WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
LILA_33 wrote:Ja też mam problem z piciem wody, Lia może zastosuje Twój sposób:)
Ja dziś robiłam badania z krwi i czekam na wyniki, mam nadzieję że wszystko będzie dobre.
Tak sobie dziś rozmawialiśmy z mężem o jakiś imionach i powiem Wam że jak do chłopca mamy jakieś wspólne tak do dziewczynki to będzie ciężko 😂😂
A chłopiec czarna dziura!!!Lia. lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:U nas odwrotnie Dziewczynka już obstawiona, nawet jak bym miała mieć 3 dziewczynki :p
A chłopiec czarna dziura!!! -
Strigo - w razie szpitala: karta ciąży i ostatnie badania, piżama, klapki, bielizna i ręcznik. Jakieś drobne do automatu żeby móc sobie coś kupić w razie czego. Telefon, ładowarka, butelka do filtrowania wody też jest spoko, zamiast dużych butelek wody. Ja piłam taka przefiltrowana szpitalna i było ok 🙂. Teraz chyba nie ma zakazu odwiedzin więc w razie czego zawsze ktoś coś może podrzucić. Także może zamiast pakować torbe wcześniej to zrobić listę na lodówce w razie czego, gdyby była akcja z izba przyjęć to żeby mąż/ partner wiedział co spakowac
strigo, Umka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Strigo - w razie szpitala: karta ciąży i ostatnie badania, piżama, klapki, bielizna i ręcznik. Jakieś drobne do automatu żeby móc sobie coś kupić w razie czego. Telefon, ładowarka, butelka do filtrowania wody też jest spoko, zamiast dużych butelek wody. Ja piłam taka przefiltrowana szpitalna i było ok 🙂. Teraz chyba nie ma zakazu odwiedzin więc w razie czego zawsze ktoś coś może podrzucić. Także może zamiast pakować torbe wcześniej to zrobić listę na lodówce w razie czego, gdyby była akcja z izba przyjęć to żeby mąż/ partner wiedział co spakowac
Mąż pracuje kontraktowo, kilka miesięcy w roku go nie ma. Chcemy żeby był koniecznie na czas porodu i chociaż trochę po porodzie.
Także chyba ten kontrakt musi przedłużyć do czerwca co oznacza, że będę pierwsze 5 miesięcy ciąży sama...
Najbliższa rodzina wiele km ode mnie.
Zostają sąsiedzi (dobrzy sąsiedzi:) )
Także zostaje mi mieć spakowane graty w jedno miejsce i modlić się, żeby nie były potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 12:54
-
Strigo - rozumiem, nie doczytalam. Może rzeczywiście w Twoim wypadku lepiej mieć przygotowana mała torbę: ręcznik, piżama, klapki - resztę dorzucić ja będziesz musiała jechać. Może się nie przyda albo będzie już do porodu😁
strigo lubi tę wiadomość
-
Ja miałam skierowanie po wizycie w 29-tym tygodniu na steryd na pluca ale na spokojnie, wróciłam do domu, z synkiem była wtedy moja mama, a mąż w pracy. Spakowałam torbę, wytłumaczyłam małemu, bo to była pierwsza nasza taka rozłąka na noc, a w szpitalu miałam zostać na cały weekend. Poczekałam na męża i mnie zawiózł.
-
strigo wrote:Ja wiem, tyle, że ja do mniej więcej maja może czerwca będę sama...
Mąż pracuje kontraktowo, kilka miesięcy w roku go nie ma. Chcemy żeby był koniecznie na czas porodu i chociaż trochę po porodzie.
Także chyba ten kontrakt musi przedłużyć do czerwca co oznacza, że będę pierwsze 5 miesięcy ciąży sama...
Najbliższa rodzina wiele km ode mnie.
Zostają sąsiedzi (dobrzy sąsiedzi:) )
Także zostaje mi mieć spakowane graty w jedno miejsce i modlić się, żeby nie były potrzebne.
Oby nie było takiej potrzeby! Najważniejsze, że w razie czego możesz liczyć na sąsiadów. Myślę, że mąż zdecydowanie bardziej będzie potrzebny później, choć wiadome, że lepiej by go było mieć cały czas koło siebie.strigo lubi tę wiadomość
-
Acmvj wrote:Oby nie było takiej potrzeby! Najważniejsze, że w razie czego możesz liczyć na sąsiadów. Myślę, że mąż zdecydowanie bardziej będzie potrzebny później, choć wiadome, że lepiej by go było mieć cały czas koło siebie.
Ale wiem, że dla niego to też jest na ten moment najtrudniejszy kontrakt w życiu!! Nie zupełnie wpływu na nic co się ze mną dzieje, ani jak pomóc i zareagować, wiem, że dla niego jest to strasznie dobijające
Mam jakąś małą torbę, przygotuję sobie tak na wszelki wypadek kilka rzeczy.
I muszę kupić w końcu piżamę :p -
strigo wrote:Pewnie że dobrze mieć koło siebie.
Ale wiem, że dla niego to też jest na ten moment najtrudniejszy kontrakt w życiu!! Nie zupełnie wpływu na nic co się ze mną dzieje, ani jak pomóc i zareagować, wiem, że dla niego jest to strasznie dobijające
Mam jakąś małą torbę, przygotuję sobie tak na wszelki wypadek kilka rzeczy.
I muszę kupić w końcu piżamę :p
Na pewno jest mu bardzo ciężko. Sama znam sporo osób, które pracują kontaktowo i to zawsze jest trudne, bo tak naprawdę musisz na pewien czas zostawić swoje życie codzienne. Wszystko zalezy od tego, gdzie wyjeżdzasz, bo jak bliżej tzn. Gdzies w Europie to jesteś jeszcze w stanie w miarę szybko wrócić na chwilę jak zaistnieje taka potrzeba, ale jak są to dosc egzotyczne kraje to jest jeszcze trudniej. -
Dziewczyny tak z innej beczki, macie jakieś profile na fb/ig dotyczące ciąży i noworodka które warto zaobserwować? Może też zrobimy listę, tak jak z książkami? Ja na pewno polecam:
1) fizjomommy (i jej ebooki np fizjodzidziuś)
2) kobieca fizjoterapia
3) położna Izabela Dembińska
4) zaufajpoloznej
5) dr_strus
Mamyginekolog nie wiem czy wymieniać, mój gin ma do niej bardzo mieszane uczucia, a może są jakieś inne, może mniej znane a wartościowe profile?strigo, nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:U nas odwrotnie Dziewczynka już obstawiona, nawet jak bym miała mieć 3 dziewczynki :p
A chłopiec czarna dziura!!!⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
My dzisiaj podjechaliśmy do ginekologa, bo zwolnił się termin, a chciałabym u niego prowadzić ciążę. No i przy okazji chciałam skontrolować te plamienia i czy z Dzidziusiem wszystko ok. Nasz mały człowieczek żyje, serduszko mu pięknie bije i nie widać żadnych krwiaków albo niepokojących rzeczy. Ale martwi mnie jedna sprawa. W piątek byliśmy w szpitalu i usg pokazywało 6+4. Dziś powinno być 7+1, a doktorowi wyszło 6+5. Doktor powiedział, że tu chodzi o milimetry i mogło się coś poprzesuwać. Póki co wszystko wygląda poprawnie i za 2 tygodnie mam odebrać kartę ciąży, dziś pobrali mi krew do badań. Myślicie, że to może być kwestia różnych sprzętów?
I ogólnie doktor stwierdził, że widzi że jestem bardzo przejętą pacjentką, dlatego dostałam od niego badanie NIFTY w gratisie. Czasem dobrze być panikarą 🤣
I dodał dla pocieszenia, że 9 na 10 jego pacjentek z krwawieniami stawia się do porodu 😊nika647 lubi tę wiadomość
⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
9 dpt beta 58,8
Muszka1 wrote:Dziewczyny tak z innej beczki, macie jakieś profile na fb/ig dotyczące ciąży i noworodka które warto zaobserwować? Może też zrobimy listę, tak jak z książkami? Ja na pewno polecam:
1) fizjomommy (i jej ebooki np fizjodzidziuś)
2) kobieca fizjoterapia
3) położna Izabela Dembińska
4) zaufajpoloznej
5) dr_strus
Mamyginekolog nie wiem czy wymieniać, mój gin ma do niej bardzo mieszane uczucia, a może są jakieś inne, może mniej znane a wartościowe profile?
Acmvj - niestety jest na drugim krańcu świata. Sama podróż do mnie po pierwsze jest niemożliwa stamtąd, a dwa zajęłaby jakieś 2 doby... Także póki rodzina i nikt nie wie, zostaję z tym sama...
Aż mi się płakać chce, wiem, użalanie się, ale czasem naprawdę to się dzieje samo... -
Lia - Wow nifty gratis, super
Ale wspominałaś chyba że nie mieszkasz w pl?
Na tym etapie do 3 dni różnicy. USG to norma - błąd pomiarowy. Sprzęt ma ogromne znaczenie, ale wystarczy e w tym powiększeniu inaczej lekarz złapie. Chyba największa czułość i dokładnosc jest w 12 tgLia. lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Nifty w gratisie *.* co to za lekarz? To badanie kosztuje 2koła 🤯🤩🩷
Muszka1, nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
9 dpt beta 58,8
nika647 wrote:Lia - Wow nifty gratis, super
Ale wspominałaś chyba że nie mieszkasz w pl?
Na tym etapie do 3 dni różnicy. USG to norma - błąd pomiarowy. Sprzęt ma ogromne znaczenie, ale wystarczy e w tym powiększeniu inaczej lekarz złapie. Chyba największa czułość i dokładnosc jest w 12 tgnika647 lubi tę wiadomość
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
9 dpt beta 58,8
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗