmy na Górę Szybowcowa posiedzieć sobie i co przecież nie może być miło fajnie i romantycznie. Ujebała mnie pszczoła! Mordę darłam jakby mnie co najmniej anakonda ugryzła :-(
    Teraz siedzę z cebulą i robie okłady.

Sigma super że Milanek jest taki dzielny i tak ładnie oddycha. Oby było tylko lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 19:17

Carolline lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!
    Oj dzis w koncu sie wyspalam:D jupi! Nocka super,obudzilam sie dopiero o 5 na siku i pozniej Ola mnie budzila o 8 :) Dzis bylismy z Mezem w SR i tematem bylo karmienie piersia.
    Dzis Maz maluje lozeczko a jutro wybywamy na dzialke,bo ida upaly.
    Sigma,serce sie raduje,ze tak super sobie z Synkiem radzicie ! :)
    Milego wieczorku,Mamunie!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma :) mogę właśnie pogratulować Ci osobiście :) Gratuluje! Bardzo się cieszę, i mocno trzymałam kciuki :) za Was.

A my złożyliśmy przed chwilką łóżeczko :)
    29626g9.jpg
    1p6qfk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 19:42

snoopy_etka, karolcia87, Nancy87, agatka196, Staraczka23, Wonderland, Paulinek, magdalenkaihelenka, Misi@, Carolline, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, diatomka, AniaM, adzia, bento, easymum, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś skurcze złapały co 20 minut i tak jakieś 3 godz, już myślała, że na IP pojadę, ale wzięła nospę i przeszło - teraz leżę. Chyba wizytę przyśpieszę - może uda się iść w poniedziałek bo zaczynam się bać. Dwa tygodnie temu szyjka miała 2,7 i lejek od środka.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja stwierdzam ze moje dziecko lubi lody:P wczoraj cos mi sie wieczorem slabo ruszala zjadlam loda to potem harce odstawila ze szok, dzis ruchy ok ale mi si e chcialo zjesc loda, zjadlam a ta znow jak tanczy w brzuchu szalona :P:P

Sima super ze Milanek taki dzielny i Ty tez :)
    Lady bardzo ladne lozeczko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 20:10

Lady Savage lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma bardzo się cieszę, że u Was coraz lepiej. Zanim się obejrzycie, a będziecie niedługo w domu:)

Cholerka, miałam iść sprzątać i poszłam...spać. Ja to jestem chu...pani domu:D Oznacza to chyba tylko tyle, że nie mam syndromu wicia gniazda i do porodu daleko:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny brzuch mi twardnieje średnio co 5 minut i trochę boli kręgosłup krzyzowy. chyba pójdę pod prysznic, wezmę no spe i magnez i mam nadzieję,że przejdzie.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny brzuch mi twardnieje średnio co 5 minut i trochę boli kręgosłup krzyzowy. chyba pójdę pod prysznic, wezmę no spe i magnez i mam nadzieję,że przejdzie.
    ja bym się przejechała na IP, zbadają, najwyżej dostaniesz nospe w zastrzyku i scopolan, jak ja ostatnio i będzie po skurczach.

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:

Dokładnie na IP pojedź jeżeli tak się dzieje chyba, że już przeszło? Tylko nie rodź jeszcze nie czas :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka polubiłam twojego posta, bo przy tym opisie to książki możesz pisać tak udany. Współczuje ukąszenia, mam nadzieje, ze ból przejdzie szybko.

diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najnowsza i chyba ostatnia praca na jakiś czas:

18fb9012a52c1796gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:36

Paulinek, Anitka201, Czarna_88, Lady Savage, diatomka, adzia, bento, .ona., agatka196, skabarka, Kasiarzynka, Gusiak, Wonderland, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę wziąć założyć na noc stanik i wkładki, bo coś często mi cieknie :D nie lubię stanika w nocy ahh :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam Was troszkę od tyłu i mała miała 29 czerwca 2.100, a teraz 29 lipca 2800, wg lekarza to bardzo dobrze że tyle waży, ale problem był ze mną, bo przytyłam prawie że 5 kg, i skoro to nie poszło w dziecko i w wody płodowe to gdzie i tu leży niebezpieczęstwo, żeby zahamować to "moje ciążowe tycie" niebezpieczne dla nas obojga. I wygląda na to że ja z cukrem musiałam mieć problemy już wcześniej, wg lekarzy powinnam się była zgłosić już 14 stycznia gdy glukoza na czczo wyszła mi 96, musiała moja Pani ginekolog się zagapić. No :) ale jest dobrze cukry mam teraz do 80 :) ranne są jeszcze na poziomie 96 dzis tak miałam :( ale powiedział że jesteśmy na bardzo dobrej drodze, bo ruszyło :). No ale dostałam tak ściłe wytyczne że ja pierdziu :P jeść tylko o określonych porach. Tylko to co z kartki. No i jak tylko się pojawi cukier na czczo powyżej 100 to mam lecieć na Polną na IP bez zastanowienia. Mam nadzieje że jutro bedzie ok :) już nawet dziś wracając z szpitala zajechaliśmy do piekarni po drodze i kupiłam chleb dla cukrzyków.

KathleenPL, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ