X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...;)

dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną..;) macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...

szumisia obiecała mi juz kupić siostra....a nad tym woombie powaznie sie zastanowie...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziewczyny czy Wy pilnujecie w ciąży tego spania na lewym boku? ja ostatnio staram sie tak układać, ale w połowie nocy już nie daje rady...;)

dzisiaj od rana czytam same artykuły na temat kolki,..przeraza mnie juz to...hehe a nawet połowa ciąży nie za mną..;) macie tego szumisia i woombie?? czarna magia dla mnie..codziennie sie o czyms nowym dowiaduje...

szumisia obiecała mi juz kupić siostra....a nad tym woombie powaznie sie zastanowie...

O matko to ma jakieś znaczenie po której stronie się śpi? :D
    Nie wszystkie dzieci mają kolki. Teraz są specjalne butelki i kropelki dla dzieci także to nie jest taki problem jak kiedyś :)

Ja nie rozumiem tego szału na tego szumiacego misia... Nie wiem po co to potrzebne?
    Wolę sobie na to konto kupić taki namiot tipi, który później można w ogrodzie też rozłożyć :)
    Ale to raczej zachcianka :)
    A o tym drugim misiu nawet nie słyszałam.
    Jakaś niedzisiejsza jestem chyba ;D

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    O matko to ma jakieś znaczenie po której stronie się śpi? :D
    Nie wszystkie dzieci mają kolki. Teraz są specjalne butelki i kropelki dla dzieci także to nie jest taki problem jak kiedyś :)

Ja nie rozumiem tego szału na tego szumiacego misia... Nie wiem po co to potrzebne?
    Wolę sobie na to konto kupić taki namiot tipi, który później można w ogrodzie też rozłożyć :)
    Ale to raczej zachcianka :)
    A o tym drugim misiu nawet nie słyszałam.
    Jakaś niedzisiejsza jestem chyba ;D

2 tyg temu też o tym nie słyszalam...:P mówie że codziennie sie czegos nowego dowiaduje....
    z tym spaniem na lewym boku jest sens w póxniejszej ciązy...na P boku uciskasz na zyłe główną, leżać na L zmniejszasz prawdopod wystąpienia obrzeków i problemow z nerkami, a gdy leżysz na plecach znów za bardzo naciskasz na kręgosłup..:)

jak moje dziecko ma mieć kolkę i nie spać wiekszosc doby to chyba zainwestuje w wszelkie mozliwe gadzety..;) szumisia sobie wiekszosc mam chwali-o tym drugim to sie chyba dzis dowiedziałam...a te butelki niestety nie zawsze wystarczają...oczywiście mam nadzieje że moje dziecko bedzie super zdrowe i spokojne(hehe_ ale jakby cos to wolę być przygotowana..;)

Nats lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane podobno to było prenetalne bo jezeli mi wpisala w karcie ciazy to jest to ale jeszcze ide do innego w razie czego :)
    Ja juz po slubie cywilnym moj mąz czuł sie jak by szedł do pierwszej komuni :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys gratulacje na nowej drodze.

Szumisia jeszcze nie mam, ale napewno kupię. Moja dzieciarnia uwielbiała szumy , środkowa i najmłodsza usypiały przy włączonym na maxa wyciągu w kuchni :) wombie tez super ale ten sam efekt można uzyskać owijając malucha jakimś cienkim kocykiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:35

Allmita lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72e86e0b8a46.jpg

Ja tylko chcialam sie pochwalic :)

Nats lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na kolki krople Sab simplex ale.tylko z niemieckiej dystrybucji. Koleżanka miała bobo z kolkami i tylko to dawało radę. Musi być z Niemiec bo czeskie są inne troszkę i mogą nie działać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 20:20

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kołki sprawdziło sie kangurowanie i noszenie w chuście. No i panny tylko na moim mleku wiec w sumie każda miała po fora dwa epizody mega bólów brzucha.

Evelin piękna beta !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:49

Kz9n.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    U nas na kołki sprawdziło sie kangurowanie i noszenie w chuście. No i panny tylko na moim mleku wiec w sumie każda miała po fora dwa epizody mega bólów brzucha.

Evelin piękna beta !
    Każde dziecko jest inne. U mojej koleżanki bobo też na piersi a kolki masakra. Koleżanka uważała bardzo.co je. Może.to dlatego kurcze

3jgxflw1867zd36k.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim to raczej nie ma wpływu. Kołki najczęściej miewają maluchy z słabiej rozwiniętym przewodempokarmowym. U nas nie było problemów widocznie genetycznie jelitka były gotowe. A jedzenie ma raczej niewielki wpływ ja normalnie jadłam i było ok. Bigos i wigilijne Dania jak mała miała ledwie 2 miesiące a i wcześniej. Wiec wiesz. Każdy malutkiej inny.

Kz9n.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Kim to raczej nie ma wpływu. Kołki najczęściej miewają maluchy z słabiej rozwiniętym przewodempokarmowym. U nas nie było problemów widocznie genetycznie jelitka były gotowe. A jedzenie ma raczej niewielki wpływ ja normalnie jadłam i było ok. Bigos i wigilijne Dania jak mała miała ledwie 2 miesiące a i wcześniej. Wiec wiesz. Każdy malutkiej inny.
    Pewnie masz rację ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita ja się kładę np.na lewej stronie a budzę na plecach wiec chodź bym chciała to i tak nad tym nie zapanuje :D
    O szumisiu słyszałam same pozytywy i chyba sie w niego zaopatrze:) nie zaszkodzi a może pomóc :)

KlaudyŚ gratulacje!!:)

Evelin - piękna beta kochana :*

Ja jutro idę na usg pooglądać maluszka :D juz sie nie mogę doczekać :D

Allmita lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Pecherzyk 2,2 cm, ciałko widać ale serduszka jeszcze nie. Podobno od 3 cm pęcherzyka widać serduszko, do tego czasu nie ma się co martwić.

Czuję dziś jak się rozpycha... brzunio boli na dole.

W sobotę ślub <3

sandrula lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin piękna beta. Super rośnie ;)
    Sandrula Trzymam kciuki za prenatalne! Koniecznie daj nam znać co i jak i prosimy o zdjęcie maluszka :)
    Cherry Serducho pewnie na dniach się pojawi :)

U mnie bez zmian. Wizyta dopiero za 2 tygodnie. Ehh ale ten czas wolno płynie :P

3500 g 54 cm <3

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja dopiero za 3, bo teraz tydzień ślubny, potem Chorwacja, potem Kolejny wyjazd...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats dzisiaj normalne usg, prenatalne w piątek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 08:36

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Nats dzisiaj normalne usg, prenatalne w piątek :D
    Oh no to kciuki tak czy siak :)

cherry Czekanie na wizytę jest najgorsze. Chociaż Ty teraz masz trochę na głowie to jakoś Ci czas poleci :)

3500 g 54 cm <3

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Oh no to kciuki tak czy siak :)

cherry Czekanie na wizytę jest najgorsze. Chociaż Ty teraz masz trochę na głowie to jakoś Ci czas poleci :)

Najgorzej, że nie widać było serducha...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Spokojnie jeszcze ma czas, żeby się ujawnic.
    A pecherzyk zoltkowy był i echo zarodka?
    Jaka wielkosc miał zarodek?

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Kochana mogę Cie pocieszyc tym, że ja odkąd w 4 tyg widziałam pęcherzyk ciążowy dopiero w zeszłym tygodniu zobaczyłam swoje dzidzi na prenatalnych,ktore o tak musze powtórzyć :p :) chodzę na nfz a t ograniczona liczba usg.. ale przez ten czas starałam sie myśleć pozytywnie i to mi pomogło :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ