X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to dobrze, że w końcu uda wam się zapanować nad cukrami, tylko dziwnie, że tak późno, pod koniec ciąży. No i oby Ci nie została ta cukrzyca po ciąży, będziesz musiała to skontrolować, bo słyszałam, że może zostać.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly o !!! i ty masz talent!!! Ja jakas felerna , bez zadnego talentu;)

KathleenPL, .ona., easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilly o !!! i ty masz talent!!! Ja jakas felerna , bez zadnego talentu;)

E tam, talent - cierpliwość mam i tyle, bo to się po prostu z wzoru szyje :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady fajnie ze w domku i trzymam kciuki za Twoje cukry. Ale cudne lozeczkoooo! Duzo kosztowalo jesli moge spytac?

Lady Savage lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna b no wlasnie nie chce za wczesnie i odciagam to pranie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Panna b no wlasnie nie chce za wczesnie i odciagam to pranie
    najwyzej bede jeszcze raz prac haha a tak serio upralam czesc i zostawilam dobra jestem:P

diatomka lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, jeśli nie miałaś robionej przed ciążą to ja bym radziła po porodzie zrobić krzywą insulinową (robi się tak samo jak cukier, który i tak będziesz musiała powtarzać - znaczy pijesz glukozę i mierzą na czczo, po godzinie i po 2h). Wiem, że masz problemy z wagą i niestety insulina wtedy bardzo szaleje - a w ciąży już w ogóle może dostawać szału. To się robi takie zaklęte koło insulina szaleje więc się tyje, im bardziej się tyje tym insulina bardziej szaleje.
    Do tego strasznie polecam zmierzenie witaminy D (25OH).
    U mnie wyszły straszne problemy z insuliną - ale jak dostałam leki to bez zmiany trybu życia spadło mi ot tak ponad 20kg.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam nie do życia przez cały dzień, wszystko mnie męczyło, nie mogłam złapać oddechu. Prasowanie robiłam na raty. Jedna poszewka i pół godziny siedzenia. Druga i to samo... myślałam, że oszaleję. Położyłam się o 20, obudziłam o 22 i fruwam jak mały motorek. Zmywarka ogarnięta, prasowanie i pranie ogarnięte, trochę robię porządków w kuchni. Jeszcze w sumie bym pospała, ale czuję się o wieeeeele lepiej. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza.

Lady jest szansa, że bo porodzie uspokoi się ta cukrzyca, ale kontroluj to uważnie bo z tym nie ma żartów. Jak będziesz karmić to dobra dietka i dzidzia wyciagnie co trzeba. Ja byłam szprycha jak karmiłam ;P

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Jak będziesz karmić to dobra dietka i dzidzia wyciagnie co trzeba. Ja byłam szprycha jak karmiłam ;P
    Moja znajoma podczas karmienia piersią przytyła 10kg, normalnie się odżywiając, nie obżerając. Siostra na zero wychodziła, spadać jej nie spadało, na szczęście i nie tyła. Ja się na nic nie nastawiam, różnie to bywa. :P

Moja córcia ma dziś dzień lenia, kokosi się regularnie, ale jednak spokojniej niż zwykle. Ostatnio miała kilka aktywniejszych dni, już się przyzwyczaiłam. :P Ale w sumie jej się nie dziwie, bo ja też dziś jakoś zdycham i najchętniej to bym tylko spała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja siostra pierwsze miesiące to była laska schudła podczas karmienia piersią, ale te dlatego ze nie jadła wszystkiego słodkiego, gazowanego, smazonego itp boli mała brzuch bolał. Mam nadzieję, że ja schudnę i nie wrócę do wagi większej jak przestanę karmić piersią i chce by mi się udało karmić piersią. A te które karmily to na żądanie karmilyscie ile czy wasze dzieci smoka używały?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline dzięki ale noga boli dalej.
    Pierwszy raz w życiu pszczoła mnie użądliła. Aż wstyd mi do lekarza iść i się rozebrać. Teraz jak byłam to dr się ze mnie śmiał że mam nogi w ciapki po komarach, a dziwne jest to że strasznie długo wszystko się goi. I kazał mi kupić fenistil żel.
    Normalnie sierota ze mnie, a jeszcze poparzyłam rękę żelazkiem i tez blizna będzie. Zawsze coś.

Lady śliczne łóżeczko. Ja uwielbiam takie kolory :-)
    A co do twoich cukrów to faktycznie gin nie dopatrzyła. Choć powiem szczerze że mój gin jak usłyszał że poszłam do diabetologa Sama mając naczczo 92 to uważał ze przesadzam, a potem przyznał mi rację. I teraz tylko co wejdę do gabinetu musze się spowiadać z cukrów.
    Lila kolejna z talentem. Super.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie mam zamiar przestrzegać diety i bardzo chce karmić piersią. Ale jak w praktyce będzie to się okaże. Przez CC wszystko mi się odwlecze w czasie bo planowałam ostro wziąść się za siebie i wrócić do wagi z przed 3 lat czyli mam zamiar zrzucić dobre 25kg. Taki jest plan ;-) Mam nadzieje że mi się uda :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, cudnie, że i z Tobą i z Milankiem wszystko ma się ku lepszemu. No i pokarmu coraz więcej - super! Przy okazji - laktator masz ręczny czy elektryczny?

Lady, w domu najlepiej, ale musisz uważać, zresztą sama wiesz, wskazówki od lekarza, to teraz rzecz święta. Na spokojnie wszystko będzie dobrze. A mówił Ci lekarz, do kiedy dobrze by było tak pociągnąć? W każdym razie trzymaj się w dwupaku jak najdłużej.

Alutka, kicha z tymi wynikami. D-dimery też Ci skoczyły? Jaką dawkę Clexanu bierzesz? U mnie 0,6 i acard, chyba do końca ciąży, bo mi wprowadził go lekarz jakieś 1,5 m temu, jak mi te wyniki tak zaczęły rosnąć. Miejmy nadzieję, że ten poród u Ciebie jednak uda się trochę odsunąć w czasie.

A ja jak zwykle naplanowałam i d... Udało mi się ugotować zupę, trochę ogarnąć kuchnię, trochę poprasować, skręciliśmy z M jeden mebel, wypraliśmy wykładzinę, no i trzeba było jechać oddać ten sprzęt do prania. Przy okacji wizyty w CH znaleźliśmy sofkę do pokoju Ani (muszę na czymś siedzieć podczas karmienia, a w razie W da się na tym spać). Najlepsze było na koniec - lody i gofry, nie mogłam się oczywiście oprzeć :)

Mam nadzieję, że uda mi się pospać tej nocy, czego i Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 23:51

skabarka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam na żądanie, smok przez chwilę był użyciu u młodszego synka, ale dość szybko go odrzucił.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A moja siostra pierwsze miesiące to była laska schudła podczas karmienia piersią, ale te dlatego ze nie jadła wszystkiego słodkiego, gazowanego, smazonego itp boli mała brzuch bolał. Mam nadzieję, że ja schudnę i nie wrócę do wagi większej jak przestanę karmić piersią i chce by mi się udało karmić piersią. A te które karmily to na żądanie karmilyscie ile czy wasze dzieci smoka używały?
    No właśnie o to chodzi. Ja podczas karmienia byłam na diecie lekkostrawnej. Nie karmilam dlugo, ale ładnie schudlam :D Karmilam 4 miesiące jakos. Ale nie żałuję. Mloda się sama od cycka odzwyczaila, najpierw jeden jej się nie podobał i go nie chciała, a potem drugi. Uzywalam smoka do 2r.z. Na początku nie chciałam, ale mloda miała problem z biodrami i lekarz kazał jej nosić taka poduszkę. Straszne to było i dla niej i dla mnie i bez smoka bym oszalala. Ale jak miała 2 urodziny to jej powiedziałam, że wybiera sobie co chce że sklepu, ale musi wywalić smoka. Sama wywalila do kosza i nie było tragedii tylko skończyło się wtedy spanie w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 00:16

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpię na bezsenność :-( co za noc...

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alitka lacze sie z Toba. Ja tez dxis nie spalam :/
    Boli mnie odcinek ledzwiowy. O maluda ma teraz czkawke :-)

Sigma super wiadomosci. Juz niedlugo bedziesz tulic Milanka :-)
    Lady mam nadzieję, ze cukry die uspokoja. Lozeczko sliczne, tez lubie taka nasycona zielen :-)

Milego dnia!

Ps od wczoraj mam napady glodu i to potworne. Juz mysle o sniadaniu, ale maz spi. Mial ciezki dzien i nie chce go budzic. Chyba zrobie sobie innke i poczytam, moze przejdzie :-)a maz do tego czasu sie obudzi.
    Dzis znowu ta para "wiwatowala" dwa razy w nocy...wszyscy w okolicy ich slysza, bo to od strony dziedzinca i echo niesie :p

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ ja też właśnie inkę popijam :)
    tak w ogóle mam pytanie czy tylko moje dziecię nie miało jeszcze czkawki? zaczyna mnie to martwić bo wiem, że wtedy coś tam chyba ćwiczy o ile dobrze pamiętam.. a moje maleństwo ani razu nie kojarzę żeby czkało mi w brzuszku, hmm

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lady to dobrze, że w końcu uda wam się zapanować nad cukrami, tylko dziwnie, że tak późno, pod koniec ciąży. No i oby Ci nie została ta cukrzyca po ciąży, będziesz musiała to skontrolować, bo słyszałam, że może zostać.

Wiem mam dzienniczek kontrolny, jeśli nic się nie będzie działo to mam się zgłosić 6 tyg po porodzie, potem rok od tej daty, i następnie co 2 lata. No szykuje mi się niezłe łazengowanie

Witam w ogóle :) z samego ranka, wczoraj sama sobie pstrykłam insulinę :) jestem z tego powodu dumna :) zeszło 20 min zanim sobie walnęłam tą igłę ale dałam radę :) dziś cukierek 89 :) więc schodzi w dół

Dżuls, Misi@, adzia, Gusiak, Carolline, Wonderland lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady fajnie ze w domku i trzymam kciuki za Twoje cukry. Ale cudne lozeczkoooo! Duzo kosztowalo jesli moge spytac?

500 zł z przesyłką.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ