Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrula wrote:Witamy i trzymamy kciuki!!na pewno wszystko będzie dobrze!
Waldi mnie też sie dzisiaj nie chce..ledwo sie z łóżka zebralam.. Ty juz 30 tydzien a ja dopiero zaczynam 26 tydzien a jak w piatek sobie zrobiliśmy maraton po sklepach bo mamuska chciala płaszczyk kupić to po dwóch godzinach zdychalam..
Aha.. Ja już się na takie maratony nie nadaję.. W niedzielę wybraliśmy się na chwilę do galerii i sukienkę sobie kupiłam ale nie byłam w stanie dłużej chodzić.. Po niecałej godzinie wróciliśmy.. Co do sklepu weszłam zaraz wychodziłam bo usiąść musiałam.. No i to było niedługo a od wczoraj w dole brzucha takie zakwasy że do dziś ruszyć się ciężko..Judi22 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
i wszystkie znikniecie z forum to kto tu zostanie
żartuję oczywiście
a dziewczyny pracowałyście w czasie ciąży? jak tak to do kiedy?Duśka;), sandrula, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja pracowałam do 4 miesiąca (włącznie) ale na zlecenie
Nie znikniemy, tylko bedziemy sie wymieniać doświadczeniami ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 14:19
bita_smietana lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
widzę właśnie jak Sylwia ma czas na forum
wręcz przerażające
zastanawiam się właśnie jak to będzie. bo niby ciężarna nie może pracować więcej niż 4h przy komputerze a u mnie bez komputera ani rusz. chyba, że mnie zmuszą na pójście na l4 to w sumie nie będę bardzo protestować.Duśka;), Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Heeej:) jest moje upragnione serduszko:)
jest echo Dzidziusia:) moje Słoneczko ma 4mm:)
Duśka;), Sylwia91, ines., sandrula, Nats, WaldhauzerM, bita_smietana, misiaq, ewa231, Evelin lubią tę wiadomość
Pisałam posta w nocy na karmieniu ale oczy mi się zamknęły!
Dzisiaj miałam dużo czasu, ale posprzątałam w łazience, zrobiłam pranie, umyłam gary i ogarnęłam w kuchni. Do tego cały czas zajmuję się małą, trochę zaczęła sobie robić z cyca smoczek więc pracujemy nad tym. Lubi się przytulać, nie muszę jej kołysać ani nawet czasem nie daję cyca tylko przytulam i zasypia. Gorzej jak próbuję odłożyć do łóżeczka. Nieraz za pierwszym razem się uda, a dzisiaj np. maraton złożony z 10 prób.
Na szczęście noce ładnie przesypia. Budzi się na karmienie, zmianę pieluszki i idzie dalej spać. Niestety podczas takiego budzenia kolejka karminie-pielucha potrafi się zapętlić 3 razy, bo mała sobie pruta i robi kupki po troszku, a ja od razu każdą zabieram, żeby jej się tyłeczek nie odparzył. Potówki poznikały
Biedroneczko gratuluję serduszka
Caro kochana niech fasoleczka zdrowo rośnie, Basieńka zaciska kciuki!
Duśka haha nie licz że tak łatwo pójdziemi przy rozwarciu na 3cm zdjęli pessar i odstawili leki, a skurcze przeszły
i tak sobie chodziłam 2 tygodnie, aż z lekkimi naprawdę skurczami pojechałam na IP. Nie były całkiem regularne, bo były seriami po kilka i potem dłuższa przerwa. No ale z rozwarciem 6cm już wtedy wolałam nie ryzykować, od razu przebili pęcherz, więc się skurcze nasiliły, na ktg wychodziły poza skale
Oczywiście pierwsze co słyszałam na ktg to nie serduszko tylko czkawka haha
Teraz też mała często ma.
No no, teraz faktycznie będzie się tu działoNajpierw Dusia, potem Waldi i Anulka
będzie zimowy wysyp maluszków!
Ja mam problem z ubrankami! 62 za wielkie, a 56 mają na ogół za krótkie nóżki i mała ma podkulone, więc muszę jej zdejmować i szukać czegoś innego! Ale modelka mi rośnie, nie dość że długie nóżki ma to jeszcze długie paluszkibędzie moja mała pianistka
ines. nie jest tak zle z czasem, serio! tylko często walnę gdzieś telefon, a do kompa rzadko siadam. Poza tym jak już mała śpi to wolę ogarnąć coś w domku, zaraz zabieram się za prasowanieale i tak już mam coraz więcej czasu i częściej tu do Was zaglądam
sandrula, 19Biedroneczka91, WaldhauzerM, bita_smietana, Duśka;), Evelin, ines., Caro lubią tę wiadomość
-
Cześć Cioteczki!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abae7ff5db61.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 16:40
LILITH.P, 19Biedroneczka91, Nats, WaldhauzerM, bita_smietana, sandrula, Duśka;), misiaq, Evelin, ines., Kim87, Caro, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
ines. wrote:
a dziewczyny pracowałyście w czasie ciąży? jak tak to do kiedy?
ja pracuje dalej..i tak naprawde nie wiem jeszcze do końca kiedy przerwe..;)ale ja jestem dziwna, hehe..
ale nie mam pracy-typu dzwiganie ciężarów itp, przed kompem sporo w sumie siedze-ale jak chce to sobie wstaje, albo robie coś innego...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Ja nie pracuje chyba od 9 tygodnia, ale miałam pracę stojąco po 12 godzin, dużo schylania, stawanie na drabinie.
Tak szczerze to trochę zaczyna mi brakować pracymęczy mnie trochę już to l4. Ile można sprztac i gotować i odpoczywac?
Gratuluję udanych wizyt
Sylwia śliczna Basia. Fajnie, ze sobie tak radzisz
Jak znajdziesz chwilę to napiszesz nam co z wyprawki do szpitala się przydało, a co było zbędne?Sylwia91, Caro lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Allmita wrote:ja pracuje dalej..
i tak naprawde nie wiem jeszcze do końca kiedy przerwe..;)ale ja jestem dziwna, hehe..
ale nie mam pracy-typu dzwiganie ciężarów itp, przed kompem sporo w sumie siedze-ale jak chce to sobie wstaje, albo robie coś innego...
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Cześć Dziewczynki :*
Nie było mnie przez tydzień (mmm, super urlop!), a tu tyle nowości! Przeczytałam wszystkie zaległe posty
Sylwia - gratulacje! Piękna ta Twoja Basieńka! Jak ja Ci zazdroszczę, że masz już swojego Skarbuszka przy sobie :* Trzymajcie się ciepło i ucałowania dla Małej :*
Biedroneczka - cieszę się z serduszka, wiedziałam że będzie dobrze
Caro, ewa - kolejne groszki, tym razem październikowe - suuper! :* gratuluję
No i czekam na kolejne dobre wieściSylwia91, ines., Caro lubią tę wiadomość
-
Witam mamuśki.
U mnie było tak.. Z Tosiem pracowałam do 29 tc.. Prowadziłam firmę i siedziałam przy kompie. Nagle w 29 tc okazało się że szyjka się skraca i zakaz siedzenia. Leżing do końca.
Z Leosiem jest tak że od początku musiałam leżeć więc skończyłam pracę u męża w firmie z dnia na dzień.. Ale dzięki temu wypracowałam sobie to że teraz pod koniec mogę normalnie funkcjonować..
Moja rada.. Oszczędzać się. Warto.
Sylwia widzę po woli się wprawia w rytm.. A Basia będzie grzeczna i zadba żeby mama miała czas dla siebie..
Biedroneczka tak bardzo się cieszę że serduszko bijebędzie dobrze.
19Biedroneczka91, bita_smietana, Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
No i jestem. Już po wizycie u gina. Jesteśmy w 4 tygodniu i dokładnie 5dniu
następna wizyta 9.11 jak na razie wszystko dobrze
. A tak się bałam. Jest malutki krwiaczek ale gin powiedział że mniejszy niz pecherzyk więc nie ma problemu. Teraz tylko do przodu.
19Biedroneczka91, Sylwia91, Evelin, WaldhauzerM, Duśka;), sandrula, Allmita lubią tę wiadomość
-
Sylwia piekna Basieńka
ogólnie z Twojego posta bije aż szczęście mamusi
super
Biedroneczka zmieniłaś avatar i nie zczaiłam na początku kto to pisze
mąż mnie dziś zdzierał przez pół godziny do pracy, a nie chciałam wstawać bo wiedziałam dobrze co się święci jak tylko głowę podniosę. oczywiście od razu muszla. no nic takie uroki, przetrwam i nawet nie narzekamdreptam tylko nogami przed poniedziałkową wizytą...
Evelin lubi tę wiadomość