Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...
dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną..macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...
szumisia obiecała mi juz kupić siostra....a nad tym woombie powaznie sie zastanowie...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...
dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną..macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...
szumisia obiecała mi juz kupić siostra....a nad tym woombie powaznie sie zastanowie...
O matko to ma jakieś znaczenie po której stronie się śpi?
Nie wszystkie dzieci mają kolki. Teraz są specjalne butelki i kropelki dla dzieci także to nie jest taki problem jak kiedyś
Ja nie rozumiem tego szału na tego szumiacego misia... Nie wiem po co to potrzebne?
Wolę sobie na to konto kupić taki namiot tipi, który później można w ogrodzie też rozłożyć
Ale to raczej zachcianka
A o tym drugim misiu nawet nie słyszałam.
Jakaś niedzisiejsza jestem chyba3500 g 54 cm -
Nats wrote:O matko to ma jakieś znaczenie po której stronie się śpi?
Nie wszystkie dzieci mają kolki. Teraz są specjalne butelki i kropelki dla dzieci także to nie jest taki problem jak kiedyś
Ja nie rozumiem tego szału na tego szumiacego misia... Nie wiem po co to potrzebne?
Wolę sobie na to konto kupić taki namiot tipi, który później można w ogrodzie też rozłożyć
Ale to raczej zachcianka
A o tym drugim misiu nawet nie słyszałam.
Jakaś niedzisiejsza jestem chyba
2 tyg temu też o tym nie słyszalam...mówie że codziennie sie czegos nowego dowiaduje....
z tym spaniem na lewym boku jest sens w póxniejszej ciązy...na P boku uciskasz na zyłe główną, leżać na L zmniejszasz prawdopod wystąpienia obrzeków i problemow z nerkami, a gdy leżysz na plecach znów za bardzo naciskasz na kręgosłup..
jak moje dziecko ma mieć kolkę i nie spać wiekszosc doby to chyba zainwestuje w wszelkie mozliwe gadzety..szumisia sobie wiekszosc mam chwali-o tym drugim to sie chyba dzis dowiedziałam...a te butelki niestety nie zawsze wystarczają...oczywiście mam nadzieje że moje dziecko bedzie super zdrowe i spokojne(hehe_ ale jakby cos to wolę być przygotowana..
Nats lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Klaudys gratulacje na nowej drodze.
Szumisia jeszcze nie mam, ale napewno kupię. Moja dzieciarnia uwielbiała szumy , środkowa i najmłodsza usypiały przy włączonym na maxa wyciągu w kuchniwombie tez super ale ten sam efekt można uzyskać owijając malucha jakimś cienkim kocykiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:35
Allmita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny na kolki krople Sab simplex ale.tylko z niemieckiej dystrybucji. Koleżanka miała bobo z kolkami i tylko to dawało radę. Musi być z Niemiec bo czeskie są inne troszkę i mogą nie działać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 20:20
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
U nas na kołki sprawdziło sie kangurowanie i noszenie w chuście. No i panny tylko na moim mleku wiec w sumie każda miała po fora dwa epizody mega bólów brzucha.
Evelin piękna beta !Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:49
-
eveli_na wrote:U nas na kołki sprawdziło sie kangurowanie i noszenie w chuście. No i panny tylko na moim mleku wiec w sumie każda miała po fora dwa epizody mega bólów brzucha.
Evelin piękna beta !Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim to raczej nie ma wpływu. Kołki najczęściej miewają maluchy z słabiej rozwiniętym przewodempokarmowym. U nas nie było problemów widocznie genetycznie jelitka były gotowe. A jedzenie ma raczej niewielki wpływ ja normalnie jadłam i było ok. Bigos i wigilijne Dania jak mała miała ledwie 2 miesiące a i wcześniej. Wiec wiesz. Każdy malutkiej inny.
-
eveli_na wrote:Kim to raczej nie ma wpływu. Kołki najczęściej miewają maluchy z słabiej rozwiniętym przewodempokarmowym. U nas nie było problemów widocznie genetycznie jelitka były gotowe. A jedzenie ma raczej niewielki wpływ ja normalnie jadłam i było ok. Bigos i wigilijne Dania jak mała miała ledwie 2 miesiące a i wcześniej. Wiec wiesz. Każdy malutkiej inny.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Almita ja się kładę np.na lewej stronie a budzę na plecach wiec chodź bym chciała to i tak nad tym nie zapanuje
O szumisiu słyszałam same pozytywy i chyba sie w niego zaopatrze:) nie zaszkodzi a może pomóc
KlaudyŚ gratulacje!!
Evelin - piękna beta kochana :*
Ja jutro idę na usg pooglądać maluszkajuz sie nie mogę doczekać
Allmita lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Byłam dziś na wizycie. Pecherzyk 2,2 cm, ciałko widać ale serduszka jeszcze nie. Podobno od 3 cm pęcherzyka widać serduszko, do tego czasu nie ma się co martwić.
Czuję dziś jak się rozpycha... brzunio boli na dole.
W sobotę ślubsandrula lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Evelin piękna beta. Super rośnie
Sandrula Trzymam kciuki za prenatalne! Koniecznie daj nam znać co i jak i prosimy o zdjęcie maluszka
Cherry Serducho pewnie na dniach się pojawi
U mnie bez zmian. Wizyta dopiero za 2 tygodnie. Ehh ale ten czas wolno płyniesandrula lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Cherry_Blossom wrote:Najgorzej, że nie widać było serducha...
Kochana mogę Cie pocieszyc tym, że ja odkąd w 4 tyg widziałam pęcherzyk ciążowy dopiero w zeszłym tygodniu zobaczyłam swoje dzidzi na prenatalnych,ktore o tak musze powtórzyć :pchodzę na nfz a t ograniczona liczba usg.. ale przez ten czas starałam sie myśleć pozytywnie i to mi pomogło
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania