X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    A tam głupoty gadasz :D cieszę sie ze tu zawitałas :) a suwak gdzie ? Halooo?
    aj tam suwak hehe

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gadua ja Cię nie chcę, spadówka hihi

Oczywiście żartuje!!! Mega się cieszę że wreszcie jesteś! Opowiadaj co i jak :) :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kochana gaduaaa :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie bądź taka, posuwaj sie z nami :P

szuflada, Sylwia91 lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej baby ;) mogę do Was dołączyć? ;)

A ja sie zastanawialam gdzie jestes :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej baby ;) mogę do Was dołączyć? ;)
    Czuj się jak u siebie! :)

Melduję że u nas zaczęty 28tc w niedzielę :) <3 remonty zakończone i zostało nam jeszcze dokupić pościel do łóżeczka, fotelik i kosmetyki dla mnie i małej :) coraz bliżej porodu... :)
    A co tam u Was mamusie? Meldowac mi tutaj kto już zna płeć swojego maleństwa? Trzeba by jakąś listę zrobić :)

Allmita, szuflada lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuje jeszcze żadnych kopniaczków, ale obawiam sie że u mnie długo moge nie czuc bo mam pokaźny brzuchol(jeszcze sprzed ciąży) a wtedy on podobno tłumi uderzenia..:(
    co do brzucha to ja potrafie taki zrobic że wyglądam na 6-7 msc, hehe..;)

pojawił mi się jeden rozstęp na cycku..wrrr....i wogóle ostatnio mi urosły dosc...

płci jeszcze nie znam-mam nadzieje że dowiem sie na połówkowym za jakieś 2-3 tyg..:)

nastrój mam ostatnio jakis kiepski, nie wiem-moze przez to że na wekend byłam ze znajomymi i było super, a teraz taki powrót do rzeczywistości,praca itp....jeszcze mam remont w pracy który mnie wkurza na maksa..wogóle wszystko mnie od wczoraj wkurza, hehe....

cisnienie mam spoko-cały czas mierze-jak u Ciebie szuflada z tym?

Gaduaa witaj i ustaw ładny suwaczek,żebysmy na bierząco były

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy Wy inwestujecie w detektor oddechu czy jak to sie tam zwie dla maluszka?
    bo ja w sumie nie chciałam, słyszałam że czesto sa wadliwe i wiecej strachu one narobia niż pomogą...ale na weekend sie widziałam z dzieciata koleżanką i ona twierdzi że to własnie taki MUST HAVE...i że jak ja moge wogóle mysleć że bez tego.....i robie rozeznanie u innych mamusiek..:)

• Nats Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Sylwia Ja wczoraj pół dnia oglądałam pościele i kocyki w Internecie. Zakochałam się w pościeli Minky. Najchętniej już bym kupiła teraz, ale jeszcze u mnie na takie zakupy za wcześnie. Ale teraz te rzeczy dla maluszków są śliczne jak z obrazka :)
    U nas na USG genetycznym lekarz na 80% stwierdził dziewczynke. Jakoś tak od początku czulam, ze będzie cora. Już nawet się przywiazalam do tej myśli. Będzie śmiesznie jak naszej Zuzi coś nagle urośnie :P
    Allmita Ja nie mam zamiaru takiego sprzętu kupować. Mam tylko czasem wrażenie, ze tych "must have" dla noworodków jest trochę za duzo, ale każdy ma swoje zdanie :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna nie myśle o takich wynalazkach. Zawsze uważałam ze to dla wcześniaczków lub maluchów z problemami, chociaż myślałam trochę nad czymś takim na pieluche ewentualnie, ale sama nie wiem. Do łóżeczkowegobq bank nie kupię bo moje dzieciaki w łóżeczku długo długo nie śpią.

Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też sceptycznie podchodze do tego wynalazku.....pogadam moze z mezem o tym i zrobie rozeznanie wsród znajomych

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inwestujemy w monitor oddechu, ale to raczej dla tego, że ja jestem mega panikarą i inaczej ciagle bym latała i sprawdzała czy oddycha ;)
    Co do gadzetów to cóż mój T. jest strasznym gadzeciażem (typowy informatyk :P ) więc już nawet smoczki świecące w ciemności i mydełko grające przy wyciskaniu (to akurat kupione dla tatusia bo chce i koniec :D ) mamy w zestawie :P

A tak wogóle to macie może Dziewczynki jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży ? Bo już ledwo żyje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:54

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita u mnie z ciśnieniem wszystko spoko :) my to chyba jesteśmy takie panikary przed wizytami :P

A takich wynalazków nie mam w planie bo coś czuję ze jakby pokazało mi fałszywy wynik to bym dostała zawału i dopiero zaszkodziła maluszkowi :/

Allmita lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    My inwestujemy w monitor oddechu, ale to raczej dla tego, że ja jestem mega panikarą i inaczej ciagle bym latała i sprawdzała czy oddycha ;)
    Co do gadzetów to cóż mój T. jest strasznym gadzeciażem (typowy informatyk :P ) więc już nawet smoczki świecące w ciemności i mydełko grające przy wyciskaniu (to akurat kupione dla tatusia bo chce i koniec :D ) mamy w zestawie :P

A tak wogóle to macie może Dziewczynki jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży ? Bo już ledwo żyje :(
    Aa taki smoczek i my mamy :P kupiony przypadkiem ale fajna sprawa bo w nocy po ciemku będzie widać gdzie spadł :) mi na zaparcia pomagają owoce- za przeproszeniem dostaję natychmiastowej sraczki :P

• szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego to dla mnie must have są ubranka, smoczki, butelki, wózek, łóżko i pieluchy- cała reszta indywidualnie do dogadania z partnerem, przenalizowania kosztów itd. Bo jak ktoś ma zamożny portfel to może nakupować gadżetów i żadna krzywda się nikomu nie stanie. A jak ktoś ma mniej zamożny to nie ma co się szczypac i słuchać o stercie "must have" rzeczy ;)

Allmita lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej.. wiecie co.. muszę wejść w te tryby po powrocie z urlopu ... to nie jest łatwe heheh
    dzięki za miłe powitanie ;)

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki i smoczki zawsze można dokupić nawet w aptece 24h także to żaden mus je mieć :) chyba ze ktoś od razu zakłada karmienie mm to inna rozmowa.

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Butelki i smoczki zawsze można dokupić nawet w aptece 24h także to żaden mus je mieć :) chyba ze ktoś od razu zakłada karmienie mm to inna rozmowa.
    Haha no w ten sposób to można niemal wszystko na ostatnią chwilę dokupić :P

Ja butelki mam ale wciąż się zastanawiam czy karmić piersią czy nie. Od razu od października chce zacząć nowe studia. Zobaczymy jak to będzie, co polecacie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Haha no w ten sposób to można niemal wszystko na ostatnią chwilę dokupić :P

Ja butelki mam ale wciąż się zastanawiam czy karmić piersią czy nie. Od razu od października chce zacząć nowe studia. Zobaczymy jak to będzie, co polecacie?
    ja polecam karmienie piersią ;)
    starszego udało mi się karmić tylko miesiac... drugiego pół roku a teraz mam nadzieję jeszcze dłużej ;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce bardzo karmić naturalnie....

ja na szczescie zaparć nie mam-no chyba że gdzies wyjadę-ale to zawsze tak miałam-stres itp..;)...a tak to na szczescie narazie nie amm tego problemu..
    siostra ma-i połozna poradziła jej jeść suszone sliwki bodajże

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ