X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko kochana trzymam kciuki żeby jednak wszystko się dobrze skończyło <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka Od nas też kciuki.
    Trzeba wierzyć, ze wszystko będzie w porządku. Dużo siły <

3500 g 54 cm <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nieźle..
    Oni nie rozumieją że wsparcie też nam potrzebne.. Ja zawsze marzyłam że gdy będę w ciąży razem będziemy latać po sklepach..
    To ten Ci wejdzie.. patrzy tylko na ceny i ten jego tekst.. takie to małe... jutro po pracy ma mnie zabrać.. sam pierw mówi że w weekend pójdzie do pracy żeby zarobić na dziecko, bo w weekendy ma do ręki A teraz sie wymiguje.. A jeśli dowiem się ze coś kupił już.. nie dla Kuby.. niech Bóg trzyma go w swojej opiece.. Ja w czwartek i tak jade sama :) i mam go w de.. :)
    Dziś kazalam mu pogadać z kumplem bo jego żona jest położną u nas w szpitalu.. zadzwonił.. I mówi tak :
    -No gadalem z nim, jego Żona już tam pracuje ze 20lat, tak sie wycfanily żeby im płacić.. pytał Kiedy rodzisz... aaa to jeszcze czas.. jak coś polecisz sie na mnie...
    No kur.. jak mnie wkur.. jak go zjebalam.. To on ma załatwić, dogadać sie z ceną, chce się wcześniej spotkać, poznać, pogadać, wypytac A ten takie coś..
    Polecić to moze znajomemu dentyste,!
    I ciągle dla niego jeszce pół roku mi zostało.. A jedyne co mam dla dziecka to buciki..

Mówię wam, oszaleje

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój podszedł do sprawy zadaniowo... po 1 usg kazał przygotować listę i wybrać rzeczy, w sensie fotelik do auta, bujaczek, laktator,łóżeczko, itp. generalnie grubsze sprawy ;) wiemy, że na wózek możemy liczyć, a jak moi Rodzice kupią wózek, to Teście pewnie też coś dorzucą... przygotowałam listę, ogarnęłam, jakiej firmy chcę, Mąż zaakceptował i powiedział: "Ty wybrałaś, ja zarabiam" :D

On za to przyszedł z modelem auta i powiedział, że takie chce kupić w marcu :D

no i tyle w temacie :D :D

Duśka;), Evelin, Allmita, Kim87 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    mój podszedł do sprawy zadaniowo... po 1 usg kazał przygotować listę i wybrać rzeczy, w sensie fotelik do auta, bujaczek, laktator,łóżeczko, itp. generalnie grubsze sprawy ;) wiemy, że na wózek możemy liczyć, a jak moi Rodzice kupią wózek, to Teście pewnie też coś dorzucą... przygotowałam listę, ogarnęłam, jakiej firmy chcę, Mąż zaakceptował i powiedział: "Ty wybrałaś, ja zarabiam" :D

Wielkie zazdro! :)
    Pożycz faceta :P hehe
    Trochę moim potrzasnelam, jest lepiej.. można się dogadać, a to coś :) kosmetyki dla bobo będzie kupować, a ubranka przy okazji jak będziemy na mieście. Nie że jest promocja i trzeba jechac :)
    Wózek mój tata, łóżeczko my a rodzice mojego, hmm już zależy od nich.. pomagają w remoncie..
    Z 8tyś już poszło.. Z tego trochę nam dołożyli więc nie naciskam.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie.. :)
    Siostra koło świąt zostanie mamą.. <3
    Nie miałam pomysłu na prezent a będę chrzestna :) więc ciocia powinna na narodziny, no i że to święta coś dac :) pomyślałam o takim kocyku, który sie przyda na dłużej, oraz karte upominkowa do Smyka na 200zł..
    Myślicie że tyle starczy ? :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65a734a23b5d.jpg

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Nie miałam pomysłu na prezent a będę chrzestna :) więc ciocia powinna na narodziny, no i że to święta coś dac :) pomyślałam o takim kocyku, który sie przyda na dłużej, oraz karte upominkowa do Smyka na 200zł..

Moim zdaniem tak :-)

Evelin lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Mój tak samo zaakceptował nawet sam bardziej interesował się wózkiem i fotelikiem niż ja

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wybieram rzeczy dla dziecka. Coś tam czasem mojemu pokaze, ale wiem ze się na tym nie zna i go to za bardzo nie kręci :-)
    Generalnie dzielimy się wydatkami i nie wyobrażam sobie, ze mówi że coś nie kupimy bo za drogie, ale też staram się rozsądnie podchodzić i nie wymyslam nie wiadomo czego :
    A tak zapytam Was co Wy konkretnie w tym pepco chcecie kupować? Ja ostatnio tam zaszlam i tak szczerze to nic mi w oko nie wpadło. Ciuszki jak ciuszki - niektóre ładne, ale jakość nie powala. Kocykow juz mam pod dostatkiem, więc nawet nie patrzyłam. Coś tam ciekawego jest jeszcze? :-)

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Ej dawaj go na szkołę do mojego.. Ja swojemu powiedziałam że znalazłam bujaczek za 6 dyszek a właściwie sam mnie znalazł to awarię mi zrobił że Tosiu bez bujaczKa się wychował.. Guzik prawda bo miał tylko po kimś i to samoróbkę która zardzewiałą ale miał... I dodałam że mógłby mieć pretensje jakbym cały czas chodziła i kasę wydawała ale tego nie robię od dawna więc niech wyhamuje...

Coś nawet już zaczyna mówią że w przyszłym roku kupuje sprzęt do firmy.. Ja mu k... dam.. Już 3 lata inwestuje a dom miał budować dziad jeden.. Teraz niech się za budowę weźmie skoro firma zarabia dość dobrze na siebie..

Evelin.. Ehh.. Ja wczoraj chciałam go wykorzystać bo niedziela to jedyny dzień kiedy jest w domu.. Ale wyszło co wyszło..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ... a ja panikuje właśnie bo zauważyłam, że mam na wkładce krew... i nie wiem czy jechać na IP już teraz czy zaczekać aż coś więcej się wydarzy bo może to tylko naczynko mi pękło ;/

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malzonek raczej sie nie wtraca w dzieciowe zakupy. Jak cos wkladam do koszyka to znaczy ze jest potrzebne;) malo tego sam nalega zeby kupic inny wozek, bardziej gadzeciarski, ale jakos mnie to nie przekonuje. Stawiam na dzeczy, ktore sprawdzily sie przy dziewczynkach. Na chwile obecna brak mi pieluch tetrowych i koszuli dla mnie do szpitala. Ach i czekam na kokon niemowlecy, ale to juz mama mi dowiezie w grudniu. W ogole bardzo wam kokony polecam, super sprawa, wszedzie mozna je ze soba zabrac i malucha jest gdzie odlozyc a w duzym lozeczku dziecku od razu przyjemniej w taki kokonie.
    Ja licze na to ze mama uszyje mi chociaz ze dwa domowy i na wyjscia :D

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej dziewczynki ... a ja panikuje właśnie bo zauważyłam, że mam na wkładce krew... i nie wiem czy jechać na IP już teraz czy zaczekać aż coś więcej się wydarzy bo może to tylko naczynko mi pękło ;/
    Może zadzwoń do Gina i zapytaj co powinnaś zrobić. Ja bym nie czekała i jechała na IP - przynajmniej Cię zbadaja.
    Nie chce nic mówić, ale ostatnio gadalam z kuzynka i opowiadała, ze dzień przed porodem miała właśnie plamienie/krwawienie :P
    Więc może coś się tam zaczyna :D

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    a badali Cie dzisiaj? Moze to po badaniu?

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ej dawaj go na szkołę do mojego.. Ja swojemu powiedziałam że znalazłam bujaczek za 6 dyszek a właściwie sam mnie znalazł to awarię mi zrobił że Tosiu bez bujaczKa się wychował.. Guzik prawda bo miał tylko po kimś i to samoróbkę która zardzewiałą ale miał... I dodałam że mógłby mieć pretensje jakbym cały czas chodziła i kasę wydawała ale tego nie robię od dawna więc niech wyhamuje...

Coś nawet już zaczyna mówią że w przyszłym roku kupuje sprzęt do firmy.. Ja mu k... dam.. Już 3 lata inwestuje a dom miał budować dziad jeden.. Teraz niech się za budowę weźmie skoro firma zarabia dość dobrze na siebie..

Evelin.. Ehh.. Ja wczoraj chciałam go wykorzystać bo niedziela to jedyny dzień kiedy jest w domu.. Ale wyszło co wyszło..

Ja chcę bujaczek Tiny Love... regularna cena to jakieś 500 zł, ale zdecydowanie wolę używany, który można kupić jakieś 200 zł taniej. I już z myślą, że praktycznie chcemy dziecko po dziecku... więc kupuję już dla dwójki :D

mój Mąż ma podejście do pieniędzy na zasadzie, zarabiam, a jak coś trzeba kupić, to lepiej dołożyć na lepsze. Nie żyjemy rozrzutnie, bo ja ogarniam głównie nasze finanse ;)

I to nie tak, że ja nie pracuję :D tylko mąż programista, to mąż programista :D zarabia znacznie więcej ode mnie, ale nie trafił mi się sknera :D jak mu pokazałam torbę dla dziecka, jaką chcę, to 350 zł Go nie przeraziło :D <3 <3

0b52cec6da.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Evelin.. Pozazdrościć takiej ciotki.. Poważnie..

Wyobraźcie sobie że 1 listopada byłam na obiedzie u rodziny.. Najbliższej.. I moja chrzestna coś gada że jej koleżanka została babcią i ostatnio kupiła dziecku szumisia że to moda taka i w ogóle ale o co chodzi to nie wie.. Więc mówię o co chodzi na jakiej zasadzie to działa i że też choruję na niego tylko cena zwala z nóg.. 199 zł.. A ciocia mówi że nie że ona przez internet kupiła za 140 zł.. Mówię to muszę poszukać..

Po kilku dniach wieczorem przychodzi do mnie mama.. Mąż siedzi obok a mama do mnie że może ciocia zapytać z jakiej strony kupiła i jak chcę to w ramach prezentu dla dziecka ciocia dorzuci mi 50 zł do szumisia.. Mąż spojrzał w necie że rzeczywiście taka cena więc mówię no dobra.. A ten że nie.. Jedno dziecko wychowane bez to drugie też.. Skończyłam temat.. Miałam nawet iść do mamy później żeby powiedziała cioci że ok.. Ale tak wczoraj sobie myślę.. W duszy.. Nie będę się z kimś licytowac o 5 dych.. Po za tym głupio się tak prosić.. Potem ciotka chodzi i gada.. Wieczorem kupiłam na stronie Smyka za 121 zł a kurier gratis.. Co ja się będę o 50 zł prosić.. To bez sensu..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:

Kochana może to czop zaczyna odchodzić.. Nie martw się.. Poczekaj i zobacz czy będzie tego więcej.. Może to być też po badaniu..

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, też mam na liście Szumisia :D

chciałabym już kompletować wyprawkę, ale czekam spokojnie, aż zacznie się 2 trymestr i tak ok. 14-15 tygodnia ruszam w plener :D :D

WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    a badali Cie dzisiaj? Moze to po badaniu?

Właśnie nie badał, żeby nic nie podrażnić, tylko USG przez powłoki robił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 18:37

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Właśnie nie badał, żeby nic nie podrażnić, tylko USG przez powłoki robił

może Olgierd daje znać i chce już w Wasze ramionka?? :)

0b52cec6da.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ