Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamusie
pamiętacie mnie jeszcze? Cały czas jestem ale urlopuje do końca tygodnia
Natsik ja na prenatalne dopiero za miesiąc29 sierpnia a 25.08 wizyta u mojego gina.. do tego czasu chyba poczekam chociaż gin kazal dzwonić jeśli bym w niepewności miała żyć
chyba jakoś wytrzymam
A o szumisiach ani innych gadzetach to ja narazie wcale nie myślęjeszcze nie ten etap, niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:09
-
Tuliska Pewnie, ze pamiętamy
Jak się czujesz? Męczą Cię jakieś ciążowe nieprzyjemne objawy?
Olaboga to powinnaś dostać medal za cierpliwośćJa teraz 3 tygodnie czekam i już po ścianach chodze, ale kiedyś w ogóle USG nie było i trzeba było czekać 9-m-cy, żeby dziecia zobaczyć
3500 g 54 cm -
U mnie przy każdym maluchu gadżetów coraz mniej, ale mam taka swoją listę must have która sprawdza sie zawsze. Jest mega minimalistyczna ale taki dzieć oprócz matczynych ramion, cyca i suchej pieluchy naprawdę niewiele potrzebuje
Nats lubi tę wiadomość
-
Natsik w miarę dobrze się czuje... czasami mnie zemdli, ale to tak chwila kryzysu i jest ok. Jem, ale jak się najem to nie nawidze zapachu jedzenia hehe
Nie wiem czy wytrzymam, suoermenka to że mnie żadna, będę się gryzla i pewnie w końcu zadzwonię hehe
Ewelinka ty całkiem doświadczoną mamą jesteś, ja przy tobie to zupełny żółtodzióbWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:19
Nats lubi tę wiadomość
-
szuflada wrote:Duska a wsadzilas szumiący mechanizm do środka? Bo po włożeniu to głowa mówią jest twarda i ciężka a nóżki sztywne niestety
niezbyt przytulasny misiak
Wsadzilam i prawie go nie czuc, jest dobrze odizolowany z obu stron, lapki i nozki sa jak dla mnie mieciutkie ale fakt ja mowie o SZUMISIU bo WISHBEAR wogole mi sie nie podobal i sie nie wypowiem bo nie macalam:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:49
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Tuliska Ja jestem już w 14 tygodniu i nie mam prawie żadnych objawow. Nawet brzuch mi nie chce rosnąć
Narazie mam lekkie sadelko. Wyglądam jakbym się za dużo najadla.
eveli_na Ja w tej kwestii zdaje się na siostrę. Odchowala 2 szkrabow i wie co się przydaje, a co jest zbędne. Nie chcemy przesadzać i wydawać pieniędzy na rzeczy, których się nie używa. Masz rację, ze tak naprawdę m aluchowi na początku do szczęścia niewiele potrzeba3500 g 54 cm -
eveli_na wrote:U mnie przy każdym maluchu gadżetów coraz mniej, ale mam taka swoją listę must have która sprawdza sie zawsze. Jest mega minimalistyczna ale taki dzieć oprócz matczynych ramion, cyca i suchej pieluchy naprawdę niewiele potrzebuje
evelina mogłabys się podzielić ta listą must have z mniej doświadczonymi mamami...?Nats lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Melduje się!
6 cm, nóżki, rączki wszystko ok, jak to pan doktor powiedział, ,maluch jest wzorowy "serducho bije, podniebienie sprawdził tylko twarde i ono jest jak najbardziej w porządku, miękkie dopiero po porodzie bedzie dało sie określić.
Test pappa też ok
Nooo i będzie synuśAllmita, Nats lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/985475473f01.jpg
Pan doktor dał mi zdjęcie buźki :p zapytałam go czy da mi zdjęcie a on że już mąż ma je w ręcenawet nie wiedziałam kiedy je dał ;p
Nats, Duśka;) lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Sandrula cudne maleństwo
Co do listy to u mnie wyglada to tak :
Pampersy do szpitala (potem wielopieluchuje)
Chusta do noszenia malucha
Kosz mojrzesza do bezpiecznego spania w dzień
Leżak
Garść ciuchów newborn bo malutek zaraz wyrośnie, (Body najlepiej kopertowe z krótkim i długim rękawem i pajace na napki oraz polspichy.) nie kupuje nic krępującego ruchy i zwijajacego sie na maluchu. A kaftanow ze śpiochami ze względu na zwijanie sie kartonika na plecach zwyczajni nienawidze.
Otulacz bambusowy do owijania malucha
Chusteczki checky wippes
Anatomiczny smoczek myśle tu o wubba nub ale tylko z gadzeciarskiego względu:)
Szumis dla własnej wygody żeby telefonu nie odpalać
Dla mnie herbatka laktacyjna i wkładki laktacyjne i tyle z pamięci reszte musiałabym zajrzeć do notatnika a chwilowo poza domem jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 18:44
sandrula, Allmita lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki wlasnie wrocilam z proby glukozowej... Rada na przyszlosc jak bedziecie musialy ja robic- wezcie pol cytryny i wcisnijcie do roztworu... Ja bym bez tego nie wypila
Allmita lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm