X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    A tam głupoty gadasz :D cieszę sie ze tu zawitałas :) a suwak gdzie ? Halooo?
    aj tam suwak hehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gadua ja Cię nie chcę, spadówka hihi

Oczywiście żartuje!!! Mega się cieszę że wreszcie jesteś! Opowiadaj co i jak :) :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kochana gaduaaa :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie bądź taka, posuwaj sie z nami :P

szuflada, Sylwia91 lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej baby ;) mogę do Was dołączyć? ;)

A ja sie zastanawialam gdzie jestes :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej baby ;) mogę do Was dołączyć? ;)
    Czuj się jak u siebie! :)

Melduję że u nas zaczęty 28tc w niedzielę :) <3 remonty zakończone i zostało nam jeszcze dokupić pościel do łóżeczka, fotelik i kosmetyki dla mnie i małej :) coraz bliżej porodu... :)
    A co tam u Was mamusie? Meldowac mi tutaj kto już zna płeć swojego maleństwa? Trzeba by jakąś listę zrobić :)

Allmita, szuflada lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuje jeszcze żadnych kopniaczków, ale obawiam sie że u mnie długo moge nie czuc bo mam pokaźny brzuchol(jeszcze sprzed ciąży) a wtedy on podobno tłumi uderzenia..:(
    co do brzucha to ja potrafie taki zrobic że wyglądam na 6-7 msc, hehe..;)

pojawił mi się jeden rozstęp na cycku..wrrr....i wogóle ostatnio mi urosły dosc...

płci jeszcze nie znam-mam nadzieje że dowiem sie na połówkowym za jakieś 2-3 tyg..:)

nastrój mam ostatnio jakis kiepski, nie wiem-moze przez to że na wekend byłam ze znajomymi i było super, a teraz taki powrót do rzeczywistości,praca itp....jeszcze mam remont w pracy który mnie wkurza na maksa..wogóle wszystko mnie od wczoraj wkurza, hehe....

cisnienie mam spoko-cały czas mierze-jak u Ciebie szuflada z tym?

Gaduaa witaj i ustaw ładny suwaczek,żebysmy na bierząco były

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy inwestujecie w detektor oddechu czy jak to sie tam zwie dla maluszka?
    bo ja w sumie nie chciałam, słyszałam że czesto sa wadliwe i wiecej strachu one narobia niż pomogą...ale na weekend sie widziałam z dzieciata koleżanką i ona twierdzi że to własnie taki MUST HAVE...i że jak ja moge wogóle mysleć że bez tego.....i robie rozeznanie u innych mamusiek..:)

• Nats Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Sylwia Ja wczoraj pół dnia oglądałam pościele i kocyki w Internecie. Zakochałam się w pościeli Minky. Najchętniej już bym kupiła teraz, ale jeszcze u mnie na takie zakupy za wcześnie. Ale teraz te rzeczy dla maluszków są śliczne jak z obrazka :)
    U nas na USG genetycznym lekarz na 80% stwierdził dziewczynke. Jakoś tak od początku czulam, ze będzie cora. Już nawet się przywiazalam do tej myśli. Będzie śmiesznie jak naszej Zuzi coś nagle urośnie :P
    Allmita Ja nie mam zamiaru takiego sprzętu kupować. Mam tylko czasem wrażenie, ze tych "must have" dla noworodków jest trochę za duzo, ale każdy ma swoje zdanie :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna nie myśle o takich wynalazkach. Zawsze uważałam ze to dla wcześniaczków lub maluchów z problemami, chociaż myślałam trochę nad czymś takim na pieluche ewentualnie, ale sama nie wiem. Do łóżeczkowegobq bank nie kupię bo moje dzieciaki w łóżeczku długo długo nie śpią.

Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też sceptycznie podchodze do tego wynalazku.....pogadam moze z mezem o tym i zrobie rozeznanie wsród znajomych

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inwestujemy w monitor oddechu, ale to raczej dla tego, że ja jestem mega panikarą i inaczej ciagle bym latała i sprawdzała czy oddycha ;)
    Co do gadzetów to cóż mój T. jest strasznym gadzeciażem (typowy informatyk :P ) więc już nawet smoczki świecące w ciemności i mydełko grające przy wyciskaniu (to akurat kupione dla tatusia bo chce i koniec :D ) mamy w zestawie :P

A tak wogóle to macie może Dziewczynki jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży ? Bo już ledwo żyje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:54

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita u mnie z ciśnieniem wszystko spoko :) my to chyba jesteśmy takie panikary przed wizytami :P

A takich wynalazków nie mam w planie bo coś czuję ze jakby pokazało mi fałszywy wynik to bym dostała zawału i dopiero zaszkodziła maluszkowi :/

Allmita lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    My inwestujemy w monitor oddechu, ale to raczej dla tego, że ja jestem mega panikarą i inaczej ciagle bym latała i sprawdzała czy oddycha ;)
    Co do gadzetów to cóż mój T. jest strasznym gadzeciażem (typowy informatyk :P ) więc już nawet smoczki świecące w ciemności i mydełko grające przy wyciskaniu (to akurat kupione dla tatusia bo chce i koniec :D ) mamy w zestawie :P

A tak wogóle to macie może Dziewczynki jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży ? Bo już ledwo żyje :(
    Aa taki smoczek i my mamy :P kupiony przypadkiem ale fajna sprawa bo w nocy po ciemku będzie widać gdzie spadł :) mi na zaparcia pomagają owoce- za przeproszeniem dostaję natychmiastowej sraczki :P

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego to dla mnie must have są ubranka, smoczki, butelki, wózek, łóżko i pieluchy- cała reszta indywidualnie do dogadania z partnerem, przenalizowania kosztów itd. Bo jak ktoś ma zamożny portfel to może nakupować gadżetów i żadna krzywda się nikomu nie stanie. A jak ktoś ma mniej zamożny to nie ma co się szczypac i słuchać o stercie "must have" rzeczy ;)

Allmita lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej.. wiecie co.. muszę wejść w te tryby po powrocie z urlopu ... to nie jest łatwe heheh
    dzięki za miłe powitanie ;)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki i smoczki zawsze można dokupić nawet w aptece 24h także to żaden mus je mieć :) chyba ze ktoś od razu zakłada karmienie mm to inna rozmowa.

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Butelki i smoczki zawsze można dokupić nawet w aptece 24h także to żaden mus je mieć :) chyba ze ktoś od razu zakłada karmienie mm to inna rozmowa.
    Haha no w ten sposób to można niemal wszystko na ostatnią chwilę dokupić :P

Ja butelki mam ale wciąż się zastanawiam czy karmić piersią czy nie. Od razu od października chce zacząć nowe studia. Zobaczymy jak to będzie, co polecacie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Haha no w ten sposób to można niemal wszystko na ostatnią chwilę dokupić :P

Ja butelki mam ale wciąż się zastanawiam czy karmić piersią czy nie. Od razu od października chce zacząć nowe studia. Zobaczymy jak to będzie, co polecacie?
    ja polecam karmienie piersią ;)
    starszego udało mi się karmić tylko miesiac... drugiego pół roku a teraz mam nadzieję jeszcze dłużej ;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce bardzo karmić naturalnie....

ja na szczescie zaparć nie mam-no chyba że gdzies wyjadę-ale to zawsze tak miałam-stres itp..;)...a tak to na szczescie narazie nie amm tego problemu..
    siostra ma-i połozna poradziła jej jeść suszone sliwki bodajże

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ