X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    hmmmm...jak to sie da uszyć...to może moja mama dałaby radę..hmmm ciekawa jestem-musze jej zapytać...

kawa zbożowa...piłam od poczatku ciąży-teraz musiałam odstawić bo ta cukrzyca..:(

szkoła-nawet fajnie...pierwsze spotkanie-więc zobaczymy co dalej...narazie było co wziąć do szpitala, jak odróżnić skurcze przepowiadające od porodowych, o sygnałach zbliżającego się porodu i takie tam....zobaczy się..

Będziesz nas uczyć :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam nad tym kokonem... ale ja chcę małego uczyć od początku spać w łóżeczku :D widziałam jaki problem był z bratannicą żeby ją oduczyć spania z rodzicami i wolę małego do łóżka za często nie brać... chociaż pewnie w praktyce się co innego okaże :P

Co do kawy to przez pierwsze 2 miesiące piłam rozpuszczalną :D potem mnie odrzuciło, nie piłam może ze dwa miesiące i teraz piję Inkę :) na początku taka słaba mi się wydawała ale teraz już się przyzwyczaiłam :D

A co do pościeli to wybrałam! :D

http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/30c.jpg

A tu macie linka, są jeszcze inne wzory :D :
    http://allegro.pl/zestaw-8-el-posciel-do-lozeczka-120x60-ochraniacz-i6154136398.html

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Kochane jeszcze mam pytanie Kiedy u WAs zaczął się zaokrąglać brzuszek? :*

Kochana.. hm..
    Ja czułam jakoś w 16tyg..
    W 18 było widoczne dla innych :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Kochane jeszcze mam pytanie Kiedy u WAs zaczął się zaokrąglać brzuszek? :*

Ojj u mnie to dopiero tak gdzieś w 5/6 miesiącu zaczęło być widać, że w ciąży jestem :D a tak to miałam tak leciutko zaokrąglony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 11:44

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Też myślałam nad tym kokonem... ale ja chcę małego uczyć od początku spać w łóżeczku :D widziałam jaki problem był z bratannicą żeby ją oduczyć spania z rodzicami i wolę małego do łóżka za często nie brać... chociaż pewnie w praktyce się co innego okaże :P

Co do kawy to przez pierwsze 2 miesiące piłam rozpuszczalną :D potem mnie odrzuciło, nie piłam może ze dwa miesiące i teraz piję Inkę :) na początku taka słaba mi się wydawała ale teraz już się przyzwyczaiłam :D

http://www.mojedziecko.co/Allegro/poscielzw/30c.jpg

A tu macie linka, są jeszcze inne wzory :D :
    http://allegro.pl/zestaw-8-el-posciel-do-lozeczka-120x60-ochraniacz-i6154136398.html

Dobry wybór :)
    To samo mam na oko <3
    Dasz znać jak przyjdzie :)

Piękna jest :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Dobry wybór :)
    To samo mam na oko <3
    Dasz znać jak przyjdzie :)

Piękna jest :)

Pewnie, że się pochwalę :D
    Od razu mi wpadła w oko jak ją zobaczyłam... :D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:

ja tak miesiąc przed ciążą odstawiłam kawę... przestało mnie ciągnąć, no i teraz zaparzam Kujawiankę :D :D

Evelin, sandrula lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Pewnie, że się pochwalę :D
    Od razu mi wpadła w oko jak ją zobaczyłam... :D

Kocham miętowy kolor <3

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa tak w ogóle to zaczynamy 29 tydzień <3 :D Boże, jak ten czas leci... jeszcze tydzień i będzie 30 :D

W ogóle śniło mi się dzisiaj, że byłam na porodówce... masakra :D i już mnie na sale porodową wzięli bo miałam rozwarcie... no ale w tym momencie się obudziłam... :D

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Aaaa tak w ogóle to zaczynamy 29 tydzień <3 :D Boże, jak ten czas leci... jeszcze tydzień i będzie 30 :D

W ogóle śniło mi się dzisiaj, że byłam na porodówce... masakra :D i już mnie na sale porodową wzięli bo miałam rozwarcie... no ale w tym momencie się obudziłam... :D

To gratulacje :*
    U mnie 30 tygodni za 9tyg i dwa dni :) A pamiętam mój test i szok jak zobaczyłam kreski ;) także ten... czas zapie*** :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:08

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnsie brzuszek wyskoczyl tak 6/7 miesiac:-)

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to miałam wrażenie że od początku widać mi brzuch..;)
    hehe...a tak naprawde to chyba juz w 4 msc było coś widać...
    taki mega "wywaliło" mi 5-6 msc i mam wrażenie że do teraz niewiele sie zmienił...

Evelin lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Biedroneczki lepiej

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,310.html

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mysle ze cena nie bedzie wyborowana. Jak tylko sie uszyje pierwszy to wam wkleje zdjecia. Fajne jest tez to ze wlasnie kokon otula malucha i w lozeczku ten dziec nie ginie. Ach i z plusow moge jeszcze dodac znajome niejace pachnace dzieckiem gdzie kolwiek jestesmy. Bo nawet do wozka mozna wlozyc zeby maluch mial przytulnie. Czy polozyc na kanapie u cioci czy babci.

;)

Sliczne posciele wybieracie ae tu w uk nie uzywa sie raczej ani poduszki, ani koldry a tym bardziej ochraniaczy na lozeczko do roku

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dobrze ze u biedroneczki lepiej.

Ach a u nas miesiac i niespelna 2 tygodnie do spotkania z synem <3 czyste szalenstwo niby tak niewiele a tak duzo jeszcze czasu :)

Evelin lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    U Biedroneczki lepiej

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/czerwiec-2017,11090,310.html

Cudownie <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Uff dobrze ze u biedroneczki lepiej.

Ach a u nas miesiac i niespelna 2 tygodnie do spotkania z synem <3 czyste szalenstwo niby tak niewiele a tak duzo jeszcze czasu :)

<3 <3 <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Dziewczyny mysle ze cena nie bedzie wyborowana. Jak tylko sie uszyje pierwszy to wam wkleje zdjecia. Fajne jest tez to ze wlasnie kokon otula malucha i w lozeczku ten dziec nie ginie. Ach i z plusow moge jeszcze dodac znajome niejace pachnace dzieckiem gdzie kolwiek jestesmy. Bo nawet do wozka mozna wlozyc zeby maluch mial przytulnie. Czy polozyc na kanapie u cioci czy babci.

;)

Sliczne posciele wybieracie ae tu w uk nie uzywa sie raczej ani poduszki, ani koldry a tym bardziej ochraniaczy na lozeczko do roku

jak bedziesz znała orientacyjna cene to daj znać....
    o to widzę że ja idę na modę angielską..;) nie chce na poczatku właśnie kołder,poduszek, ochraniaczy itp..jakos wydają mi się zbędne, a nawet przeszkadzające..

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almita dam znac ;)

Ten angielski styl to bardziej wymog bezpieczenstwa i zmiejsZanie ryzyka sids. Maluch moze sie zapetlic w taki ochraniacz, koldra naciagnieta na glowe moze udusic natomiast po przekreceniu sie twarza w poduszke moze stac sie to samo. Wg tych samych wytycznych do przykrywania niemowlaka nalezy uzywac szydelkowych kocykow ( lub innych ale z dziurkami) ktore naciagniete na buzie nie przydusza dziecka, natomiast malucha nalezy ukladac w koncu lozeczka z nogami jak najblizej barierek a kocyk podkladac pod materac. Dziecko powinno sie przykrywac tylko do wysokosci klatki piersiowej i nie wolno uzywac czapek a juz zwlaszcza takich ze sznureczkiem. Tu nawet ciezko kupic czapke ze sznureczkiem do wiazani pod broda ja takich nie spotkalam w ogole. kocyki niemowlece sa dziurawe i z bawelny a nie tak jak u nas grubosci 3cm farbowanego poliestru. Spotkalam sie tez z muslinowymi kocykami i polarowymi. I oczywiscie z twkimi z czystej bawelny z dodatkiem minky ale nie sa zalecane przez hw.

Allmita lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Almita dam znac ;)

Ten angielski styl to bardziej wymog bezpieczenstwa i zmiejsZanie ryzyka sids. Maluch moze sie zapetlic w taki ochraniacz, koldra naciagnieta na glowe moze udusic natomiast po przekreceniu sie twarza w poduszke moze stac sie to samo. Wg tych samych wytycznych do przykrywania niemowlaka nalezy uzywac szydelkowych kocykow ( lub innych ale z dziurkami) ktore naciagniete na buzie nie przydusza dziecka, natomiast malucha nalezy ukladac w koncu lozeczka z nogami jak najblizej barierek a kocyk podkladac pod materac. Dziecko powinno sie przykrywac tylko do wysokosci klatki piersiowej i nie wolno uzywac czapek a juz zwlaszcza takich ze sznureczkiem. Tu nawet ciezko kupic czapke ze sznureczkiem do wiazani pod broda ja takich nie spotkalam w ogole. kocyki niemowlece sa dziurawe i z bawelny a nie tak jak u nas grubosci 3cm farbowanego poliestru. Spotkalam sie tez z muslinowymi kocykami i polarowymi. I oczywiscie z twkimi z czystej bawelny z dodatkiem minky ale nie sa zalecane przez hw.

Zastanawia mnie tylko jakim cudem maluch moze się zapetlic w ochraniacz? Jesli jest dobrze przymocowany to nie ma na to szans.. Po drugie jeśli takie rzeczy typu uduszenia kołderką by się działy już dawno kolderki byłyby wycofane.. Dla mnie to sa jakieś wymysły.. Kiedyś nie było otulaczy,kokonow i innych pierdol i dzieci byly przykrywane zwykła kołdra i nic się nie działo...
    Czasem jak czytam co piszą w tych poradnikach i internetach to się za głowę łapie.. Musiałabym dziecko zamknąć w klatce bo teraz to wszystko szkodliwe.. Nie popadajmy w paranoje...

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ