X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja juz po wizyzcie , błam dzis na prenatalnych , serduszka pukają 157 i 169 na minute , przezierność 1,4 i 1,5 kośc nosowa u jenego dzidziusia widoczna natomiast drugi dzidziuś nie pkazał się na nam przodem i nie było nic widać
    ogólnie to wszystko wporzadku z dzidziolami jedenm ma 5,8 a drugi 5,5 cm
    natomiast nie ciekawą informacja jest to że potwierdziło sie niestety ze jest to ciąża jednoowodniowa jednokosmówkowa czyli gorsza opcja troche mnie to zasmuciło :(
    więcej dowiem sie za tydzień jak bedzie wynik papa

nick nieaktualny, Lilla My, nick nieaktualny, Anitka201, nick nieaktualny, agatka196, easymum, 4me, eM, sweety, Wonderland, kasig, chabasse, Bruma lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa czyli będziesz miała 2 małe klony w domu :)) zawsze się zastanawiam ile jest bliźniaków, które rodzice kiedyś tam pomylili i mają odwrotnie imiona niż przy narodzinach :))

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dziewczyny, że wstawiacie brzuszki, to i ja wstawię... brzuchola.

IMAG0878.jpg
    IMAG0875.jpg
    Jak widać, niestety nogi rosną proporcjonalnie do brzucha :P

p.s. W MPK nadal nikt miejsca nie ustępuje ;-) Co więcej, młodzież zajmuje miejsca dla ciężarnych i ani im się śni spojrzeć, czy obok nie stoi kobieta z brzuchem. A nie wierzę, że nie widzą ;) na razie nie dopraszam się, bo czuję się dobrze i jeżdżę na krótkie trasy. Zobaczymy, co będzie później.

nick nieaktualny, Anitka201, karolcia87, easymum, nick nieaktualny, eM, la_lenka, Lady Savage, sweety, Wonderland, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa na pewno będzie wszystko dobrze =))
    Gratuluję dwóch zdrowych maluchów... ciekawe to musi być uczucie dla rodziców, kiedy widzą dwa swoje takie same maluchy =)

chociaż pewnie jako rodzice nauczycie sie rozróżniać swoje dzieci bez problemu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:38

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa super, ze jest wszystko dobrze :)
    Sigma zazdroszcze brzuszka ;)
    Skarbka ja od tyg narzekam, ze brzuszkowych objawów brak obym nie narzekała na brzuszek jak sie pojawi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B nie nastawiałabym się na to, że poznasz płeć, ale jest to możliwe jeżeli dziecko się fajnie ustawi.

Angelaa cieszę się, że dzieciaczki są zdrowe.

To i ja się pokażę.
    b29033cf2e569cacmed.jpg

nick nieaktualny, karolcia87, easymum, eM, la_lenka, Lady Savage, nick nieaktualny, sweety, Wonderland, kasig, Anitka201, adzia, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czekam na brzuszek, ale ledwo co 1,5kg przytyłam od początku ciąży i ważę całe 46kg :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:38

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny, easymum, eM, la_lenka, Lady Savage, nick nieaktualny, sweety, Kucykowa, Wonderland, kasig, Anitka201, adzia, chabasse, Kasiarzynka, Bruma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspałam się i co? Nadal nie ma lady:p?!

Ładne macie brzuszki. Niedługo wielki brzuch i kopniaki to będzie dla nas normalna sprawa hehe.
    W ogóle już się tak męczę, że nie wiem co będzie dalej. Dzisiaj się śmiałam do ginekolog, że za jakiś czas to już tylko windą do niej wjadę:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciekawe jak tam lady bo chyba tez miała miec dzisiaj wizyyte o ile dobrze pamiętam

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

• eM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też wrzucę swój:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/903c62aa4e91.jpg
    Maleństwo jak na 16tc, ale cóż :P na wadze na razie +1kg. Ciekawe kiedy będzie u mnie widać ciąże, za 2tyg mają przyjść znajomi :P miałam nadzieje że mój brzuch powie sam za siebie, ale chyba to mi nie grozi :P

easymum, la_lenka, Lady Savage, 4me, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sweety, Wonderland, kasig, Anitka201, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piękna kolekcja brzuszków, w końcu może i ja się zmobilizuję i pstryknę jakąś fotę ;)

Co do cen usg, to ja w Warszawie płacę 150 pln za wizyte i w cenie jest usg, za prenatalne zapłaciłam 200 pln i w tej cenie dostaliśmy zdjęcia 3D i płytkę z filmem.

Któraś z Was pytał, co ma pić. Ja często też mam problem ze smakiem wody, wypróbowałam różne i mi najbardziej podchodzi Nałęczowianka niegazowana. Dodatkowo jak wyjątkowo mnie od wody odrzuca, to dolewam dosłownie kilka kropel soku z malin. Woda nie robi się słodka ale te kilka kropel tak fajnie przełamuje smak. Takiej wody mogę wypić litr od ręki ;)

Dziewczyny dzięki za rady w kwestii dżinsów, tak właśnie myślałam o h&m i c&a, uderzę tam w weekend:)

Ja po pracy padam ze zmęczenia, ale niestety musiałam trochę roboty zabrać do domu ... Tak więc zaszywam się w papierach , a Wam życzę miłego wieczoru i dobrej nocy :)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dziewczyny ladne brzuchy :-) Ja to nadal chyba mam spozywczy, chociaz wydaje mi sie ze zaokragla mi sie od gory. Lubie u kobiet brzuchy w okolicach 20 tc. Juz wtedy nie da sie ukryc, ze ciazowy a kobieta wtedy slicznie wyglada.
    Ja w pierwsze ciazy rozlazlam sie w biodrach i brzuch mialam taki nie wiadomo co, a chcialabym pilke.

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ