Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Dziewczęta ja znowu z pytankiem (uprzedzałam ze bedziecie mnie ze mną prze***ne
) a wiec czy na początku miałyście/ macie takie uczucie lekkiego poklowania? Tak w podbrzuszu po prawej stronie jak kość mniej więcej czuje cały czas cos, tak jakby jajnik ale to nie jajnik i oczywiście dumam sobie czy to normalne czy moze cos jest nie halo
Mnie na początku kłuł lewy jajnik z którego było jajeczko, tam wytworzylo się ciałko żółte które rosło i to dawało takie uczucie. Ginekolog mówił, że to normalne -
Hej dziewczęta:)
jestem tak przyjemnie zmęczona, mam wspaniałe mdłości, bolą mnie piersi i kluje w podbrzuszu. I wiecie co tesknilam za tymi odczuciami jak nie wiem co:) nawet za zaparciami, ktore znów sie pojawily:*zdrowka dla wszystkich dzidzisiow w brzuszkach i dla ich walecznych mamuś:*
Duśka;), Tuliska, misiaq, Sylwia91, Bella_Bella lubią tę wiadomość
KlaudyŚ wrote:Każda pozycja zła :p
Chyba zakupie Rogala
LILITH.P wrote:też to mam
rozciągamy się Bejbe
ale że już? toż to ledwie ziarnko jest
ja już po becie, zrobiłam jeszcze proga, tsh, ft3 i ft4
lepiej mieć spokojne sumienie niż pluć sobie w brode. wyniki może uda mi się wyżebrać po południu.
ogólnie poza sennością wszystko spoko, poza trzema podejściami do lodówki rano, za każdym razem cofka, troche za wcześnie chyba na mdłościCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
szuflada wrote:Z czasem to już wszystko będzie boleć
Myślę o zakupieniu poduszki dla kobiet w ciąży, bo nie wyrabiam z tym moim kręgosłupem. Na początku ciąży marudziłam, że nie tyję
Ha ha, no no... To teraz mam 12 kg na plusie. :o Szok... A lekarz i tak wciąż uważa, że za mało
On chyba myśli, że ja + 50 kg mam se przytyć. Mnie już z tymi 12 kg jest bardzo ciężko. No, ale co się dziwić jak startowałam z wagi 43 kg i mój kręgosłup nie był nauczony mieć nadto 12 kg
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Każda pozycja zła :p
Chyba zakupie Rogala
Ja dostalam od meza, nawet troche pomaga ale tylko do czasu ;-( ciezko sie z niego na siku wyplatac:-DOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Anula, mi z moimi 4 kg tez kregoslup sobie noe radzi:-) podejrzewam ze to dlatego ze te nasze wszystkie kg to takie bardzo bardzo ruchliwe:-)
Moj lekarz z kolei nawet nie patrzy na moj przyrost wagi tylko na wyniki badan i to jak klusek przybiera:-P stwierdzil ze kazda kobietka ma swoje tempo i przytyje ile ma przytyc:-)Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Hej dziewuszki :*
Wisienko jak ja się cieszę że Cię widzęjak się miewasz? Wszystko w porzadku u ciebie?
Sylwus mnie nie widać ale to nie znaczy że nie patrzammm :* na Basiunie czekamzerkam cały czas :* trzymajcie się dwie dzielne kobietki :*
Anula ja też jestem drobna ale 47 kg wazezupełna miniaturka jestes
teraz z niespodzianką ale i tak 55 kg to wymarzona waga jak na ten miesiąc
Marudzcie babuszki, marudzcie
Też bym sobie pomarudzila a kurka blaszka, motyla noga nie mam na co
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom oczywiścieściskam kciukasy za was
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
ines. wrote:ale że już? toż to ledwie ziarnko jest
ja już po becie, zrobiłam jeszcze proga, tsh, ft3 i ft4
lepiej mieć spokojne sumienie niż pluć sobie w brode. wyniki może uda mi się wyżebrać po południu.
ogólnie poza sennością wszystko spoko, poza trzema podejściami do lodówki rano, za każdym razem cofka, troche za wcześnie chyba na mdłości
groszek musi mieć dobre posłanie w macicywcześniej wszystko się znam złuszczało i wylatywało podczas @, nawet jeśli to wielkość ziarenka, to już dzieją się tam cuda - szaleństwo hormonów czuć, kłucia... ja czuję jakbym jakąś kulkę w macicy miała
i dobrze, że zrobiłaś badania:)
ja w środę do endo, a 24 X idę do ginekologaskończę 7 tydzień, będę w 8...
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze -
Hej mamusie!
Jej, jest nas tu coraz wiecej! Bardzo sie cieszę i życzę wszystkim nowym mamusiom nudnej i bezproblemowej ciazy
Ja cały weekend mialam zajęty, przyjechali rodzice z bratannica i siostra z narzeczonym więc pełen dom ludzi
Mały tak sie raz rozszalał ze jak siostra reke przyłozyła to ze cztery razy mocne kopniaki poczułaz babcią tez sie ladnie przywital
Co do kłucia - na początku ciąży miałam bardzo częstotak jak dziewczyny mówią macica sie rozciąga i to zupełnie normalne
Jeszcze kilka słów do biedroneczki.. właśnie przeczytałam Twojego bloga.. łzy ciekły ale wierzę w to, że Bóg wam to teraz wszystko wynagrodzia teraz macie cudownego aniołka w niebie który nad Wami czuwa
trzymam za Was mocno kciuki! !
misiaq lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Witamy się w dwupaku, nadal heheh. Lokatorka się namyslila zostać jeszcze trochę
dzisiaj wypisałam się na własne żądanie. Musiałam iść i upomnieć się o badanie, bo lekarz wcześniej stwierdził że będzie mnie badać dopiero jutro, bo całego oddziału nie przebada jednego dnia. No zapomniałam że to tak długo trwa, zajrzeć i zbadać szyjke... Porażka jednym słowem. Zapytałam potem położnej czy to aż tak duże obciążenie żeby doktor zbadał jedną pacjentke więcej? Kazała iść i poprosić żeby jednak zbadał. Poszłam a on się pyta "no a dzieje się coś dzisiaj?" to mówię, że nie i nie dzieje się nic od prawie tygodnia i chcę iść do domu, bo tu mam daleko a po skończonym 36 tygodniu mogę już rodzić u siebie. Stwierdził że nie widzi problemu bo zawsze mogę podpisać że chce wyjść na własną prośbę "... No ale jak już pani jest to panią zbadam". Rozwarcie 3cm, nawet by powiedział że 4. Podpisałam że chcę wyjść. Nagle się dowiedziałam że jest zagrożenie przedwczesnym porodem, a tydzień temu stwierdzili że nie będą hamować porodu, więc jak to jest? Żal po prostu i nikomu nie życzę trafić na taki personel. Od kilku osób już usłyszałam że w tym szpitalu lekarze oglądają się żeby im w łapę dać. O na pewno nie.
-
Duśka;) wrote:Anula, mi z moimi 4 kg tez kregoslup sobie noe radzi:-) podejrzewam ze to dlatego ze te nasze wszystkie kg to takie bardzo bardzo ruchliwe:-)
Moj lekarz z kolei nawet nie patrzy na moj przyrost wagi tylko na wyniki badan i to jak klusek przybiera:-P stwierdzil ze kazda kobietka ma swoje tempo i przytyje ile ma przytyc:-)
No dokładnie, przecież nie będę siedzieć cały dzień i opychać by więcej przytyćJuż mi jest ciężko
Ja właśnie wróciłam od lekarza ginekologa. Powiedział, że Lilka waży aż 1400 gramówPowiedział, że jest ogromna jak na ten tc
Moja duża księżniczka
Duśka;), bita_smietana, Sylwia91, sandrula lubią tę wiadomość
-
Anulaaaaaaa suuuuper
Wycaluj Lilianke ode mnie
dziewczyny...wrocilam od gina ze lzami w oczachlzami szczescia
zobaczyc mikro-czlowieczka 2,54 cm z bijacym serduszkiem i krecacego dupka jak Jennifer Lopez - bezcenne
to najpiekniejsze co do tej pory w calym moim zyciu bylo mi dane zobaczyc
tak wlasnie krecilo dupka, dokladnie tak:
Ed. maz w ostatniej sekundzie zdazyl, jak juz stalam w gatkach u lekarza...chcialam go udusic ale jak zobaczylam tego malego wiercipietka to ehhhhhhhhWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 16:21
Nats, KlaudyŚ, Sylwia91, sandrula, Kim87, Caro, misiaq lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Sorry, ze się nie odzywalam, ale przez tydzień mnie nie bylo. Spontanicznie z mamą odwiedziliśmy moją siostrę i właśnie wracam do domu
Jejku! Ile tutaj nowych ciąż! Gratuluję każdej mamusce i życzę nudnych 9 miesięcy
Smietanko kochana, nawet nie wiesz jak się cieszę! Gratuluję zdrowego dziecia i niech ładnie tam dalej rośnie
Normalnie mam banana przez Ciebie!
Anula u mnie jest już prawie 10 kg na plusieaż się boję co będzie dalej. A moja waga początkowa to 44,1
idę jak burza.
bita_smietana, misiaq lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm