Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Allmita wrote:hmmmm...jak to sie da uszyć...to może moja mama dałaby radę..hmmm ciekawa jestem-musze jej zapytać...
kawa zbożowa...piłam od poczatku ciąży-teraz musiałam odstawić bo ta cukrzyca..
szkoła-nawet fajnie...pierwsze spotkanie-więc zobaczymy co dalej...narazie było co wziąć do szpitala, jak odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych, o sygnałach zbliżającego się porodu i takie tam....zobaczy się..
Będziesz nas uczyć :* -
Też myślałam nad tym kokonem... ale ja chcę małego uczyć od początku spać w łóżeczku
widziałam jaki problem był z bratannicą żeby ją oduczyć spania z rodzicami i wolę małego do łóżka za często nie brać... chociaż pewnie w praktyce się co innego okaże
Co do kawy to przez pierwsze 2 miesiące piłam rozpuszczalnąpotem mnie odrzuciło, nie piłam może ze dwa miesiące i teraz piję Inkę
na początku taka słaba mi się wydawała ale teraz już się przyzwyczaiłam
A co do pościeli to wybrałam!
http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/30c.jpg
A tu macie linka, są jeszcze inne wzory:
http://allegro.pl/zestaw-8-el-posciel-do-lozeczka-120x60-ochraniacz-i6154136398.html
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
worldbyme wrote:Kochane jeszcze mam pytanie Kiedy u WAs zaczął się zaokrąglać brzuszek? :*
Ojj u mnie to dopiero tak gdzieś w 5/6 miesiącu zaczęło być widać, że w ciąży jestema tak to miałam tak leciutko zaokrąglony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:44
Evelin lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Też myślałam nad tym kokonem... ale ja chcę małego uczyć od początku spać w łóżeczku
widziałam jaki problem był z bratannicą żeby ją oduczyć spania z rodzicami i wolę małego do łóżka za często nie brać... chociaż pewnie w praktyce się co innego okaże
Co do kawy to przez pierwsze 2 miesiące piłam rozpuszczalnąpotem mnie odrzuciło, nie piłam może ze dwa miesiące i teraz piję Inkę
http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/30c.jpg
A tu macie linka, są jeszcze inne wzory:
http://allegro.pl/zestaw-8-el-posciel-do-lozeczka-120x60-ochraniacz-i6154136398.html
Dobry wybór
To samo mam na oko
Dasz znać jak przyjdzie
Piękna jest
-
sandrula wrote:
ja tak miesiąc przed ciążą odstawiłam kawę... przestało mnie ciągnąć, no i teraz zaparzam Kujawiankę
Evelin, sandrula lubią tę wiadomość
-
Aaaa tak w ogóle to zaczynamy 29 tydzień
Boże, jak ten czas leci... jeszcze tydzień i będzie 30
W ogóle śniło mi się dzisiaj, że byłam na porodówce... masakrai już mnie na sale porodową wzięli bo miałam rozwarcie... no ale w tym momencie się obudziłam...
Evelin lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Aaaa tak w ogóle to zaczynamy 29 tydzień
Boże, jak ten czas leci... jeszcze tydzień i będzie 30
W ogóle śniło mi się dzisiaj, że byłam na porodówce... masakrai już mnie na sale porodową wzięli bo miałam rozwarcie... no ale w tym momencie się obudziłam...
To gratulacje :*
U mnie 30 tygodni za 9tyg i dwa dniA pamiętam mój test i szok jak zobaczyłam kreski
także ten... czas zapie***
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:08
sandrula lubi tę wiadomość
-
U mnsie brzuszek wyskoczyl tak 6/7 miesiac:-)
Evelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
ja to miałam wrażenie że od początku widać mi brzuch..
hehe...a tak naprawde to chyba juz w 4 msc było coś widać...
taki mega "wywaliło" mi 5-6 msc i mam wrażenie że do teraz niewiele sie zmienił...Evelin lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dziewczyny mysle ze cena nie bedzie wyborowana. Jak tylko sie uszyje pierwszy to wam wkleje zdjecia. Fajne jest tez to ze wlasnie kokon otula malucha i w lozeczku ten dziec nie ginie. Ach i z plusow moge jeszcze dodac znajome niejace pachnace dzieckiem gdzie kolwiek jestesmy. Bo nawet do wozka mozna wlozyc zeby maluch mial przytulnie. Czy polozyc na kanapie u cioci czy babci.
Sliczne posciele wybieracie ae tu w uk nie uzywa sie raczej ani poduszki, ani koldry a tym bardziej ochraniaczy na lozeczko do rokuDuśka;), Evelin lubią tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Dziewczyny mysle ze cena nie bedzie wyborowana. Jak tylko sie uszyje pierwszy to wam wkleje zdjecia. Fajne jest tez to ze wlasnie kokon otula malucha i w lozeczku ten dziec nie ginie. Ach i z plusow moge jeszcze dodac znajome niejace pachnace dzieckiem gdzie kolwiek jestesmy. Bo nawet do wozka mozna wlozyc zeby maluch mial przytulnie. Czy polozyc na kanapie u cioci czy babci.
Sliczne posciele wybieracie ae tu w uk nie uzywa sie raczej ani poduszki, ani koldry a tym bardziej ochraniaczy na lozeczko do roku
jak bedziesz znała orientacyjna cene to daj znać....
o to widzę że ja idę na modę angielską..nie chce na poczatku właśnie kołder,poduszek, ochraniaczy itp..jakos wydają mi się zbędne, a nawet przeszkadzające..
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Almita dam znac
Ten angielski styl to bardziej wymog bezpieczenstwa i zmiejsZanie ryzyka sids. Maluch moze sie zapetlic w taki ochraniacz, koldra naciagnieta na glowe moze udusic natomiast po przekreceniu sie twarza w poduszke moze stac sie to samo. Wg tych samych wytycznych do przykrywania niemowlaka nalezy uzywac szydelkowych kocykow ( lub innych ale z dziurkami) ktore naciagniete na buzie nie przydusza dziecka, natomiast malucha nalezy ukladac w koncu lozeczka z nogami jak najblizej barierek a kocyk podkladac pod materac. Dziecko powinno sie przykrywac tylko do wysokosci klatki piersiowej i nie wolno uzywac czapek a juz zwlaszcza takich ze sznureczkiem. Tu nawet ciezko kupic czapke ze sznureczkiem do wiazani pod broda ja takich nie spotkalam w ogole. kocyki niemowlece sa dziurawe i z bawelny a nie tak jak u nas grubosci 3cm farbowanego poliestru. Spotkalam sie tez z muslinowymi kocykami i polarowymi. I oczywiscie z twkimi z czystej bawelny z dodatkiem minky ale nie sa zalecane przez hw.Allmita lubi tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Almita dam znac
Ten angielski styl to bardziej wymog bezpieczenstwa i zmiejsZanie ryzyka sids. Maluch moze sie zapetlic w taki ochraniacz, koldra naciagnieta na glowe moze udusic natomiast po przekreceniu sie twarza w poduszke moze stac sie to samo. Wg tych samych wytycznych do przykrywania niemowlaka nalezy uzywac szydelkowych kocykow ( lub innych ale z dziurkami) ktore naciagniete na buzie nie przydusza dziecka, natomiast malucha nalezy ukladac w koncu lozeczka z nogami jak najblizej barierek a kocyk podkladac pod materac. Dziecko powinno sie przykrywac tylko do wysokosci klatki piersiowej i nie wolno uzywac czapek a juz zwlaszcza takich ze sznureczkiem. Tu nawet ciezko kupic czapke ze sznureczkiem do wiazani pod broda ja takich nie spotkalam w ogole. kocyki niemowlece sa dziurawe i z bawelny a nie tak jak u nas grubosci 3cm farbowanego poliestru. Spotkalam sie tez z muslinowymi kocykami i polarowymi. I oczywiscie z twkimi z czystej bawelny z dodatkiem minky ale nie sa zalecane przez hw.
Zastanawia mnie tylko jakim cudem maluch moze się zapetlic w ochraniacz? Jesli jest dobrze przymocowany to nie ma na to szans.. Po drugie jeśli takie rzeczy typu uduszenia kołderką by się działy już dawno kolderki byłyby wycofane.. Dla mnie to sa jakieś wymysły.. Kiedyś nie było otulaczy,kokonow i innych pierdol i dzieci byly przykrywane zwykła kołdra i nic się nie działo...
Czasem jak czytam co piszą w tych poradnikach i internetach to się za głowę łapie.. Musiałabym dziecko zamknąć w klatce bo teraz to wszystko szkodliwe.. Nie popadajmy w paranoje...Evelin lubi tę wiadomość