Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Duska, faktycznie to duże przeżycie
daj znać jak przykoksil
A ja właśnie uświadomiłam sobie, że lekam się siusiaka, bo kompletnie jestem nieobeznanaco prawda jest to mi totalnie obojetna plec, po prostu tak jakos mi przyszlo do glowy, ze nie znam sie na tych siusiakowych sprawach
chocisz maz twierdzi, ze sie znam a jak jestem niepewna to moze posluzyc za modela hahahahaha
Sandrula, trzymam kciuki zeby sie obrocil :* chyba, ze jest Ci obojetne sn cc, to wtedy bez roznicyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:04
worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry siusior to nic strasznego
Da sie okiełznać, też sie balam na poczatku ale nie tak łątwo zepsuć
W razie czego służe poradą
Cherry_Blossom, Evelin lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Cherry_Blossom wrote:Duska, faktycznie to duże przeżycie
daj znać jak przykoksil
A ja właśnie uświadomiłam sobie, że lekam się siusiaka, bo kompletnie jestem nieobeznanaco prawda jest to mi totalnie obojetna plec, po prostu tak jakos mi przyszlo do glowy, ze nie znam sie na tych siusiakowych sprawach
chocisz maz twierdzi, ze sie znam a jak jestem niepewna to moze posluzyc za modela hahahahaha
Wiśienka koleżanka ma synka 2letniego i teraz udzodziła córeczkę, odwiedziłam ją miesiąc po porodzie i mówi, że pielęgnacja i mycie siusiaków jest o wiele łatwiejsze niż dziewczynek także głowa do góryCherry_Blossom lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Cherry_Blossom wrote:Duska, faktycznie to duże przeżycie
daj znać jak przykoksil
Zabawny
Cherry_Blossom, Evelin lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
ines. wrote:Wiśienka koleżanka ma synka 2letniego i teraz udzodziła córeczkę, odwiedziłam ją miesiąc po porodzie i mówi, że pielęgnacja i mycie siusiaków jest o wiele łatwiejsze niż dziewczynek także głowa do góry
Też to słyszałam
E tam, dam rade i z piczka i z siusiakiem
Duska :*sandrula, Evelin lubią tę wiadomość
mama:
-
Hej babeczki! :*
Nastąpiła pomyłka, to Klaudys dzieciaczek ma się obrócić a nie mój:D mój niestety się ciśnie główka już od dawna,aż za wcześnie zaczął:p
My się witamy w 37 tygodniuciąża donoszona z czego jestem cholernie szczęśliwa:D od dziś odstawiam magnez i nospe i czekamy co to się dalej będzie działo..
No i koniec z lezakowaniem! !ines., Sylwia91, Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Hej, hej
Kim super beta przyrasta! Próg też piękny. Musi być dobrze.
LilithGratuluje synka! Teraz już mozesz ogarniać wyprawkę.
Sandrula a donoszona nie jest od skonczonego 37 tygodnia?
U mnie nic się nie dzieje - nadal nudna ciszadzisiaj idę do szkoły rodzenia, a jutro jadę do szpitala na pobranie GBS'A
Cherry_Blossom, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nats wrote:Hej, hej
Kim super beta przyrasta! Próg też piękny. Musi być dobrze.
LilithGratuluje synka! Teraz już mozesz ogarniać wyprawkę.
Sandrula a donoszona nie jest od skonczonego 37 tygodnia?
U mnie nic się nie dzieje - nadal nudna ciszadzisiaj idę do szkoły rodzenia, a jutro jadę do szpitala na pobranie GBS'A
Gin mówił że jak skończę 36 tydzień to już będzie donoszona i mały już nie będzie zaliczał się do wcześniaków:)Evelin lubi tę wiadomość
-
Ja się siusiaka nie boję
wiem, z czym to się wiąże
mam 3 bratanków, z czego 1 ma niecałe 2 latka, to na bieżąco byłam z jego możliwościami
ile razy prało się narzutę z kanapy
dziękuję za gratulacjena początku lutego mykamy na połówkowe
Ines nasze chłopaki to faktycznie gagatkiwczoraj miałam wrażenie, że synek to całkiem nieźle się bawi w brzuszku mamusi
Ginekolog stwierdziła, że nic dziwnego, że tak szybko poczułam mizianie, skoro taki energiczny
Mówię kobietce, że chce zdjęcie dla męża i wiecie co?? wydrukowała mi pociechę od pasa w dół, zaznaczając kółkiem siusiaka
co prawda ja tam niewiele widzę, ale ubaw po pachy miałam
z wrażenia nawet nie wiem, jakie maleństwo jest duże, ale w lutym znów do pani dr od usg genetycznego, co ma taki sprzęt, że hohohohoho
no i zaczęłam zwolnienie lekarskieciekawe, czy mnie ZUS nawiedzi
Evelin lubi tę wiadomość
-
Lilith gratuluję synusia! :*
Co do siusiakow to ja też jestem zupełnie nie obeznana:D no ale ogółem patrzac to ja jestem całkiem nieobeznana jeśli chodzi o noworodki:D na szczęście moja mama ma przyjechać na tydzień po porodzie żeby pomóc i mnie wesprzeć więc chyba nie będzie aż tak zle:pEvelin lubi tę wiadomość
-
Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone
A więc Krasnalek waży 2300 kolejna wizyta 24.01 Termin na 14.02 i uwaga główka poszła w dol szyjka się skróciła ale jeszcze zamknięta.
Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnieDuśka;), Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone
A więc Krasnalek waży 2300 kolejna wizyta 24.01 Termin na 14.02 i uwaga główka poszła w dol szyjka się skróciła ale jeszcze zamknięta.
Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnie
No możliwe:D
Czyli jednak maluch wybrał inne wyjście:p super że ogólnie wszystko w porządku! :*Evelin lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Sandrula chyba przez to ze mamy zbliżone terminy a ja mało się udzielam jesteśmy tak mylone
Mogę się spodziewać ze w każdej chwili czop mi odpadnie
Super
mama:
-
LILITH.P wrote:Ja się siusiaka nie boję
wiem, z czym to się wiąże
mam 3 bratanków, z czego 1 ma niecałe 2 latka, to na bieżąco byłam z jego możliwościami
ile razy prało się narzutę z kanapy
dziękuję za gratulacjena początku lutego mykamy na połówkowe
Ines nasze chłopaki to faktycznie gagatkiwczoraj miałam wrażenie, że synek to całkiem nieźle się bawi w brzuszku mamusi
Ginekolog stwierdziła, że nic dziwnego, że tak szybko poczułam mizianie, skoro taki energiczny
Mówię kobietce, że chce zdjęcie dla męża i wiecie co?? wydrukowała mi pociechę od pasa w dół, zaznaczając kółkiem siusiaka
co prawda ja tam niewiele widzę, ale ubaw po pachy miałam
z wrażenia nawet nie wiem, jakie maleństwo jest duże, ale w lutym znów do pani dr od usg genetycznego, co ma taki sprzęt, że hohohohoho
no i zaczęłam zwolnienie lekarskieciekawe, czy mnie ZUS nawiedzi
Na usg fikał przewroty a w domu jak próbuje go namierzyć detektorem to dostaje kopniaki po uszach i śmiga mam wrazenie po całej macicy, nie wiem czy to dziecko kiedys spijak narazie nie zauważyłam
czekam z niecierpliwością na kolejne mizianie i namacalne ślady fikołków małego.
Wiem , ze jeszcze jest możliwośc ze to jednak dziewczynka ale jakoś tak juz przywykłam do mysli ze siusiak
Klaudyś, Sandrula no mamuśki teraz wasza kolej, która pierwsza na ochotnika?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:24
Evelin lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Na usg fikał przewroty a w domu jak próbuje go namierzyć detektorem to dostaje kopniaki po uszach i śmiga mam wrazenie po całej macicy, nie wiem czy to dziecko kiedys spi
jak narazie nie zauważyłam
czekam z niecierpliwością na kolejne mizianie i namacalne ślady fikołków małego.
Wiem , ze jeszcze jest możliwośc ze to jednak dziewczynka ale jakoś tak juz przywykłam do mysli ze siusiak
Nasz podobnieobudziłam się dzisiaj o 3 na nocne siusiu (jakżeby inaczej), no i Michaś wstał ze mną
co prawda na krótko, ale jednak
ja już też przywykłam do myśli, że synjest sisiak i git
-
Ines przede mną jeszcze jest Almita:D ja mam termin według OM na 31.01. Więc mam nadzieję że będę z tych, co dzieciaki wcześniej się pchają a potem trzeba się ich prosić żeby wyszły:D bo jak to mówią, im dłużej mały będzie w brzuszku tym dla Niego lepiej:)
Chodz nie powiem że już się nie mogę doczekać kiedy go zobaczęEvelin lubi tę wiadomość