X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ehh.. Kolejna bezsenna noc..

worldbyme lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej daje znac, ze po kontakcie z polozna zostalam jednak w domku i czekalam czy cos wiecej sie wydarzy... Niestety cala noc byly tylko nieregularne skurcze i bol przy ruchach malego ;-(
    Dzis czuje sie jakby mnie normalnie w nocy pobili:-P ale widac taki juz urok:-)

Sylwia wozeczek pierwsza klasa:-*

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej daje znac, ze po kontakcie z polozna zostalam jednak w domku i czekalam czy cos wiecej sie wydarzy... Niestety cala noc byly tylko nieregularne skurcze i bol przy ruchach malego ;-(
    Dzis czuje sie jakby mnie normalnie w nocy pobili:-P ale widac taki juz urok:-)

Sylwia wozeczek pierwsza klasa:-*

No to czekamy wszystkie z Tobą spokojnie :* Odpoczywaj :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka to czekamy..

Evelin.. Szybko się wyspałaś.. Ja nie miałam tego luksu..zasnęłam ale godzinę później obudziłam się..

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Duśka to czekamy..

Evelin.. Szybko się wyspałaś.. Ja nie miałam tego luksu..zasnęłam ale godzinę później obudziłam się..

No właśnie widzę..
    Mnie obudził głód, ale nie mam siły wstać :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeeeeeej!!!

wyspałam się!! ostatnio budziłam się w przedziale 2-4 i nie mogłam zasnąć, a dzisiaj o 5 :D po czym ok. 6 zasnęłam i juz do 8:20 śpiulkałam :D

ale czadowo jest się wyspać :D :D

w niedzielę mamy super pełnię, więc będą problemy ze snem ;)

miłego dnia dziewczynki!!

Evelin, WaldhauzerM, Duśka;) lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

ja jestem strasznie zła, wczoraj na wizycie lekarz zaproponował, żebym się położyła na 2 dni do szpitala, zrobią mi wszystkie badania hurtem i sobie pójdę do domu. mogłam jebnąć l4 i mieć prace gdzieś, a dziś już pójść. ale ja chciałam być fair. powiedziałam, że przyjdę w środę a dziś grzecznie jestem w pracy bo chciałam wszystko uzgodnić. i co i oczywiście problem, bo jak zwykle jestem niezastąpiona i musze jutro być w pracy. świetnie. mają w dupie mój stan. robota najważniejsza. i jeszcze z łaską, że mi urlop dadzą w przyszłym tygodniu i sobie pójde do tego szpitala. naprawde nikt mi łaski nie robi moge rzucić l4 i będą mieć gówno do gadania. a poza tym robie wszyastko a nowej umowy nie moge się od pół roku doprosić. mam ochotę rzucić im jutro l4 i nigdy więcej tu nie wrócić.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    heeeeeeeej!!!

wyspałam się!! ostatnio budziłam się w przedziale 2-4 i nie mogłam zasnąć, a dzisiaj o 5 :D po czym ok. 6 zasnęłam i juz do 8:20 śpiulkałam :D

Bo wieczór w dobrym towarzystwie zawsze lepiej wpływa na sen :P hehe.. No Ja też coś o tej pełni czytałam ;)

Buziol :*

LILITH.P lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    cześć dziewczyny,

ja jestem strasznie zła, wczoraj na wizycie lekarz zaproponował, żebym się położyła na 2 dni do szpitala, zrobią mi wszystkie badania hurtem i sobie pójdę do domu. mogłam jebnąć l4 i mieć prace gdzieś, a dziś już pójść. ale ja chciałam być fair. powiedziałam, że przyjdę w środę a dziś grzecznie jestem w pracy bo chciałam wszystko uzgodnić. i co i oczywiście problem, bo jak zwykle jestem niezastąpiona i musze jutro być w pracy. świetnie. mają w dupie mój stan. robota najważniejsza. i jeszcze z łaską, że mi urlop dadzą w przyszłym tygodniu i sobie pójde do tego szpitala. naprawde nikt mi łaski nie robi moge rzucić l4 i będą mieć gówno do gadania. a poza tym robie wszyastko a nowej umowy nie moge się od pół roku doprosić. mam ochotę rzucić im jutro l4 i nigdy więcej tu nie wrócić.

Kochanie, nie denerwuj się bo to źle wpływa.. Zresztą doskonale Cię rozumiem i napewno tez bym chu***dostała.. Niestety dla pracodawcy jesteśmy tylko pracownikami.. Którzy nie mogą chorować, mieć planów czy zakładać rodzin... Już sie wkur.. jak o tym pomyśle bo mi mój zakład się przypomina! :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    cześć dziewczyny,

z pracodawcą nie da się czasami po dobroci...

0b52cec6da.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    heeeeeeeej!!!

Bry.. Ojj ja się tak błogo wyspałam z soboty na niedzielę.. I jeszcze jak się obudziłam to zdziwiona byłam że budzik nie nastawiony bo mąż lubi zapomnieć i w niedzielę rano tarabani... Ale cóż.. To jedna przespana noc na kilka...

Lilith.. Jak widzę z rana Twój jakże zacny avatar normalnie aż chce się żyć..

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry.. Ojj ja się tak błogo wyspałam z soboty na niedzielę.. I jeszcze jak się obudziłam to zdziwiona byłam że budzik nie nastawiony bo mąż lubi zapomnieć i w niedzielę rano tarabani... Ale cóż.. To jedna przespana noc na kilka...

Lilith.. Jak widzę z rana Twój jakże zacny avatar normalnie aż chce się żyć..

Polecam się na przyszłość :D :D :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol wszystkim :)

Dusia lez odpoczywaj zbierqj sily na godzine zero:)
    U mnie tez ze snem kiepsko, mlody bardzo sie w nocy rzuca, nie powiem zeby to bylo przyjemne. Ma ogrom sily, do tego siku co chwile, bol bioder i calego brzucha. Zaczynam sie martwic czy aby napewno dotrwam do terminu. :/

Ach supet pelnia, Dusia przygotuj sie bo dzieciaki uwielbija sie rodzic wlasnie jak jeat pelnia :)

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :*

Dusia lez i korzystaj z odpoczynku ile się da ! Czekamy na rozwój sytuacji:D :*

Ja codziennie budze się po 3 na siku :p a dziś jak wróciłam do łóżka to mały się tak rozbrykal ze nie wiedziałam już jak mam leżeć:D czasami to czuję tak jakby sie rzucał na wszystkie strony :D
    Ale najlepsze uczucie to wtedy jak trzymam rękę na brzuchu a on się wierci i normalnie widać te ruchy na brzuszku i czuje jakby mi tej ręki dotykal... Cudo <3

Aaa no i vanish w większości zdziałał cuda :D na niektórych białych zostały takie bledziutkie plamki ale większość się doprala :D teraz musze kupić proszek dla dzieci i wszystko ładnie wyprać:D

Miłego dnia kochane :*

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisałyście..;)
    tyle co zapamiętałam:
    -trzymam kciuki za Biedroneczke-czy ktoś cos wie?
    -Duska-to pewnie był czop sluzowy-wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu na szkole rodzenia..(masakra 3 godz tam spedziłam)...więc czuje się lekko wyedukowana..;)
    -Sylwia-wózek piękny...mnie też się podobaja te adamexy ale w mojej okolicy jeszcze nie widziałam do sprzedaży w tak dobrej cenie....tym bardziej że ja se umyśliłam 2 w 1,bo nosidełko chce nowe...
    -co do pościeli-to ja narazie stwierdziłam że nie kupuje..kupie teraz prześcieradła, osłonki na materac, bo chce małego trzymać i tak narazie w rożku i bez ochraniaczy na łóżeczku,bez poduszki itp...więc się wstrzymam jak już będzie na świecie-i stwierdze jakie kolory mi do niego pasują..
    -mamy wreszcie auto!! bardzo mnie to cieszy-2 msc bylismy bez auta-i wykończyło mnie to strasznie..;) człowiek się przyzwyczaja jednak do takich wygód-a teraz auto się bardzo przyda, więc jego brak troche mnie stresował
    -co do szumisia....to miałam mieć kupionego od siostry..ale sie zastanawiam-bo siostra mówi że wg niej nie jest jednak taki niezbędny...i żebym sie nie zastanowiła czy np nie chce cos innego zamiast tego szumisia...no i sie zastanawiam czy nie poprosic o bujaczek, albo mate taka napodłoge bo też chce mieć...sama nie wiem..
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:45

Duśka;), Evelin, misiaq lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja dziewczyny bo Wam się już godzina zero zbliża :)

jak sie czujecie? Duśka, Ewelina?

ja sie przyglądam zahipnotyzowana na wczorajsze usg, już swobodnie mozna odróznić główke i widać rączki i nóżki. niesamowite jak fasolka w 2 tyg sie zmienila <3

Evelin lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Helol wszystkim :)

Dusia lez odpoczywaj zbierqj sily na godzine zero:)
    U mnie tez ze snem kiepsko, mlody bardzo sie w nocy rzuca, nie powiem zeby to bylo przyjemne. Ma ogrom sily, do tego siku co chwile, bol bioder i calego brzucha. Zaczynam sie martwic czy aby napewno dotrwam do terminu. :/

Ach supet pelnia, Dusia przygotuj sie bo dzieciaki uwielbija sie rodzic wlasnie jak jeat pelnia :)

Wiesz że o tym samym pomyślałam z tą pełnią :D

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Witam się i ja :*

Dusia lez i korzystaj z odpoczynku ile się da ! Czekamy na rozwój sytuacji:D :*

Ja codziennie budze się po 3 na siku :p a dziś jak wróciłam do łóżka to mały się tak rozbrykal ze nie wiedziałam już jak mam leżeć:D czasami to czuję tak jakby sie rzucał na wszystkie strony :D
    Ale najlepsze uczucie to wtedy jak trzymam rękę na brzuchu a on się wierci i normalnie widać te ruchy na brzuszku i czuje jakby mi tej ręki dotykal... Cudo <3

Aaa no i vanish w większości zdziałał cuda :D na niektórych białych zostały takie bledziutkie plamki ale większość się doprala :D teraz musze kupić proszek dla dzieci i wszystko ładnie wyprać:D

Miłego dnia kochane :*

<3

sandrula lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie to najbardziej na wylocie Duska :D

Ok to ja mam pytanie czy któras z was nie bylaby zainteresowana kupnem kokonu niemowlecego? Nówki sztuki spod igly :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zostałam w domu bo cała noc nie spałam zdycham z bólu mój kręgosłup biedny :(

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ