X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleee sie piekna pogoda u nas zrobila ! ciuszki schna blyskawicznie :P
    a teraz lenimy sie z M w ogrodzie i rozpalilsmy sobie we 2 grilla , a co :D
    taka mam chec na te karkoweczke.. te zeberka.. ze chyba zjem surowe :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:18

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dzisiaj czuje nasza świeżo upieczona mamusia z synkiem?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)

Komoda złożona , pokój przemeblowany , czekamy na łóżeczko :)

Kupiłam dzisiaj kocyk,ręcznik z kapturkiem , smoczek. Mąż zdjął z wózka pokrowce do prania więc mamma bedzie w poniedziałek walczyła z pralką :D
    Ciuszki jutro będę najmniejsze odkladala i do mamy przywiozę do prania.
    A w biedronce pampersy kupiłam 27sztuk za 15zł .
    Jak będzie gotowe wszystko to pokaże :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Panna B juz pierzesz? W sumie jestes rowno tydz przede mna. Ja chyba sie jeszcze wstrzymam, musze ustalic kiedy mama wpadnie na prasowanko.
    Ale korci mnie skrecenie lozeczka i wypranie wozka. Nie wiem co maz na to;)
    tak sie wahalam i wahalam i w koncu wypralam cholera wie czy nie za wczesnie:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy :) synus fajnie, w sobotę wprawdzie badan wielu nie zrobią, ale tlen na maszynie (cpap typu infant flow) jest zmniejszany codziennie, a to znaczy, ze plucka potrzebują coraz mniej wsparcia do prawidłowej pracy :) zaczynalismy od 43 jednostek tlenu, wczoraj było jeszcze 30, dzisiaj rano 27 a teraz 25 :) także ładnie schodzimy w dol z tego wsparcia :) jak zejdziemy całkiem to dostane małego do karmienia i przytulania :) a jak wyjdzie z inkubatora to pewnie bede mogła go mieć ze sobą juz na sali, mam nadzieje :) malutki zjada moje mleko, ale nadal malutko. Trawi juz troszkę lepiej, dzisiaj kupka lepsza :) ja sciagam dziś juz po 30 ml mleka na 1 ściąganie, a sciagalam dziś 4 razy, jeszcze raz sciagne żeby miał swiezutkie.
    Ja sie czuje lepiej z blizna, ale bola mnie strasznie plecy - chyba jeszcze po skurczach z krzyża i tensie, plus niewygodne łóżko i przygarbienie po operacji (rana ciągnie) tez zrobiły swoje.

.ona., Dżuls, Misi@, Kucykowa, snoopy_etka, KathleenPL, la_lenka, agatka196, Paulinek, magdalenkaihelenka, Lady Savage, Wonderland, karolcia87, Nancy87, Carolline, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, alutka, adzia, monaaa85, bento, easymum, ceska lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, ale za to mam wrażenie, że jak dostaniesz Milana na ręce, to już nie wypuścisz <3

My dziś byliśmy oglądać działki, bo szanowny małżon oświadczył, że ma dość jeżdżenia na czyjeś działki, wypadałoby mieć swoją, żeby mieć gdzie jeździć z dzieciarnią :) Najlepiej nad wodą i z jakimś starym domem :) Więc dziś była randko-wycieczka :)

Z innej beczki, to zadzowniła dziś do mnie siostra, że babeczki od niej z pracy przygotowały dla mnie wór kocyków i pościeli, więc chyba te cholerne kocyki mnie nie ominą ;) Ale wyprałam dzis jeden po synku, taki wełniany zimowy i czarno widzę regularne pranie go, więc po cichu liczę na jakiś fajny, cienki kocyk, a już tak baardzo po cichu może na jakiś minky :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 18:54

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kurna mam takie szczęście że szkoda słów.
    Pojechaliśmy na Górę Szybowcowa posiedzieć sobie i co przecież nie może być miło fajnie i romantycznie. Ujebała mnie pszczoła! Mordę darłam jakby mnie co najmniej anakonda ugryzła :-(
    Teraz siedzę z cebulą i robie okłady.

Sigma super że Milanek jest taki dzielny i tak ładnie oddycha. Oby było tylko lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 19:17

Carolline lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!
    Oj dzis w koncu sie wyspalam:D jupi! Nocka super,obudzilam sie dopiero o 5 na siku i pozniej Ola mnie budzila o 8 :) Dzis bylismy z Mezem w SR i tematem bylo karmienie piersia.
    Dzis Maz maluje lozeczko a jutro wybywamy na dzialke,bo ida upaly.
    Sigma,serce sie raduje,ze tak super sobie z Synkiem radzicie ! :)
    Milego wieczorku,Mamunie!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma :) mogę właśnie pogratulować Ci osobiście :) Gratuluje! Bardzo się cieszę, i mocno trzymałam kciuki :) za Was.

A my złożyliśmy przed chwilką łóżeczko :)
    29626g9.jpg
    1p6qfk.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 19:42

snoopy_etka, karolcia87, Nancy87, agatka196, Staraczka23, Wonderland, Paulinek, magdalenkaihelenka, Misi@, Carolline, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, diatomka, AniaM, adzia, bento, easymum, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś skurcze złapały co 20 minut i tak jakieś 3 godz, już myślała, że na IP pojadę, ale wzięła nospę i przeszło - teraz leżę. Chyba wizytę przyśpieszę - może uda się iść w poniedziałek bo zaczynam się bać. Dwa tygodnie temu szyjka miała 2,7 i lejek od środka.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja stwierdzam ze moje dziecko lubi lody:P wczoraj cos mi sie wieczorem slabo ruszala zjadlam loda to potem harce odstawila ze szok, dzis ruchy ok ale mi si e chcialo zjesc loda, zjadlam a ta znow jak tanczy w brzuchu szalona :P:P

Sima super ze Milanek taki dzielny i Ty tez :)
    Lady bardzo ladne lozeczko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 20:10

Lady Savage lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma bardzo się cieszę, że u Was coraz lepiej. Zanim się obejrzycie, a będziecie niedługo w domu:)

Cholerka, miałam iść sprzątać i poszłam...spać. Ja to jestem chu...pani domu:D Oznacza to chyba tylko tyle, że nie mam syndromu wicia gniazda i do porodu daleko:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny brzuch mi twardnieje średnio co 5 minut i trochę boli kręgosłup krzyzowy. chyba pójdę pod prysznic, wezmę no spe i magnez i mam nadzieję,że przejdzie.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    dziewczyny brzuch mi twardnieje średnio co 5 minut i trochę boli kręgosłup krzyzowy. chyba pójdę pod prysznic, wezmę no spe i magnez i mam nadzieję,że przejdzie.
    ja bym się przejechała na IP, zbadają, najwyżej dostaniesz nospe w zastrzyku i scopolan, jak ja ostatnio i będzie po skurczach.

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:

Dokładnie na IP pojedź jeżeli tak się dzieje chyba, że już przeszło? Tylko nie rodź jeszcze nie czas :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka polubiłam twojego posta, bo przy tym opisie to książki możesz pisać tak udany. Współczuje ukąszenia, mam nadzieje, ze ból przejdzie szybko.

diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najnowsza i chyba ostatnia praca na jakiś czas:

18fb9012a52c1796gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:36

Paulinek, Anitka201, Czarna_88, Lady Savage, diatomka, adzia, bento, .ona., agatka196, skabarka, Kasiarzynka, Gusiak, Wonderland, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę wziąć założyć na noc stanik i wkładki, bo coś często mi cieknie :D nie lubię stanika w nocy ahh :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam Was troszkę od tyłu i mała miała 29 czerwca 2.100, a teraz 29 lipca 2800, wg lekarza to bardzo dobrze że tyle waży, ale problem był ze mną, bo przytyłam prawie że 5 kg, i skoro to nie poszło w dziecko i w wody płodowe to gdzie i tu leży niebezpieczęstwo, żeby zahamować to "moje ciążowe tycie" niebezpieczne dla nas obojga. I wygląda na to że ja z cukrem musiałam mieć problemy już wcześniej, wg lekarzy powinnam się była zgłosić już 14 stycznia gdy glukoza na czczo wyszła mi 96, musiała moja Pani ginekolog się zagapić. No :) ale jest dobrze cukry mam teraz do 80 :) ranne są jeszcze na poziomie 96 dzis tak miałam :( ale powiedział że jesteśmy na bardzo dobrej drodze, bo ruszyło :). No ale dostałam tak ściłe wytyczne że ja pierdziu :P jeść tylko o określonych porach. Tylko to co z kartki. No i jak tylko się pojawi cukier na czczo powyżej 100 to mam lecieć na Polną na IP bez zastanowienia. Mam nadzieje że jutro bedzie ok :) już nawet dziś wracając z szpitala zajechaliśmy do piekarni po drodze i kupiłam chleb dla cukrzyków.

KathleenPL, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ