Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
My chodzimy z ubezpieczenia meza z Allianz, wiec na poczatku ciazy byly wizyty tak raz na miesiac a od 7 miesiaca juz raz na 2 tyg. Usg takie szybkoe mam na kazdej wizycie a takich dokladnych jak narazie mialam 4:-)
U mnie na NFZ jak sie chcialam zapisac to mi w marcu na pazdziernik proponowali:-Dbita_smietana, eveli_na lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
bita_smietana wrote:dziewczyny co ile chodzicie na usg? bo u mnie jest tylko system panstwowy* i mam juz wizyty ustalone do konca stycznia - mniej wiecej co 4-5 tygodni - jak bylo u was?
*i na wizyte trzeba sie umawiac na kilka miesiecy przed
Tak szczerze mówiąc to miałam ogólnie tylko trzy usgchodzę na nfz a tam do usg im sie nie spieszy... moj lekarz twierdzi ze jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby robic tak często usg bo to tez nie jest dobre.. ale szyjke zawsze bada
a wizyty mam co 3-4 tygodnie
bita_smietana lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Ewelina witam wśród cukrzycowych ciażówek..
ja juz od tyg stosuje diete-jaka wyczytałam na słodkiemamy.edu.pl, po za tym siedze troche na wątku cukrzycowym na bbf...
tak naprawde jaki duży mam problem, to dowiem się w przyszłym tyg bo mam wizyte u diabetologa i dostane glukometr z paskami....u mnie nie jest problem z niesłodzeniem-bo ja właściwie nie słodze, ale za to lubie owoce w każdej ilości i mączne dania....a tu niestety trzeba mocno ograniczać te sprawy...
Anula moja szwagierka miała cholestaze ciążową....właśnie pamietam,że dziwilam sie ze u niej nie zalecono diety żadnej,ale ona generalnie mieszka w UK,a tam wiadomo że mają całkiem inne podejście do wszystkiego....urodziła zdrową dziewczynkę,choć prawie miesiąc wcześniej.....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
sandrula wrote:Tak szczerze mówiąc to miałam ogólnie tylko trzy usg
chodzę na nfz a tam do usg im sie nie spieszy... moj lekarz twierdzi ze jak nic się nie dzieje to nie ma potrzeby robic tak często usg bo to tez nie jest dobre.. ale szyjke zawsze bada
a wizyty mam co 3-4 tygodnie
ja niby mam te usg,ale właściwie to lek sprawdza tylko czy serducho bije-choc teraz jak czuje ruchy to bardziej mnie tez interesuje czy mi sie szyjka nie skraca,bo nie mam juz takiej fobii jak na poczatku gdy nic nie czułam...
na przyszły raz musze sie o wage dopytać,bo ostatnie info mam z połówkowych a to ponad msc temu było...
a wogóle to jestem juz w 7 msc....ale zleciało...
ja to sie nie dopinam w nic sprzed ciaży-no polar jeszcze dopinam,ale to nie długo z tego co widze....więc ja już kupiłam używaną ciażową kurtke i płaszczyk bo nie dało się.....
kiedys też nie lubiłam chodzic w legginsach,ale w ciaży polubiłam..nawet kupiłam sobie ocieplane..bita_smietana, Sylwia91, sandrula lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
My imię mieliśmy wybrane dla dziewczynki jeszcze przed ciążą, to była moja propozycja ale mężowi się spodobała. Dla chłopca on wybrał Adam i byłam w stanie to zaakceptować chociaż wolałam Wojtka albo Jaśka. Mój był pewny przez połowę ciąży że to chłopak chociaż ja od pierwszego testu wiedziałam że Bachna
Dzisiaj chodzę nieprzytomna... Bóle są okropne a skurcze dalej nieregularne i dupa blada. Póki się nie zaczną regularne to nigdzie nie pojadę bo mnie już nie puszczą z takim rozwarciem, a pomóc nie będą chcieli bo 3 tyg do terminu zostało. Nie wiem jak przetrwam kolejną noc -
Ja kombinuje bo chodzę i na NFZ i prywatnie. Badania np z NFZ a usg prywatnie około 30/40 min a NFZ 5 minut07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Bella Kochana nie wiem co powiedzieć, tak mi przykro
Trzymaj się mocno i szybko wracaj :*
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Bella trzymaj się...
Worldbyeme-ja tez chodze tak jak TY...aczkolwiek u mnie usg prywatnie takie zwykłe tez nie trwa tak długo,ale wizyta owszem...
wogóle to chyba z 2 msc nie byłam teraz na nfz bo mi tak przesuwaja termin-dwa razy dzwonili z przesunieciem-gdybym miała chodzić tylko na nfz to ja dziękuje bardzo...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Allmita wrote:Bella trzymaj się...
Worldbyeme-ja tez chodze tak jak TY...aczkolwiek u mnie usg prywatnie takie zwykłe tez nie trwa tak długo,ale wizyta owszem...
wogóle to chyba z 2 msc nie byłam teraz na nfz bo mi tak przesuwaja termin-dwa razy dzwonili z przesunieciem-gdybym miała chodzić tylko na nfz to ja dziękuje bardzo...07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Hej!
Ja właśnie wracam z wizyty u ginekologajest pęcherzyk ciążowy, odpowiadający wielkością 6 tyg.ciąży
dostałam duphaston na wszelki wypadek. No i za 2 tyg.kolejna wizyta
Sylwia91, Allmita, KlaudyŚ, Duśka;), bita_smietana, sandrula, Nats, ines., misiaq lubią tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Hej!
Ja właśnie wracam z wizyty u ginekologajest pęcherzyk ciążowy, odpowiadający wielkością 6 tyg.ciąży
dostałam duphaston na wszelki wypadek. No i za 2 tyg.kolejna wizyta
Ja odliczam z niecierpliwością do wizyty jutro o 16. Bardzo jestem ciekawa jak się ma moje rozwarcie po takich bólach... -
Lilith - gratuluje
Bella - przykro mi, bardzo, tule..
Sylwia - tez jestem ciekawa !
Laseczki! Niestety ale ja nigdy taka chuda jak wy nie bylam i nie bedespodnie zaczely mnie cisnac i teraz nie wiem czy kupic nowe rozmiar wiekszy czy kupic juz ciazowe? Ktore i tak musze kupic na pozniejsze miesiace. Boje sie tylko, ze ta guma co jest w ciazowych bedzie zwisac jak flak? Co ppradzicie?
-
Hej babeczki podgladam tu was . A szczególnie Sylwie :* stresuje się tym wyczekiwaniem na pierwsze watkowe bobo♡♡♡ buziaki brzuchatki ♡♡♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:10
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO