X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldus!

200.gif

200.gif

200.gif

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 18 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo zdrowka dla Leosia i brawa dla Ciebie!

200.gif

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi Gratulacje :*

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.. Dzięki za wsparcie i gratulacje <3 <3

No więc tak.. Piszę bo boli i spać nie mogę..

Poród ciężki.. Ale końcowa faza ekspres..

Przyjechałam do Matki Polki.. Rozwarcie postępowało więc zapadła decyzja o rodzeniu.. Ściągnęłam męża i przyjechał. Zapis ktg cały czas podłączony.. Na początku skurcze ładnie się pisały ale tętno niskie.. Nic nie szło dalej.. Po 15 przyszedł profesor i przebił pęcherz i się ruszyło nie na żarty.. Skurcze coraz bardziej bolesne.. Poprosiłam znieczulenie.. Położna bardzo jajcarska babka bada w szczycie skurczu.. Mówi że główka tak ładnie weszła że zaraz urodzę i nie poda mi znieczulenia teraz bo poród przedłuży się o 2 godziny a tu trzeba szybko.. Ja w ryk z braku sił.. Ale dała mi dożylnie coś co znieczula na chwilę.. Podała.. Niebo.. Skurcz jeden za drugim i zaczynają się parte.. Kazali przejść na fotel tylko szybko. Przeszłam.. Darłam się jak głupia bo tu skurcz tak bolesny a ta łapy pcha.. Jak ja się zaczęłam drzeć.. Ale słuchałam co mówi.. Doopa do góry mi poleciała.. Ona do mnie że jak będę podnosić to nie urodzę bo on się będzie cofać.. To złapałam inaczej fotel żeby cisnąć w dół.. Ona do mnie że jeżeli teraz się porządnie zaprę to w tym skurczu urodzę.. No więc co.. Matka ostatkiem sił jak się zawzięła to nawet nie poczuła że już urodziła i prze dalej a co.. A te krzyczą.. Monia już kurka daj se siana.. No to przestałam.. Położyli Leosia na brzuchu i leżał i płakał 20 minut.. Takie śliczne słodkie cieplutkie Cudo do kochania.. Mąż siedział obok i głaskał i przytulał razem ze mną..

Tak wiem.. Śmiesznie końcówka wyglądała ale mnie do śmiechu nie było..

W każdym razie jestem sama bo Leoś leży w inkubatorku dlatego że to 35 tydzień i muszą obserwować oddech.. Póki co radzi sobie bez sprzętu jest silny.. Ale nastawili mnie na to że sobie tam trochę pobędzie..

Jak mąż dzisiaj zaszczyci mnie swoją obecnością to z jego telefonu pokażę Leosia..

A no starszy brat szczęśliwy i dumny.. Po porodzie zadzwoniłam do niego i mówię że Leoś się urodził.. Ale po tym całym stresie nerwy mi puszczały do tego stopnia że gadałam z nim i płakałam.. Jaki szok jaka radość.. Ale sam zaczął płakać bo nie na miejscu.. Ale później obie babcie ustawiał do pionu.. Już nawet przygotował prezenty dla mnie i Leosia..

Dobra.. To na tyle.

Dzięki za se piękne słowa.. <3

Dobranoc

Cherry_Blossom, ines., Anula1986, bita_smietana, Allmita, sandrula, Kim87, AniaŁ123, Nats, Evelin, Caro, Sylwia91, misiaq lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiiii <3 <3 <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi kciuki za maluszka, niech szybko nabiera sil :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi <3

Leos silny facet <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi trzymaj się cieplutko;*;*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ona do mnie że jeżeli teraz się porządnie zaprę to w tym skurczu urodzę.. No więc co.. Matka ostatkiem sił jak się zawzięła to nawet nie poczuła że już urodziła i prze dalej a co.. A te krzyczą.. Monia już kurka daj se siana.. No to przestałam..

:D :D :D Waldus mistrzu Ty! :D :D :D i to sie nazywa miec parcie! :D :D :D

200.gif

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Wiadome, teraz ciężko natrafić na księdza z powołaniem... powodzenia! :D
    Ja znam bardzo wielu i uwierzcie że straszni wcale nie są :P bardzo spoko ludzie prywatnie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walduniu my jesteśmy w kontakcie tel kochana:* Leonek silny chłopak i na pewno da radę :* buziaczki dla was kochana :*

bita_smietana lubi tę wiadomość

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi dochodź do siebie:):) nie obejrzysz się i wrocicie do domku;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Cioteczki.. Poznajcie Leona Zawodowca.. Syna Narcyza..

Boziuniu jaki on maluteńki... Już ze mną tylko nie wiem jak długo...

Paczajcie i podziwiajcie..
    anig75.jpg

19Biedroneczka91, bita_smietana, Duśka;), Allmita, Nats, Sylwia91, AniaŁ123, Kim87, Tuliska, misiaq lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest prześliczny i przecudowny. Gratuluję!!! :):) Małe Cudo:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja znam bardzo wielu i uwierzcie że straszni wcale nie są :P bardzo spoko ludzie prywatnie :)

Dla mnie jedynym z powołania był ksiądz, który uczył mnie w 3 klasie technikum... był młody :D i miał taki dar, że wiele osób w klasie, które miały kościół gdzieś nagle stały się zagorzałymi katolikami... a jak odchodził to pół szkoły ryczało... i na religii była większa frekwencja... no i to by było na tyle z fajnych księży.
    Teraz jak mieszkam na wsi mamy takiego proboszcza, że masakra... niby jak dawał nam ślub to szedł nam na rękę, nie robił problemów itd.. ale cennik swój ma... jednego dziecka dzień przed komunią nie chciał wyspowiadać bo UWAGA: miał złą fryzurę. Dziecko od początku przygotowań chodziło z taką fryzurą i nikt pretensji nie miał ( nic specjalnego, boki krótsze,góra dłuzsza taki a la irokez).. na mszy dla dzieci potrafi mówić o że tak powiem ,,paniach lekkiego obyczaju''... ogólnie wali mu na dekiel ale nie można z tym nic zrobić bo ma jakiegoś siostrzeńca w kurii...
    A wcześniej jak mieszkałam z rodzicami ksiądz z tamtej parafii nie chciał mi wydać zaświadczenia, że mogę być matką chrzestną... musiałam biegać co dwa dni do kościoła i się prosić... dopiero jak się wkurzyła moja mama i ze mną poszła to bez problemu zaświadczenie wydał... więc ja niestety zdanie na temat księży mam jakie mam...

szurasek lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochane Cioteczki.. Poznajcie Leona Zawodowca.. Syna Narcyza..

Boziuniu jaki on maluteńki... Już ze mną tylko nie wiem jak długo...

Paczajcie i podziwiajcie..
    anig75.jpg

Zakochałam się!!!!!!! <3 <3 <3
    Kruszynka cudowna ! <3

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi cudowny maly okruszek:) a czemu nie wiesz jak dlugo z Toba?? Jakies problemy ? Trzymajcie sie tam cieplo!

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że weekend bo ciszaaaaa... :D
    Moj męż dziś ma popołudniowa zmianę a ja jestem uziemiona... Wiec zrobiłam zakupy na allegro dla siebie i maluszka :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Dla mnie jedynym z powołania był ksiądz, który uczył mnie w 3 klasie technikum... był młody :D i miał taki dar, że wiele osób w klasie, które miały kościół gdzieś nagle stały się zagorzałymi katolikami... a jak odchodził to pół szkoły ryczało... i na religii była większa frekwencja... no i to by było na tyle z fajnych księży.
    Teraz jak mieszkam na wsi mamy takiego proboszcza, że masakra... niby jak dawał nam ślub to szedł nam na rękę, nie robił problemów itd.. ale cennik swój ma... jednego dziecka dzień przed komunią nie chciał wyspowiadać bo UWAGA: miał złą fryzurę. Dziecko od początku przygotowań chodziło z taką fryzurą i nikt pretensji nie miał ( nic specjalnego, boki krótsze,góra dłuzsza taki a la irokez).. na mszy dla dzieci potrafi mówić o że tak powiem ,,paniach lekkiego obyczaju''... ogólnie wali mu na dekiel ale nie można z tym nic zrobić bo ma jakiegoś siostrzeńca w kurii...
    A wcześniej jak mieszkałam z rodzicami ksiądz z tamtej parafii nie chciał mi wydać zaświadczenia, że mogę być matką chrzestną... musiałam biegać co dwa dni do kościoła i się prosić... dopiero jak się wkurzyła moja mama i ze mną poszła to bez problemu zaświadczenie wydał... więc ja niestety zdanie na temat księży mam jakie mam...
    A bo widzisz tak to jest ze trafi się na takich dziadów za przeproszeniem i psują reputację innym. Ja na szczęście pracuję i spotykam się z bardzo miłymi, życzliwymi, wspaniałymi ludźmi którym wiele zawdzięczam i na których mogę zawsze liczyć jak poproszę o pomoc bo i tak się zdarzało. A i prywatnie super spędzamy czas razem z moją rodziną. Często z mężem wpadamy na plebanie, wspólnie gotujemy i robimy maraton filmowy :) dzięki dwóm księżom tak naprawdę gram czyli robię to co kocham. Teraz jeszcze mam okazję dostać pracę w szkole i zrobić magistra też z ich pomocą. Życzę żebyś spotykała tylko takich :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walduniu synus przecudny! Wieczorem zaktualizuje listę ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:22

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ