Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Duska trzymam kciuki....
Dziewczyny nam wczoraj polozna mowila na szkole rodzenia zeby na te niektore filmy z przymrozeniem oka patrzeć...bo ona jak oglądała pierwszy taz taki film to stwierdzila ze juz nie chce byc położna..a potem ogladnela na zywo i juz inne wrażenia
Co do prezentow to ja tez pasuje....nie skladalam sie na Sylwie-tez czasem mnie nie ma pare dni-wiec moge cos pominąć, takze ja rowniez odpadam...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Dziewczyny ja z niecierpliwością czekam na poród i zazdroszczę Wam ze u Was tak niedlugo:)
Przeżyłam koszmarny poród, zresztą wiecie....chociaz nie to nie poród byl koszmarny, ale to przed nim i to po nim... Za to sam poród to piękna sprawa, a jeśli jeszcze mąż jest obok to już w ogóle. Boli bo boli, ale da się znieść. My kobiety wszystko zniesiemy.
Gwarantuję Wam, że jak będzie po, zapomnicie o bolu. Będziecie dumne, ze wydaliscie na swiat tak wspaniale stworzenie:* my patrząc na naszego Aniołka też byliśmy dumni... Plakalismy, ale wiedzieliśmy, ze od tej chwili Niebo będzie jeszcze lepszym miejscem:*
A jak bolalo bardziej to ja drapalam męża:)pomagalo:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:15
Nats, sandrula, Sylwia91 lubią tę wiadomość
Almita no dokładnie:) po za tym każdy poród wygląda inaczej
Co do tych prezentów to sama nie wiem czy to wypali.. Tak jak dziewczyny mówią, po porodzie juz nie zawsze bedzie czas zaglądać,potem się kogoś pominie i będzie nie fair..
Basia była wyjątkiem bo była pierwszym forumowym dzieciaczkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 13:28
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Nats wrote:Dziewczyny,
Sorry, ze tak zmieniam temat,ale czy ktoś się co u Szuflady . Dawno się nie odzywala tutaj na forum...
No właśnie ostatnio też sie o to pytałam..a ona też juz niedlugo bedzie rodzić...
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Nats wrote:Dziewczyny,
Sorry, ze tak zmieniam temat,ale czy ktoś się co u Szuflady . Dawno się nie odzywala tutaj na forum...
No właśnie jakaś dziwna cisza z jej strony... Też już ostatnio pytałam, czy ktoś coś wie na jej temat? Jak tam u niej itd.? Mam nadzieję, że nic złego się u niej nie dzieje...
-
Hej laski, w zwiazku z remontem i brakiem czasu, nie bedzie mnie przez jakis czas.. w razie czego FB
Od czasu do czasu czytam co u Was :*
Dzis mam wizyte, 18:30..
Trzymajcie kciuki!
Niedlugo jestem spowrotem
Buziaki dla Was i dla różowychNats lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Z tego co kojarzę to szatynce sie chyba udało nie? Czy zle kojarze?:p
sandrula lubi tę wiadomość
heja heja, ale dzis zapiernicz w pracy, dopiero teraz złapałam chwilkę i nadrobiłam ufff.
robiłam sobie tą cytomegalie i różyczkę, różyczka jak się spodziewałam - byłam szczepiona i mam przeciwciała, tylko nigdzie tego w dokumentach nie było a mama nie miała pewności
ale większym zaskoczeniem jest cytomegalia, mam przeciwciała!
nie mam pojęcia kiedy to mogłam przechodzić, ani skąd się wzięłoIgM na szczęście nie ma, są IgG, próbuje w pamięci odświeżyć sobie, że coś takiego mogłam mieć i nie mam pojęcia skąd i kiedy się dziadostwo wzięło...
oprócz tego tarczyca mi znowu oszalała po zmniejszeniu dawki i musze spróbować dorwać endo bo nie wiem co robić a wszystko poleciało na łeb na szyje
czy kuźwa nie mogłoby być normalnie i dobrze przez chwile.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
jeszcze czekoladowa muffinka była, też niedługo powinna rodzić, ale cicho sza u niej... Ciekawe co u dziewczyn. Nie powiem, bo szuflada najbardziej mnie niepokoi
Dziewczyny co do skladek i prezentów to jeszcze raz podkreślam sprawa dobrowolna i nikt nikogo do niczego nie będzie namawiaćnie czujcie się do niczego zobowiązane :* Póki się udaje zebrać cokolwiek to czemu nie, jeżeli z czasem zwyczaj umrze śmiercią naturalną to trudno, ale zawsze próbowałyśmy
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Hej laski, w zwiazku z remontem i brakiem czasu, nie bedzie mnie przez jakis czas.. w razie czego FB
Od czasu do czasu czytam co u Was :*
Dzis mam wizyte, 18:30..
Trzymajcie kciuki!
Niedlugo jestem spowrotem
Buziaki dla Was i dla różowych07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
ines. wrote:heja heja, ale dzis zapiernicz w pracy, dopiero teraz złapałam chwilkę i nadrobiłam ufff.
robiłam sobie tą cytomegalie i różyczkę, różyczka jak się spodziewałam - byłam szczepiona i mam przeciwciała, tylko nigdzie tego w dokumentach nie było a mama nie miała pewności
ale większym zaskoczeniem jest cytomegalia, mam przeciwciała!
nie mam pojęcia kiedy to mogłam przechodzić, ani skąd się wzięłoIgM na szczęście nie ma, są IgG, próbuje w pamięci odświeżyć sobie, że coś takiego mogłam mieć i nie mam pojęcia skąd i kiedy się dziadostwo wzięło...
oprócz tego tarczyca mi znowu oszalała po zmniejszeniu dawki i musze spróbować dorwać endo bo nie wiem co robić a wszystko poleciało na łeb na szyje
czy kuźwa nie mogłoby być normalnie i dobrze przez chwile.
ja cytomegalię mam podobniea że nie pamiętam, kiedy mogłam na to dziadostwo chorować, mam zrobić awidność cytomegalii, żeby sprawdzić, czy do infekcji doszło dawno, czy w przeciągu ciąży... heh
ja się w tym tyg.zbieram na tarczycowe - u mnie dawka podniesiona, zobaczymy -
no ja teraz musze podnieść znowu. ale przy podniesionej było znowu za dużo. no ci mam kurde zrobić jak 62,5 jest za duża, a 50 za mała. chyba tylko na zmiane mnie ratuje, bo przecież tabletki nie będe na 4 dzielić. napisałam smsa do endo co robić, jak nie odpisze bedę próbować go łapać albo podniose sama do poprzedniej i za 3 tyg zobaczymy. oszaleje, już było tak pięknieCórcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:no ja teraz musze podnieść znowu. ale przy podniesionej było znowu za dużo. no ci mam kurde zrobić jak 62,5 jest za duża, a 50 za mała. chyba tylko na zmiane mnie ratuje, bo przecież tabletki nie będe na 4 dzielić. napisałam smsa do endo co robić, jak nie odpisze bedę próbować go łapać albo podniose sama do poprzedniej i za 3 tyg zobaczymy. oszaleje, już było tak pięknie
mogło być za dużo na początku ciąży, jak dopiero zachodziły spore zmiany hormonalne... a teraz to już wiesz, nieco czasu minęło..